דילוג לתוכן

סקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?

שוק ההון והשקעות
49 16 219 15
  • @אפ_על_פי_כן כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

אינני יכול להכריע איזו השקעה תהיה שווה יותר כספית בעוד 15 שנה - שוק ההון או נדלן

בדרך הטבע שוק ההון יעשה הרבה יותר בכפלי כפלים גם אם יהיה לשנה רק 8 מכפילים כל 9 שנים. רק לחלום שאתה מכפיל שווי דירה ככה

@מחוץ-לקופסא במינוף זהה (או בלעדיו) אתה צודק
    המעלה בנדל״ן זה המינוף היותר נוח לרוב האוכלוסייה (נפשית לא טכנית)

• @מחוץ-לקופסא במינוף זהה (או בלעדיו) אתה צודק
    המעלה בנדל״ן זה המינוף היותר נוח לרוב האוכלוסייה (נפשית לא טכנית)

@שמח-לעזור כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

במינוף זהה (או בלעדיו) אתה צודק

גם אם אתה לא ממנף, אם אתה שם את ה25% שלך בשוק ההון בהנחת תשואה של 10% תוך 14 שנה הכפלת כבר פי 4 ואז עוד 7 וכבר ניצחת את הנדל''ן

• @שמח-לעזור כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

במינוף זהה (או בלעדיו) אתה צודק

גם אם אתה לא ממנף, אם אתה שם את ה25% שלך בשוק ההון בהנחת תשואה של 10% תוך 14 שנה הכפלת כבר פי 4 ואז עוד 7 וכבר ניצחת את הנדל''ן

@מחוץ-לקופסא זה לא מדויק
    כי אתה לא לוקח בחשבון שאת ה״דיבידנדים״ בדמות שכירות
    אתה יכול להשקיע במקביל

אא״כ דיברת בלי מינוף בכלל בשניהם

• @מחוץ-לקופסא זה לא מדויק
    אתה יכול להשקיע במקביל

אא״כ דיברת בלי מינוף בכלל בשניהם

@שמח-לעזור כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

אתה יכול להשקיע במקביל

לא ! הוא צריך את זה לכסות את המשכנתא (ובדרך כלל גם זה לא מספיק בערים גדולות)

אתה יכול להשקיע במקביל

@מחוץ-לקופסא זה נתון קצר
    זה לא היה ככה במשך שנים
    ולא בהכרח שזה ימשיך

אבל בכל מקרה אפשר למנף חצי
    (שוב, למי שיותר מרגיש בטוח למנף פי 2 בנדל״ן ולא בשוק ההון)

אתה יכול להשקיע במקביל

@מחוץ-לקופסא כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

ראה כאן עד סוף האשכול.
    השקעה בנדלן לא הכוונה בדירה רגילה על סמך עליית מחיר.
    השקעה טובה היא או עם הכנסות גבוהות או עם פוטנציאל השבחה גבוה.

• @מחוץ-לקופסא כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

ראה כאן עד סוף האשכול.

@משהמשה כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

ראה כאן עד סוף האשכול.

ר' משהמשה היקר והמוערך,
    האם השקעות בנדלן כפי שאתה מתאר, זמינות לכל אחד? בקלות?
    או שצריך ס"ד מיוחדת + טירחה מרובה למצוא את מתווך המצויין שיביא את העיסקה הנדירה הדובדבן שבקצפת...

כי אם ככה,
    זה כמעט כמו בנאדם שזכה ב-300,000 בהגרלה של "עזר מציון" ומאז ממליץ לכל החברים בכוילל "להשקיע" בכרטיס של עזר מציון שעולה 80 ש"ח ומניב תשואה של 300 K ...

לכן לא ברור לי, מקריאה באשכולות כאן, איך אתה ממליץ לכולם (לא ממליץ לא מייעץ וכו' וכו'...) על השקעה בנדלן, בזמן שאתה מודע לכך שהסיכוי של האברך הסביר למצוא ולרכוש בדיוק את ההשקעה המוצלחת בנדלן - הוא די נמוך, וזה לא "השקעה להמונים."

זה אחד היתרונות הפחות מדוברים של שוק ההון לעומת נדלן:
    כל אחד יכול לעשות השקעה מצויינת.
    לא למוצלחים בלבד.

• @משהמשה כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

ראה כאן עד סוף האשכול.

ר' משהמשה היקר והמוערך,
    האם השקעות בנדלן כפי שאתה מתאר, זמינות לכל אחד? בקלות?
    או שצריך ס"ד מיוחדת + טירחה מרובה למצוא את מתווך המצויין שיביא את העיסקה הנדירה הדובדבן שבקצפת...

