דילוג לתוכן

האם עדיף להחזיר למשכנתא, או להשקיע בשוק ההון?

שוק ההון והשקעות
8 6 180 6

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    13 פוסטים
    94 צפיות
    א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    121 צפיות
    ג
    @חושב-שאני-גאון סיעוד רמה 3 - זה לא כמו בנכות, בסיעוד יש 6 פרמטרים שאותם בוחנים
  • 2 הצבעות
    49 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @לא-רק-סנופי כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: @שמח-לעזור די!!!!!!!!!!! תפסיקו להסתכל על ההיסטוריה!!!!!! באמת אשמח לשמוע למה להשקיע בסנופי אם לא בגלל ההיסטוריה? נכון שיש תאוריה / הסבר (זה לא אותו דבר!) מאחורי הסטטיסטיקה, אבל ברור לכל בר דעת שאף אחד לא היה ממליץ למשקיע הפאסיבי לסמוך על תאוריה שלא מגובה בנתונים… ואפילו האקטיביסט המצוי לא ישקיע בחיים במניה שאין שום היסטוריה מאחוריה, אם לא של החברה הספציפית הזו אז של חברה בעלת נתונים דומים. הצצתם פעם קצת מאחורי הטבלאות והאקסלים?! ברור, המון… בדקתי כל משבר (25%+) שהיה בסנופי בעבר, ומה הסיבות שהוא קרה. אין שום קשר בין מה שהיה למה שיהיה. שוב, אז למה להשקיע שם? בסופו של דבר אם הקב"ה רוצה הכלכלה יכולה להתמוטט מכל מיני סיבות לא הגיוניות ואם הוא רוצה שהיא תצליח תהיה מליונר. מי דיבר על התמוטטות? 45% מהמקרים זה נראה לך תרחיש קיצוני? אנחנו צריכים רק לעשות השתדלות ולקחת סיכונים.... תרתי דסתרי, ודו״ק סליחה שהתעצבנתי פשוט נמאס כבר לקרוא את ההשוואות הללו.... באמת מפתיע שהתעצבנת… הפוך, כל תורף דברי היה לומר שלהשקיע במדד כאילו מישהו ״יודע״ מה יהיה, זה לשכוח מזה שהקב״ה מנהל את העולם! וכמו שבעבר היו מקרים שהרוויחו הרבה, היו בעבר מקרים שהרוויחו מעט… אנחנו רק עושים השתדלות, והקב״ה היחיד שקובע מה יהיה. אבל מכיוון שאני מאמין שפותח האשכול לא חשב שיש פה נביא או לפחות בעל רוח הקודש, אפשר להניח שהוא התכוון לשאול כפשוטו ממש: @סקרן-יז כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: כיון שהלוואה במשכנתא בממוצע 5% ומשהו והתשואה הממוצעת של ההשקעה הוא 10% כולל הניהול ומכיוון שבהמשך הוא כתב שזה לתקופת השקעה של לפחות 11 שנים, אני רואה צורך להביא 2 גרפים רלוונטיים: הנתונים הם מויקיפדיה, והם כולל דיבידנדים. ואני לא לוקח אחריות עליהם, בהחלט יכול להיות שנעלם ממני פרט מידע שמשנה את התמונה לחלוטין… [image: 1763250473714-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-1970.png] [image: 1763264485748-img_0956.jpeg] שמחתי לעזור
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    128 צפיות
    רואה את הנולדר
    מערב הפרוע: ה-S&P 500 זינק ב-7% ביום שני בעקבות ’חדשות כזב’ Investing.com — מושב הבורסה ביום שני חווה שינוי פתאומי במסלול המדדים העיקריים בוול-סטריט בעקבות דיווח לא מאומת מהבית הלבן שהפסקה של 90 יום בהטלת מכסים נשקלת. הבית הלבן הכחיש תביעות אלה כ-30 דקות מאוחר יותר, והכחיש שדירקטור המועצה הכלכלית הלאומית קווין האסט רמז קודם לכן בראיון ברשת פוקס (NASDAQ:FOX) ניוז שהנשיא דונלד טראמפ עשוי לשקול הפסקה כזו, אך לא אישר גמירת דעת כלשהי. השוק הגיב תחילה באופן חיובי להערותיו של האסט, כאשר מניות הסטוק עברו לזמן קצר לירוק על רקע האפשרות להקלה במתיחות הסחר. עם זאת, אופטימיות זו הייתה קצרת מועד כאשר הבית הלבן מיהר לתייג את הדוח כ"חדשות כזב", מה שהוביל לירידה בשוק המניות. נכון לשעה 17:50 (שעון ישראל), ה-S&P 500 ירד ב-80 נקודות, או 1.5%. גם הנאסד"ק וה-S&P 500 ירדו בכ-4% מוקדם יותר במושב בורסה לפני שהופיעה שמועה לא מאומתת בפלטפורמת המדיה החברתית X. לאחר שהדוחות החלו להתפשט, ה-S&P 500 התאושש בעד 3% לפני שהבית הלבן מיהר להכחיש אותם. מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו. מקור https://il.investing.com/news/stock-market-news/article-496238 [image: 1744064655561-4a3aee2f-d9b8-4cc4-ae94-1b50017d9e97-image.png]
  • נדל"ן במרכז או בפריפריה

