דילוג לתוכן

סדקים בקואליציה

שוק ההון והשקעות
17 7 447 7
  • אני רוצה להעלות לדיון נושא מעניין,
    שפגשתי כמה פעמים בשיחות סביב השולחן בבר מצוה... או בפינת הקפה בכוילל...
    2 בני זוג ישבו ביחד, החליטו שדי עם ההתמרחות, צריך לחשוב על העתיד, ולהשקיע.
    אחרי למידה ומחשבה הוחלט (במשותף!) על השקעה בשוק ההון.
    אומר ועושה - העסק מתחיל להתגלגל.
    אממה, כידוע שוק ההון חווה מדי 3-4 שנים (למקלים...) ירידות, משברים, ברבורים שחורים או לבנים,
    ותמיד הכרזות דרמטיות בנוסח "אם כל המשברים", "הפעם זה שונה" "ייקח שנים לחזור לשיא" ועוד ועוד.
    והנה מתחילים סדקים בקואליציה.
    בעוד בן זוג אחד משנן לעצמו "לא להיבהל בירידות" ושאר מימרות חכמות,
    הרי שבן הזוג השני מתחיל לגלות סימני אי - שקט..
    אולי נצא עכשיו ונחזור אחרי המשבר?!
    אתה בטוח שעשינו הכל נכון?!
    אבא שלי אמר ש - - -
    במדור הכלכלי הם כתבו - - -
    מוישי אני מפחדת / מירי אני דואג ...
    בגללך - -

מה שמעורר בצד שכנגד תחושות מגוונות החל מלחץ, נסיון לשחק את ה'גיבור', טרוניא, חוסר סבלנות, תחושת נבגדות ועוד
    וגם עלול להוביל להחלטות מאד לא נבונות, בלשון המעטה.

האם פגשתם סיטואציה כזו ( אצל השכנים 😜 ) ?
    איך נכון להגיב?
    ושאר פניני חכמת חיים

• לא פגשתי
    אבל אני חושב שצריך להבין שזה בני אדם
    ולכן תמיד צריך לטפטף על השקעות על צורת ההשקעה
    והכי חשוב מי שרגוע יותר שהוא יתעסק בזה

בהצלחה
    והכי חשוב
    איך כתבו ההשקעה הכי טובה זה השקעה בלמידה
    יש גם השקעה בזוגיות ולכן אסור להזניח את זה כי אפשר להגיע למצבים לא טובים

• חחח טוב...
    לא פגשתי..
    והלוואי יתחיל לעניין אותה משהו מזה🤣

• חחח טוב...
    לא פגשתי..

@מחשב-מסלול-מחדש said:

חחח טוב...
    לא פגשתי..

תשמח שלא מעניין אותה 🙂
    גם אצלי לא מעניין אבל...

• לא פגשתי, כדאי באמת שאם עושים את זה באופן שששני הבני זוג מכירים את כל הנתונים אז גם ההטמעה של הבנת ההשקעה תהיה משותפת אצלי ההבנה היא לשנינו והכרת כל הנתונים רק של הבעל נראה לי זה מתכון טוב אבל בתנאי שיש איזה ביקורת כללית על המהלכים תמיד זה מוסיף.

• חחח טוב...
    לא פגשתי..

@מחשב-מסלול-מחדש said:

חחח טוב...
    לא פגשתי..
    והלוואי יתחיל לעניין אותה משהו מזה

שמעתי שיש כמה נשות חיל
    שעושות חיל גם בשוק ההון...

• @אפ_על_פי_כן אהבתי את הכותרת המגרה

• אני רוצה להעלות לדיון נושא מעניין,
    אממה, כידוע שוק ההון חווה מדי 3-4 שנים (למקלים...) ירידות, משברים, ברבורים שחורים או לבנים,
    ותמיד הכרזות דרמטיות בנוסח "אם כל המשברים", "הפעם זה שונה" "ייקח שנים לחזור לשיא" ועוד ועוד.
    אבא שלי אמר ש - - -
    בגללך - -

מה שמעורר בצד שכנגד תחושות מגוונות החל מלחץ, נסיון לשחק את ה'גיבור', טרוניא, חוסר סבלנות, תחושת נבגדות ועוד

האם פגשתם סיטואציה כזו ( אצל השכנים 😜 ) ?
    איך נכון להגיב?
    ושאר פניני חכמת חיים

אפ_על_פי_כן said:

אני רוצה להעלות לדיון נושא מעניין,
    אבא שלי אמר ש - - -
    בגללך - -

האם פגשתם סיטואציה כזו ( אצל השכנים ) ?
    איך נכון להגיב?
    ושאר פניני חכמת חיים

@אבישי-ויינגולד זה בתחום שלך? מה יש לך לומר?