כי אם ככה,
    זה כמעט כמו בנאדם שזכה ב-300,000 בהגרלה של "עזר מציון" ומאז ממליץ לכל החברים בכוילל "להשקיע" בכרטיס של עזר מציון שעולה 80 ש"ח ומניב תשואה של 300 K ...

לכן לא ברור לי, מקריאה באשכולות כאן, איך אתה ממליץ לכולם (לא ממליץ לא מייעץ וכו' וכו'...) על השקעה בנדלן, בזמן שאתה מודע לכך שהסיכוי של האברך הסביר למצוא ולרכוש בדיוק את ההשקעה המוצלחת בנדלן - הוא די נמוך, וזה לא "השקעה להמונים."

לא למוצלחים בלבד.

@אפ_על_פי_כן כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

לא למוצלחים בלבד.

נגעת בדיוק בנקודה שאותה אני מנסה להעביר.
    ההיפך יש מלא עסקאות מצוינות ומוצלחות שזמינות לכל אחד.
    מאיפה נראה לך הגעתי למתווכים טובים - ממודעה קטנה בלוח יתד...
    איך לא נפלתי לעסקאות מפוקפקות - כי התייעצתי קודם עם מבינים.
    גם לי הציעו זהב על העצים בכל מיני דברים.
    בהתחלה התייעצתי עם אנשים שאני מכיר.
    בהמשך כבר הכרתי עו"ד מתחום הנדלן, שעשיתי אצלו חוזה.
    ומאז יש לי מענה לכל שאלה אם זה מסוכן או לא .
    וכמובן כמובן שעליתי גם לרב סילמן ושאלתי
    ולא מזמן המלצתי למישהו באופן חד למכור דירה שהוא השקיע, אבל היה לי ספק קטן ואמרתי לו שלא יעשה צעד בלי הרב סילמן, שהצביע על נקודה נוספת שלא חשבתי עליה, שמבחינת אותו משקיע היא משנה את כל התמונה.

אז לדעתי כן
    עסקאות טובות זמינות לכולם כמו

ראה כאן עד סוף האשכול.
    או עסקאות פינוי בינוי עם יעוץ מקצועי.
    נכון שהעיסקה שעשיתי בירושלים היא מוגזמת.
    אבל לעשות את אותה העיסקה בקטן יותר לקנות דירת 2.5 מיליון, בקונה אחד ועדיף בשותפות של 2 זו עיסקה שמתאימה לכל אחד
    צריך רק ללמוד לאט לאט את השוק. ולהתייעץ על כל צעד ושעל.

מי שרוצה ללמוד שיצפה בכל הסרטונים שהומלצו כאן
    הוא מקצוען ומלמד המון, הוא לא עושה קומבינות שמתאימות לחרדים.
    אבל אפשר ללמוד ממנו את הכללים ואחר כך ללכת למתווך מאנ"ש

לאחרונה גיליתי גם את
    נדל"ן למתחילים- עו"ד גיא סרוסי
    Guy.gsrs.law@send.vpcontact.com
    שגם ממנו אפשר ללמוד המון.
    כל מי שפרק סוגיא מסוגל לעשות את זה
    עם רווחים גדולים מאוד בטווח קצר מה שלא מצוי לכל אחד בשוק ההון.

• @אפ_על_פי_כן כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

לא למוצלחים בלבד.

נגעת בדיוק בנקודה שאותה אני מנסה להעביר.
    ההיפך יש מלא עסקאות מצוינות ומוצלחות שזמינות לכל אחד.
    מאיפה נראה לך הגעתי למתווכים טובים - ממודעה קטנה בלוח יתד...
    איך לא נפלתי לעסקאות מפוקפקות - כי התייעצתי קודם עם מבינים.
    גם לי הציעו זהב על העצים בכל מיני דברים.
    בהתחלה התייעצתי עם אנשים שאני מכיר.
    בהמשך כבר הכרתי עו"ד מתחום הנדלן, שעשיתי אצלו חוזה.
    ומאז יש לי מענה לכל שאלה אם זה מסוכן או לא .
    וכמובן כמובן שעליתי גם לרב סילמן ושאלתי
    ולא מזמן המלצתי למישהו באופן חד למכור דירה שהוא השקיע, אבל היה לי ספק קטן ואמרתי לו שלא יעשה צעד בלי הרב סילמן, שהצביע על נקודה נוספת שלא חשבתי עליה, שמבחינת אותו משקיע היא משנה את כל התמונה.

