דילוג לתוכן

האם נותן כשרות על השקעות אמור לפקח על אמינות ההשקעה?

שוק ההון והשקעות
26 10 51 6
  • @יושב-בגנים
    השאלה כאן בתחילת האשכול היא על הכשר.

• @המבקר
    לא דיברנו על גוף כשרות דיברנו על רב שמגיעים אילו ושואלים אותו האם ההשקעה בסדר אם הוא יודע שזה בסדר מבחינת ריבית ולא בסדר מבחינת השקעה חובתו להתריע על כך ובזה האשמתי את הציבור שמטיל על הרבנים יכולות מגאיות.

@יושב-בגנים ההתיחסות העקרונית שלי היתה למה שכתב @השומר ביחס לנותני הכשר.
    הנקודה שאתה העלית אני מסכים איתך שיש אחריות לרב שמתיעצים איתו באופן פרטי, אבל זה יותר מדי מורכב בשביל להתייחס לזה בצורה הגונה, כי יש בזה הרבה מאד משתנים. לפי השואל ולפי הנשאל. [תחשוב למשל, העובדה היא שרוב מוחלט של הרבנים לא מבינים בהשקעות, אז אם מגיעים ושואלים אותו שאלה בהל' רבית, מה אתה רוצה שהוא יגיד ? לגיטימי ונכון מצידו להשאיר לשואל את החלק הכלכלי]

• @יושב-בגנים
    השאלה כאן בתחילת האשכול היא על הכשר.

@אבי-ר. השאלה שלי היא גם על דיין מפורסם שהגיע לכנסים שלהם והשתמשו בשמו לפרסום כמובן שאותו דיין מהכרות שלי אדם ת"ח גדול וצדיק גדול, וגם הגוף כשרות הוא מהטובים שבהכשרים, המטרה שלי להעלות מודעות שגם רב גדול או גוף רציני לא אמור להבין בכל תחומי החיים וההתיעצות צריכה להיות עם סמכות רוחנית וידע בנושא. בתפלה שנזכה לראות בבנין בית המקדש ויהיה לנו נביאים וסנהדרין שגם בקאים ב7 החוכמות.

• @אבי-ר. השאלה שלי היא גם על דיין מפורסם שהגיע לכנסים שלהם והשתמשו בשמו לפרסום כמובן שאותו דיין מהכרות שלי אדם ת"ח גדול וצדיק גדול, וגם הגוף כשרות הוא מהטובים שבהכשרים, המטרה שלי להעלות מודעות שגם רב גדול או גוף רציני לא אמור להבין בכל תחומי החיים וההתיעצות צריכה להיות עם סמכות רוחנית וידע בנושא. בתפלה שנזכה לראות בבנין בית המקדש ויהיה לנו נביאים וסנהדרין שגם בקאים ב7 החוכמות.

@השומר
    לא יודע במי מדובר, בכ"א מסכים איתך ועם @המבקר בהחלט.

• @אבי-ר. השאלה שלי היא גם על דיין מפורסם שהגיע לכנסים שלהם והשתמשו בשמו לפרסום כמובן שאותו דיין מהכרות שלי אדם ת"ח גדול וצדיק גדול, וגם הגוף כשרות הוא מהטובים שבהכשרים, המטרה שלי להעלות מודעות שגם רב גדול או גוף רציני לא אמור להבין בכל תחומי החיים וההתיעצות צריכה להיות עם סמכות רוחנית וידע בנושא. בתפלה שנזכה לראות בבנין בית המקדש ויהיה לנו נביאים וסנהדרין שגם בקאים ב7 החוכמות.

@השומר כתב בהאם נותן כשרות על השקעות אמור לפקח על אמינות ההשקעה?:

המטרה שלי להעלות מודעות שגם רב גדול או גוף רציני לא אמור להבין בכל תחומי החיים וההתיעצות צריכה להיות עם סמכות רוחנית וידע בנושא.

מעולה

• @השומר כתב בהאם נותן כשרות על השקעות אמור לפקח על אמינות ההשקעה?:

המטרה שלי להעלות מודעות שגם רב גדול או גוף רציני לא אמור להבין בכל תחומי החיים וההתיעצות צריכה להיות עם סמכות רוחנית וידע בנושא.

מעולה

@המבקר אני שמח שבסוף גם אני מקבל הכשר...

• @המבקר אני שמח שבסוף גם אני מקבל הכשר...

@השומר
    ההכשר רק על הפוסט הזה, ולא לוקח אחריות על כל השאר...

• כשהכשרות נותנת הכשר על ההשקעה על סמך שזה מושקע במקום מסוים, ולבסוף זה לא מושקע שם וכספי התשואה ניתנים ממקום אחר או מכספי משקיעים אחרים, אם כן כל היתר העיסקא קורס, האין זה כך?

• כשהכשרות נותנת הכשר על ההשקעה על סמך שזה מושקע במקום מסוים, ולבסוף זה לא מושקע שם וכספי התשואה ניתנים ממקום אחר או מכספי משקיעים אחרים, אם כן כל היתר העיסקא קורס, האין זה כך?

@חסידישער
    לפי השטרות שאני מכיר אפשר לפתור זאת מצורף שטר לדוגמא שנכתב על ידי דיינים מבית מדרשו של החזו"אשטר עסקה ריק.docx

• @יושב-בגנים

אולי זה קשור ישירות לתמימות ציבורית בעניני השקעות.
    אבל מה זה קשור לנותן ההכשר.
    מישהו חושב שהחותמת של הבד"ץ על הגבינה זה אומר שהם מאשרים שהערכים התזונתיים שרשומים על המוצר תואם למציאות? והתאריך האחרון לשימוש?
    ואם הבד"ץ נותן אישור שבת על מקרר, אז הם גם צריכים לפקח שהוא תקני ?

@המבקר כתב בהאם נותן כשרות על השקעות אמור לפקח על אמינות ההשקעה?:

אולי זה קשור ישירות לתמימות ציבורית בעניני השקעות.
    אבל מה זה קשור לנותן ההכשר.
    מישהו חושב שהחותמת של הבד"ץ על הגבינה זה אומר שהם מאשרים שהערכים התזונתיים שרשומים על המוצר תואם למציאות? והתאריך האחרון לשימוש?
    ואם הבד"ץ נותן אישור שבת על מקרר, אז הם גם צריכים לפקח שהוא תקני ?

יותר מזה,
    אם יש הכשר בד"ץ על הגבינה, אז זה אומר שמותר לאכול איתה יחד עם שניצל???
    לא הגיוני שהכשר פירושו המלצה על השקעה,
    מעצם העובדה שלאנשים שונים מתאימות השקעות שונות. (יכולות, טווח זמן, סיבולת סיכון ועוד...)

• @השומר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.

גוף כשרות לא אמור לבדוק כל השקעה האם זה השקעה טובה.
    הם נותנים כשרות על הצד ההלכתי כגון ריבית שבת וכו׳, ולא על הצד העסקי.

@פושט-רגל-מרמה-ד כתב בהאם נותן כשרות על השקעות אמור לפקח על אמינות ההשקעה?:

@השומר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.

גוף כשרות לא אמור לבדוק כל השקעה האם זה השקעה טובה.
    הם נותנים כשרות על הצד ההלכתי כגון ריבית שבת וכו׳, ולא על הצד העסקי.

נכון
    אבל אני כן חושב שגוף הנותן כשרות צריך להבין את חשיבת הציבור ולפרסם חזור ופרסם שאין בנתינת הכשרות על הצד ההלכתי שום הבעת דעה על הצד העסקי

נושאים מוצעים