דילוג לתוכן

די להיות תמימים! על 'סלבס' שוק ההון במגזר החרדי

שוק ההון והשקעות
15 4 279 5
  • אותו דיין כבר הפיל בהשקעות מוזרות כבר מספר אברכים וגם זה מסתבר כלא ההשקעה הכי חכמה לאברך שרצה להוציא את הכסף תוך שנים ספורות שאין סיכוי כמעט שיצא מזה רווחים עד אז ומסתבר שהוא קיבל כספים כיוון שככל הנראה הוא צריך להתפרנס גם והוא מתעסק עם זה יום שלם אז אחד ועוד אחד זה שניים אבל כמובן אני חייב לציין שאין לי ראיה גמורה

• אותו דיין כבר הפיל בהשקעות מוזרות כבר מספר אברכים וגם זה מסתבר כלא ההשקעה הכי חכמה לאברך שרצה להוציא את הכסף תוך שנים ספורות שאין סיכוי כמעט שיצא מזה רווחים עד אז ומסתבר שהוא קיבל כספים כיוון שככל הנראה הוא צריך להתפרנס גם והוא מתעסק עם זה יום שלם אז אחד ועוד אחד זה שניים אבל כמובן אני חייב לציין שאין לי ראיה גמורה

@האמת-נצחה said:

אותו דיין כבר הפיל בהשקעות מוזרות כבר מספר אברכים וגם זה מסתבר כלא ההשקעה הכי חכמה לאברך שרצה להוציא את הכסף תוך שנים ספורות שאין סיכוי כמעט שיצא מזה רווחים עד אז ומסתבר שהוא קיבל כספים כיוון שככל הנראה הוא צריך להתפרנס גם והוא מתעסק עם זה יום שלם אז אחד ועוד אחד זה שניים אבל כמובן אני חייב לציין שאין לי ראיה גמורה

יש הבדל בין מי שאינו מתמצא בהשקעות וממליץ לאנשים על השקעות שאינן מתאימות להם (שזה לכשעצמו גרוע ביותר)
    לבין מי שמקבל כספים תמורת ההמלצה הלא נכונה

כמו שאמרת, אין לך ראיות (מלבד הטענה 'גם הוא צריך להתפרנס') וזה חשד חמור מאד.

• אתה צודק שאין לי ראיות אבל בכ"ז זאת מספר אברכים שהתייעצו אצלו חוששים שהפיל אותם תמורת בצע כסף

• אתה צודק שאין לי ראיות אבל בכ"ז זאת מספר אברכים שהתייעצו אצלו חוששים שהפיל אותם תמורת בצע כסף

@האמת-נצחה said:

אתה צודק שאין לי ראיות אבל בכ"ז זאת מספר אברכים שהתייעצו אצלו חוששים שהפיל אותם תמורת בצע כסף

אם זה נכון, זה נורא.
    לכולם המליץ על אותה השקעה?
    יש דרך לפנות אליו ולבקש ממנו לכל הפחות להצהיר האם יש לו איזו טובת הנאה מההמלצות האלה?
    (אפילו אם הוא מושקע בזה בעצמו ייתכן וזו טובת הנאה...)

• לא יודע אם לכולם אותה השקעה אבל לרבים וודאי שכן
    הוא אמר מפורש שהוא משקיע שם
    אין אפשרות ליפנות אליו כי יש לו כח רב ביד והוא מלכלך על מי שמדבר עליו
    סיפור עצוב שליכורע אין איך לטפל בזה אא"כ כל מי שנפל יצא החוצה אבל צריך הרבה אומץ לזה

• לא יודע אם לכולם אותה השקעה אבל לרבים וודאי שכן
    הוא אמר מפורש שהוא משקיע שם
    אין אפשרות ליפנות אליו כי יש לו כח רב ביד והוא מלכלך על מי שמדבר עליו
    סיפור עצוב שליכורע אין איך לטפל בזה אא"כ כל מי שנפל יצא החוצה אבל צריך הרבה אומץ לזה

פוסט זה נמחק!
  • אני חושב שממש לא

• פוסט זה נמחק!

said:

אני מציע להיזהר בגחלתם
    זכיתי להכיר אחד מן הרבנים שהיה בעד (בהתחלה) ההשקעה במכרות הזהב באתיופיה (לא המשווק)
    והוא אדם גדול, ירא שמיים מרבים, משכמו ומעלה, שלא חשוד על הכשלת יהודים תמורת בצע כסף... וחוץ מהכל יהודי פיקח מאד. ואיך קרה מה שקרה?! לאלוקים הפיתרונים.

אבל בואו לא נגלוש כאן לסיפור האתיופי יש אשכול שלם המיוחד לכך מי שרוצה להתווכח שילך לשם

• said:

אני מציע להיזהר בגחלתם
    זכיתי להכיר אחד מן הרבנים שהיה בעד (בהתחלה) ההשקעה במכרות הזהב באתיופיה (לא המשווק)
    והוא אדם גדול, ירא שמיים מרבים, משכמו ומעלה, שלא חשוד על הכשלת יהודים תמורת בצע כסף... וחוץ מהכל יהודי פיקח מאד. ואיך קרה מה שקרה?! לאלוקים הפיתרונים.

