דילוג לתוכן

נפילה לצורך נפילה 📉🪙

שוק ההון והשקעות
4 3 95 3
  • חשבתי שאני חזק. שאני סולידי. שאני איש של מדדים רחבים ופיזור סיכונים. אבל לכל אדם יש נקודת שבירה. אצלי היא הגיעה בצורת המוכר בקיוסק.
    הכל התחיל כשקניתי כרטיס גירוד, בשביל ההשתדלות כמובן... ואז הוא אמר לי:
    "עזוב את זה, זה שטויות, עובדים על אנשים בעיניים, אני עושה ערימות בקריפטו."
    התחלנו לדבר, כך הכרתי את נחמן. נכון הוא לא יודע מה התאריך היום, אבל יודע בדיוק כמה האת'ריום עשה הלילה.

"עזוב אותך מ- S&P" הוא זלזל בי, "7% בשנה? זה מה שהמטבע שלי עושה כשאני עושה כאן משמרת. בוא לקריפטו זה העתיד. זה מבוזר. כולם רק מרוויחים."
    העיניים שלי נצצו. "אבל זה אויר," אמרתי לו את מה שקראתי בעיתון, "אין מאחורי זה כלום."
    "גם מאחורי הכובע שלך אין כלום, ועדיין שילמת עליו 1,200 ש"ח. ערך זה מה שאנשים קובעים." הוא ענה.

החלטתי לנסות. בקטנה. אבל איך מסתירים את זה מהאישה? בקושי ל- S&P היא הסכימה...
    קניתי ארנק קר (נראה הדיסק און קי הראשון) ו... אבל בסוף אשתי מצאה אותו. "מה זה?" היא שאלה.
    "זזה... זה חידושי תורה" גימגמתי, "זה גיבוי של הסיכומים שלי מהכולל. אסור לגעת בזה. זה מוקצה מחמת חסרון כיס..."
    היא הניחה את זה בספריה ("כאן המקום של זה" היא אמרה בגאווה). אם היא רק הייתה יודעת שמונח שם דוג'קויין בשווי של כמה משכורות שלה...

נחמן סיפר לי שאפשר לכרות מטבעות, הוא הסביר שזה המחשב שעובד, לא אנשים מפוחמים.
    בצהריים חיברתי את המחשב, הורדתי את התוכנה, והרגשתי כמו הייטקיסט ותיק. אחרי יומיים המחשב התחיל להרעיש כמו טרקטור. החשמל קפץ. אשתי שאלה: "למה המחשב רותח?"
    "הוא.. הוא מעבד נתונים חשובים" מלמלתי.
    בסוף החודש הגיע החשבון חשמל. הרווחתי 0.0004 ביטקווין (12 שקל) ושילמתי לחברת חשמל 450 ש"ח.
    מתברר שכרייה זה לא בשביל יהודים. אנחנו בנויים למסחר לא לעבודת כפיים.

יום אחד זה קרה.
    הביטקווין צנח. לא תיקון של 20% אלא צניחה של 59%. ואחריו כל המטבעות הקטנים.
    הסתכלתי על ה"ארנק הקר" שפתאום נראה לי כמו סתם דיסק און קי.
    נחמן ניסה לעודד אותי: "תחזיק! זה ירידה לצורך עליה."
    לא התעודדתי, מכרתי הכל, ונשארתי עם הפסד צורב, ועם לקח לחיים:
    "אם זה נשמע טוב מדי, אם זה עולה מהר מדי, ואם בחור בשם נחמן ממליץ על זה – תברח!"

• אבי ר.א אבי ר. התייחס לנושא זה
  • חשבתי שאני חזק. שאני סולידי. שאני איש של מדדים רחבים ופיזור סיכונים. אבל לכל אדם יש נקודת שבירה. אצלי היא הגיעה בצורת המוכר בקיוסק.
    הכל התחיל כשקניתי כרטיס גירוד, בשביל ההשתדלות כמובן... ואז הוא אמר לי:
    "עזוב את זה, זה שטויות, עובדים על אנשים בעיניים, אני עושה ערימות בקריפטו."
    התחלנו לדבר, כך הכרתי את נחמן. נכון הוא לא יודע מה התאריך היום, אבל יודע בדיוק כמה האת'ריום עשה הלילה.

"עזוב אותך מ- S&P" הוא זלזל בי, "7% בשנה? זה מה שהמטבע שלי עושה כשאני עושה כאן משמרת. בוא לקריפטו זה העתיד. זה מבוזר. כולם רק מרוויחים."
    העיניים שלי נצצו. "אבל זה אויר," אמרתי לו את מה שקראתי בעיתון, "אין מאחורי זה כלום."
    "גם מאחורי הכובע שלך אין כלום, ועדיין שילמת עליו 1,200 ש"ח. ערך זה מה שאנשים קובעים." הוא ענה.

החלטתי לנסות. בקטנה. אבל איך מסתירים את זה מהאישה? בקושי ל- S&P היא הסכימה...
    קניתי ארנק קר (נראה הדיסק און קי הראשון) ו... אבל בסוף אשתי מצאה אותו. "מה זה?" היא שאלה.
    "זזה... זה חידושי תורה" גימגמתי, "זה גיבוי של הסיכומים שלי מהכולל. אסור לגעת בזה. זה מוקצה מחמת חסרון כיס..."
    היא הניחה את זה בספריה ("כאן המקום של זה" היא אמרה בגאווה). אם היא רק הייתה יודעת שמונח שם דוג'קויין בשווי של כמה משכורות שלה...

