דילוג לתוכן

לא תבדקו - לא תדעו ותפסידו הרבה כסף

כלכלת המשפחה
16 5 175 5
  • לפי דעתי הסיבה המרכזית שגורמת לאנשים להפסיד כסף שמגיע להם - היא חוסר מודעות
    לפני תקופה הזמין אותי הרב אריה ליבוביץ מנהל גמ"ח יד שמשון
    להתראיין לפודקאסט "מהון להון" לפרק מיוחד בנושא 'מיצוי זכויות'
    (למעונינים הנה הקישור לפרק מקול הלשון חלק א, חלק ב)
    התיישבנו באולפן, ור' אריה שאל אותי שאלה פשוטה:
    "מה הסיבה העיקרית שאנשים לא מקבלים את מה שמגיע להם?"
    עניתי בלי לחשוב פעמיים: "כי הם לא יודעים שמגיע להם"

בפודקאסט סיפרתי על ארבעה מקרים של אנשים שסבלו שנים מבעיית ראיה
    ולא קיבלו קצבה רק בגלל חוסר מודעות.

לכן לטעמי כעת בימי בין הזמנים זו ההזדמנות שלנו
    של כל מי שנמצא כאן בפורום ומטבע הדברים יש לו יותר מודעות, לפעול להגביר את המודעות הציבורית לנושאי הזכויות, הכלכלה ושוק ההון.

מצרף קישור לכתבה שהעליתי באתר שלי

אשמח לתגובות שלכם

• לפי דעתי הסיבה המרכזית שגורמת לאנשים להפסיד כסף שמגיע להם - היא חוסר מודעות
    לפני תקופה הזמין אותי הרב אריה ליבוביץ מנהל גמ"ח יד שמשון
    להתראיין לפודקאסט "מהון להון" לפרק מיוחד בנושא 'מיצוי זכויות'
    (למעונינים הנה הקישור לפרק מקול הלשון חלק א, חלק ב)
    התיישבנו באולפן, ור' אריה שאל אותי שאלה פשוטה:
    עניתי בלי לחשוב פעמיים: "כי הם לא יודעים שמגיע להם"

בפודקאסט סיפרתי על ארבעה מקרים של אנשים שסבלו שנים מבעיית ראיה
    ולא קיבלו קצבה רק בגלל חוסר מודעות.

לכן לטעמי כעת בימי בין הזמנים זו ההזדמנות שלנו
    של כל מי שנמצא כאן בפורום ומטבע הדברים יש לו יותר מודעות, לפעול להגביר את המודעות הציבורית לנושאי הזכויות, הכלכלה ושוק ההון.

מצרף קישור לכתבה שהעליתי באתר שלי

אשמח לתגובות שלכם

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך כמו הרבה קומבינטורים שנכנסו לדיכאון עמוק או סכיזופרניה וכו' בעת ביקורם אצל הפסיכיאטר ובוועדה של הביטוח הלאומי, למרות שבחיים האישים הם מאוד מצליחים,
    וזה גורם לביטוח לאומי להקשיח את התנאים, ובמיוחד בערים מסוימות.

ועוד סיבה בכל פעם כש @איצ-ה-דז-אלובסקי מדווח בקו המידע שביטוח לאומי פתח בחקירה ותפסו עוד כמה קומבינטורים, לטענתו מתקבלים במערכת פניות, וכנראה שיש לזה סיבה.

• @קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך כמו הרבה קומבינטורים שנכנסו לדיכאון עמוק או סכיזופרניה וכו' בעת ביקורם אצל הפסיכיאטר ובוועדה של הביטוח הלאומי, למרות שבחיים האישים הם מאוד מצליחים,

ועוד סיבה בכל פעם כש @איצ-ה-דז-אלובסקי מדווח בקו המידע שביטוח לאומי פתח בחקירה ותפסו עוד כמה קומבינטורים, לטענתו מתקבלים במערכת פניות, וכנראה שיש לזה סיבה.

@סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

עוד סיבה זה הרשעות שלהם שסתם לא מאשרים למי שבאמת זכאי.

• @סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

@צמיחה said:

למה הם לא מאשרים למי שבאמת זכאי, ולמי שלא זכאי ורק חטף דיכאון אצל הפסיכיאטר הם כן מאשרים?

• @צמיחה said:

למה הם לא מאשרים למי שבאמת זכאי, ולמי שלא זכאי ורק חטף דיכאון אצל הפסיכיאטר הם כן מאשרים?

@סתם-אחד
    תלוי על מי נופלים, מי נמצא בועדה.
    אני נפלתי פעמיים על האנשים הלא נכונים...
    [כמובן שהם היו האנשים הנכונים - כי כך ה' סיבב].

• @קל-זכות said:

@סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

זה נכון שבערים מסוימות (בעיקר באשדוד נכון להיום) יש הקשחת תנאים
    אך לא הייתי מפיל את כל האשמה על טענות מסוג זה
    מה גם שבניגוד לכל הטענות בציבור החרדי מקבלים פחות ממגזרים אחרים
    בפרוג היה לי אשכול בנושא שם התקיים דיון מעמיק בעניין
    המצב בשטח הוא כפי שאני רואה אותו שבמקרים רבים דווקא הזכאים האמיתיים לא מקבלים.
    יש לזה הרבה סיבות
    (בין היתר, אי שיתוף פעולה, חוסר אמון, התכחשות לבעיה ועוד)
    אך עדיין הסיבה המרכזית לפחות לטעמי היא חוסר מודעות

• @סתם-אחד said:

זה קשור לקמפיין של האוצר נגד ביטוח לאומי בגלל המריבות הפנימיות שלהם
    פחות שייך לנושא שלנו

• @סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

@צמיחה said:

@סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

בוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי יש מאות רופאים!
    מטבע הדברים ישנם רופאים שונים מאוד אחד מהשני
    יש כאלו שהם אנשים טובים שרואים את תפקידם לסייע למי שזקוק לקצבה
    יש כאלו שם אנשים קשים שרואים בכל מי שבא לבקש קצבה גנב שבא לשדוד את הקופה הציבורית
    יש כאלו שהם סתם כך לא מחבבים חרדים
    ויש כאלו שדווקא ממש שמחים כשהם זוכים לאשר קצבה לאברך בן תורה
    יש שם רופאים מקצועיים שידועים את העבודה ויש כאלו שפחות
    יש גם רופאים הוגנים שמנסים ככל יכולתם לבצע את תפקידם נאמנה לתת למי שזקוק ולא לתת למי שלא זקוק
    ויש גם אחרים

בקיצור לדבר על ביטוח לאומי במבט אחד כאילו הכל זה איש אחד זה די רחוק מהמהציאות

• @צמיחה said:

@סתם-אחד said:

@צמיחה said:

יש לזה מספר סיבות ואף כתבתי מאמר מיוחד בנושא למה דווקא מי שזכאי באמת לא מקבל?

• @סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

זה נכון שבערים מסוימות (בעיקר באשדוד נכון להיום) יש הקשחת תנאים
    אך לא הייתי מפיל את כל האשמה על טענות מסוג זה
    מה גם שבניגוד לכל הטענות בציבור החרדי מקבלים פחות ממגזרים אחרים
    בפרוג היה לי אשכול בנושא שם התקיים דיון מעמיק בעניין
    יש לזה הרבה סיבות
    (בין היתר, אי שיתוף פעולה, חוסר אמון, התכחשות לבעיה ועוד)
    אך עדיין הסיבה המרכזית לפחות לטעמי היא חוסר מודעות

@קל-זכות said:

אתה לא מכיר גם קומבינטורים שלא זכאים וחוגגים על הביטוח הלאומי?
    אני מכיר יותר אנשים שלא זכאים והצליחו לקמבן, לעומת אנשים שבאמת מגיע להם, ולא מכיר אנשים שזכאים ולא הצליחו בסוף לקבל.