אבל בואו לא נגלוש כאן לסיפור האתיופי יש אשכול שלם המיוחד לכך מי שרוצה להתווכח שילך לשם

@אפ_על_פי_כן מחקתי את ההודעה. שלא ישמע ח"ו זלזול מאחד מרבני ישראל.

• כל הכבוד הצדק איתכם היזהרו בגחלתם לא יכול ליהות רק סיסמה אבל שמעתי בשם הרב סילמן ועוד שקצת מפקפק על הדיין הנ"ל אבל אשרי המעורר

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    1 פוסטים
    91 צפיות
    ש
    אי שם במרתף קטן באחת מערי אירופה, אחרי אין ספור ניסיונות, כישלונות והצלחות, הצליחו ג'וש והארי להגיע לתוצאה המושלמת... בירה שלדעתם תהיה הכי טעימה בעולם. כמובן שהם בחנו, בדקו, שתו וטעמו מכל הבירות שיש בשוק, ולבסוף הגיעו לתוצאה המושלמת מבחינתם. אך הם ידעו שייקח להם הרבה זמן להיכנס לשוק, מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים של בירות וטעמים שונים ומגוונים. ️ מוחם החל לתור אחר פתרון קסם שיכניס אותם לשוק בצורה מהירה ובלי הרבה הוצאות. לאחר שעשו סיעור מוחות וחשיבה מחדש, הם הגיעו למסקנה: לא נצטרך שלטי חוצות, פרסומות או תשדירים, אלא בקבוקי בירה ריקים... כל ערב, ג'וש והארי שילמו לחבורת נערים שיפזרו בקבוקי בירה ריקים עם סמל המותג שלהם בפתח של מסעדות ובתי מרזח. לאחר זמן לא רב, החל גל ביקוש של מותג הבירה שלהם, ומפה הכל היסטוריה – החברה שלהם צמחה לממדי ענק שהם לא דמיינו לעצמם! אז מה קרה לנו פה? 🧐 אנחנו, בני האדם, כשאנחנו באים לבחון מוצר חדש, מתנהגים בחשדנות ומנסים לברר לעומק. אבל ברגע שאנחנו רואים כמות של אנשים שנוהרים לקנות את המוצר, אז אנחנו עושים אחד ועוד אחד: אם כולם רצים לקנות, אז בטח הם בדקו את האמינות והאיכות, אז אני אחסוך לעצמי עבודה ופשוט אקנה כמו כולם. ‍️ אבל פה טמונה הנקודה הקריטית, במיוחד בעולם של הרשתות החברתיות שמגבירות את הנהירה של ההמונים. אנחנו צריכים להיות חכמים יותר ולשאול את עצמנו: האם אני קונה את המנייה בגלל שכולם קונים? האם אני חושב כך בגלל שכולם חושבים? 🧠 או שבדקתי, התעמקתי וחקרתי, ואפילו לקחתי בחשבון שהרוב עושה כך – אבל ההחלטה באה משכל ולא מנהירה? ️ לקבלת תוכן פיננסי איכותי ניתן להצטרף לפורום הפיננסי במייל khny887@gmail.com או בווצאפ 0506719079
  • 4 הצבעות
    17 פוסטים
    480 צפיות
    אבי ר.א
    בהרהור אין פעילות, משא"כ בדיבור. הענין בשבת זה שביתה ממלאכה, ואפילו בדיבור של מלאכה, רק שאין איסור לחשוב על מלאכה, כנראה כיון שזה לא סותר את השביתה. ולשאלתך יש לדון האם לדבר עם עצמי נחשב כדיבור או אולי רק כהרהור בקול? וע"ש זה נקרא שמו @השומר שבת דכתיב ביה "הרהורים מותרים" @מחשב-מסלול-מחדש מחכים לטור מחכים.
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    6k צפיות
    מ
    יש גם את זה: https://forum.benakel.org/topic/1099/האם-תוכנית-שוק-ההון-של-הגמ-ח-המרכזי-משיאים-לובסט-אכן-רווחית-לציבור-בדיקת-עומק
  • 3 הצבעות
    15 פוסטים
    732 צפיות
    ia90990I
    @הקול-השפוי צודק... אנחנו קיבלנו לחתונה ברמה בינונית פחות או יותר וזה אילץ אותנו לקנות דירה עם משכנתא שמתאימה לנו כרגע אבל עוד כמה שנים היא תהיה גבוהה מדי [כמו רוב האנשים..] אז מראש כבר זה עורר אותנו להתחיל למצוא עוד הכנסות..
  • להשקיע או לא?

שוק ההון והשקעות השקעה להשקיע חשש מהשקעה
    17
    7 הצבעות
    17 פוסטים
    638 צפיות
    מ
    @דל-גאה said: מה השטות הזו? קרנות מחקות מדדים זה השקעה סולידית? הוא התכוון לקרנות כספיות. משום מה הוא קרא להן מחקות מדדים. כמובן שמחקות מדדים זה לא השקעה סולידית. @פלוס said: שוק ההון (מניות, [קרנות נאמנות], אג"ח) פוטנציאל לרווחים גבוהים לאורך זמן ניתן להתחיל גם עם סכומים קטנים דורש סבלנות – השוק עולה ויורד בטווח הקצר השקעות סולידיות (אג"ח ממשלתי, קרנות מחקות מדדים) מסוכן פחות ממניות מניב תשואה טובה יותר מחסכון בנקאי הרווחים נמוכים יותר מהשקעה במניות