כמה להפריש לקרן הפנסיה?
-
לשכירים יש אפשרות לבחור כמה הם רוצים להפריש לקרן הפנסיה שלהם-6% או 7% או משהו באמצע.
מי שמפריש 7% מקבל הטבות מס מסוימות בגיל הפרישה.
השאלה היא האם נכון להוסיף את 1% ההפרשה הזה?
השיקול העיקרי שלי הוא שאת הכסף אני צריך לחתונות הילדים שמסתיימות לפני הפרישה לפנסיה בד"כ.
בנוסף יש הבדל בדמי הניהול שנגבים באופן מחולק בין צבירה להפקדה.
ויש גם את ההיבט הפסיכולוגי שמקרן הפנסיה אין לך איך למשוך בירידות.
לא ראיתי מי שמדבר על הענין הזה,
מה אתם אומרים?(אם אפשר נא לא לגלוש מהנושא. תודה)
-
מתייג את @רחל-עומסי יועצת פנסיה
-
@שמואל כתב בכמה להפריש לקרן הפנסיה?:
במובן מסוים זה דווקא פלוס.
כמובן שזה פלוס, אבל עדיין מי שיתעקש יוכל לשנות למסלול יציב יותר שיתן לו אפקט דומה למשיכה.
-
@הגיוני כתב בכמה להפריש לקרן הפנסיה?:
מי שמפריש 7% מקבל הטבות מס מסוימות בגיל הפרישה.
אתה בטוח?
לפי מה שידוע לי, הטבת המס היא לא בגיל פרישה אלא בשנה שבה הוא עובד ומנוכה לו הפנסיה; כל עובד זכאי לזיכוי ממס הכנסה בשיעור 35% מתוך הסכום שהפריש לפנסיה, וזכאות זו קיימת עד לגובה 7% מהמשכורת (או עד 8,148 ₪ נכון לשנת 2025, הנמוך מביניהם), זאת אומרת שעל האחוז הנוסף שבחרת להפריש לפנסיה תקבל זיכוי בגובה 35% מסכום זה ממס הכנסה.
יש לשים לב שהטבה זו אינה רלוונטית למי שבכל מקרה לא משלם מס הכנסה עקב הכנסה נמוכה או נקודות זיכוי רבות. -
@הגיוני כתב בכמה להפריש לקרן הפנסיה?:
האם נכון להוסיף את 1% ההפרשה הזה?
בהנחה שככה תפריש ודאי את האחוז הנוסף כל חודש, עדיף להוסיף אותו לפנסיה.
אם אתה בטוח שכל חודש תפריש את הסכום הזה להשקעה גם כשהוא לא בפנסיה, יתכן שעדיף להשקיע אותו לבד, לחסוך בדמי ניהול, פלוס גמישות מתי למשוך אותו (לחתונה או בגיל פרישה). -
@שמואל כתב בכמה להפריש לקרן הפנסיה?:
במובן מסוים זה דווקא פלוס
@הקול-השפוי כתב בכמה להפריש לקרן הפנסיה?:
כמובן שזה פלוס
.
@ניסן-עציוני כתב בכמה להפריש לקרן הפנסיה?:
פנסיה נקראת אפיק השקעה וחסכון מעולה לשלבי הפרישה
?
@סייעתא-דשמיא כתב בכמה להפריש לקרן הפנסיה?:
אתה בטוח?
לפי מה שידוע לי, הטבת המס היא לא בגיל פרישה אלא בשנה שבה הוא עובד ומנוכה לו הפנסיה; כל עובד זכאי לזיכוי ממס הכנסה בשיעור 35% מתוך הסכום שהפריש לפנסיה, וזכאות זו קיימת עד לגובה 7% מהמשכורת (או עד 8,148 ₪ נכון לשנת 2025, הנמוך מביניהם), זאת אומרת שעל האחוז הנוסף שבחרת להפריש לפנסיה תקבל זיכוי בגובה 35% מסכום זה ממס הכנסה.