הועבר נדל"ן פריפריה משכנתא
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    192 צפיות
    פלוספ
    @טריידר דירה ברמת גן עם משכנתא מלאה: עליית ערך: ברמת גן, במיוחד במרכז, יש עליית ערך עקבית יותר לעומת פריפריה. ניהול נכס במרכז יכול להניב רווחים גבוהים יותר בטווח הארוך, אם כי יש לקחת בחשבון גם את עלות המשכנתא הגבוהה. ביקוש: הביקוש לדירות במרכז תמיד גבוה יותר, ולכן קל יותר למכור דירה במקרה של צורך למכור. ריביות ותזרים חודשי: כמו שהזכרת, ברמת גן תצטרך לקחת משכנתא גבוהה, מה שיגרום לתזרים חודשי שלילי — כלומר, תצטרך לשלם יותר כל חודש מכפי שאתה מרוויח מהשכירות. זה יכול להכביד על המשקיע בטווח הקצר. שתי דירות בדימונה ללא משכנתא: עליית ערך: כפי שציינת, עליית הערך בדימונה לא בהכרח תהיה גבוהה או עקבית כמו במרכז. לדירות בפריפריה יש נטייה להישאר במחיר נמוך יותר לאורך זמן, עם עליות קטנות. ביקוש: בביקוש יש נטייה להיות נמוך יותר, וזה עשוי להקשות על מכירת הדירה במחיר הרצוי במקרה של צורך. זה גם יכול להשפיע על אפשרויות השכירות, אם כי השכירות בסך הכל גבוהה יותר בפריפריה. אחזקת הנכס: במקרה של אחזקת דירות ישנות בפריפריה, עלויות השיפוץ והתחזוקה עשויות להיות גבוהות יותר, וזה יכול למחוק את הרווחיות. שכירות: בפריפריה יש תשואה גבוהה יותר משכירות (למשל 8% בדימונה), מה שיכול להוות יתרון למי שלא מחפש למכור את הנכס מיידית ויכול להתמודד עם תזרים שלילי בטווח הקצר. ריביות: כאן היתרון ברור — אין משכנתא, כך שאין חוב שצריך להחזיר כל חודש, והמשקיע נהנה מתזרים חיובי או לפחות מאוזן. לכן: אם אתה מוכן להשקיע לטווח הארוך ורוצה להיות חלק מהשוק המרכזי עם פוטנציאל עליית ערך גבוה יותר, דירה ברמת גן יכולה להיות משתלמת. אך אם אתה מעדיף להימנע מתשלום ריביות ולהשקיע בטווח הקצר עם תשואות גבוהות יותר משכירות, שתי דירות בדימונה עשויות להיות אופציה טובה יותר — במיוחד אם יש לך גמישות בניהול הנכסים והוצאות תחזוקה.