דילוג לתוכן

דמי לידה לעוסק פטור איך והאם?

הועבר תעסוקה, עסקים ויזמות
34 7 1.7k 6

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    234 צפיות
    אסתר קונינסקיא
    אין אפשרות להעביר הכנסות בלי לפתוח תיק צריך לפתוח תיק בכל הרשויות-מס הכנסה ,מע"מ וביטוח לאומי שים לב שצריך להיות מבוטח בביטוח לאומי כעצמאי 10 חודשים לפני כדי לקבל דמי לידה מלאים/ 6 חודשים כדי לקבל דמי לידה חלקיים ניתן לפתוח רטרו עד חודשיים אחרונית במידה ואת ה מעוניין בשיחת ייעוץ- תיצור איתי קשר בפרטי בהצלחה
  • ביטו"ל לבעלי עוסק פטור

תעסוקה, עסקים ויזמות ביטול
    6
    1 הצבעות
    6 פוסטים
    332 צפיות
    כרמיאליכ
    מי שאינו עובד (למעט אישה הנשואה למבוטח תושב ישראל) ואין לו הכנסות, חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עצמו בשיעור המינימום - 266 ש"ח (החל ב- 01.01.2026), עצמאי שאינו עונה להגדרה גם צריך לשלם את הסכום הנ"ל, בשביל להיות עצמאי שעונה להגדרה צריך לענות על א' מההפרטים הנ"ל : עוסק במשלח ידו 20 שעות בשבוע בממוצע לפחות. הכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 50% מהשכר הממוצע - 6,885 (החל ב- 01.01.2026) עוסק במשלח ידו 12 שעות בשבוע בממוצע לפחות, והכנסתו החודשית הממוצעת ממשלח ידו שווה או עולה על 15% מהשכר הממוצע - 2,065 ש"ח (החל ב- 01.01.2026).
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    1k צפיות
    פשוט יהודיפ
    מצורף קישור להודעה רשמית של הביטוח הלאומי https://www.btl.gov.il/About/news/Pages/hadasaidkonkitzva2026.aspx
  • 6 הצבעות
    17 פוסטים
    960 צפיות
    דוד קד
    אתם צודקים הבעיה היא בעצמאים שרוצים לעדכן [וכו' ואכמ"ל] והם שואלים מה המחיר או אחד שבמצב כלכלי קשה ובגלל רווח של עוד 200 שח בחודש הוא לא זכאי למענק עבודה בסכומים של אלפים [מכיר כזה סיפור] התשובה היא גם וגם לא צריך להתקמצן ולא לעבוד כי אני יפסיד עת המענק אבל ליפני שאתה מקבל הבודה תעשה חשבון אם זה שווה לך או שאתה תפסיד [ואם זה על הגבול כן שווה להפסיד כדי שתוכל לגדול עוד ולא להישאר תקוע]
  • 2 הצבעות
    72 פוסטים
    4k צפיות
    קל זכותק
    @סתם-אחד said: @קל-זכות said: קנסות לא נראה לי ריביות והצמדה עקרונית יש, אבל נראה לי שאפשר להגיע להסדרים סתם-אחד said: אז תמיד כדאי לנסות לקבל מקסימום... זה לא נשמע הגיוני. המציאות שאנשים שנדרשו פתאום להשיב סכומים גבוהים מאוד שכבר השתמשו איתם ואין להם אותם, מתקשים מאוד להביא את הכסף גם אם הם מצליחים להגיע להסדר לגבי ריביות והצמדה ואפילו לגבי פריסת תשלומים. הרי קבלת הקצבה גורמת לאנשים לא אחת העלאת רמת חיים או הקטנת הכנסות וכאשר הם נדרשים להשיב את הכסף רטרו זו בעיה עצומה. https://kalzchot.com/כשחשבון-הבנק-לא-יודע-להתמודד-עם-השפע/