אני באמת סוחר עצמאי?
-
האמת היא שקראתי הרבה על מסחר עצמאי והחלטתי לעשות את זה השאלה האם אני בהחלט עשיתי את זה.......
מה שעישתי זה שביקשתי מהבנק לפתוח הרשאה לשוק ההון ושם קניתי מניות של הראל סנופי ונאסדק
זה הכוונה מסחר עצמאי או שיש דרך יותר ישירה לקנות את המניות
אשמח לתשובות -
- אם אני מבין נכון רכשת קרן סל, אתה יכול להביא את מס' הנייר ונאשר לך את זה.
- כן זה מסחר עצמאי, אבל לרכוש בצורה ישירה מניות לטווח קצר זה הימור, אבנר סטפק טוען ש95% מהסוחרים היומיים מפסידים ו5% הנותרים משקרים.
-
@חושב-שאני-גאון
למה לא תפתח חשבון בבית השקעות כמו מיטב או אקסלנס בדמי ניהול יותר זולים? -
@חושב-שאני-גאון כתב באני באמת סוחר עצמאי?:
האמת היא שקראתי הרבה על מסחר עצמאי והחלטתי לעשות את זה השאלה האם אני בהחלט עשיתי את זה.......
מה שעישתי זה שביקשתי מהבנק לפתוח הרשאה לשוק ההון ושם קניתי מניות של הראל סנופי ונאסדק
זה הכוונה מסחר עצמאי או שיש דרך יותר ישירה לקנות את המניות
אשמח לתשובותמזל טוב, אתה סוחר עצמאי
לעצם הענין אתה משלם לבנק הרבה מאד עמלות מיותרות וחבל לסחור דרכם.
תוכל לפנות למייל בחתימה ואשמח לסייע לך בתהליך -
@חושב-שאני-גאון
תראה כאן מאמר חדש מאהרן זלץ בנושא. -
תודה רבה על התגובות
כן, אני יודע שאני משלם הרבה עמלות אבל כל פעם שרציתי לפתוח חשבון במקום אחר ביקרשו ממני סמס
כ"כ קצת פיחדתי להתקדם עם זה כי לא ידעתי אם זה באמת נקרא מסחר אצמעי
דרך אגב אני אשמח להסבר מהו קרנות סל -
תודה רבה על התגובות
כן, אני יודע שאני משלם הרבה עמלות אבל כל פעם שרציתי לפתוח חשבון במקום אחר ביקרשו ממני סמס
כ"כ קצת פיחדתי להתקדם עם זה כי לא ידעתי אם זה באמת נקרא מסחר אצמעי
דרך אגב אני אשמח להסבר מהו קרנות סללכל בתי ההשקעות בישראל יש דרכים היום לפתיחה למשתמשי הקומה הכשרה ללא צורך בסמס.
חשוב שתבין, אתה סוחר היום לכל דבר וענין, אין הבדל בין מה שאתה עושה היום למה שתעשה בבתי מסחר עצמאים, כך שבורות או חוסר למידה לא תראה אחרת בבנק או בבית השקעות, חוץ מהעובדה שהבנקים גובים עמלות נסתרות גבוהות מאד, (למעט דיסקונט לבעלי חשבון צעיר).לשאלתך מהי קרן סל, אני מצרף מאמר שכתבתי בעבר באחת הקבוצות שלי, (עוד אכתוב את זה מחודד יותר עבור הפורום, בהזדמנות) הנה בנתיים:
קרן סל מחקה מדד
אני זוכר שכשהתחלתי להתענין בשוק ההון, כשהגעתי לשלב של המילים המלחיצות איבדתי את העשתונות, זה היה נקודת הלחץ הראשונה שגרמה לי לברוח, אז בואו נעשה את זה קל.