• @צמיחה said:

@סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

בוועדות הרפואיות של ביטוח לאומי יש מאות רופאים!
    מטבע הדברים ישנם רופאים שונים מאוד אחד מהשני
    יש כאלו שהם אנשים טובים שרואים את תפקידם לסייע למי שזקוק לקצבה
    יש כאלו שם אנשים קשים שרואים בכל מי שבא לבקש קצבה גנב שבא לשדוד את הקופה הציבורית
    יש כאלו שהם סתם כך לא מחבבים חרדים
    ויש כאלו שדווקא ממש שמחים כשהם זוכים לאשר קצבה לאברך בן תורה
    יש שם רופאים מקצועיים שידועים את העבודה ויש כאלו שפחות
    יש גם רופאים הוגנים שמנסים ככל יכולתם לבצע את תפקידם נאמנה לתת למי שזקוק ולא לתת למי שלא זקוק
    ויש גם אחרים

בקיצור לדבר על ביטוח לאומי במבט אחד כאילו הכל זה איש אחד זה די רחוק מהמהציאות

@קל-זכות
    אני שמח לשמוע שכן יש שם רופאים הוגנים.

במקרה שלי הם כתבו בדו"ח נתונים לא נכונים,
    הרופא שם בדק את הילד שלי אם הוא מבצע כל מיני פעולות, ובאמת הילד לא ביצע אותם.
    ואח"כ בדו"ח הוא כתב שהוא כן מבצע אותם.
    והיו שם 2 רופאים, פרופסור, פיזיותרפיסטית ומזכירה - לכן הרושם שקיבלתי שהם סתם רשעים.

• אני לא קיבלתי סיוע בשכר דירה
    והם ציינו בסיבה למה לא קיבלתי
    כי לא מספיק שכנעתי אותם שמגיע לי
    אפי' שמבחינת המסמכים הכל היה תקין
    ובנוסף הם עשו לי הרבה מאד בעיות על האישור כולל
    סחבו אותי על זה בערך חודש וחצי וכל פעם המציאו שטות אחרת מה חסר במסמך שהיה בו הכל, ירדו כל פעם לקטנות ורצו כל פעם שכיון שעבר זמן שאני יביא עוד תלוש משכורת של אשתי שהרי עבר חודש,
    אמנם אני לא קיבלתי כי לא מגיע לי משמים
    אבל מה שהם לא הביאו לי כי הם רשעים ושונאים חרדים
    אני את שלי עשיתי והשם כבר יעשה ועושה את שלו.

• אני לא קיבלתי סיוע בשכר דירה
    והם ציינו בסיבה למה לא קיבלתי
    כי לא מספיק שכנעתי אותם שמגיע לי
    אפי' שמבחינת המסמכים הכל היה תקין
    ובנוסף הם עשו לי הרבה מאד בעיות על האישור כולל
    סחבו אותי על זה בערך חודש וחצי וכל פעם המציאו שטות אחרת מה חסר במסמך שהיה בו הכל, ירדו כל פעם לקטנות ורצו כל פעם שכיון שעבר זמן שאני יביא עוד תלוש משכורת של אשתי שהרי עבר חודש,
    אמנם אני לא קיבלתי כי לא מגיע לי משמים
    אבל מה שהם לא הביאו לי כי הם רשעים ושונאים חרדים
    אני את שלי עשיתי והשם כבר יעשה ועושה את שלו.

@יצירתי
    מה עם פניה מסודרת למבקר המדינה?
    מנסיון, בשליחת פניה מפורטת ועניניית, כולל כל שלבי הסחבת, תחזור אליך נציגה טלפונית ותשאל עוד פרטים, וזה יטופל!!
    בהצלחה!!

• @קל-זכות said:

אתה לא מכיר גם קומבינטורים שלא זכאים וחוגגים על הביטוח הלאומי?
    אני מכיר יותר אנשים שלא זכאים והצליחו לקמבן, לעומת אנשים שבאמת מגיע להם, ולא מכיר אנשים שזכאים ולא הצליחו בסוף לקבל.