אז לדעתי כן
    עסקאות טובות זמינות לכולם כמו

ראה כאן עד סוף האשכול.
    או עסקאות פינוי בינוי עם יעוץ מקצועי.
    נכון שהעיסקה שעשיתי בירושלים היא מוגזמת.
    אבל לעשות את אותה העיסקה בקטן יותר לקנות דירת 2.5 מיליון, בקונה אחד ועדיף בשותפות של 2 זו עיסקה שמתאימה לכל אחד
    צריך רק ללמוד לאט לאט את השוק. ולהתייעץ על כל צעד ושעל.

מי שרוצה ללמוד שיצפה בכל הסרטונים שהומלצו כאן
    הוא מקצוען ומלמד המון, הוא לא עושה קומבינות שמתאימות לחרדים.
    אבל אפשר ללמוד ממנו את הכללים ואחר כך ללכת למתווך מאנ"ש

לאחרונה גיליתי גם את
    כל מי שפרק סוגיא מסוגל לעשות את זה
    עם רווחים גדולים מאוד בטווח קצר מה שלא מצוי לכל אחד בשוק ההון.

כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

לאחרונה גיליתי גם את

מייל שלו:

unnamed.jpg
    השבוע פנה אליי לקוח בסיום פגישת אפיון ושאל אותי:

גיא, מה צריך לקרות כדי שאעשה קפיצה בהון שלי באמצעות נדל"ן?

הנה התשובה שלי:

1. לעשות. להיות על המגרש. לזהות הזמדנות וללכת עליה. לא לפחד.

2. זהירות- להתייעץ לפני שעושים, בידיעה שעושים. אם זו דירה- ללמוד את האזור ואת המתחרים. ללמוד את הקבלן אם זו דירה מקבלן ולהבין אם יש לכם חשיפה מיסויית שאפשר לפתור.

3. צבירת ידע- גם בקרקעות וגם בדירות, ובכלל בעול הנדל"ן והעושר, מי שיש לו גישה למידע מנצח.
      תיצרו לכם מקורות מידע איכותיים ומיהמנים. יש לנו טונות של תוכן בערוצי היוטיוב, טיקטוק ואינסטגרם שלנו. תתחילו שם.

4. סבלנות- כסף עושים בנדל"ן כשפועלים נכון אבל זה לא קורה תוך יומיים. נדל"ן הוא איטי יותר וזמן ההבשלה של עסקה טובה הו בין 3-5 שנים לפחות. תדעו לשבת על העסקה בלי תנועה מיותרת.

ביום רביעי האחרון קיימנו ווובינר עם למעלה מ-600 מחברי הקהילה שבחרו לשמוע וללמוד על רכישת קרקע.
    מי שלא הספיק לצפות בהקלטה או לעבור עלהמצגת,
    שניהם מצורפים לכם כאן:

קישור להקלטה: https://us06web.zoom.us/rec/share/JP4XjaEAW1kFqPK4Jw-k7LreqxgzaE3Xw_E_aWN2duG1hw139agck3Poujo4hFSG.0iYzj8WG7FnOF2ue

קישור למצגת:
    https://drive.google.com/file/d/1Zv6HFFVxftnmw7DKG2sKTFnKP3xoYQTA/view?usp=sharing

אם העסקה שהצגנו בחלק השני של הוובינר מעניית אתכם, מוזמנים לקבוע איתי פגישה בווטסאפ:
    052-525-3237

אם הגעתם לכאן, כנראה שאתם באמת רוצים להבין איך עושים את זה נכון – איך קונים דירה שמרוויחה כבר מהרכישה.
    אנחנו פה לפנק אתכם עם ידע פרקטי, כלים סופר שימושיים והזדמנויות שלא תמצאו במקום אחר.

• כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

לאחרונה גיליתי גם את

מייל שלו:

unnamed.jpg

הנה התשובה שלי:

2. זהירות- להתייעץ לפני שעושים, בידיעה שעושים. אם זו דירה- ללמוד את האזור ואת המתחרים. ללמוד את הקבלן אם זו דירה מקבלן ולהבין אם יש לכם חשיפה מיסויית שאפשר לפתור.

3. צבירת ידע- גם בקרקעות וגם בדירות, ובכלל בעול הנדל"ן והעושר, מי שיש לו גישה למידע מנצח.
      תיצרו לכם מקורות מידע איכותיים ומיהמנים. יש לנו טונות של תוכן בערוצי היוטיוב, טיקטוק ואינסטגרם שלנו. תתחילו שם.

