דילוג לתוכן

לא תבדקו - לא תדעו ותפסידו הרבה כסף

כלכלת המשפחה
6 3 90 3
  • לפי דעתי הסיבה המרכזית שגורמת לאנשים להפסיד כסף שמגיע להם - היא חוסר מודעות
    לפני תקופה הזמין אותי הרב אריה ליבוביץ מנהל גמ"ח יד שמשון
    להתראיין לפודקאסט "מהון להון" לפרק מיוחד בנושא 'מיצוי זכויות'
    (למעונינים הנה הקישור לפרק מקול הלשון חלק א, חלק ב)
    התיישבנו באולפן, ור' אריה שאל אותי שאלה פשוטה:
    "מה הסיבה העיקרית שאנשים לא מקבלים את מה שמגיע להם?"
    עניתי בלי לחשוב פעמיים: "כי הם לא יודעים שמגיע להם"

בפודקאסט סיפרתי על ארבעה מקרים של אנשים שסבלו שנים מבעיית ראיה
    ולא קיבלו קצבה רק בגלל חוסר מודעות.

לכן לטעמי כעת בימי בין הזמנים זו ההזדמנות שלנו
    של כל מי שנמצא כאן בפורום ומטבע הדברים יש לו יותר מודעות, לפעול להגביר את המודעות הציבורית לנושאי הזכויות, הכלכלה ושוק ההון.

מצרף קישור לכתבה שהעליתי באתר שלי

אשמח לתגובות שלכם

• לפי דעתי הסיבה המרכזית שגורמת לאנשים להפסיד כסף שמגיע להם - היא חוסר מודעות
    לפני תקופה הזמין אותי הרב אריה ליבוביץ מנהל גמ"ח יד שמשון
    להתראיין לפודקאסט "מהון להון" לפרק מיוחד בנושא 'מיצוי זכויות'
    (למעונינים הנה הקישור לפרק מקול הלשון חלק א, חלק ב)
    התיישבנו באולפן, ור' אריה שאל אותי שאלה פשוטה:
    עניתי בלי לחשוב פעמיים: "כי הם לא יודעים שמגיע להם"

בפודקאסט סיפרתי על ארבעה מקרים של אנשים שסבלו שנים מבעיית ראיה
    ולא קיבלו קצבה רק בגלל חוסר מודעות.

לכן לטעמי כעת בימי בין הזמנים זו ההזדמנות שלנו
    של כל מי שנמצא כאן בפורום ומטבע הדברים יש לו יותר מודעות, לפעול להגביר את המודעות הציבורית לנושאי הזכויות, הכלכלה ושוק ההון.

מצרף קישור לכתבה שהעליתי באתר שלי

אשמח לתגובות שלכם

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך כמו הרבה קומבינטורים שנכנסו לדיכאון עמוק או סכיזופרניה וכו' בעת ביקורם אצל הפסיכיאטר ובוועדה של הביטוח הלאומי, למרות שבחיים האישים הם מאוד מצליחים,
    וזה גורם לביטוח לאומי להקשיח את התנאים, ובמיוחד בערים מסוימות.

ועוד סיבה בכל פעם כש @איצ-ה-דז-אלובסקי מדווח בקו המידע שביטוח לאומי פתח בחקירה ותפסו עוד כמה קומבינטורים, לטענתו מתקבלים במערכת פניות, וכנראה שיש לזה סיבה.

• @קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך כמו הרבה קומבינטורים שנכנסו לדיכאון עמוק או סכיזופרניה וכו' בעת ביקורם אצל הפסיכיאטר ובוועדה של הביטוח הלאומי, למרות שבחיים האישים הם מאוד מצליחים,
    וזה גורם לביטוח לאומי להקשיח את התנאים, ובמיוחד בערים מסוימות.

ועוד סיבה בכל פעם כש @איצ-ה-דז-אלובסקי מדווח בקו המידע שביטוח לאומי פתח בחקירה ותפסו עוד כמה קומבינטורים, לטענתו מתקבלים במערכת פניות, וכנראה שיש לזה סיבה.

@סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

עוד סיבה זה הרשעות שלהם שסתם לא מאשרים למי שבאמת זכאי.

• @סתם-אחד said:

@קל-זכות said:

יש עוד סיבות לכך

@צמיחה said:

למה הם לא מאשרים למי שבאמת זכאי, ולמי שלא זכאי ורק חטף דיכאון אצל הפסיכיאטר הם כן מאשרים?