@סתם-אחד said:

ולא מכיר אנשים שזכאים ולא הצליחו בסוף לקבל.

לצערי אני מכיר אנשים רבים שזכאים באמת ולא הצליחו היום לקבל
    הנה סיפור מהיום
    התקשר אלי היום בצהריים גבאי צדקה של קהילה חשובה
    ומבקש אם אוכל לעזור ליהודי (במקרה אני מכיר את האיש ויודע שהוא זכאי, באמת) לקבל קצבה לה הוא זכאי
    זאת לאחר שאותו יהודי ניסה בעבר להגיש מספר פעמים ונדחה

סיפרתי לו שהבנים של האיש כבר פנו אלי בעבר וביקשו שננסה להוציא לו קצבה
    הם אפילו שכנעו אותו לנסות שוב ולדבר איתנו
    אבל בסופו של דבר לא הצלחנו להתקדם איתו לתהליך

ולצעיר הוא ממש לא היחיד
    אני מכיר הרבה מאוד יהודים שזכאים באמת ולא מקבלים

• @קל-זכות

והיו שם 2 רופאים, פרופסור, פיזיותרפיסטית ומזכירה - לכן הרושם שקיבלתי שהם סתם רשעים.

@צמיחה said:

@קל-זכות

לא אמרתי שכל הרופאים שם הוגנים
    זה בוודאי שלא
    אבל בהחלט יש שם גם לא מעט רופאים הוגנים שמחפשים לעזור