4. סבלנות- כסף עושים בנדל"ן כשפועלים נכון אבל זה לא קורה תוך יומיים. נדל"ן הוא איטי יותר וזמן ההבשלה של עסקה טובה הו בין 3-5 שנים לפחות. תדעו לשבת על העסקה בלי תנועה מיותרת.

ביום רביעי האחרון קיימנו ווובינר עם למעלה מ-600 מחברי הקהילה שבחרו לשמוע וללמוד על רכישת קרקע.
    שניהם מצורפים לכם כאן:

קישור להקלטה: https://us06web.zoom.us/rec/share/JP4XjaEAW1kFqPK4Jw-k7LreqxgzaE3Xw_E_aWN2duG1hw139agck3Poujo4hFSG.0iYzj8WG7FnOF2ue

קישור למצגת:
    https://drive.google.com/file/d/1Zv6HFFVxftnmw7DKG2sKTFnKP3xoYQTA/view?usp=sharing

אם העסקה שהצגנו בחלק השני של הוובינר מעניית אתכם, מוזמנים לקבוע איתי פגישה בווטסאפ:
    052-525-3237

אם הגעתם לכאן, כנראה שאתם באמת רוצים להבין איך עושים את זה נכון – איך קונים דירה שמרוויחה כבר מהרכישה.
    אנחנו פה לפנק אתכם עם ידע פרקטי, כלים סופר שימושיים והזדמנויות שלא תמצאו במקום אחר.

@משהמשה אתה מביא עוד טענה חזקה לזכות שוק ההון. [למשקיעים פסיבים].
    עד עכשיו הכותבים התייחסו בעיקר לטרחה שיש בנדל"ן אחרי העיסקה, עכשיו אתה מסב את תשומת לבנו לטרחה שיש בנדל"ן לפני העיסקה
    אתה מסביר שלהכנס להשקעות בנדל"ן זה דורש תהליך ארוך של למידה, הבנה, והתייעצויות, שבשוק ההון [לפסיבים] נדרש אולי עשירית מזה.
    והעיקר הוא, נכון שיש אברכים שיש להם את הברייטקייט לעסוק בזה שלא על חשבון השקיעות בלימוד, אבל זה לא יכול להיות דרך לכלל משום שרוב האברכים שילכו בדרך שאתה מציע סבירות\ודאות גבוהה שזה יוריד אותם בדרגת השקיעות בלימוד.

• כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

לאחרונה גיליתי גם את

מייל שלו:

unnamed.jpg

הנה התשובה שלי:

שניהם מצורפים לכם כאן:

קישור למצגת:

052-525-3237

@משהמשה כתבת שהתייעצת עם הרב סילמן, אז אולי אתה מכיר קצת, כמה עוד מסוגלים להיות כמוהו לעסוק בצרכי ציבור\לענות לדורשיו וכו' וכו', אבל בשניה שהוא גומר עם מישהו הוא כבר עמוק חזרה בלימוד, אין הרבה שמסוגלים לזה.
    אז מה שאתה מציע, זה אולי דרך טובה לאברך כולל שכבר ממילא מוצא זמן להיות בפורום... אבל ממש לא דרך לכלל!!

• מנסיון אישי עם 2 האופציות- אין מה להשוות בכלל
    בעבר הייתה לי יח"ד להשכרה
    הבלבול מח שזה עשה משהו נורא... כל חצי שנה שוכרים חדשים, לפרסם מודעות ולענות לטלפונים,
    כל חודשיים בממוצע: הדוד-שמש לא מחמם / נזילה באמבטיה / הכסא במטבח התפרק / המזגן לא מקרר מספיק
    בגלל בעיות באיטום, בכל פעם שירד גשם היו לנו דפיקות לב...
    וזה עוד ביח"ד צמודה לבניין המגורים! לא בדירה בפריפריה הרחוקה...
    היום כבר לא מחזיק בזה. ברוך שפטרנו כמו שאומרים.

לפני 6-7 שנים נחשפתי לשוק ההון
    בין הסדרים קראתי הרבה חומר - על הכסא מול מחשב בבית שלי, ומתוך ספרים שונים. (אני טוב בלמידה עצמית.)
    לא הרמתי טלפונים, לא התרוצצתי בין ערי הארץ הקרובים והנידחים, לא פגשתי מתווכים ועו"ד ולא עמלתי לחפש את המשכנתא הכי משתלמת...
    כשהיה לי סכום כסף ניכר השקעתי אותו במסחר עצמאי
    ואיזה כייף... הכסף שלי עובד לבד. שגר ושכח.
    מדי כמה חודשים אני עורך איזו בדיקת "פנינו לאן", מייעל ובודק אפשרויות
    אבל לא זז מהאסטרגטגיית ההשקעה הפסיבית שלי (מקסימום שם סכומים קטנטנים בדברים שעניינו אותי.)
    לא תופס לי יותר מכמה שעות פעם בחצי שנה! והכל מהבית שלי ובשעות הנוחות לי.
    זה לדעתי היתרון העצום של השקעה בשוק ההון

