דילוג לתוכן

מענה לטענות של דוד טופורוביץ

• @שמש-מרפא said:

הנימוק להשקעה פאסיבית זה ביצועי העבר?? מי מכר לך את השטות הזאת?

כולכם, תקרא את השרשור, אין שום הבטחה שהשקעה פאסיבית תעשה עשר אחוז ובכל זאת מפמפמים את זה כל הזמן, אפאחד לא מדבר על איך המודל העסקי של הרווח מהמדד עובד, (כן לקנות עכשיו מתוך תקווה שהמחיר יעלה זה לא מודל עסקי, הכסף צריך להגיע מדיבידנד), מדברים על זה שלטווח הארוך הוכח תמיד (בעבר, אלא מתי?) שהמדד תמיד חוזר ממשברים וכו' וכו'

(ואני יודע שיש בדבריי אי דיוקים ולא כולם ויש חלק שנכנסו ודנו בטענות וכו', אבל התגובה שהגבת עליה היא תגובה לתגובה ששם זה מדוייק, ובלאו הכי זה נכון על הרבה מאוד מהמאמינים בסנופי)

(אגב על איזה עובדות מתבססת תיאורית השוק היעיל? מהעבר, או מההיגיון הצרוף?)

@רבנאי-יתרעם-גאון said:

@שמש-מרפא said:

כולכם, תקרא את השרשור, אין שום הבטחה שהשקעה פאסיבית תעשה עשר אחוז ובכל זאת מפמפמים את זה כל הזמן, אפאחד לא מדבר על איך המודל העסקי של הרווח מהמדד עובד, (כן לקנות עכשיו מתוך תקווה שהמחיר יעלה זה לא מודל עסקי, הכסף צריך להגיע מדיבידנד), מדברים על זה שלטווח הארוך הוכח תמיד (בעבר, אלא מתי?) שהמדד תמיד חוזר ממשברים וכו' וכו'

(ואני יודע שיש בדבריי אי דיוקים ולא כולם ויש חלק שנכנסו ודנו בטענות וכו', אבל התגובה שהגבת עליה היא תגובה לתגובה ששם זה מדוייק, ובלאו הכי זה נכון על הרבה מאוד מהמאמינים בסנופי)

המוגל העסקי הוא שטבעו של עולם שכלכלה טובה צומחת, ושטיבן של חברות חזקות להמשיך ולשגשג (או שחברות אחרות במקומן יעברו לשגשג, ונשקיע גם בהן בתורן). כמובן שכמו כל דבר בעולם החיזוק לכך הוא מהנסיון (במקרה הזה נסיון של מאות שנים), אבל כמובן שממוצע כזה או אחר אינו ערובה לכלום. באופן כללי הנימוק להשקיע פאסיבית בשוק ההון הוא כי זו החלופה הטובה ביותר מבין כל האחרות.

לא יודע איך הגיע המודל העסקי לכאן. זה לא עסק, זו בראש ובראשונה השקעה. מניות דיבדנדים, בניגוד אולי לדברי אושית רשת כזו או אחרת, אינן שונות מאד מהותית ממניות שאינן מחלקות דיבדנד.

הפולמוס הישן על השוק היעיל הוא נושא בפני עצמו.

• @שמיל-שמיל
    בסוף, זה כמו לחזות את הגשם של שנה הבאה, כל כך הרבה דברים תלויים בגורמים משתנים, שאין אף אדם בעולם שיכול לחזות האם ה-S&P יקרוס או לא, הרי עדיין אין אחד בעולם יודע לחזות כיצד טראמפ יפעל מול איראן או מול סין, או במלחמת הסחר הגלובלית שלו, והדבר הזה ספציפית יכול להיות גורם שימתן את השוק או להיפך שיחזק את השוק ( במקרה של הסכמים מול סין/איראן וכדומה) ומי מדבר על מגיפות, מלחמות חדשות, אסונות. ומה שהיה נכון ל10 שנים האחרונות, אינו בטוח רלוונטי לעשור הבא, אלא יש לעשות השתדלות, וכפי שלימדונו חכמינו לעולם ישלש אדם מעותיו שליש בקרקע ושליש וכו' שבמובן הפשוט, הביאור הוא , שיש לעשות כחלק מההשתדלות פיזור סיכונים.
    ואנו אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים !!

