דיני מעשרות בהשקעת נדל"ן
-
@אברהם-0
תוכל לפרט? -
@אברהם-0
תוכל לפרט?@סייעתא-דשמיא השאלה היא בדירה להשקעה האם אפשר לקזז את תשלומי המשכנתא מהרווח של השכירות? ומה הדין בשוכר ומשכיר
וכן במכירת הדירה צריך להפריש על כל הרווח של עליית המחיר? -
@סייעתא-דשמיא השאלה היא בדירה להשקעה האם אפשר לקזז את תשלומי המשכנתא מהרווח של השכירות? ומה הדין בשוכר ומשכיר
וכן במכירת הדירה צריך להפריש על כל הרווח של עליית המחיר?@אברהם-0 כל הוצאה אפשר לקזז מהרווח.
בסוף צריך להפריש מעשרות מהרווח, אם אתה משתמש עם הרווח ליום יום זה הזמן, אבל אם אתה משקיע אותו שוב, זכור לי שאמר לי פעם אחד הפוסקים - לא אצטט את שמו כי אני לא בטוח - שאפשר להפריש בסוף ההשקעה אם אתה מוכר ומשקיע במקום אחר, וכו'.
וכשנותנים לילדים מקובל שלא צריך להפריש מזה מעשרות. -
@אברהם-0 כל הוצאה אפשר לקזז מהרווח.
בסוף צריך להפריש מעשרות מהרווח, אם אתה משתמש עם הרווח ליום יום זה הזמן, אבל אם אתה משקיע אותו שוב, זכור לי שאמר לי פעם אחד הפוסקים - לא אצטט את שמו כי אני לא בטוח - שאפשר להפריש בסוף ההשקעה אם אתה מוכר ומשקיע במקום אחר, וכו'.
וכשנותנים לילדים מקובל שלא צריך להפריש מזה מעשרות. -
@סייעתא-דשמיא השאלה היא בדירה להשקעה האם אפשר לקזז את תשלומי המשכנתא מהרווח של השכירות? ומה הדין בשוכר ומשכיר
וכן במכירת הדירה צריך להפריש על כל הרווח של עליית המחיר?@אברהם-0
בשוכר ומשכיר אי"ז נחשב לרווח כשלא מקבל יותר,
ומשכנתא יש לדון שהחוב הוא בפני עצמו והשכירות היא רווח בפני עצמה,
או שגם זה נחשב שזה כנגד זה,
ובמכירת דירה לכאו' זה תלוי אם מוכר כדי להרוויח את הכסף של עלית המחיר,
או שמוכר כי רוצה לגור בדירה גדולה יותר וכדו' שא"כ אי"ז רווח,
וכן לכאו' אם זה בשביל לקנות דירה אחרת להשקעה במקום,
הנושא הוא האם זה רווח או שהוא כמחליף.וכמובן למעשה יש לשאול מורה הוראה.
-
@אברהם-0
בתוך הקובץ שהבאתי מחיפוש באוצר החכמה מוזכר בשם הרב וואזנר שלא צריך להפריש מעשרות על דירה תראה אם זה קשור לשאלה שלך.מסברא מה שהרווחת לצורך דירה למגורים לא נקרא רווח, הדירה המושקעת היא הדירה שלך, גם אם אתה לא מתגורר בה בפועל היא דירת המגורים היחידה שלך, שאתה משכיר אותה לצורך שכירות דירה אחרת המחיר שלה עלה ואתה מוכר אותה וקונה דירה למגורים זה כמו כל משפר דיור שמוכר וקונה דירה ואף אחד לא חושב שהוא צריך להפריש מעשרות מהמחיר של הדירה שעלה.
@אבי-ר. כתב בדיני מעשרות בהשקעת נדל"ן:וכמובן למעשה יש לשאול מורה הוראה.