אינני יכול להכריע איזו השקעה תהיה שווה יותר כספית בעוד 15 שנה - שוק ההון או נדלן
    אני חושב שזה תלוי בכ"כ הרבה גורמים... שפשוט א"א לתת בזה כלל, כל אחד מה שנכון עבורו

אבל מבחינת הזמן והאנרגיה המבוזבזים- בתחום הזה שוק ההון משאיר את עולם הנדלן הרחק מאחור,
    ובשביל אברכים שמעוניינים בראש שקט ומינימום מאמץ- זה ממש פיס (השקעות לעצלנים... כמו שאומר תמיר מנדובסקי).
    מבחינתי אני רגוע- עשיתי את ההשתדלות שלי, בדרך מצויינת שגם מתאימה לי, ולא באה על חשבון דברים חשובים יותר. וה' ייתן את ברכתו.

כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

מנסיון אישי עם 2 האופציות- אין מה להשוות בכלל
    בעבר הייתה לי יח"ד להשכרה
    הבלבול מח שזה עשה משהו נורא... כל חצי שנה שוכרים חדשים, לפרסם מודעות ולענות לטלפונים,
    כל חודשיים בממוצע: הדוד-שמש לא מחמם / נזילה באמבטיה / הכסא במטבח התפרק / המזגן לא מקרר מספיק
    בגלל בעיות באיטום, בכל פעם שירד גשם היו לנו דפיקות לב...
    וזה עוד ביח"ד צמודה לבניין המגורים! לא בדירה בפריפריה הרחוקה...
    היום כבר לא מחזיק בזה. ברוך שפטרנו כמו שאומרים.

@המבקר כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:

והעיקר הוא, נכון שיש אברכים שיש להם את הברייטקייט לעסוק בזה שלא על חשבון השקיעות בלימוד, אבל זה לא יכול להיות דרך לכלל משום שרוב האברכים שילכו בדרך שאתה מציע סבירות\ודאות גבוהה שזה יוריד אותם בדרגת השקיעות בלימוד.

עוד מטראומות- העבר שלי:
    חבר מהכוילל, אברך רציני מאד, שהשקיע סכום בעיסקת נדלן יפה וכנראה ריווחית מאד.
    במשך חצי שנה - האברך נכח בכוילל יום כן יום לא. (היום לא.)
    כי מתווכים... ולראות דירות... ויועץ משכנתא... והבנק... וגמח...
    וכל זה רק לכניסה הראשונית להשקעה(!)
    הסתכלתי עליו ואמרתי לעצמי: אולי הכותרת שלו "אברך" נשארה על כנה, אבל כל השאר... ממש לא.
    ולצערי הוא לא היחיד.

(אני מדגיש: לא שופט ולא מבקר אף אחד! כל אחד השיקולים שלו. ומי אני שאחלק ציונים בכלל...)

לי היה מאד ברור - זה לא בשבילי,
    ולא ייתכן שאצטרך להקריב את השקיעות שלי בלימוד בשביל האפשרות להשיא ילדיי בכבוד בעוד 15 שנה...
    זה לא השתדלות שה' מצפה ממני.
    וזו עוד סיבה למה האפשרות של השקעה פסיבית בשוק ההון- היא בשורה ענקית.

מתאר לעצמי שיש אנשים שאצלם זה אחרת - אבל נתח נכבד מאד דווקא דומים לחבר שלי.

• אולי מה שאני אומר לא קשור לכותרת שזה "טירחה" אבל בכל זאת בשביל נדל"ן צריך הון עצמי מסוים ושוק ההון לא צריך מספיק כמה שקלים בעו"ש פנויים.. וממילא זה הרבה יותר מתאים לכלל הציבור ובדגש על כלל הציבור שלא קנו לא דירה ולא קיבל הרבה לחתונה שלו

• @מונטיפיורי יש אפשרות אפשרות לסקרים באתר כמו שיש באתרים אחרים?
    אני מושקע בשוק ההון וגם משקיע לאחרים זה לוקח בערך כמה דקות בשנה.
    לעומת זאת נדל״ן שראיתי אצל הקרובים שלי שזה טרטור אין סופי אם זה תיקונים או למצוא שוכרים, ושוכרים שלא משלמים.

נושאים מוצעים