דילוג לתוכן

האם כדאי להחזיר את ההלוואה או להשקיע אותה?

שוק ההון והשקעות
3 2 53 2
  • שבוע טוב
    קיבלתי מהבנק הלוואה של מאה אלף ש"ח בריבית של פריים מינוס 0.3 ב144 תשלומים [12 שנה].
    האמת היא שההלוואה אינה נצרכת לי לטווח ארוך כלל, אלא כגישור קצר עד כניסה צפוייה של הסכום הזה בשנה הקרובה. לקחתי אותה בצורה הזו מכיון שבתקופה הנוכחית [עד ההכנסה הגדולה הנ"ל] קשה לי לשלם כל חודש יותר מזה.
    כרגע זהו תשלום נוח של 900 ומשהו בחודש, במיוחד אחרי ירידת הפריים הנחמדה.

השאלה היא כזו: בעז"ה בעוד כמה חודשים, כשאקבל לידיי את הכסף, האם כדאי פשוט להחזיר אותו לבנק, או להשקיע אותו במקום כלשהו בצורה בטוחה שתתן לי משהו יותר מהריבית שאני משלם עליו? מדובר בהלוואה אטרקטיבית ממש בתנאים של היום.

אשמח למענה, בהתחשב בשני נתונים [שלא הם הנושא כאן]. א. אני לא מאמין בS&P500, מדד אחר שיצליח לשכנע אותי יתקבל בברכה. ב. מיחזור והחזר חלק מהמשכנתא לא רלוונטי כרגע, אני ממתין למועד שינוי הריבית בו אמחזר כבר את הכל ללא עמלה.
    תודה.

נ.ב. סיפור מעניין בדרך אגב: הפקידה שנתנה לי את ההלוואה טעתה טעות אנוש [אמיתית, לא חושד בה], וכתבה מרווח מהפריים 0.3, בלי להוסיף מינוס... כלומר, פריים פלוס 0.3! רק כמה דקות אחרי שיצאתי מהבנק עיינתי בדפים וראיתי את הטעות, כמובן שחזרתי לבנק וחתכתי את התור כרוח סערה בדרישה לתיקון הטעות... סייעתא דשמיא גדולה שאני שייך למחצית האחוז בערך של האוכלוסיה שקוראת את הדפים מהבנק, וגם מבינה מה כתוב שם... רוב האנשים היו יוצאים בנזק של כחמשת אלפים ש"ח בלי לדעת בכלל.

• א. אשמח לשמוע באיזה בנק ומה הסיבה שקיבלת הלוואה במחיר כזה? (האם לקחת ג"כ משכנתא מאותו בנק באותו זמן?
    ב.כתבת שאתה לא מאמין במדד S&P500, ע"פ מה האמון שלך בנוי? על אנשים אנונימים שכותבים תגובות בפורומים? כי אם אתה שואל כאן מה לעשות אם הכסף אז מסתמא לא עברת קורסים כל שהם...
    ג. הפריים ב12 שנה יכול להשתנות הרבה מאוד. ואתה מסתמא מחפש השקעה לתווך ארוך, לכן מי אמר שה"ריבית האטקרטיבית" תשאר גם עוד 3 שנים
    ד. בהלוואת שיעבוד נכס במשכנתא שמוצערת עבור שיפוץ וכדו' אפשר להשיג ריביות נמוכות יותר

• א. אשמח לשמוע באיזה בנק ומה הסיבה שקיבלת הלוואה במחיר כזה? (האם לקחת ג"כ משכנתא מאותו בנק באותו זמן?
    ב.כתבת שאתה לא מאמין במדד S&P500, ע"פ מה האמון שלך בנוי? על אנשים אנונימים שכותבים תגובות בפורומים? כי אם אתה שואל כאן מה לעשות אם הכסף אז מסתמא לא עברת קורסים כל שהם...
    ג. הפריים ב12 שנה יכול להשתנות הרבה מאוד. ואתה מסתמא מחפש השקעה לתווך ארוך, לכן מי אמר שה"ריבית האטקרטיבית" תשאר גם עוד 3 שנים
    ד. בהלוואת שיעבוד נכס במשכנתא שמוצערת עבור שיפוץ וכדו' אפשר להשיג ריביות נמוכות יותר

@חיסכון-לחתונה said:

א. אשמח לשמוע באיזה בנק ומה הסיבה שקיבלת הלוואה במחיר כזה? (האם לקחת ג"כ משכנתא מאותו בנק באותו זמן?

פאג"י, אכן בגלל משכנתא, פלוס המלצה שהיתה לי על החשבון בגלל התנהלות תקינה במשך שנים רבות.

יש די והותר נידונים על זה בכל פורום ותת פורום אפשרי, ובכל פינת קפה מאולתרת, אין ענין גם כאן... בוא נניח שזו תחושת כרס אישית שלי, וזו בעיה שלי. עכ"פ זה הנתון.

ממש לאו דווקא לטווח ארוך, אפילו פיקדון עם תחנות יציאה נוחות כדי לברוח ברגע שזה כבר לא ישתלם. או להפך - תשואה שמבוססת גם היא על הפריים או ריבית בנק ישראל והנגזרים ממנה, וכך זה ימשיך להיות משתלם תמיד.

יכול להיות, אבל לא שווה לי את ההתעסקות. גם ההלוואה הנ"ל - כל השאלה שלי מתחילה אחרי שכבר יש לי את הכסף ביד והשאלה היא האם להחזיר או להשקיע אותו. אני לא מאלה שלוקחים הלוואות בשביל להשקיע, לא בשלב זה של החיים.

נושאים מוצעים