@אבישי said:

שבמובן הפשוט, הביאור הוא , שיש לעשות כחלק מההשתדלות פיזור סיכונים.
    ואנו אין לנו על מי להשען אלא על אבינו שבשמים !!

השאלה למה את הקורה פיזור סיכונים
    להשקיע בלמעלה מ50 אחוז מהמשק העולמי על פניו יש בו את הבחינה של שליש בקרקע וכו', יותר מהשקעה בשלוש דירות במדינת ישראל והשארת הכסף בפקמי"ם למיניהם

• כבר איבדתי ראש לקרוא את כל הטענות מכל הכיוונים,
    ובאמת אין לי דעה אישית בנושא.
    רק רציתי לצרף מסמך שקיבלתי אתמול מיועץ פנסיוני בשם משה וינטרוב,
    הוא מסביר למה צריך יעוץ בפנסיה וכדו', וכמה מהטענות נראות לי די זהות לטענות של הרב טופורוביץ.
    טעיתי? תתקנו אותי!!!
    תחזית 2026 (1).pdf

• כבר איבדתי ראש לקרוא את כל הטענות מכל הכיוונים,
    הוא מסביר למה צריך יעוץ בפנסיה וכדו', וכמה מהטענות נראות לי די זהות לטענות של הרב טופורוביץ.
    טעיתי? תתקנו אותי!!!
    תחזית 2026 (1).pdf

@יהודי-גאה said:

כבר איבדתי ראש לקרוא את כל הטענות מכל הכיוונים,
    טעיתי? תתקנו אותי!!!

הוא דיבר בכנס של יד שמשון בתקופת המכסים של טראמפ ודיבר נגד באופן חריף. עוד לא קראתי את המאמר הלא אבל רק מהסיום שבו הוא טוען שבשנה האחרונה מסלולי הלכה בארץ עשו כ14 אחוז עם הרבה פחות סיכון. זה מופרך מייד כי לא מסתכלים על שנה ספציפית כלל

• אבל צריך לציין שהוא יועץ פנסיוני עם רשיון.
    מה שאין ליוסלה מינצברג לאהרון זלץ לסננרס לרב לבקוביץ ועוד הרבה אנשים שבאמת באים לעשות טוב,
    אבל אין להם רשיון יעוץ השקעות או יעוץ פנסיוני.
    וזה הבדל גדול....

מה שאין ליוסלה מינצברג לאהרון זלץ לסננרס לרב לבקוביץ ועוד הרבה אנשים שבאמת באים לעשות טוב,
    וזה הבדל גדול....

@יהודי-גאה said:

אבל צריך לציין שהוא יועץ פנסיוני עם רשיון.

זה מעלה, אבל גם חיסרון.
    הוא רוצה שתיקח אותו כדי לנהל את התיק שלך והוא יגבה אחוזים על כך מבית ההשקעות (חלק מדמי הניהול הולכים אליו), לכן הוא כל כך נגד השקה פסיבית ובעד השקעה אקטיבית ושינויים כל הזמן במסלול, וזה אינטרס שאין לשאר האנשים שהזכרת שאמנם אין להם רשיון אבל לכן גם הם יכולים להדריך אותך איך לעשות הכל לבד...

וזה הבדל גדול....

@יהודי-גאה said:

על כל דעה אחת של יועץ פנסויני עם רשיון יש מאה עם רשיון שחושבים אחרת
    העובדות רוב מנהלי ההשקעות [עם רשיונות] לא הצליח להכות את המדד בעשור האחרון [93 אחוז!!!]

וזה הבדל גדול....

@יהודי-גאה said:

וזה הבדל גדול....

