האם כדאי להחזיר את ההלוואה או להשקיע אותה?
-
שבוע טוב
קיבלתי מהבנק הלוואה של מאה אלף ש"ח בריבית של פריים מינוס 0.3 ב144 תשלומים [12 שנה].
האמת היא שההלוואה אינה נצרכת לי לטווח ארוך כלל, אלא כגישור קצר עד כניסה צפוייה של הסכום הזה בשנה הקרובה. לקחתי אותה בצורה הזו מכיון שבתקופה הנוכחית [עד ההכנסה הגדולה הנ"ל] קשה לי לשלם כל חודש יותר מזה.
כרגע זהו תשלום נוח של 900 ומשהו בחודש, במיוחד אחרי ירידת הפריים הנחמדה.השאלה היא כזו: בעז"ה בעוד כמה חודשים, כשאקבל לידיי את הכסף, האם כדאי פשוט להחזיר אותו לבנק, או להשקיע אותו במקום כלשהו בצורה בטוחה שתתן לי משהו יותר מהריבית שאני משלם עליו? מדובר בהלוואה אטרקטיבית ממש בתנאים של היום.
אשמח למענה, בהתחשב בשני נתונים [שלא הם הנושא כאן]. א. אני לא מאמין בS&P500, מדד אחר שיצליח לשכנע אותי יתקבל בברכה. ב. מיחזור והחזר חלק מהמשכנתא לא רלוונטי כרגע, אני ממתין למועד שינוי הריבית בו אמחזר כבר את הכל ללא עמלה.
תודה.נ.ב. סיפור מעניין בדרך אגב: הפקידה שנתנה לי את ההלוואה טעתה טעות אנוש [אמיתית, לא חושד בה], וכתבה מרווח מהפריים 0.3, בלי להוסיף מינוס... כלומר, פריים פלוס 0.3! רק כמה דקות אחרי שיצאתי מהבנק עיינתי בדפים וראיתי את הטעות, כמובן שחזרתי לבנק וחתכתי את התור כרוח סערה בדרישה לתיקון הטעות... סייעתא דשמיא גדולה שאני שייך למחצית האחוז בערך של האוכלוסיה שקוראת את הדפים מהבנק, וגם מבינה מה כתוב שם... רוב האנשים היו יוצאים בנזק של כחמשת אלפים ש"ח בלי לדעת בכלל.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות