דילוג לתוכן

כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש?

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
43 14 679 14
  • @צמיחה תאורטית המסלול עם הכי הרבה תשואה אמור להיות גם מדדים, לא?

@שמח-לעזור כתב בכמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש?:

@צמיחה תאורטית המסלול עם הכי הרבה תשואה אמור להיות גם מדדים, לא?

נכון,
    למרות שאבנר סטפק כתב לי שהוא מעדיף את המסלול הכללי.
    אבל בתכלס' אפשר לראות את הממוצע איזה מסלולים הניבו תשואה גבוהה.

מה שאני לא מבין,
    זה למה רק בחיסכון לכל ילד המסלולים בסיכון גבוה הניבו תשואה ממש גבוהה,
    ואילו בשאר המוצרים הפנסיוניים המוצרים שהניבו הכי הרבה בממוצע שנתי זה מסלולי מדדים.

• @שמח-לעזור כתב בכמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש?:

@צמיחה תאורטית המסלול עם הכי הרבה תשואה אמור להיות גם מדדים, לא?

נכון,
    למרות שאבנר סטפק כתב לי שהוא מעדיף את המסלול הכללי.
    אבל בתכלס' אפשר לראות את הממוצע איזה מסלולים הניבו תשואה גבוהה.

מה שאני לא מבין,
    זה למה רק בחיסכון לכל ילד המסלולים בסיכון גבוה הניבו תשואה ממש גבוהה,
    ואילו בשאר המוצרים הפנסיוניים המוצרים שהניבו הכי הרבה בממוצע שנתי זה מסלולי מדדים.

@צמיחה
    סליחה על הבורות,
    מה ההבדל בין סיכון גבוה למדדים,
    זה לא אותו דבר?

• @צמיחה
    סליחה על הבורות,
    מה ההבדל בין סיכון גבוה למדדים,
    זה לא אותו דבר?

@אבי-ר.
    צודק, מדדים זה סיכון גבוה בהגדרה.
    אבל בפועל בחיסכון לכל ילד זה מחולק בשמות הללו,
    מסלול בסיכון מוגבר,
    מסלול בסיכון בינוני,
    מסלול בסיכון מועט,
    מסלול הלכה.
    ואילו בשאר המוצרים הפנסיוניים יש הרבה מסלולים והרבה שמות, ולא משתמשים בשמות של המסלולים בחל"י.
    והמסלולים שנקראים מסלול בסיכון מוגבר בחיסכון לכל ילד הניבו תשואה גבוהה, יותר משאר המסלולים של מניות במוצרים הפנסיוניים.
    [לא בדקתי כרגע, זה מתוך הזיכרון].

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    38 פוסטים
    646 צפיות
    כרמיאליכ
    @בן-עליה כתב בככה לא מתכננים מס: שניתן לקזז מס רווחי הון מנקודות זיכוי תודה 0 ב בן עליה אפשר קישור ללשון החוק שניתן לקזז מס רווחי הון מנקודות זיכוי תודה חישוב המס ייעשה בהתחשב בשיעורי המס הקבועים בסעיף קטן (ב1) או בסעיף 48א(ב1) לחוק מיסוי מקרקעין, לפי הענין, וכן בהתחשב בשיעורי המס החלים על כלל הכנסתו החייבת של הנישום וביתרת נקודות הזיכוי שלהן הוא זכאי, כאמור בפסקה (1); קישור מלא כאן
  • 1 הצבעות
    21 פוסטים
    613 צפיות
    מ
    אם עדיין לא סגרתם על נופש, והמחירים באזורים המבוקשים יקרים לכם, ואתם מוכנים ללכת לאזורים לא חרדיים. כדאי לחפש דירות נופש בערי החוף מנהריה בצפון ועד אשקלון בדרום. כמו שהוסבר בפוסט על אירבין B ובפוסט איך לחפש באירבין B יש דירות יפות מאוד עם נוף לים קרובות לחוף נפרד ובמחירים שפויים יותר ממה שמקובל בציבור שלנו. חשוב לבדוק שלא מדובר בעיר מידי חילונית - כי בערי חוף בחלקם הפריצות ברחוב גרועה יותר מהמקובל וממש אי אפשר להסתובב. למרות שלא מדובר באיזור חרדי: בתי כנסת - יש של ספרדים עמך בית ישראל עם מניינים פעילים ברוב הערים. כותבים במפות גוגל למשל: בתי כנסת נהריה, ובכל הביקורות על בית הכנסת בדרך כלל אפשר לראות אם הוא פעיל וכמה מניינים יש בו חוף נפרד - צריך לבדוק בכל עיר תחבורה: לרוב ערי החוף אפשר להגיע עם רכבת. חנויות עם הכשרים - אם יש קהילה חרדית בסביבה אתם מסודרים, ואם לא יש ברוב המקומות אושר עד או רמי לוי - בשרים וכו' תביאו מהבית. וכן סירים ח"פ או שתביאו מהבית. אם אין חנות אפשר להסתדר עם רוב המוצרים עם הכשרים ולעשר ירקות - בשרים ופירות צריך להביא. אטרקציות יש תמיד ליד הים ואפשר לחפש גם במפות גוגל.
  • 6 הצבעות
    8 פוסטים
    241 צפיות
    ביזנייעסב
    @אשא-עיני בעיקרון קנייה באינטרנט (אלי אקספרס טמו וכדו') יכולה לחשוף פרטים (מהסיבה הזו ממליצים להשתמש בפייפאל) יתכן שישנם דרכים נוספות שגלויות ליודעי ח"ן...
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    286 צפיות
    ה. שלמהה
    @דרור במקרה כזה, הכסף הולך ליורשים החוקיים, בדיוק כמו כל הנכסים. לא רואה עניין או מניעה לפזר על שני בני הזוג.
  • כמה משלמים דמי ניהול?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    25
    0 הצבעות
    25 פוסטים
    620 צפיות
    צ
    @אנונימי2 בעיקרון כן, אבל כל דבר תלוי בהתאם לגובה הפקדות וצבירה, אם תציינו את הנתונים נוכל לדעת יותר טוב. פנסיה מקיפה זה פנסיה רגילה, פנסיה כללית או משלימה זה בד"כ למי שמשתכר סכום הרבה יותר גבוה. נראה לי ש @רחל-עומסי כתבה ע"ז פוסט כאן באתר.