יש לשים לב שהטבה זו אינה רלוונטית למי שבכל מקרה לא משלם מס הכנסה עקב הכנסה נמוכה או נקודות זיכוי רבות.כך אני הבנתי אך יתכן שאתה צודק, @רחל-עומסי ?
@סייעתא-דשמיא כתב בכמה להפריש לקרן הפנסיה?:
אם אתה בטוח שכל חודש תפריש את הסכום הזה להשקעה גם כשהוא לא בפנסיה, יתכן שעדיף להשקיע אותו לבד, לחסוך בדמי ניהול
אם כוונתך למסחר עצמאי אתה צודק. אך אם כוונתך לגמל להשקעה, למה זה חוסך בדמי ניהול?
-
@רחל-עומסי
נראה לי שכדאי לפרט יותר,
אם אני לא טועה המס הוא רק מסכום של בערך מליון וחצי שנצבר בפרישה.
ולכאורה רוב האנשים הצעירים הנמצאים במסלולי מניות אמורים להגיע לצבירה הרבה הרבה יותר גבוהה בעז"ה.
וא"כ ההפרשה של עוד 1% לא בהכרח תגרום ליותר מס.
אא"כ היא תגרום לו לעבור למדרגת מס הבאה.
וא"א לדעת את זה כי זה תלוי בעיקר בתשואה של המסלול בו נמצא הכסף. -
@צמיחה
בשנת 2028 קיבוע זכויות לאחר עדכון האחוזים יקנה פטור בסך של 1,137,258 ש"ח
עוד כמיליון ש"ח זיכוי בגין נקודות זיכוי.
כך שצבירה מעל 2 מיליון אכן תחייב במס.אכן, רוב הצעירים שנכנסו לשוק העבודה לאחר חוק פנסיית חובה יגיעו לסכום גבוה יותר.
לדעתי מי שעבד כל השנים ומגיע לקצבה זהה או לפחות 80% מהשכר החודשי שלו, אין עניין להפריש את האחוז הנוסף.
אם מתלבט שישים בגמל להשקעה וירוויח את הנזילות, וכן את המיסוי העתידי- גמל להשקעה המנויד בגיל פרישה לקרן פנסיה הופך לקצבה מוכרת הפטורה ממס. -
@רחל-עומסי כתב בכמה להפריש לקרן הפנסיה?:
אכן, רוב הצעירים שנכנסו לשוק העבודה לאחר חוק פנסיית חובה יגיעו לסכום גבוה יותר.
כרגע המצב הוא שרוב האזרחים לא בוחרים היכן לשים את הקרן פנסיה,
וזה מונח במסלול במודל הצי'ליאני כך שיש פחות שנים במסלול בסיכון מוגבר. -
@שמואל
עדיין הפורשים של הדור הבא שעבדו כל השנים והיו עם מודעות מינימלית יגיעו לצבירה גבוהה יותר מהפורשים היום.כמתכנתת מיסוי ופרישה אני נתקלת במקרים ממש מעוררי רחמים.... ולכן בכל פגישה עם לקוח אדגיש כמה חשוב לא למשוך כספי פיצויים בסיום עבודה. וכן, חשוב להדגיש שהכספים האלו לא מיועדים לחתונות ילדים.
-
@רחל-עומסי כתב בכמה להפריש לקרן הפנסיה?:
גמל להשקעה המנויד בגיל פרישה לקרן פנסיה הופך לקצבה מוכרת הפטורה ממס.
אוהו זה מידע משמעותי!
אם כך אז לסיכום: האם כדאי להפריש מהעובד 6% או7% לקרן הפנסיה?
תשובה: עדיף להפריש 6% והשאר בגמל להשקעה! כך יש לך גם נזילות- לעת הצורך. ואם לא השתמשת עד גיל פרישה, קודם כל- כל הכבוד! חוצמזה- תנייד את הכסף לקרן הפנסיה ותקבל אותה כקצבה הפטורה ממס.
פספסתי משהו?
תודה.