סקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?
-
@מתכנן-פיננסי כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:
אני כל הזמן שומע שמדברים אם שוק ההון נפל או עלה, והאם צריך לעבור לת"א 35
או בכלל למה הסנופי עשה רק 4% (הוא עשה 18% רק הדולר נפל ב12%) ואם צריך לגדר.
ואני שואל אם ההתנהלות הזאת זה "השקעה לטווח ארוך" אתהמה?
השקעה בשוק דורשת התנתקות מוחלטת מהכסף,בדיוק זה מה שהוא כתב
וקפצו עליו שהוא לא מבין בשוק ההון
ואתה מעיד שזו המציאות..@BRISKER כתב בשגעון שוק ההון - עו"ד נתן רוזנבלט:
שגעון שוק ההון
מבט משפטי // עו"ד נתן רוזנבלט
איני מאמין שאברך שיש לו מאות אלפי שקלים מושקעים בשוק ההון אינו להוט אחריו על
מנת להגדיל הונו.@משהמשה כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:
שגעון שוק ההון
מנת להגדיל הונו.אני לא חושב שאברך לא צריך להשקיע בשוק ההון — להפך.
בעיניי, השקעה אחראית היא דבר מבורך, ואף ראוי לעודד אותה.הבעיה מתחילה לא בעצם ההשקעה, אלא בצורה שבה רבים ניגשים אליה:
השקעה מתוך חלום על התעשרות מהירה, הצטרפות לטרנד ציבורי, רצון “לעשות מכה”, או שיח מתמיד סביב סיפורי קצה — מישהו שמינף ביטקוין ועשה מאות אחוזים, מישהו שקנה מניה מסוימת בזמן הנכון (ומעניין שכשזה מפסיק לעבוד, כבר פחות שומעים על זה).בעיניי, הדרך הנכונה להשקעה היא אחרת לגמרי:
להבין במה אני משקיע, להבין שאני נכנס לשותפות בעסקים האיכותיים ביותר בעולם, ושביזנס אמיתי הוא דבר שנכנסים אליו לטווח ארוך.
לא קופצים מביזנס לביזנס, לא מחליפים השקעות כל הזמן, אלא בוחרים, לומדים, ומאפשרים לזמן לעשות את שלו.נקודה לא פחות חשובה היא הממד התורני הנכון:
לזכור שכל ההשקעה שלנו היא בסופו של דבר השתדלות.
התוצאה אינה בידינו, וזה משנה לחלוטין את היחס להשקעה — היא מפסיקה “לתפוס את הראש”, מפסיקה לנהל את האדם, והופכת לכלי נכון ושקול בתוך החיים.
ונותנת מקום לפרנסה אחראית בלי שהעיסוק בה יהפוך למרכז החיים. -
@משהמשה כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:
שגעון שוק ההון
בעיניי, השקעה אחראית היא דבר מבורך, ואף ראוי לעודד אותה.הבעיה מתחילה לא בעצם ההשקעה, אלא בצורה שבה רבים ניגשים אליה:
השקעה מתוך חלום על התעשרות מהירה, הצטרפות לטרנד ציבורי, רצון “לעשות מכה”, או שיח מתמיד סביב סיפורי קצה — מישהו שמינף ביטקוין ועשה מאות אחוזים, מישהו שקנה מניה מסוימת בזמן הנכון (ומעניין שכשזה מפסיק לעבוד, כבר פחות שומעים על זה).בעיניי, הדרך הנכונה להשקעה היא אחרת לגמרי:
להבין במה אני משקיע, להבין שאני נכנס לשותפות בעסקים האיכותיים ביותר בעולם, ושביזנס אמיתי הוא דבר שנכנסים אליו לטווח ארוך.
לא קופצים מביזנס לביזנס, לא מחליפים השקעות כל הזמן, אלא בוחרים, לומדים, ומאפשרים לזמן לעשות את שלו.נקודה לא פחות חשובה היא הממד התורני הנכון:
התוצאה אינה בידינו, וזה משנה לחלוטין את היחס להשקעה — היא מפסיקה “לתפוס את הראש”, מפסיקה לנהל את האדם, והופכת לכלי נכון ושקול בתוך החיים.