לפעמים זה דוקא הפוך! יש אחד שצריך פרנסה ומשום מה להיות סוכן ביטוח התאים לו, אז הוא הלך ללמוד. מה שאין כל האנשים שציינת הם אני שוק ההון בכל נשמתם והם חיים מזה ועוקבים האמנם באופן עצמאי אבל זה מעלה כי הם לומדים כל הזמן! כי הסוכן הוא סיים ללמוד את חוק לימודו קיבל תעודה לאו בהכרח שהוא כל כך חי בזה. (וזה הסיבה שיש סוכנים שאומרים לך שטיות ממש שכל בי בי רב דחד יומא יודע שלא כך)
    אגב ספציפי ליוסלה מינצברג בפודקאס שלו 'הבורסה' פרק6 עם רפאל וואהל הם מדברים תוך כדי הדברים בדיוק על כך (בעקיפין) ואיך זה בארה"ב מול ישראל מומלץטקסט קישור

• @רבנאי-יתרעם-גאון said:

@שמש-מרפא said:

המוגל העסקי הוא שטבעו של עולם שכלכלה טובה צומחת, ושטיבן של חברות חזקות להמשיך ולשגשג (או שחברות אחרות במקומן יעברו לשגשג, ונשקיע גם בהן בתורן). כמובן שכמו כל דבר בעולם החיזוק לכך הוא מהנסיון (במקרה הזה נסיון של מאות שנים), אבל כמובן שממוצע כזה או אחר אינו ערובה לכלום. באופן כללי הנימוק להשקיע פאסיבית בשוק ההון הוא כי זו החלופה הטובה ביותר מבין כל האחרות.

לא יודע איך הגיע המודל העסקי לכאן. זה לא עסק, זו בראש ובראשונה השקעה. מניות דיבדנדים, בניגוד אולי לדברי אושית רשת כזו או אחרת, אינן שונות מאד מהותית ממניות שאינן מחלקות דיבדנד.

@שמש-מרפא said:

אה, זה כבר טענה אחרת שהסיבה להשקיע היא כדי למנוע את שחיקת האינפלציה, אבל להשקיע בהשקעה שיש לה פופולריות כהשקעה זה לא נראה דבר נכון, כי ביום שמרבית האנשים יחליטו שכהשקעה זה לא טוב להם אז גם ערך ההשקעות לא יישמר.

(לכן אם התשואה הריאלית של סנופי הייתה אמורה להיות 3% והיא 85 זה דרמטי כי יום אחד זה יתוקן ואז הפסדת יותר מהאינפלציה, לכן צריך לדעת מה התשואה הריאלית של כל השקעה, וגם זהב אינו נכס גידור כיום מאותה סיבה).

(ובקצרה, אי אפשר להפוך חברות נושמות ל"טיבעא")

• משהו שכתבת באשכול סמוך וקשור גם לפה

לחכמים-לחם said:

אני חושב שמעבר לסיבה שגרמה לה להתפרץ עכשיו (ככל הנראה חרדים כאמור) יש נקודה שגורמת לקו מחשבה האנטי פאסיבי

יש משהו מאד מאד מתסכל בזה שאתה בילית שנתיים (או עשר) בלהבין לעומק את כל עניין ההשקעות קראת אלפים אלפים של עמודים בערבית ובאנגלית מטובי המוחות בעולם יש לך ידע עמוק בנושא והתוצאה היא שאין לך שום עדיפות על פני אותו אחד שקרא ספר של 100 עמודים (של חילוני אחד שבאמת הבין בעצמו או של חרדי אחד שקרא את אותו חילוני והשתדל לא לסלף יותר מידי כשהוא משכתב ועדיין הספרים החרדיים זרועי טעויות) למחצה לשליש או לרביע.
    עם כל הפירגון שיש מצד אחד וגם הניסיון של אותם אנשים בהתחלה לשכנע אחרים להשקיע וכו' יש גם תסכול עמוק
    התסכול הזה גורם לכל מיני תוצאות רעות וטובות:

1. לפנטז על משבר אדיר שיגרום לכל הטיפשים או הבורים מצד שמאל של הסקלה (מצ"ב תמונה) לעוף החוצה ולהפסיד ואז גם לשכנע את עצמך שזה נכון ולהביא ראיות (אולי נכונות... אולי באמת אנחנו הולכים לנפילה אדירה אבל הדחף לבדוק את זה מגיע לדעתי משם) ע"ע משהו שמדברים עליו הרבה בפורום לאחרונה
      b9eed9d6-8bf9-4df4-b6bc-6753224e6391-image.jpeg
    2. להסביר שההשקעה הפאסיבית כבר לא יעילה + להסביר שהבורים יידפקו מכמה סיבות (גם אם לא בקרוב) - הסולידית
    3. למצוא נקודות שבאמת התפספסו בפישוט השיטה כמו שיעור משיכה בטוח מדויק (בשלב הפרישה), מינוף זול, שיפור סיכוי סיכון, ואסטרטגיית מכירת אופציות קצרות טווח.