נושאים מוצעים

• ביטוח לאומי

כלכלת המשפחה ביטוח לאומי ייעוץ מקצועי עסקים
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    85 צפיות
    אסתר קונינסקיא
    במה העניין? אולי אני אוכל לעזור? אם אתה רוצה אתה יכול לפנות אלי ישירות למייל st0583250936@gmail.com או להתקשר 058-3250936 בהצלחה!
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    183 צפיות
    מ
    [image: 1775170697997-49165541-1d43-4312-be55-ec92a0dbb34b-image.jpeg] אחרי שסידרנו את עצמנו, הגיע הזמן לדבר על היקר מכל – הילדים. כמו כל הורה למופת גם אני רוצה שהילדים יצאו ת"ח, בעלי מידות, ו.. אם אפשר בעלי תיק השקעות שיסדר אותם לכל החיים. חנוך לנער על אס אנד פו, גם כי יזקין לא ימכור... הנה כמה תובנות מהשבוע האחרון. 1. דמי כיס חיים (בן 9) ניגש אלי אתמול וביקש 5 שקלים לקנות קלפים של רבנים. הסתכלתי עליו במבט מחנך ואמרתי: "חיים, שב. בא נעשה חשבון. 5 שקלים היום, בריבית דריבית של 8% ל- 50 שנה – זה יוצא כמעט 500 שקלים! אתה באמת רוצה לבזבז 500 שקל על תמונה של רב?!" הילד יצא מבולבל. בסוף הוא ויתר על הקלפים, והלך ללמוד משניות לעילוי נשמתם. 2. האפיקומן. בליל הסדר האחרון כשהילדים מצאו את האפיקומן, ההתרגשות הייתה בשיאה. "מה אתם רוצים?" שאלתי ברוחב לב. "אופניים!" צעק הגדול. "רחפן!" צעק הקטן. חייכתי אליהם את החיוך של וורן באפט. "ילדים חמודים, אופניים זה נכס מתכלה, ורחפן זה נכס בסיכון. השנה אבא קונה לכם משהו שלא מאבד ערך... אני קונה לכם יחידות בקרן מחקה מדד!". הייתה דממה בבית. לא ראיתי אכזבה כזו מהשבת האחרונה שגילינו שאין קידוש. ניסיתי להסביר להם שבעוד 20 שנה הם יודו לי. בינתיים הם הודו לי בזה שהם החביאו לי את האפיקומן בחזרה... 3. שיחת טלפון מהמלמד. אתמול הרב'ה של חיים התקשר. הלב שלי דפק. "מה חיים עשה?" שאלתי, "דיבר בתפילה? הרביץ?" "יותר גרוע," נאנח המלמד. "בהפסקה הוא פתח 'גמ"ח הלוואות' לחברים שרוצים ארטיק. הוא לוקח להם עמלות, ומחתים אותם על היתר עסקה. והכי גרוע? הוא התחיל למכור 'אופציות' על המקום בתור למגלשה." התמלאתי גאווה. "נו, והוא מרוויח?" שאלתי. "הוא מושעה ליומיים," ענה המלמד. "אנחנו לא בוול סטריט פה". 4. קניות בסופר. אנחנו כבר עומדים בקופה. מיכל בוכה שהיא רוצה ביצת הפתעה. אני מרים את הביצה ומסביר בקול רם (שכל התור ישמע): "את מבינה שביצה עולה 5 שקלים, והשוקולד בפנים שווה אגורה וחצי? זה יחס P/E (מחיר לרווח) לא הגיוני! זו בועה! אנחנו לא משקיעים בבועות!". מאחוריי שמעתי אישה לוחשת לבעלה: "נראה לי המסכן קרא קצת טורים שלך..." רגע ברצינות: חינוך פיננסי לילדים הוא לא רק ללמד אותם מה זה ריבית דריבית, אלא ללמד אותם גם דחיית סיפוקים. הילד שמבין היום ש-5 שקלים זה לא סתם מטבע אלא פוטנציאל לערך עתידי, הוא המבוגר שלא ייקח הלוואה לטיול או לרכב שהוא לא צריך, ובע"ה יזכה לשקט שיאפשר לו לעסוק בעבודת ה'. כמובן שאנחנו רוצים לפנק את הילדים, ואפשר (וצריך!) לקנות להם אופניים, במבה וביצי הפתעה. השמחה שלהם היא ההשקעה הכי טובה שיש. אבל המטרה בטור הזה היא להזכיר ששנייה לפני ששולפים את האשראי, יש לנו הזדמנות פדגוגית - להסביר להם שכל בחירה היום היא ויתור על משהו אחר מחר.
  • 6 הצבעות
    17 פוסטים
    897 צפיות
    דוד קד
