דילוג לתוכן

גזירות הגיוס - הפתרונות בעז"ה (לא לדיונים! פתרונות בלבד!)

כלכלת המשפחה
83 28 2.3k 26
  • הציבור החרדי יוצא למחאה חסרת תקדים פרסום ראשון: בכירים במפלגות דגל התורה אגודת ישראל וש"ס התכנסו אמש לתכנון צעד מחאה חסר תקדים נגד הגיוס בהשתתפות עשרות אלפי חרדים, שיירות המוניות של רכבים שיסעו ברחבי הארץ לכיוון הכלא הצבאי בליווי דגלים ומערכות הגברה במטרה להאט את התנועה בכבישים ולמחות על מעצר עריקים חרדים, בצעד מעורבים גם בכירים בכל המפלגות החרדיות ובזרמים שונים, והמנהיגים הליטאיים מאשרים בדקות אלו את המהלך.
    מדובר בכל שלושת המפלגות החרדיות, הרבנים החסידיים כבר אישרו את המהלך.

@מזומנים said:

הציבור החרדי יוצא למחאה חסרת תקדים פרסום ראשון: בכירים במפלגות דגל התורה אגודת ישראל וש"ס התכנסו אמש לתכנון צעד מחאה חסר תקדים נגד הגיוס בהשתתפות עשרות אלפי חרדים, שיירות המוניות של רכבים שיסעו ברחבי הארץ לכיוון הכלא הצבאי בליווי דגלים ומערכות הגברה במטרה להאט את התנועה בכבישים ולמחות על מעצר עריקים חרדים, בצעד מעורבים גם בכירים בכל המפלגות החרדיות ובזרמים שונים, והמנהיגים הליטאיים מאשרים בדקות אלו את המהלך.
    מדובר בכל שלושת המפלגות החרדיות, הרבנים החסידיים כבר אישרו את המהלך.

המהלך תוכנן ליום רביעי, ובוטל. ככל הנראה יקבעו תאריך אחר

• @ב.-קונץ said:

עד שיהיה חוק פטור מגיוס...

אתה מתכוון ברצינות?

@יהודי-טוב said:

@ב.-קונץ said:

עד שיהיה חוק פטור מגיוס...

אתה מתכוון ברצינות?

אם יהיה חוק פטור מגיוס, גם אם בגץ יפסול אותו הוא יחול על אלה שעכשיו מחוייבי גיוס אבל עברו את הגיל בד"כ בית המשפט לא מחיל רטואטיבית את החוק כך שהרווחנו כמה שנתונים...

• בא לי לעשות סקר (במיוחד אחרי מה שקרה היום בבני ברק) נראה לי שמי שחייב גיוס ונמצא בצרה הוא בעד להפוך את המדינה מיסים וכדו',
    והאחרים שמתנגדים (שח"ו לא להזיק ציפורן של יהודי גם אם הוא ציוני ואפילו בטעות אע"פ שהתוצאה היא רמיסה (גם פיזית) של חרדים ופגיעה בנפשם) הם כאלה שלא חייבי גיוס שמסתכנים במעצר.

• בא לי לעשות סקר (במיוחד אחרי מה שקרה היום בבני ברק) נראה לי שמי שחייב גיוס ונמצא בצרה הוא בעד להפוך את המדינה מיסים וכדו',
    והאחרים שמתנגדים (שח"ו לא להזיק ציפורן של יהודי גם אם הוא ציוני ואפילו בטעות אע"פ שהתוצאה היא רמיסה (גם פיזית) של חרדים ופגיעה בנפשם) הם כאלה שלא חייבי גיוס שמסתכנים במעצר.

@איש-קיש
    אבל גם האחרים שכתבת,
    הם יכולים להיות אחים / דודים / שכנים וכדו' של חייבי גיוס.

@איש-קיש said:

במיוחד אחרי מה שקרה היום בבני ברק

מה קרה?

• @איש-קיש said:

מה קרה?

@אבי-ר.
    מה אתה לא מעודכן באלימות המשטרתית הנוראה???
    פצעו מפגינים, קרעו להם את הבגדים [אני עדין ולא מפרט], זרקו עליהם רימוני הלם.

• @איש-קיש said:

מה קרה?

@אבי-ר. בטח התכוונת למה קרה במקום מה קרא אבל לצערנו היית צריך לשאול מה קרע

• שמעתי על חרם על טרה, קוקה-קולה וכו', חברות שנמצאות בבעלות או בשליטה של בעלי חדשות 12.
    הטיעון המרכזי הוא ההסתה שם, (אם כי אני לא בטוח שהיא גרועה יותר מזו של מתחרות).

