דילוג לתוכן

ועידת תבונה לכלכלה, בניני האומה - ז' אלול + הנחה בלעדית לחברי פורום בנקל

חתונות הילדים
17 9 516 7

נושאים מוצעים

• חיסכון לחתונה

חתונות הילדים חיסכון לחתונה
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    229 צפיות
    ברכת ה' תעשירב
    @צמיחה said: @ברכת-ה-תעשיר said: @ia90990 באיזו השקעה אפשר לבנות על 8% בהשקעה לטווח של 8 שנים אשמח גם לדעת כתבת שהתייעצת עם אהרן זלץ, או שלא שאלת אותו לגבי זה? היה כלול בהתייעצות שלי גם מרכיב כזה בגדול מה שלי יצא זה שלהשקעה פסיבית במדד כמו סנופי או עולמי תשואה 8 שנים זה טווח לא מספיק ארוך בשביל תשואה מספיק הולמת ויש אף חשש לירידות גדולות שלא יצליחו לתקן את עצמם ולכן אפשר לשקול זאת רק חשוב לבטח זאת עם אפשרות גישור עם הלואה גדולה או משכנתא בתנאים טובים בהגיע עת דודים [כלומר שבמידה והתשואה אינה אוחזת ב9/10% שנתי בעוד כ8 שנים וכ"ש אם היו ירידות משמעותיות, לא לשבור את החסכון אלא לקחת הלואה וממנה לחתן ורק אחרי כמה שנים, בהגיע התיקון, לסגור אותה] לצורך כך צריך כמו שכתבתי אפשרויות הלוואה גדולה או משכנתא טובה וראש גדול [קצת...] איני יועץ כמובן ... ותלוי בהרבה משתנים
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    193 צפיות
    א
    @ברכת-ה-תעשיר said: בגדול נראה לי שלא מצוי כלל דירה ממש עדיין יש כמה, אבל באמת נדיר @ברכת-ה-תעשיר said: [בליטאי 'מצויין'] [מישיבות צמרת ... כהגדרתכם] גם אני לא אוהב את ההגדרות האלה... אדם יראה לעיניים ואלוקים יראה ללבב אבל אתה יודע למה אני מתכוון
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    419 צפיות
    צ
    @רחל-ריש said: כבר שנים ארוכות שאנחנו משלמים סכומי כסף לגמחי"ם. יש לנו 40 יחידות בגמ"ח המרכזי וכן יחידות נוספות בגמחי"ם שונים. האם ניתן להוציא את הכסף מהגמחי"ם ולהשקיע בשוק ההון? חשוב לציין שכבר יש ילדים גדולים יחסית שאמורים להתחתן בעז"ה בעוד כ-5 שנים וגם קטנטנים. נשמח למענה מפורט ככל האפשר מבעלי ניסיון. אכן שאלה מורכבת קצת, אף אחד לא ימליץ למשוך כספים בלי תוכנית מעשית אחרת, וכמה שנים בודדות, זה בהחלט לא מספיק זמן בשוק ההון. אבל מצד שני - 40 יחידות בגמ"ח המרכזי ועוד יחידות בגמ"חים נוספים - זה אומר סכום לא מבוטל. אתם משלמים כל חודש כמה אלפי ש"ח רק עבור זכאות להלוואות !! לפחות תתחילו עם תוכנית לילדים היותר צעירים. למרות שגם למבוגרים יותר אפשר לעשות תוכנית, אבל זה כבר יותר מורכב. בלי להכיר אתכם - נראה לי שאם אתם מצליחים לתרום לגמ"חים כ"כ הרבה כסף כל חודש. סביר להניח שאתם יכולים לעשות את זה גם בשוק ההון.
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    387 צפיות
    תכנון נכוןת
    @איש-בנימין המחשבון מחשב מס רק על ההפקדות שהם לא דרך קרן השתלמות, וכן הוא מחשב אוטומטי את תקרת ההפקדות הפטורה ממס,
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @צופה-ומביט צודק! דיברתי איתם עכשיו (כל הכבוד על הזמינות) וזה באמת 0.6 ויש עוד אופציה להוזלה בהמשך, מחילה שהתעקשתי על השגיאה.