מהו הדרך לחיסכון והשקעה נכונה לחתונת ילדים? כמה כסף להפקיד לקפיצה ראשונית, וכמה בכל חודש, ובייחוד כשצריך בעתיד הקרוב לקחת משכנתא לקנית דירה
-
אשמח לקבל הכוונה על הדרך הנכונה לחיסכון והשקעה לחתונת ילדים, יש לי כרגע ילד אחד פחות מגיל שנה, ויש לי סכום גבוה שחסכתי בשביל קנית דירה, השאלה היא האם כדאי להפקיד מסכום זה נניח ב''תוכנית בנקל'' לקפיצה ראשונית, - דבר שיכול לגרום לי לקחת בסופו של דבר משכנתא יותר גבוהה, - אני מחכה להתרי בניה במחיר למשתכן שזכיתי, וחוץ מזה להפקיד בכל חודש סכום נוסף, השאלה היא כמה באמת כדאי להפקיד הן לקפיצה ראשונית והן בכל חודש בפרט עכשיו כשיש לי את האפשרות ואני לא יודע מה יהיה בהמשך, ואולי אף מסיבה זאת כדאי להפקיד עכשיו סכומים גבוהים כל חודש שיהיה אף בשביל שאר הילדים בבוא הזמן, וכן אשמח לדעת באיזה תוכנית או קופת גמל כדאי להפקיד ולהשקיע, -האם באמת ללכת על התוכנית של בנקל וזהו. תודה רבה!
-
אשמח לקבל הכוונה על הדרך הנכונה לחיסכון והשקעה לחתונת ילדים, יש לי כרגע ילד אחד פחות מגיל שנה, ויש לי סכום גבוה שחסכתי בשביל קנית דירה, השאלה היא האם כדאי להפקיד מסכום זה נניח ב''תוכנית בנקל'' לקפיצה ראשונית, - דבר שיכול לגרום לי לקחת בסופו של דבר משכנתא יותר גבוהה, - אני מחכה להתרי בניה במחיר למשתכן שזכיתי, וחוץ מזה להפקיד בכל חודש סכום נוסף, השאלה היא כמה באמת כדאי להפקיד הן לקפיצה ראשונית והן בכל חודש בפרט עכשיו כשיש לי את האפשרות ואני לא יודע מה יהיה בהמשך, ואולי אף מסיבה זאת כדאי להפקיד עכשיו סכומים גבוהים כל חודש שיהיה אף בשביל שאר הילדים בבוא הזמן, וכן אשמח לדעת באיזה תוכנית או קופת גמל כדאי להפקיד ולהשקיע, -האם באמת ללכת על התוכנית של בנקל וזהו. תודה רבה!
@יושב-אוהלים
יכולת לכתוב את זה ב"אשכול האמיצים סיפורי פיננסים אישיים"
זה בול מתאים לשם!
זה יכול להיות דוגמא לכולם... -
@יושב-אוהלים
יכולת לכתוב את זה ב"אשכול האמיצים סיפורי פיננסים אישיים"
זה בול מתאים לשם!
זה יכול להיות דוגמא לכולם... -
לא כתבת עוד כמה זמן אתה צריך את הכסף לדירה
זה הכי משמעותי...
או שאתה לא יודע...
בכל אופן לאיפה שלא תחליט להכניס-
דעתי להכניס את כל הכסף בבת אחת!
ולא לשמור להפקדות חודשיות אין לזה שום טעם.@יושב-אוהלים
אם אתה מדבר לדירה שלך בעוד כמה שנים לא הייתי מכניס למנייתי, אם בכוונתך לחתונות הילדים ככל הנראה זה הדרך הפשוטה ביותר -
לא כתבת עוד כמה זמן אתה צריך את הכסף לדירה
זה הכי משמעותי...
או שאתה לא יודע...
בכל אופן לאיפה שלא תחליט להכניס-
דעתי להכניס את כל הכסף בבת אחת!