אבל לדעתי יש עוד סיבה חזקה: הכוח שיש לו והשפעה שלו על כולם -מדינאים, פוליטיקאים, משפטנים, עיתונאים, ובעיקר על הציבור - הוא עצום.
    דיברו על חרמות על כל מיני חברות במשק שיש להן לוביזם חזק, ולדעתי לו יש אחד הכוחות העוצמתיים ביותר. אולי גם זה מה שמרתיע אנשים מלפעול נגדו.

ועוד דבר: אולי השלב הבא צריך להיות חרמות גם על חברות שמפרסמות אצלו.

אני רוצה לעשות סקר: כמה אנשים בעד החרם עליו, וכמה כבר מחרימים בפועל.

• לכל התגובות בנושא של החרמות הצרכניות ועל הבנקים ועל המדינה וכו', להלן כמה נתונים.
    א. אין מורדים באומות - פירושו לכאו' כל דבר שהוא מרידה.
    ב. יל"ד האם ציונים חשיבי כאומות או כאחים או שכנים שמתקוטטים, ובזה פליגי רבנן בתראי.
    ג. מצינו בחז"ל שאף אם ביחס לאדם פרטי אסור לנהוג בכל דרך שאינה ישרה או לכה"פ לפנים משוה"ד, אבל אם האומה גוזרת גזירה, יש לנהוג אחרת, ולכאו' תלי בהנ"ל.
    ד. ע"ע חשמונאים, וביארו אחרונים (עי' קובץ הערות בסוף הספר באריכות) שהטעם שאין משום מרידה באומות ונלחמו ממש משום שהיו גזירות על הדת ועל היהדות [ובעהו"ר היום חטיבה זו בגדר עושים מעשי אנטיוכוס ומבקשים שכר כמתתיהו].
    ה. יל"ד האם הגזירות היום זה על הדת היהדות או שזה גזירות כלכליות וגשמיות בלבד, ומשמע מרבותינו שתרוויהו איתניהו ביה.
    ו. אין חולק שאף צעד לא ייעשה כ"א ע"פ הוראת מרנן, ושאלה בצידה, אותם המתנגדים, מה עשו בזמן החרם על "אנג'ל", וכדו', האם אמרו שאסור לפגוע וכו', ואגב יש מן הפוסקים שסברו שיש כאלו מהחילונים הרחוקים שמותר לירד לחייהם, דהיינו לפרנסתם.

• @אבי-ר.

@צמיחה said:

נכון לשעת כתיבת הפוסט עוד לא ידעתי על זה.

באותו בוקר הייתי במעייני וראיתי בחור מגיע למיון כשכל החולצה שלו ספוגה בדם,
    לא בדיוק שמתי לב מאיפה אבל זה היה נראה מתוך האוזן, כנראה תוצאה של רימון הלם בפנים,
    בהחלט מזעזע ממש!!!

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    7 פוסטים
    426 צפיות
    הקול השפויה
    @שבתי-בבית-ה כתב בלא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים": @הקול-השפוי כתב בלא לעולם חוסן- רשות המיסים מודיעה כי יצאה לגל מעצרים נגד "הדרייברים": מדובר בשוק המגלגל מאות מיליונים בשנה וכולו בשחור, נראה לי מה שחריג זה ההתעלמות שהיתה עד היום, לא האכיפה. גם אם יש דברים לא טובים באנ"ש, לא צריך 'למרקר' את החרדים. לא דנתי אם טוב או לא טוב, אני חושב שאין מה לבוא בטענות על רשות המיסים על האכיפה הזאת.
  • 1 הצבעות
    33 פוסטים
    1k צפיות
    מונטיפיורימ
    נא לא לסטות מהנושא
  • פכים קטנים: "מה זה כבר 15 ש"ח בחודש?"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    8
    6 הצבעות
    8 פוסטים
    527 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @זבדיאל כתב בפכים קטנים: "מה זה כבר 15 ש"ח בחודש?": האמת שאף פעם זה לא 15 שקל זה 25 בעמלות לנבק 15 באשראי כפול 2 10 בטלפון 20 בחשמל 15 בללכת שת דקות לסופר במקום במכולת 15 בלעבור חברת גז וכו' וכו' בסוף זה מגיע ל100/150 שקל בחודש בדוק אצלי ואצל אחרים מסכים איתך לגמרי רק אוסיף ואומר שמניסיוני זה מגיע למאות ואלפי ש''ח לחודש! כן זו האמת!
  • "קום ועשה"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    3
    10 הצבעות
    3 פוסטים
    323 צפיות
    ד
    @ביזנייעס ישבתי עם מנהל גמ"ח גדול ודיברתי אתו על בנקל והוא אמר לי אם רק היה לי מאה אלף שקל לחתונה של הבת שלי הכול היה נראה אחרת זה אומנם לא היה מספיק אבל היה לי מאיפה להתחיל... קם דור חדש
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    463 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!