הבלוגר האמריקאי ERN אתר - https://earlyretirementnow.com/ מאד מתעסק עם 3 יש לו סדרה של עשרות מאמרים על העניינים האלה
    אני עצמי לא מבין אנגלית ברמה מספיקה וגם גוגל טרנסלייט זה לא משהו לכן הורדתי הרבה מאד מהמאמרים שלו והעברתי אותם תוכנת תרגום בתשלום (זה עדיין לא פיקס וצריך להיות בעיניינים כדי להבין איפה ואיזה שגיאות תרום יש אבל זה נחמד כחומר למתקדמים מי שרוצה אני יכול להעלות את הקבצים המאוחדים בעברית (בשביל לקרוא) או אנגלית (כדי להזין את הAI שלכם או https://notebooklm.google.com/)

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    1 פוסטים
    45 צפיות
    ד
    אני רוצה לדבר דבר על תחושת חוסר הצדק שמלווה כל אדם שעובד קשה למחייתו כשהוא מביט בעולם ההשקעות. מצד אחד, יש את האדם שקם בכל בוקר, מזיע, פותר בעיות, נותן שירות או בונה מוצר. הוא מחליף את הזמן והאנרגיה שלו בכסף. מצד שני, יש את המשקיע הפסיבי. הוא יושב בבית, אולי אפילו ישן, ובמשך עשורים הוא רואה את ההון שלו צומח ב-10% בשנה בממוצע רק כי הוא מחזיק מדד כלשהו. זה נראה כמו תקלה במערכת. לפי כל היגיון מוסרי, כסף אמור להיות תגמול על מאמץ. אם אדם אחד לא מתאמץ והשני כן, למה שהעולם ייתן להם פרס דומה, או אפילו יתגמל את המשקיע יותר? כדי לפצח את זה, אנחנו חייבים לשאול שאלה פשוטה מה זה בכלל כסף? לפני שנצלול לעומק, צריך להבין מושג יסודי שנקרא " עלות חלופית " זהו המחיר של "הדלת שנסגרה". בכל פעם שאתם בוחרים לעשות דבר אחד, אתם מוותרים על כל שאר הדברים שיכולתם לעשות באותו זמן ובאותו כסף. אם יש לכם 100 שקלים ובחרתם לקנות בהם חולצה, העלות של החולצה היא לא רק ה-100 שקלים, אלא כל מה שהייתם יכולים לעשות איתם ולא עשיתם – למשל, להשקיע אותם או לקנות ארוחה. בכל בחירה בחיים יש ויתור, והוויתור הזה הוא המחיר האמיתי שאנחנו משלמים. ברמה העמוקה ביותר, כסף הוא בסך הכל השפה שבה אנחנו מתרגמים את הוויתורים האלה. כסף הוא לא "דבר" שיש לו ערך בפני עצמו, הוא דרך להעביר ערך מאדם לאדם. כשאתם עובדים, אתם מוותרים על חלק מהחיים שלכם עכשיו על הזמן והנוחות ומקבלים בתמורה "אישור" שמאפשר לכם לקבל בעתיד ערך שמישהו אחר יצר. א ם בניתי למישהו בית, נתתי לו ערך ממשי. בתמורה, הוא נותן לי כסף, שזה בעצם הערך שמישהו אחר נתן לו קודם. מכאן מתחיל המנגנון של שוק ההון. שוק ההון הוא לא מקום שבו כסף "מוליד" כסף משום מקום. שוק ההון הוא מערכת שמחברת בין אנשים שיש להם עודף של "ערך אגור" (כסף שהם עבדו בשבילו ולא בזבזו) לבין חברות שזקוקות לערך הזה כדי לצמוח. כשאתם משקיעים בצורה פסיבית, אתם מעמידים את העבודה שלכם מהעבר לטובת העתיד של מישהו אחר. אבל למה שהשוק ישלם לכם על זה 10% אם אתם "רק יושבים בבית"? התשובה היא שהשוק מוכן לתגמל אתכם ביוקר לא בגלל ששכחתם מהכסף, אלא בגלל שביצעתם עבודה שרוב האנשים נכשלים בה: נשיאת נטל האי-ודאות. הסיבה שהתשואה