    אתם צודקים הבעיה היא בעצמאים שרוצים לעדכן [וכו' ואכמ"ל] והם שואלים מה המחיר או אחד שבמצב כלכלי קשה ובגלל רווח של עוד 200 שח בחודש הוא לא זכאי למענק עבודה בסכומים של אלפים [מכיר כזה סיפור] התשובה היא גם וגם לא צריך להתקמצן ולא לעבוד כי אני יפסיד עת המענק אבל ליפני שאתה מקבל הבודה תעשה חשבון אם זה שווה לך או שאתה תפסיד [ואם זה על הגבול כן שווה להפסיד כדי שתוכל לגדול עוד ולא להישאר תקוע]
  • 7 הצבעות
    1 פוסטים
    299 צפיות
    מ
    ערכתי לאחרונה מחקר קצר - מהו באמת הכאב השורף שיש לאברך מן השורה בכל הנושא הכלכלי? (למה אני חוקר את זה..? כי אני מחפש לתת בע"ה מענה ופתרון לכאבים שלהם- לא סתם לדבר על איך שהעולם 'לא בסדר'...) אשתף אתכם במה ששמעתי בינתיים, ומה יש לי לומר, ואשמח לקבל עוד משוב בעניין החשוב הזה. אז הנה תיאור קלאסי של משפחת אברך תשפ"ה: יש קצת מחנק תמידי מכל ההוצאות בשוטף, סוג של 'גומרים בנס את החודש', דוחים חלק תשלומים למועד מאוחר יותר... ומבפנים מנקרת לה השאלה הגדולה - עם כל המידע שיש היום בנושא ההשקעות השונות; המקובלויות בחברה שדורשות סכומי עתק לנישואי הילדים, הסיפורים השונים על מגלגלי גמחי"ם מחד, על סיפורי הניסים מאידך, ועל כל אלו שיצאו לדרך והשקיעו בפועל כדי להכין להוצאות העתידיות במשפחה... אז איפה אני עומד? אני בסדר שלא קניתי דירה שניה להשקעה? נורמלי שאני ממשיך ללמוד בכולל ולא מוצא הכנסה פנויה של 2000 ש"ח כדי לפתוח קופת חיסכון ארוכת טווח בשוק ההון..? אז מבלי להיכנס כרגע לנושא ההשקפתי, אני רוצה לתת כאן את ההסתכלות הנכונה לגבי התזמון הנכון להשקעות בבית עם ילדים, כשהחודשי גם דורש את שלו... מבחינת הסדר הבריא, בודאי ראוי לנו קודם כל לראות שיש בבית את הצרכים של היום-יום, אח"כ לתכנן נכון להוצאות שנתיות ובלתי צפויות, ורק לאחר מכן להתעסק בסידור ההוצאות של העתיד; -גדולות ומאיימות ככל שיהיו. לפעמים הנטייה שלנו היא דווקא לעבוד בכיוון ההפוך. ולמה? מכיון שאנחנו מרגישים אתגר כלכלי ביום-יום, ואנחנו קצת זולגים מחוץ למסגרת וכו', אז יש מין פחד כזה של 'מה יהיה כשהדיון לא יהיה סביב אלפיים שקל, ולא עשרים אלף - אלא 200 אלף..?!' אז הבנאדם אומר לעצמו: 'עם החודשי והשנתי אני יכול עוד להמשיך ולסחוב איכשהו - אני כבר מתמקצע בזה... אבל בסכומי עתק--- איך אני מסתכל על זה בכלל..? אז אולי פשוט נעשה הוראת קבע של אלפיים ש"ח, או נקפוץ למים עם איזו דירה להשקעה בדימונה - והשם יעזור... אה, סליחה - השם עוזר!' הבעיה שזה לא עובד ככה... המושג של להכין מראש לנישואי הילדים, הוא שהאדם בוחר להוביל את החיים שלו בתבונה מתוך לקיחת אחריות וחשיבה איך לבוא למאורעות שונות בצורה מחושבת ומתוכננת, בסייעתא דשמיא. אם אני מתנהג בחוסר סדר ביום-יום, קונה 'מה שצריך' (-איך אני אוהב את המילים האלו...) ואח"כ מחפש איך להכניס מהר איזה סכום לחשבון כדי שיהיה כיסוי לאשראי שיורד מחר... -אז זאת אומרת שאני עוד לא מוביל את החיים; אלא עוסק בתגובתיות תמידית וכיבוי שריפות... איך אני מנסה אם כן לקפוץ ישר לעתיד, ולהרגיש טוב עם עצמי שאני ככה 'מכין מראש' לימים יבואו..?? ומבחינה פרקטית גם כן- בואו נחשוב איך נראית התקשורת בבית כשהאשה רוצה לקנות בגדי חורף לילדים או תיק לבית הספר ומחברות, רישום לצהרון וחוגים