• @צמיחה said:

למה הם לא מאשרים למי שבאמת זכאי, ולמי שלא זכאי ורק חטף דיכאון אצל הפסיכיאטר הם כן מאשרים?

@סתם-אחד
    תלוי על מי נופלים, מי נמצא בועדה.
    אני נפלתי פעמיים על האנשים הלא נכונים...
    [כמובן שהם היו האנשים הנכונים - כי כך ה' סיבב].

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    246 צפיות
    מזומניםמ
    אולי תפנה את השאלה לאמת ליעקב.
  • 0 הצבעות
    146 פוסטים
    5k צפיות
    נ
    @YM98745 @YM98745 said: בעינה למחזי דאנא מתגרשה מאן דאית לי מידע שיענה @אבי-ר. said: גם אם זה טוב כדאי אולי קודם להתייעץ עם ת"ח, ולברוריה דליכא בהא שם רע. @איש-קיש said: @YM98745 מאי אהני לך בהא קימבונה? מהני דלא ליהוי עלייהו דדביתאי גזירתא דמרשעתא, ואי הכי ליהוי לבריה מעונות, אי נמי ליהוי ליה דירה בהנחה, (ואפשר שלתרויהו כד בטלא גזירתא,) וקצבאות, ולא שליט למירמי עליה מנדא בלו והלך וכד' , ( ועוד יתכן שאי בעי למחזי נפשיה כשוטה מהימן יותר כד עבד הכי, ואי נמי אי יטילו מסים וארנוניות בכל יום ויום על האי מאן דלא יתיצב, (אליבא דנפלתי בנט, ושאר רשעים)ליהוי ביתו וכל רכושו לדביתהו, ולימא הוא דפשט את הרגל ולתפסו, מכל מקום צריכים לתפסו, ויעבוד באתרא דלית ביה עינא בישא ע"ד אמרם אל תתודע לרשות, ואף מזונות בניו לאו עליה דידה יהיו, אלא על הביטו"ל) אי נמי למחזי דאנא פרודא, ואי הכי ליכא שם רע, ואיכא מאי למימר אמאי ברי ברי (א"א לפרט כאן), וליכא בעיה לכהנא, (ואיכא למימר דאף בדינא דמלכותא אריך, כיון דלדידהו כולא חרדים הוי פרודא, ודי לחכימא...) (כמובן אין הכוונה לעשות דברים לא חוקיים, רק מה שבמסגרת החוק, (ואיכא למימר דהאי מאן דמתקרי שופטיני וכת דיליה לאו מחוקק הוא דהא איכא האי כנישתא דתמן מחוקקים , ולא מפיהם יצאו הני גזירתא )
  • ביטוח לאומי

כלכלת המשפחה ביטוח לאומי
    6
    1
    2 הצבעות
    6 פוסטים
    281 צפיות
    מ
    @shimon כתב בביטוח לאומי: כשראיתי שמשלם קרוב ל-1200 ש"ח לביטו"ל בחודש בו בזמן שמדובר בגבר שמדווח כעוסק פטור/זעיר ומה היה מקור הטעות באמת?
  • דיסקונט מביאים כסף על העו"ש

כלכלת המשפחה בנקים
    15
    0 הצבעות
    15 פוסטים
    521 צפיות
    אבי ר.א
    @יעקב-בן-אשר כתב בדיסקונט מביאים כסף על העו"ש: המענק מיועד עבור כל ילד שנולד החל מה7 באוקטובר 23 ועד סוף שנת 2025 לבעלי חשבון במזרחי ולמצטרפים חדשים מצטרפים חדשים יכולים לקבל גם על ילד שנולד לפני שהצטרפו? @יעקב-בן-אשר כתב בדיסקונט מביאים כסף על העו"ש: המענק יופקד לפיקדון עבור הילד באיזה תנאים?
  • 5 הצבעות
    2 פוסטים
    204 צפיות
    שמיל שמילש
    @דוד-גולדברג הפתרון של שימוש במזומן לא באמת ישים הכלל השלישי ניחא [למרות שהסיפור עם הדופמין נשמע קצת מיסטי לשכנע אנשים] הכלל השני צריך לנסות על עצמי ולבדוק, אבל צריך לזה ככל הנראה 'סדר מוסר' כל יום של כמה דקות. לדעתי העצה הפשוטה ביותר היא לקחת מחברת לרשום כמה כסף יש לך לחודש הקרוב בכותרת למעלה, ולמטה בסוף כל יום לרשום את כל הווצאות שהיו, כשאתה רואה כל יום שמכסת הכספים האמיתית שקיימת לך נגמרת אתה תחשוב פעמיים בעתיד