• @מחשב-מסלול-מחדש said:

חחח טוב...
    לא פגשתי..
    והלוואי יתחיל לעניין אותה משהו מזה

שמעתי שיש כמה נשות חיל

@אפ_על_פי_כן said:

שמעתי שיש כמה נשות חיל

צודק.
    אולי נתחיל לשיר בשבת "איש חיל מי ימצא..."
    מקווה שזה יעבוד וישפיע.

• @אפ_על_פי_כן said:

שמעתי שיש כמה נשות חיל

צודק.
    מקווה שזה יעבוד וישפיע.

@מחשב-מסלול-מחדש said:

אם לא שרת עד היום תתחיל לשיר מיד 😵

• לשוק ההון זה לא עוזר
    ניסיתי

• אני שר קודם ברכוני לשלום....

• הסתפקתי אם הרהור מותר ודיבור אסור ב"ודבר דבר" זה גם עם אשתך שהרי הדיבור האסור זה לא עם עצמך אלא תכנון וקרוב למעשה וזה התעסקות אסורה ומימלא עם האשה שאשתו כגופו אומנם לא ממש אבל בענין הממונות המשותפים זה כמו עם עצמך או שזה גדר בדיבור שחשוב הוא בפני עצמו.
    אשמח לתגובות (השאלה לא נכתבה בהומור וזה נראה לי מצוי שבשבת יש ישוב הדעת לדיבורים בבית)

• אפ_על_פי_כן said:

אני רוצה להעלות לדיון נושא מעניין,
    אבא שלי אמר ש - - -
    בגללך - -

האם פגשתם סיטואציה כזו ( אצל השכנים ) ?
    איך נכון להגיב?
    ושאר פניני חכמת חיים

@אבישי-ויינגולד זה בתחום שלך? מה יש לך לומר?

@אפ_על_פי_כן חייב לציין שנתת לי רעיון לטור...

• פשוט וברור שאסור לדבר אפילו עם עצמו.
    ייתכן שהרהור משותף יועיל, יותר סביר שלא.

• בהרהור אין פעילות, משא"כ בדיבור.
    הענין בשבת זה שביתה ממלאכה, ואפילו בדיבור של מלאכה,
    רק שאין איסור לחשוב על מלאכה, כנראה כיון שזה לא סותר את השביתה.

ולשאלתך יש לדון האם לדבר עם עצמי נחשב כדיבור או אולי רק כהרהור בקול?

וע"ש זה נקרא שמו @השומר שבת דכתיב ביה "הרהורים מותרים"

@מחשב-מסלול-מחדש מחכים לטור מחכים.

• מ מחשב מסלול מחדש התייחס לנושא זה ב
  • @אפ_על_פי_כן חייב לציין שנתת לי רעיון לטור...

פוסט זה נמחק!

