דילוג לתוכן

לא תבדקו - לא תדעו ותפסידו הרבה כסף

כלכלת המשפחה
6 3 94 3
  • לפי דעתי הסיבה המרכזית שגורמת לאנשים להפסיד כסף שמגיע להם - היא חוסר מודעות
    לפני תקופה הזמין אותי הרב אריה ליבוביץ מנהל גמ"ח יד שמשון
    להתראיין לפודקאסט "מהון להון" לפרק מיוחד בנושא 'מיצוי זכויות'
    (למעונינים הנה הקישור לפרק מקול הלשון חלק א, חלק ב)
    התיישבנו באולפן, ור' אריה שאל אותי שאלה פשוטה:
    "מה הסיבה העיקרית שאנשים לא מקבלים את מה שמגיע להם?"
    עניתי בלי לחשוב פעמיים: "כי הם לא יודעים שמגיע להם"

בפודקאסט סיפרתי על ארבעה מקרים של אנשים שסבלו שנים מבעיית ראיה
    ולא קיבלו קצבה רק בגלל חוסר מודעות.

לכן לטעמי כעת בימי בין הזמנים זו ההזדמנות שלנו
    של כל מי שנמצא כאן בפורום ומטבע הדברים יש לו יותר מודעות, לפעול להגביר את המודעות הציבורית לנושאי הזכויות, הכלכלה ושוק ההון.

מצרף קישור לכתבה שהעליתי באתר שלי

אשמח לתגובות שלכם

• לפי דעתי הסיבה המרכזית שגורמת לאנשים להפסיד כסף שמגיע להם - היא חוסר מודעות
    לפני תקופה הזמין אותי הרב אריה ליבוביץ מנהל גמ"ח יד שמשון
    להתראיין לפודקאסט "מהון להון" לפרק מיוחד בנושא 'מיצוי זכויות'
    (למעונינים הנה הקישור לפרק מקול הלשון חלק א, חלק ב)
    התיישבנו באולפן, ור' אריה שאל אותי שאלה פשוטה:
    עניתי בלי לחשוב פעמיים: "כי הם לא יודעים שמגיע להם"

בפודקאסט סיפרתי על ארבעה מקרים של אנשים שסבלו שנים מבעיית ראיה
    ולא קיבלו קצבה רק בגלל חוסר מודעות.

לכן לטעמי כעת בימי בין הזמנים זו ההזדמנות שלנו
    של כל מי שנמצא כאן בפורום ומטבע הדברים יש לו יותר מודעות, לפעול להגביר את המודעות הציבורית לנושאי הזכויות, הכלכלה ושוק ההון.

מצרף קישור לכתבה שהעליתי באתר שלי

אשמח לתגובות שלכם

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך כמו הרבה קומבינטורים שנכנסו לדיכאון עמוק או סכיזופרניה וכו' בעת ביקורם אצל הפסיכיאטר ובוועדה של הביטוח הלאומי, למרות שבחיים האישים הם מאוד מצליחים,
    וזה גורם לביטוח לאומי להקשיח את התנאים, ובמיוחד בערים מסוימות.

ועוד סיבה בכל פעם כש @איצ-ה-דז-אלובסקי מדווח בקו המידע שביטוח לאומי פתח בחקירה ותפסו עוד כמה קומבינטורים, לטענתו מתקבלים במערכת פניות, וכנראה שיש לזה סיבה.

• @קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך כמו הרבה קומבינטורים שנכנסו לדיכאון עמוק או סכיזופרניה וכו' בעת ביקורם אצל הפסיכיאטר ובוועדה של הביטוח הלאומי, למרות שבחיים האישים הם מאוד מצליחים,
    וזה גורם לביטוח לאומי להקשיח את התנאים, ובמיוחד בערים מסוימות.

ועוד סיבה בכל פעם כש @איצ-ה-דז-אלובסקי מדווח בקו המידע שביטוח לאומי פתח בחקירה ותפסו עוד כמה קומבינטורים, לטענתו מתקבלים במערכת פניות, וכנראה שיש לזה סיבה.

@סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

עוד סיבה זה הרשעות שלהם שסתם לא מאשרים למי שבאמת זכאי.

• @סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

@צמיחה said:

למה הם לא מאשרים למי שבאמת זכאי, ולמי שלא זכאי ורק חטף דיכאון אצל הפסיכיאטר הם כן מאשרים?