ונותנת מקום לפרנסה אחראית בלי שהעיסוק בה יהפוך למרכז החיים.@מתכנן-פיננסי כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:
@משהמשה כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?
שגעון שוק ההון
ונותנת מקום לפרנסה אחראית בלי שהעיסוק בה יהפוך למרכז החיים.@משהמשה זה קצת מזכיר לי את המאמר שכתב אריה ליבוביץ'
כתב בהתמכרות להשקעות בשוק ההון - מאמר מאריה ליבוביץ:
אני חושב שאם הוא רוצה באמת להועיל לאותם מכורים
שיכתוב ברור מה כן צריך לעשות ומה לאכך גם כאן אם @עו-ד-נתן-רוזנבלט מעוניין באמת להועיל לא צריך לכתוב באופן שוטף נגד שוק ההון,
אלא כמו שאתה רואה מ @מתכנן-פיננסי שהגם שהוא מסכים עם זה שיש בציבור כאלה שטועים בגישה שלהם כלפי השקעה בשוק ההון, אפשר פשוט לתקן אותם ולהסביר להם את הגישה הנכונה,
ולגבי הבשורה של הגמחי"ם אני חושב שזה הרבה יותר פשוט ומועיל כיון שאז לאברכים לא באמת יהיה חובה להבין בשוק ההון, אלא לסמוך על המבינים, (וגם אם המבינים דפה יאמרו שאפשר לעשות את זה בצורה יותר מועילה לבד, בכל זאת ברור שזה עדיף מהמצב כיום) ולבדוק בסימולטור ולראות כמה צריך להפריש כל חודש, ולפעול לפי זה ומבלי להרגיש קשר מיוחד מידי לכסף ולחשוב כל הזמן איך להגדיל את הונו.נ.ב. כל זה על פי דברי @מתכנן-פיננסי שטען שיש כאלה, למרות שכאן בסקר עדיין אף אחד לא העיד כך.
-
@אפ_על_פי_כן כתב
אז תדע שכן. למשל אני.
יש לי תכנית סדורה מאד (וכמה בנות.)
ואני בנאדם זהיר שלא ממנף וכל תרחיש מגובה מכמה כיוונים.הכל פה אנונימי
תסכים לשתף איזה סכום אתה מקווה לתת
וכמה אתה חוסך לכולם יחד?@שמח-לעזור כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:
הכל פה אנונימי
וכמה אתה חוסך לכולם יחד?@משהמשה כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:
גם אני אשמח מאוד אם תפרט ותסביר.
כי עד עכשיו הבנתי שגם עם מינופים וכו' לא מגיעים לסכומים שנותנים לבחורים טובים
אם אשתכנע יכול להיות שהעיסקה שעשיתי עכשיו תהיה העיסקה האחרונה שלי בנדלן..עד הנכדים....
ביקשתם קיבלתם...
זה כאן https://forum.benakel.org/post/15215
הייתי צריך הרבה אומץ... מקווה שלפחות יתרום משהו למישהו -
@שמח-לעזור כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:
הכל פה אנונימי
וכמה אתה חוסך לכולם יחד?@משהמשה כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:
גם אני אשמח מאוד אם תפרט ותסביר.
כי עד עכשיו הבנתי שגם עם מינופים וכו' לא מגיעים לסכומים שנותנים לבחורים טובים
אם אשתכנע יכול להיות שהעיסקה שעשיתי עכשיו תהיה העיסקה האחרונה שלי בנדלן..עד הנכדים....
ביקשתם קיבלתם...
זה כאן https://forum.benakel.org/post/15215
הייתי צריך הרבה אומץ... מקווה שלפחות יתרום משהו למישהו@אפ_על_פי_כן כתב בסקר: מה דורש יותר טרחה שוק ההון או נדל"ן?:
הייתי צריך הרבה אומץ... מקווה שלפחות יתרום משהו למישהו
תרמת המון !
יישר כח
וא סאך הצלוחה