דילוג לתוכן

מענה לטענות של דוד טופורוביץ

• משהו שכתבת באשכול סמוך וקשור גם לפה

לחכמים-לחם said:

אני חושב שמעבר לסיבה שגרמה לה להתפרץ עכשיו (ככל הנראה חרדים כאמור) יש נקודה שגורמת לקו מחשבה האנטי פאסיבי

יש משהו מאד מאד מתסכל בזה שאתה בילית שנתיים (או עשר) בלהבין לעומק את כל עניין ההשקעות קראת אלפים אלפים של עמודים בערבית ובאנגלית מטובי המוחות בעולם יש לך ידע עמוק בנושא והתוצאה היא שאין לך שום עדיפות על פני אותו אחד שקרא ספר של 100 עמודים (של חילוני אחד שבאמת הבין בעצמו או של חרדי אחד שקרא את אותו חילוני והשתדל לא לסלף יותר מידי כשהוא משכתב ועדיין הספרים החרדיים זרועי טעויות) למחצה לשליש או לרביע.
    עם כל הפירגון שיש מצד אחד וגם הניסיון של אותם אנשים בהתחלה לשכנע אחרים להשקיע וכו' יש גם תסכול עמוק
    התסכול הזה גורם לכל מיני תוצאות רעות וטובות:

1. לפנטז על משבר אדיר שיגרום לכל הטיפשים או הבורים מצד שמאל של הסקלה (מצ"ב תמונה) לעוף החוצה ולהפסיד ואז גם לשכנע את עצמך שזה נכון ולהביא ראיות (אולי נכונות... אולי באמת אנחנו הולכים לנפילה אדירה אבל הדחף לבדוק את זה מגיע לדעתי משם) ע"ע משהו שמדברים עליו הרבה בפורום לאחרונה
      b9eed9d6-8bf9-4df4-b6bc-6753224e6391-image.jpeg
    2. להסביר שההשקעה הפאסיבית כבר לא יעילה + להסביר שהבורים יידפקו מכמה סיבות (גם אם לא בקרוב) - הסולידית
    3. למצוא נקודות שבאמת התפספסו בפישוט השיטה כמו שיעור משיכה בטוח מדויק (בשלב הפרישה), מינוף זול, שיפור סיכוי סיכון, ואסטרטגיית מכירת אופציות קצרות טווח.

הבלוגר האמריקאי ERN אתר - https://earlyretirementnow.com/ מאד מתעסק עם 3 יש לו סדרה של עשרות מאמרים על העניינים האלה
    אני עצמי לא מבין אנגלית ברמה מספיקה וגם גוגל טרנסלייט זה לא משהו לכן הורדתי הרבה מאד מהמאמרים שלו והעברתי אותם תוכנת תרגום בתשלום (זה עדיין לא פיקס וצריך להיות בעיניינים כדי להבין איפה ואיזה שגיאות תרום יש אבל זה נחמד כחומר למתקדמים מי שרוצה אני יכול להעלות את הקבצים המאוחדים בעברית (בשביל לקרוא) או אנגלית (כדי להזין את הAI שלכם או https://notebooklm.google.com/)

• הרב טופורוביץ הוציא חוברת חדשה
    שם הוא מעלה הילוך - ומגדיר את הבעיה כ"גזירת האספי 500" ולדבריו היא חמורה יותר מגזירת הגיוס.....
    וקורא לרבנים להתערב במצב הקטסטרופלי בו כל האברכים משקיעים במדד שהולך לקרוס בקרוב...

שם הוא מעלה הילוך - ומגדיר את הבעיה כ"גזירת האספי 500" ולדבריו היא חמורה יותר מגזירת הגיוס.....
    וקורא לרבנים להתערב במצב הקטסטרופלי בו כל האברכים משקיעים במדד שהולך לקרוס בקרוב...

@לייזרזון said:

הרב טופורוביץ הוציא חוברת חדשה

למה הוא מסתתר מאחורי חוברות וחושש מדיונים?

@לייזרזון
    תוכל להעלות את החוברת?
    גם אם אני לא מסכים איתו אבל אני נהנה לקרוא את טענותיו

• @לייזרזון
    תוכל להעלות את החוברת?
    גם אם אני לא מסכים איתו אבל אני נהנה לקרוא את טענותיו

• @צמיחה said:

@שואף-ליותר
    גזירת האס אנד פי.pdf

2 נקודות על הקובץ "גזירת הגיוס"
    קודם כל אני מבהיר שרק קראתי שורה פה שורה שם ולא באמת התעמקתי אבל:
    א. מי שכותב מאמר ומפחד אפילו לכתוב את השם שלו, אז הוא לא שווה אפילו שיקראו את החומר.
    ב. הוא כותב שהוא "דורש מהרבנים וגדולי ישראל כו' וכו'" ועוד הוא דורש מגדו"י וכו' וכו'. - לא לענין בכלל

• בקרוב אפרסם תגובה למאמר.

• @צמיחה said:

@שואף-ליותר
    גזירת האס אנד פי.pdf

א. מי שכותב מאמר ומפחד אפילו לכתוב את השם שלו, אז הוא לא שווה אפילו שיקראו את החומר.
    ב. הוא כותב שהוא "דורש מהרבנים וגדולי ישראל כו' וכו'" ועוד הוא דורש מגדו"י וכו' וכו'. - לא לענין בכלל

@חיסכון-לחתונה הוא לא כתב שהוא "דורש" הוא כתב שהוא "קורא לרבנים"
    ועל אף שאני חולק עליו עד כמה שאני מבין
    אבל אני לא רואה את זה בתור חוצפה בס"ה הוא כתב שלאור הנתונים שהוא מציג
    הוא קורא לגדול"י שהציבור לא יקח הלואות כדי להשקיע הוא לא אמר לרבנים אתם טועים
    אלא תראו את הנתונים ותחליטו.

• @צמיחה said:

@שואף-ליותר
    גזירת האס אנד פי.pdf

@חיסכון-לחתונה
    אני חושב שצריך להתייחס יותר לגוף הטענות בצורה מקצועית,
    להציג את הצד שבעד ואת הצד שנגד.
    שאר הדברים פחות מעניינים בצורה מקצועית,
    יש לו קטע שהוא קורא לכולם ילדים, וכבר קראתי תגובות של כאלו שמרגישים פגועים מזה.
    אני לא חושב שזה דורש התייחסות, זה האיש, זה הסגנון שלו.

נושאים מוצעים