נניח שמציעים לי להיות רשם של ישיבת קול תורה וישיבת חמד כשאני מקבל תמורה על כל בחור שיגיע, איך אדע למי מבין שניהם יווצר הסחף בשנה הזו, איך אדע איזו מהם לבחור, אין לדעת, אבל אני כן יכול להיות רשם של שניהם, וככה אם מישהו מהם יצור סחף והשני לא עדיין אני אצא מורווח
כיוצא בזה, אם אין לי מושג אם לרכוש את המניה של פפסי או של קוקה קולה, אין לי דרך לדעת מי מהם הולך להשיק מוצר חדש והאם הוא יצליח או לא, האם הוא יביא רווח לחברה, מה שיגרום לי להרויח, אני פשוט קונה קרן סל שמחקה את המדד של השתיה המתוקה המוגזת בישראל בתוכו יש גם את קוקה קולה וגם פפסי, כשאחת מהם תרויח אני ארויח גם, כשאחת תפסיד אני אפסיד גם.
מחקרים מוכיחים שמי שמשקיע בקרנות סל מחקות מדד מובילות ולא נוגע בכסף 10 שנים יש לו סיכון של 5% להפסיד, מי שלא יגע בכסף 15 שנה הסיכוי שיפסיד את כספו על פי ניסיון העבר הוא רק 0%, נתון פסיכי.
מה שמלמד אותנו על עוצמתה של ההשקעה הפסיבית עליה עוד נלמד בהמשך,לשם הדוגמא, הפופלארית שבין קרנות הסל היא S&P 500 שמאגדת תחתיה את 500 חברות החזקות בארה"ב, כך שמי שמאמין שאמריקה תמשיך לגדול ולהיות החזקה בעולם, סביר להניח שימצא לנכון להשקיע לפחות חלק מהכסף בקרן הזו.
למה חשוב לדעת את זה גם במידה ואתה לא משקיע בשוק ההון? למעשה כל אחד מאיתנו מושקע בשוק ההון, בפניה פשוטה נוכל להעביר את הכסף שמופרש לשם לקרנות סל חזקות שירויחו לנו הרבה יותר כסף, וכן יש לזה כשרות בהחלט.
האם יש כשרות לקרנות הללו? עוד נאריך על נושא הכשרויות בתחום, אבל בהחלט יש כשרות, אני אישית משקיע חלק מהתיק במדד עולמי וחלקו בסנופי 500 והכל תחת כשרות.
-
אני ניסתי דרך איטראקטיב ולא כ"כ הצלחתי ללא סמס
דרך אגב לפי מה שהבנתי ממך אז בעצם תמיד סנופי או נאסדק זה קרן סל נכון? -
דרך אגב אני אשמח להסבר מהו קרנות סל
קרן סל עוקב מדד - זה מה שמומלץ לקנות.
קרן סל זה בעצם סל של ניירות ערך, לדוגמא קרן סל על מדד 500 S&P הוא סל של מניות הכולל את (כמעט) כל 500 המניות המרכיבות את המדד, לפי שיעורן היחסי במדד.
זה על רגל אחת.
יורשה לי לחפור ולשאול מה קנית אם זה לא קרנות סל? -
אני ניסתי דרך איטראקטיב ולא כ"כ הצלחתי ללא סמס
באינטראקטיב ישראל לדעתי אפשר, דיברתי על ברוקרים ישראליים
דרך אגב לפי מה שהבנתי ממך אז בעצם תמיד סנופי או נאסדק זה קרן סל נכון?
תגובה
סנופי ונאסדק הם שמות של קרן סל
-
@ניסן-עציוני
דרך אגב ראיתי שכתבת שאחד החסרונות של מסחר עצמאי שכשנכנסים לקנות ורואים הפסדים אז מוכרים..
יש באיטראקטיב אפשרות של הו"ק מה שמדמה את הפעולה לכל השקעה בחברות ביטוח -
@ניסן-עציוני
דרך אגב ראיתי שכתבת שאחד החסרונות של מסחר עצמאי שכשנכנסים לקנות ורואים הפסדים אז מוכרים..
יש באיטראקטיב אפשרות של הו"ק מה שמדמה את הפעולה לכל השקעה בחברות ביטוחנכון.
מאמין שזה ענין של זמן עד שכולם יעשו את זה