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    1 פוסטים
    48 צפיות
    ד
    אני רוצה לדבר דבר על תחושת חוסר הצדק שמלווה כל אדם שעובד קשה למחייתו כשהוא מביט בעולם ההשקעות. מצד אחד, יש את האדם שקם בכל בוקר, מזיע, פותר בעיות, נותן שירות או בונה מוצר. הוא מחליף את הזמן והאנרגיה שלו בכסף. מצד שני, יש את המשקיע הפסיבי. הוא יושב בבית, אולי אפילו ישן, ובמשך עשורים הוא רואה את ההון שלו צומח ב-10% בשנה בממוצע רק כי הוא מחזיק מדד כלשהו. זה נראה כמו תקלה במערכת. לפי כל היגיון מוסרי, כסף אמור להיות תגמול על מאמץ. אם אדם אחד לא מתאמץ והשני כן, למה שהעולם ייתן להם פרס דומה, או אפילו יתגמל את המשקיע יותר? כדי לפצח את זה, אנחנו חייבים לשאול שאלה פשוטה מה זה בכלל כסף? לפני שנצלול לעומק, צריך להבין מושג יסודי שנקרא " עלות חלופית " זהו המחיר של "הדלת שנסגרה". בכל פעם שאתם בוחרים לעשות דבר אחד, אתם מוותרים על כל שאר הדברים שיכולתם לעשות באותו זמן ובאותו כסף. אם יש לכם 100 שקלים ובחרתם לקנות בהם חולצה, העלות של החולצה היא לא רק ה-100 שקלים, אלא כל מה שהייתם יכולים לעשות איתם ולא עשיתם – למשל, להשקיע אותם או לקנות ארוחה. בכל בחירה בחיים יש ויתור, והוויתור הזה הוא המחיר האמיתי שאנחנו משלמים. ברמה העמוקה ביותר, כסף הוא בסך הכל השפה שבה אנחנו מתרגמים את הוויתורים האלה. כסף הוא לא "דבר" שיש לו ערך בפני עצמו, הוא דרך להעביר ערך מאדם לאדם. כשאתם עובדים, אתם מוותרים על חלק מהחיים שלכם עכשיו על הזמן והנוחות ומקבלים בתמורה "אישור" שמאפשר לכם לקבל בעתיד ערך שמישהו אחר יצר. א ם בניתי למישהו בית, נתתי לו ערך ממשי. בתמורה, הוא נותן לי כסף, שזה בעצם הערך שמישהו אחר נתן לו קודם. מכאן מתחיל המנגנון של שוק ההון. שוק ההון הוא לא מקום שבו כסף "מוליד" כסף משום מקום. שוק ההון הוא מערכת שמחברת בין אנשים שיש להם עודף של "ערך אגור" (כסף שהם עבדו בשבילו ולא בזבזו) לבין חברות שזקוקות לערך הזה כדי לצמוח. כשאתם משקיעים בצורה פסיבית, אתם מעמידים את העבודה שלכם מהעבר לטובת העתיד של מישהו אחר. אבל למה שהשוק ישלם לכם על זה 10% אם אתם "רק יושבים בבית"? התשובה היא שהשוק מוכן לתגמל אתכם ביוקר לא בגלל ששכחתם מהכסף, אלא בגלל שביצעתם עבודה שרוב האנשים נכשלים בה: נשיאת נטל האי-ודאות. הסיבה שהתשואה הזו קיימת היא שהשקעה פסיבית היא לא באמת קלה. אם היא הייתה באמת נטולת מאמץ, התשואה עליה הייתה נשחקת לאפס מזמן. העובדה שהשוק ממשיך לשלם "משכורת" גבוהה למשקיעים פסיביים לאורך עשורים היא ההוכחה לכך שיש כאן מאמץ כביר, גם אם הוא לא נראה כמו זיעה. הקושי הוא לא קושי של עשייה, אלא קושי של אי-עשייה. המוח שלנו מתוכנת להגיב כשיש סכנה, לפעול כשהשוק יורד, ולנסות "לתקן" כשמדברים בחדשות על משברים או על תנודות בדולר. בכל רגע כזה, המשקיע הפסיבי נדרש לשלם מחיר מנטלי כבד: לוותר על תחושת השליטה. הוא צריך לצפות בערך שעליו הוא עמל נשחק על המסך, ולבחור באופן אקטיבי לא לעשות דבר. זו העבודה האמיתית. התשואה היא הפיצוי על כך שהסכמתם להישאר בתוך חוסר הוודאות ולא נשברתם. המערכת מעבירה הון מאנשים תגובתיים שחייבים לפעול ולשנות, לאנשים בעלי משמעת שמוכנים לשאת את מחיר ההמתנה. בסופו של דבר, אין ארוחות חינם. הרווח בבורסה הוא לא מתנה, הוא שכר עבור שירות שקשה מאוד לספק: יציבות פסיכולוגית. אתם לא מרוויחים כי "לא עשיתם כלום", אתם מרוויחים כי הייתם מוכנים להיות בולמי הזעזועים של הכלכלה. ככל שהעולם נהיה רועש ותזזיתי יותר, הערך של היכולת הזו רק עולה והשוק ימשיך לשלם לכם על המאמץ הזה בהתאם. אין באמור המלצה או שידול בשום צורה שהיא. מרגישים מבולבלים או רוצים לשאול שאלות? אשמח לשמוע מכם ולהגיב להערות והארות. a053311311@gmail.com