נחמן סיפר לי שאפשר לכרות מטבעות, הוא הסביר שזה המחשב שעובד, לא אנשים מפוחמים.
    בצהריים חיברתי את המחשב, הורדתי את התוכנה, והרגשתי כמו הייטקיסט ותיק. אחרי יומיים המחשב התחיל להרעיש כמו טרקטור. החשמל קפץ. אשתי שאלה: "למה המחשב רותח?"
    "הוא.. הוא מעבד נתונים חשובים" מלמלתי.
    בסוף החודש הגיע החשבון חשמל. הרווחתי 0.0004 ביטקווין (12 שקל) ושילמתי לחברת חשמל 450 ש"ח.
    מתברר שכרייה זה לא בשביל יהודים. אנחנו בנויים למסחר לא לעבודת כפיים.

יום אחד זה קרה.
    הביטקווין צנח. לא תיקון של 20% אלא צניחה של 59%. ואחריו כל המטבעות הקטנים.
    הסתכלתי על ה"ארנק הקר" שפתאום נראה לי כמו סתם דיסק און קי.
    נחמן ניסה לעודד אותי: "תחזיק! זה ירידה לצורך עליה."
    לא התעודדתי, מכרתי הכל, ונשארתי עם הפסד צורב, ועם לקח לחיים:
    "אם זה נשמע טוב מדי, אם זה עולה מהר מדי, ואם בחור בשם נחמן ממליץ על זה – תברח!"

@מחשב-מסלול-מחדש said:

ואם בחור בשם נחמן ממליץ על זה – תברח!"

??

• @מחשב-מסלול-מחדש said:

ואם בחור בשם נחמן ממליץ על זה – תברח!"

??

@מכונת-חישוב המוכר בקיוסק.. הייתי צריך לכתוב את זה בהתחלה...

• @מחשב-מסלול-מחדש
    מעניין מה דעתו של @יוסף-מינצברג למאמר....

נושאים מוצעים

• 10 הצבעות
    3 פוסטים
    192 צפיות
    מ
    @בן-עליה תודה. מחמם את הלב. צודק.. העליתי את זה בתגובות בטור על פורים. אבל זה היה בלי מסר...
  • 16 הצבעות
    22 פוסטים
    751 צפיות
    אבי ר.א
    @מחשב-מסלול-מחדש באמת לא ברור לי למה. @מונטיפיורי לעיונך. לאחרונה שמתי לב שכבר לא נותן לי התראות על שהזכירו אותי, וחשבתי שזה שינוי שנהיה בפורום, עכשיו אני מבין. תודה על תשומת הלב.
  • 13 הצבעות
    8 פוסטים
    351 צפיות
    מ
    יש כח גדול להומור. הוא מאפשר לנו לקחת מצב שלא נעים לנו ולצחוק עליו רגע, וזה נותן אוויר. אבל לפעמים זה גם בדיוק מה שמשאיר אותנו שם. כי אם אפשר לצחוק על הלחץ, על הגלגולים, על ההלוואות של “נסתדר כבר” – אז כבר פחות עוצרים רגע להבין מה באמת קורה כאן. והאמת היא, שלא תמיד הפתרון כזה מסובך כמו שזה נראה מתוך הערפל. אתמול כתבה לי משפחה עם חובות של כ־1.5 מיליון (מעבר למשכנתא), אחרי פגישה אחת בלבד: 'הרב מאיר שלום וברכה, תודה ענקית על פגישה איכותית, כנה ומקצועית שנתנה לנו המון תקווה בעז"ה! נתת לנו המון המון כוח, שיקפת לנו את המצב מתוך תקווה ובעיניים מלאות אמונה. מאוד התפעלנו ההמקצועיות שלך בשילוב האישיות והירא"ש. אנחנו בעז"ה מתחילים לזוז.... בעלי מברר ברצינות רבה על... הגענו למסקנה שחייבים להתחיל לפעול בכיוון של... כדי להרגיע את הטירוף של החובות והגלגולים עם כל מה שכרוך בזה. במקביל אנחנו מתחילים למלא את האקסל כדי להבין נכון יותר את מצב המספרים שלנו ובודקים אפשרויות של הגדלת הכנסה בעז"ה. מרגישים שעושים השתדלות נכונה ומתפללים לשפע של ס"ד. לגבי המשך ליווי – אנחנו מתלבטים אם אכן זה נצרך לנו כרגע (כי נתת לנו הרבה דחיפה בפגישה, וכרגע אנחנו מונעים לפעולה מהדחיפה החזקה שלך...) אנחנו נעדכן במידה וכן. תזכה למצוות, הקב"ה ישלם שכרך. אם נזכה לצאת אי פעם מהמצב הזה – תדע שזה הרבה בזכותך בס"ד!' לא הכל נפתר להם ברגע, אבל נהייתה להם בהירות, וכשיש בהירות – מתחילים לזוז. אז אולי התובנה מכל ההומור הזה הוא פשוט: לא לצחוק על הלחץ, אלא להשתמש בכח של ההומור כדי קצת לצחוק על עצמנו… על ההרגלים הקטנים, על ה”נסתדר כבר”, על הדברים שכבר מזמן אנחנו יודעים שהגיע הזמן לעזוב – ומשם להתקדם באמת. [תודה לצ'אט שחיבר לי את התגובה מהתחלה עד הסוף.]
  • 1 הצבעות
    73 פוסטים
    2k צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 אני סבור שלא לתזמן בכלל אלא לפרוס מראש את הסכום הגדול על כמה שנים (כמה בדיוק זה בהתאמה ליחס בין ההפקדה השוטפת לבין הסכום הגדול). לשיטתך שכן הצעת תיזמון לירידות מטורפות הגבתי מה שהגבתי.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    672 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.