דילוג לתוכן

חיסכון לכל ילד: האם ניתן לשנות למסלול S&P 500 אחרי גיל 18 ללא התייקרות בדמי הניהול?

חיסכון לכל ילד
11 6 307 5

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    16 צפיות
    יושב בגניםי
    הייתי ממליץ לפנות לייעוץ, כיוון שהנושא מורכב וכולל משתנים רבים: האם יהיה צורך במלוא הסכום או רק בחלקו, והאם קיימת אפשרות לגייס מקורות מימון חלופיים במקרה של ירידה בערך הנכסים. במידה ואפשרויות אלו קיימות, נראה כי בחירה במסלול משולב תהיה העדיפה ביותר.
  • חיסכון לכל ילד

הועבר חיסכון לכל ילד חיסכון לכל ילד
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    261 צפיות
    א
    @סייעתא-דשמיא אכן, טעות שלי. אם כי זכור לי שתשואה כהלכה אמרו שאלטשולר חושבים גם על הכיון.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    159 צפיות
    צ
    @יעקב-פר לא לשכוח להגיש אח"כ בקשה להחזר מס, על מס רוחי הון. [אם באמת יש זכאות, כגון נקודות זיכוי שלא מנוצלות, כפי שמצוי בגיל 18 שאין עבודה] רק שסביר להניח שלא מדובר כאן על סכום גבוה בכלל.
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    233 צפיות
    א
    @טריידר לא לזה התכוונתי. התכוונתי לחיסכון בעמלות (עמלת מינימום) ע"י העברת כסף לחשבון העיקר, וקניית המניות יחד. ואז חלוקת המניות לתת חשבונות.
  • איפה כדאי לשים את החיסכון לכל ילד?

חיסכון לכל ילד
    41
    5 הצבעות
    41 פוסטים
    2k צפיות
    צ
    @גמל-און כתב באיפה כדאי לשים את החיסכון לכל ילד?: באתר של הראל רשום שזה מושקע במדד ת"א 125 - 30% וMSCI AC - 70% (מדד עולמי) שכוייח, בפעם האחרונה שבדקתי עדיין לא הופיע התחזית לשנת 2025. יש הבדל נוסף, בהראל זה רק 75% מניות, ואילו במיטב זה 98% מניות. הצהרת-מדיניות-השקעות-לשנת-2025-מונגשת-לאתר-גרסה-1.xlsx אז כפי הנראה עדיין מיטב דש עדיף על הראל.