ולא לשמור להפקדות חודשיות אין לזה שום טעם. -
@יושב-אוהלים
ראשית, כל הכבוד על עצם החשיבה ועל פתיחת הראש,
זה בהחלט לא מצוי בכזה שלב.לגוף הדברים, א"א באמת לענות מבלי להכיר את כל הפרטים.
אבל אפשר לומר דברים כלליים.האם להתחיל להשקיע בשוק ההון בשביל חתונות הילדים עוד לפני שקונים דירה,
זו שאלה בעייתית,
מצד אחד, ברור שכדאי להתרגל להוצאה הזאת, וזה לא משנה אם כבר קנו דירה או לא,
אדרבה, זה הרבה יותר עוצמתי להתרגל להו"ק לחיסכון לחתונות הילדים עוד לפני קניית הדירה, ולהמשיך בזה גם אחרי קניית דירה, כי זה כבר חלק מההוצאות ולא מרגישים את זה.אבל מצד שני, המציאות מוכיחה, שכאשר קונים דירה צריכים הרבה כסף, ויש מקרים שאם יש כסף בשוק ההון, מושכים אותו בשביל התזרים מזומנים שצריך לקניית הדירה, ולמרות שבשעת המשיכה מושכים את זה רק לזמן מסויים, בכל זאת אין כ"כ סיכוי אמיתי להחזיר את הכספים הללו לחיסכון.
אלא שמצד שלישי, לא תמיד זה גורם להפסד, כי סו"ס ייתכן שהיו רווחים בשוק ההון.
עיקר החשש הוא בזמן ירידות, ובכל זאת מושכים כי אין ברירה וצריכים את הכסף הזה דחוף, או בזמן שהדולר ירד.כמה להפקיד והיכן?
זה בהחלט תלוי,
אם אתה תצטרך להשתמש בכסף הזה בטווח הקצר של עד 3 שנים אז רק בקרן כספית, אבל אם זה מיועד רק לחתונות, אז אין כאן סיכונים.
וכדאי להתרגל להפקיד כמה שיותר.ולרוב האנשים מתאים קופת גמל להשקעה ולא מסחר עצמאי, תוכל לעשות את זה דרך בנקל.
-
@יושב-אוהלים
הסברים כלכליים כבר קיבלת.
יש כאן שיקול אחר של יציבות של זוצ בתחילת חייהם.
הדבר הכי חשוב לבניית בית הוא רוגע ושלוה בחיים.
כשאתה בשלב שעדיין צריך "לחתן את עצמך".
לקחת עוד עול של לחתן את ילדיך, זה יכול להכניס לסחרור רגשי,
ועול על הזוגיות ועל החיים.
יכול להיות שאתה באופן אישי - אם חשבת על זה רק מעצמך ולא בגלל לחץ חברתי - אולי מתאים לזה, יש כאלו שיכולים לחלוש על כמה תחומים, וזה תלוי גם באופי של רעייתך...
אבל בדרך כלל זה עול גדול מידי.
הקב"ה לא דורש מאדם להשתדל כל כך גם לחתן את עצמו ובאותה הזדמנות לחתן את הפיצקלעך שלו...ודוקא בגלל שאתה חושב על זה מהיום, אפשר לסמוך עליך שברגע שתגמור עם קניית הדירה שלך, כבר תמצא את הדרך לחסוך לילדיך...
וההפסד של כמה שנים לא נראה לי שווה את חוסר היציבות של הבית שעלול להגרם.דיברו על זה שההשקעה הראשונה של זוצ צריכה להיות בדירה בשביל היציבות הזוגית. אפילו אם זה על חשבון רווח גדול יותר בשוק ההון גם ב:
@צמיחה כתב בשוק ההון מול נדל"ן:פודקאסט החדש של יוסף מינצברג - הבורסה,
הוא מארח שם את נחום ברוק.
אפשר להחכים מאוד, חלק מהדברים הנ"ל הוזכרו שם.
https://www.youtube.com/watch?v=xtRiMFiD6yU&list=PLx46_EMW9jY3DiwHjUK18BwV55nuabwgl&index=4