• @צמיחה said:

למה הם לא מאשרים למי שבאמת זכאי, ולמי שלא זכאי ורק חטף דיכאון אצל הפסיכיאטר הם כן מאשרים?

@סתם-אחד
    תלוי על מי נופלים, מי נמצא בועדה.
    אני נפלתי פעמיים על האנשים הלא נכונים...
    [כמובן שהם היו האנשים הנכונים - כי כך ה' סיבב].

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    217 צפיות
    ביזנייעסב
    @משהמשה כתב בחיוב לא מוצדק ומקומם: וברצינות ממליץ לפנות לרלשי"ת של מנחם שפירא. היא עושה דברים נפלאים. סלומון שרית salomon_sarit@bbm.org.il תודה רבה אעביר בעז"ה, ואשתדל לעדכן.
  • דרישת החזר מביטוח לאומי

מיצוי זכויות
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    71 צפיות
    י
    אשתי שעבדה אז כשכירה קבלה חל"ת ועכשיו ביטוח לאומי מבקשים כסף בחזרה מדובר על שנת 2020 מה אפשר לעשות?
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    507 צפיות
    ש
    ביטול ההנחה בדמי ביטוח לאומי לאברכים על רקע החשש מקריסה כלכלית של ביטוח לאומי והגידול באוכלוסייה החרדית. על פי ההצעה התשלום יעלה מ-171 שקלים בחודש ל-266 שקלים בחודש
  • 5 הצבעות
    23 פוסטים
    1k צפיות
    אסתר קונינסקיא
    @YM98745 יש אפשרות להיות מוגדר כעצמאי לא עונה להגדרה ואז עד רווח של שנתי של 37,608 ש"ח-לא משלמים דמי ביטוח ומעבר לזה משלמים 12% במדרגה הגבוה ומדגישה -לא מבוטח בביטוח לאומי כעצמאי אתה יכול לראות את זה רשום בביטוח לאומי. מי שלא עונה להגדרות של עצמאי נחשב לעצמאי לא עונה להגדרה ומשלם דמי ביטוח כהכנסה שלא מעבודה. [image: 1773240282446-ee381065-5306-4901-acde-1e1a05370222-image.png] [image: 1773240229193-0de29653-e126-43ae-9f20-5a0990f25088-image.png] בהצלחה!!
  • חסכון הכנסות לא צפויות ומענק עבודה.

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    1
    2 הצבעות
    1 פוסטים
    232 צפיות
    נ.ר.א.נ
    התעוררתי לכתוב את הדברים אגב סכום של מענק עבודה שנכנס לי בשבוע שעבר, חלקינו רגילים בקושי לסגור את החודש, ומי מדבר בכלל על חסכונות... המעניין הוא שדוקא בזמנים שנכנסים לנו סכומים מיוחדים שאינם חלק מההכנסות הקבועות שלנו ואינם מחושבים בתקציב כגון מענק עבודה וכדו', יש לנו הוצאות מיוחדות... או שסתם מתחשק לנו קצת להתפנק, גם זה מותר : ) , בדר"כ אני שואל אנשים מה הם עשו עם הסכום הלא מבוטל של המענק עבודה שנכנס להם בשנים האחרונות וגם הם אינם זוכרים "ב"ה שהיה על מה להוציא". במחשבה שניה אפשר להבין שזה "בדיוק" ההזדמנות שלנו לחסוך עבור העתיד, זה חסכון של סכום משמעותי, שמצד אחד לא יפגע בתקציב החודשי של הבית, ומאידך אם נעבירו לחסכון, הוא ימשיך לצמוח ולהצמיח (באפקט ריבית דריבית), המנוסים אומרים שלאחר שזה עבר לחיסכון הם לא הרגישו בחסרון הכסף. כמובן שמהלך כזה צריך להעשות בשיקול הדעת ובשמחה, הדרך לכך היא "הפיכת הכאב לעונג", כלומר נכון שבזבוז הכסף כעת יגרום לי עונג, וחסכונו יגרום לי סוג של כאב, אבל במחשבה קדימה על חתונות הילדים ועל כך שרצוני לבוא מוכן עם חסכון בצד, החסכון כעת הוא זה שיגרום לי לעונג ובזבוז הכסף דוקא יוכל לגרום לכאב, כולנו לא אוהבים להחמיץ הזדמנויות ובודאי לא הזדמנויות כאלו... בהצלחה.