  • 7 הצבעות
    122 פוסטים
    6k צפיות
    ל
    משהו שכתבת באשכול סמוך וקשור גם לפה לחכמים-לחם said: אני חושב שמעבר לסיבה שגרמה לה להתפרץ עכשיו (ככל הנראה חרדים כאמור) יש נקודה שגורמת לקו מחשבה האנטי פאסיבי יש משהו מאד מאד מתסכל בזה שאתה בילית שנתיים (או עשר) בלהבין לעומק את כל עניין ההשקעות קראת אלפים אלפים של עמודים בערבית ובאנגלית מטובי המוחות בעולם יש לך ידע עמוק בנושא והתוצאה היא שאין לך שום עדיפות על פני אותו אחד שקרא ספר של 100 עמודים (של חילוני אחד שבאמת הבין בעצמו או של חרדי אחד שקרא את אותו חילוני והשתדל לא לסלף יותר מידי כשהוא משכתב ועדיין הספרים החרדיים זרועי טעויות) למחצה לשליש או לרביע. עם כל הפירגון שיש מצד אחד וגם הניסיון של אותם אנשים בהתחלה לשכנע אחרים להשקיע וכו' יש גם תסכול עמוק התסכול הזה גורם לכל מיני תוצאות רעות וטובות: לפנטז על משבר אדיר שיגרום לכל הטיפשים או הבורים מצד שמאל של הסקלה (מצ"ב תמונה) לעוף החוצה ולהפסיד ואז גם לשכנע את עצמך שזה נכון ולהביא ראיות (אולי נכונות... אולי באמת אנחנו הולכים לנפילה אדירה אבל הדחף לבדוק את זה מגיע לדעתי משם) ע"ע משהו שמדברים עליו הרבה בפורום לאחרונה [image: 1779834754295-b9eed9d6-8bf9-4df4-b6bc-6753224e6391-image.jpeg] להסביר שההשקעה הפאסיבית כבר לא יעילה + להסביר שהבורים יידפקו מכמה סיבות (גם אם לא בקרוב) - הסולידית למצוא נקודות שבאמת התפספסו בפישוט השיטה כמו שיעור משיכה בטוח מדויק (בשלב הפרישה), מינוף זול, שיפור סיכוי סיכון, ואסטרטגיית מכירת אופציות קצרות טווח. Spoiler הבלוגר האמריקאי ERN אתר - https://earlyretirementnow.com/ מאד מתעסק עם 3 יש לו סדרה של עשרות מאמרים על העניינים האלה אני עצמי לא מבין אנגלית ברמה מספיקה וגם גוגל טרנסלייט זה לא משהו לכן הורדתי הרבה מאד מהמאמרים שלו והעברתי אותם תוכנת תרגום בתשלום (זה עדיין לא פיקס וצריך להיות בעיניינים כדי להבין איפה ואיזה שגיאות תרום יש אבל זה נחמד כחומר למתקדמים מי שרוצה אני יכול להעלות את הקבצים המאוחדים בעברית (בשביל לקרוא) או אנגלית (כדי להזין את הAI שלכם או https://notebooklm.google.com/)
  • 1 הצבעות
    48 פוסטים
    1k צפיות
    ב
    @שמש-מרפא כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות: @שואף-ליותר כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות: אני מתייחס רק למסחר עצמאי [image: 1768165401981-e189ee8b-a9f4-4b5f-b239-c30459d8c258-image.png] אגב, התשואה בשנה החולפת מתיק זה [שהתגבש לו במהלך כל השנה] 8.91 שים לב ש/יש לך הרבה כפילויות ובלגן שם. לא מבין גדול אבל יתכן שכפילויות זהטוב סוג של מכירה בשכבות
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    373 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • להשקיע או לא?

שוק ההון והשקעות השקעה להשקיע חשש מהשקעה
    14
    5 הצבעות
    14 פוסטים
    529 צפיות
    פלוספ
    @צמיחה יש לך את זה בדרייב? תעלה קישור.