וכו'; והבעל בחכמתו הרבה משיב ש'לא נראה לי שיש לנו כסף לזה עכשיו...' כשהיא מתפלאת לעומתו 'ואיך יש לנו אלף ש"ח לחיסכון...?' (ומה לעשות שהיא צודקת...) ומצד שני: לפעמים פתיחת הוראת קבע קטנה עבור העתיד, מייצרת תשדיר חיובי בראש שלנו, ש'הנה תראה איזה אחראי אתה..! אתה כבר לוקח אחריות על העתיד של המשפחה! אתה פועל מתוך בחירה כדי לייצר מצב תקין ובריא לתקופת נישואי הילדים..! אז אולי ר' ייד אתה יכול גם לעשות סדר בחודשי, וללמוד איך לחיות מתוך ההכנסות שלכם בכיף ובשמחה..?' ההמלצה שלי: אם אתם ניגשים לחיסכון לפני איזון בחודשי - אז בסכום צנוע בלבד. אתן לכם משל לסיום - חשבתי עליו בשעה האחרונה: נגיד אני שוקל מאה ועשר ק"ג, והגיע זמן לטפל בזה... אז חשבתי על תמריץ גאוני! כבר תקופה ארוכה שאני חולם 'לפנק את עצמי' בחליפה יוקרתית כזאת של 1300 ש"ח.. ככה אני - עוד אוהב בגדים איכותיים כמו השנים בישיבה גדולה... אז אני הולך להיכנס לליבוביץ, ולקנות מידה אחת קטנה יותר ממה שאני צריך... ככה אני אהיה מוכרח להיכנס לתלם - התעמלות יומית וארוחות מסודרות ומזינות. ואז אני אומר לעצמי; 'מה, לא חבל לבזבז את ההזדמנות הנפלאה הזאת..? בוא תבקש מהמוכר שיתן לך חלפיה במידה 48, וככה אתה הולך להרביץ דיאטת רצח - רק מים!!!' נו; איזה מהלך אתם חושבים יביא ביצועים טובים יותר..? (אולי זה משתנה קצת לפי האופי של האדם, אבל להישאר בפורפורציה הנכונה...) קחו המחשה אחרונה לרעיון שאני מנסה להעביר כאן - אני מקבל מיילים בסגנון הזה: 'שלום, אנחנו ראינו באתר של בנקל שאתה מבין בהשקעות. תראה, יש לנו אמנם איזה גירעון של כמה אלפים בחודש כעת, (סגרתי עסק כושל, וגם עזבתי את העבודה כשכירה... פותחים עכשיו עסק חדש של הדרכת כלות...) אז אנחנו לא מוכנים באמת לאיזו הדרכה יקרה עכשיו... רק רצינו לדעת - יש לנו דירה בירושלים שבעצם אפשר להוציא עליה עוד משכנתא של איזה מיליון ש"ח, והגיסות שלי כבר אומרות לי - את משוגעת הילדים שלך כבר בגיל 10, את חייבת לעשות משהו... ואמרתי לעצמי - די, הן צודקות... אז תכל'ס אנחנו מחפשים רעיון איפה הכי כדאי להשקיע סכום כזה, זאת אומרת מה יכניס לנו הכי הרבה; שוק ההון או נדל"ן... ואיך זה בדיוק עובד... למי פונים לייעוץ... כמה אתה לוקח על פגישה חד-פעמית..? אתה יכול גם בזום..?' הבנתם את הנוסחה. אל תעשו את זה! אני עשיתי את זה - נכנסתי לחובות של מעל מיליון ש"ח בתור אברך יום שלם, אני עדיין מתאושש מזה ( הקב"ה ברחמיו עוזר גם לטיפשים לצאת מהבוץ...). אז אני מתחנן שוב - אל תגזימו. אל תקפצו מדרגות. תפעלו נכון. תלמדו איך לסדר את החודשי שנתי בטוב, תכירו את היכולות שלכם, תתייעצו, תתקדמו... וה' ברחמיו יפתח לכם שערי ברכה, שפע, וכל מילי דמיטב! צריכים עזרה? דברו איתי! 0583282028
  • השוואה בין קופות החולים - לא מה שחשבתי..

כלכלת המשפחה
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    672 צפיות
    ניסן עציונינ
    @i90990 באופן אישי חשבתי לכתוב על הנושא לפני תקופה בקבוצה שלי ונמנעתי. בגלל שבריאות שווה קצת יותר מכסף. בגלל שהסל המשלים שונה מאד בכל קופה. בגלל שלרבים מאיתנו רופאים ספציפים מנהלים את התיק הרפואי וזה עלול לפגוע. בגלל שיש הבדל בין משפחה שמטפלת טיפולי שניים בפרטי, למשפחה שמשתמשת בקופה. בגלל שהפערים לא מספיק גדולים.