הזו קיימת היא שהשקעה פסיבית היא לא באמת קלה. אם היא הייתה באמת נטולת מאמץ, התשואה עליה הייתה נשחקת לאפס מזמן. העובדה שהשוק ממשיך לשלם "משכורת" גבוהה למשקיעים פסיביים לאורך עשורים היא ההוכחה לכך שיש כאן מאמץ כביר, גם אם הוא לא נראה כמו זיעה. הקושי הוא לא קושי של עשייה, אלא קושי של אי-עשייה. המוח שלנו מתוכנת להגיב כשיש סכנה, לפעול כשהשוק יורד, ולנסות "לתקן" כשמדברים בחדשות על משברים או על תנודות בדולר. בכל רגע כזה, המשקיע הפסיבי נדרש לשלם מחיר מנטלי כבד: לוותר על תחושת השליטה. הוא צריך לצפות בערך שעליו הוא עמל נשחק על המסך, ולבחור באופן אקטיבי לא לעשות דבר. זו העבודה האמיתית. התשואה היא הפיצוי על כך שהסכמתם להישאר בתוך חוסר הוודאות ולא נשברתם. המערכת מעבירה הון מאנשים תגובתיים שחייבים לפעול ולשנות, לאנשים בעלי משמעת שמוכנים לשאת את מחיר ההמתנה. בסופו של דבר, אין ארוחות חינם. הרווח בבורסה הוא לא מתנה, הוא שכר עבור שירות שקשה מאוד לספק: יציבות פסיכולוגית. אתם לא מרוויחים כי "לא עשיתם כלום", אתם מרוויחים כי הייתם מוכנים להיות בולמי הזעזועים של הכלכלה. ככל שהעולם נהיה רועש ותזזיתי יותר, הערך של היכולת הזו רק עולה והשוק ימשיך לשלם לכם על המאמץ הזה בהתאם. אין באמור המלצה או שידול בשום צורה שהיא. מרגישים מבולבלים או רוצים לשאול שאלות? אשמח לשמוע מכם ולהגיב להערות והארות. a053311311@gmail.com
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    118 צפיות
    ד
    בכל מסלול , מסתכלים על אחוזי החשיפה ולא על האחזקות מהסיבה שאמרת , שדרך חוזים ואופציות הם חשופים לסיכון והסיכוי של המדד ומקבלים תשואה של אגח על שאר הכסף .
  • 11 הצבעות
    2 פוסטים
    190 צפיות
    פ
    דברים כדורבנות. אם כי יש לתת את הדעת על כך, שהשורש של אי החשיבה שדובר בו במאמר זה, מצמיח גם כן הוצאות שטותיות שאין שום בר דעת שמסכים אליהם, כמו ההוצאות על התזמורות בחתונה לזמרים כמעט בני עשרה, שמנגנים ושרים בצורה הפשוטה ביותר, וגובים הון תועפות, ועוד כהנה רבות, וכדי לממן את הבלים אלה, צריך לשבת בכולל כחצי שנה, או שתיים שלש משכורות של אשה שמתפרנסת בצורה סבירה וממוצעת.
  • 15 הצבעות
    23 פוסטים
    767 צפיות
    העץ הרענןה
    @הקול-השפוי said: חבל שאתה לא עם אותו שם בשנ הניקים שלך.... טופל!
  • קרן סל מחקה S&P של מגדל

שוק ההון והשקעות שוק ההון קרן סל
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    122 צפיות
    י
    מעוניין להשקיע בקרן סל מחקה S&P בכשרות גלאט הון, מצאתי את הקרן הזו מגדל 1162189 עם דמי ניהול אפסיים (0.01), אבל אני מבין שהיא לא מחקה את כל המדד אלא לפי ערכים של איכות הסביבה וכד'. אשמח לחוו"ד מהמומחים עליה. האם הקרן מומלצת בכל זאת להשקעה ארוכת טווח? אציין שראיתי שהתשואות שלה גבוהות יותר ביחס למחקה S&P של מור 1165810 (דמי ניהול 0.12). תודה רבה.