קרבנות הנשיאים - וחשבון העו"ש שלי...
-
אחד המסרים החשובים שלמדנו מכך שהתורה חזרה ופירטה את קרבנו של כל נשיא - הוא,
שעל אף שבחיצוניות הדברים נראה כי כולם מקיימים את התורה והמצווה באופן שווה; האמת היא שעבודת ה' של כל יחיד ויחיד היא שונה לגמרי! כל אחד עם הכוונות שלו, עם הנסיונות שלו, הכוחות והכישורים שלו, מצבו הפיזי \ הכלכלי \ הרגשי וכו' וכו'.
כך מלמדים אותנו חז"ל - שכל נשיא הביא אמנם את אותו הקרבן, אך מסיבות שונות לגמרי, ובלי כל קשר לקרבן זולתו.ואני חושב שהדברים מתאימים גם לנושא הכלכלי בכל בית יהודי:
כלפי חוץ נראה שכולם כאן מנסים פשוט 'לשרוד את החיים' מהבחינה הזאת, ולצאת ידי חובה בהשגת ה-10\20\30 אלף החודשיים, כמו כל החברים שלנו...
אך אם נחשוב לרגע בדעת צלולה, נבין שאין שום שייכות בין האתגר הכלכלי שלי - לזה של שכן שלי...
-הקב"ה נותן לכל אחד את מצבו האישי, את הצרכים שלו, את האפשרויות שלו, ואת הדברים הטובים שהוא יכול לעשות בעולם הנפלא הזה!לכן אני ממליץ לכל משפחה בתחילת תהליך להתייעלות כלכלית:
בואו נעזוב רגע את כל מה שקורה מסביב; ונעשה קצת חושבין אתם עם עצמכם - מהו האתגר האישי שלכם? אילו שאיפות יש לכם בחיים? איזה מטרה אתם באים להשיג עם שיפור מצבכם? איזה שינוי לטובה בחיים שלכם יביא אותכם למקום שאתם חפצים בו..?-כשניגשים למצוא פתרונות מתוך התבוננות בחיים של המשפחה שלנו בלבד,
הדבר הזה מביא בדרך לצמיחה אישית נהדרת - יחד עם היעד הכלכלי שאנו משיגים בסייעתא דשמיא..!המון שפע לכולנו!
משה חיים מאיר
מפסיקים לחשוב על כסף!!חושבים שאני יכול לעזור לכם? דברו איתי!
0583282028 proactive@moshechaim.co.il -
@משה-חיים כתב בקרבנות הנשיאים - וחשבון העו"ש שלי...:
אילו שאיפות יש לכם בחיים?
יותר קל לראות את השני, ולפי זה לדעת למה לשאוף ומה לתקן ולשפר.
-
@שמואל
לא הבנתי כל כך את ההערה, אשמח לפירוט.
לא באתי לומר שאדם אינו מושפע מסביבתו,
רק שאדם שמתמקד בעצמו - בצרכיו רגשותיו ויכולותיו
עשוי להגיע רחוק יותר.
בדיוק כמו בחור ישיבה או אברך - אם לומדים רק בגלל שזה מה שכולם עושים, אז אנחנו נשמע יותר תלונות על כך ש'אין לי טעם בלימוד'...