דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
403 60 8.2k 60
  • @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
    > קיימת ביהדות גישה לגיטימית הגורסת כי עדיף להימנע מכל חשש לשון הרע

מה???? אתה רציני????
    מאיזה בית מדרש אתה מביא גישות לגיטימיות מהן אלו???
    לשה"ר ורכילות אסורים בתכלית האיסור, ואוי לו למי שמזלזל באות אחת מן התורה

אין לי מה להוסיף

בהקשר להרב קסלר
    כפי שהתפרסם כאן הפגישה בין בעל המכרות לאיצ'ה היה בהשתתפות הרבנים הרב ברוורמן והרב קסלר
    כשהרב קסלר מוציא מכתב מפורש בחתימתו לא לדבר בנושא עד להכרעה ברורה, והרב ברוורמן שותק הרי שתיקתו כהודאה
    לפי האמור ולאור הנתונים האלו הרי שלע"ע החלטת האסיפה היא להשתיק את הנושא עד להכרעה לכן אנו מבקשים מהנהלת 'פורום בנקל' לסגור או להקפיא את האשכול עד להכרעה, או לחילופין להמציא מכתב מאחד הרבנים שהשתתפו באסיפה שאפשר ורצוי לתת במה לכל הברברת כאן, שכו"ע מודו שאין לא"א שום תועלת מלבד שריפת זמן וביטול תורה (אין אחד שישקיע בעקבות האשכול ואין משקיע שימשוך את כספו בעקבות האשכול)

@מתבגר-מבולבל
    מה לעשות שהרב ברוורמן עצמו דיבר נגד אחרי הפגישה,
    וגם התנהלות הפורום על דעתו כידוע.

• @מתבגר-מבולבל
    מה לעשות שהרב ברוורמן עצמו דיבר נגד אחרי הפגישה,
    וגם התנהלות הפורום על דעתו כידוע.

@יושב-בגנים מכתב עם חתימה בבקשה תוכל להמציא?

אבקש שתתייחס גם על הרישא של דבריי עם הגישות הלגיטימיות החדשות

האם גם את מכיר מיעוט שלא?

מיעוט שלא מה?
    אני מכיר ויודע ושמעתי על רוב המשקיעים שלא מפקפקים כלל.

@שחר-עולה
    אני יכול להאמין למישהו שאומר לי שהוא הגיע לרוב המשקיעים ושמע שהם בעד ההשקעה (אפילו שלפני 4 ימים הוא דיבר רק עם כמה)
    אך אני לא יכול להאמין שדווקא אני הגעתי לכאלה שאינם מאמינים ואתה לא,
    ההסבר היחיד שאתה דיברת עם בני הקהילה אשר כבודם נמצא על הכף, ואני דיברתי עם כאלה מעיר אחרת.

מה???? אתה רציני????

אין לי מה להוסיף

בהקשר להרב קסלר
    כפי שהתפרסם כאן הפגישה בין בעל המכרות לאיצ'ה היה בהשתתפות הרבנים הרב ברוורמן והרב קסלר
    כשהרב קסלר מוציא מכתב מפורש בחתימתו לא לדבר בנושא עד להכרעה ברורה, והרב ברוורמן שותק הרי שתיקתו כהודאה
    לפי האמור ולאור הנתונים האלו הרי שלע"ע החלטת האסיפה היא להשתיק את הנושא עד להכרעה לכן אנו מבקשים מהנהלת 'פורום בנקל' לסגור או להקפיא את האשכול עד להכרעה, או לחילופין להמציא מכתב מאחד הרבנים שהשתתפו באסיפה שאפשר ורצוי לתת במה לכל הברברת כאן, שכו"ע מודו שאין לא"א שום תועלת מלבד שריפת זמן וביטול תורה (אין אחד שישקיע בעקבות האשכול ואין משקיע שימשוך את כספו בעקבות האשכול)

@מתבגר-מבולבל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

זכור לי מפורום לתורה שגם שם אנשים ניסו להשתיק מחדלי כשרות של הכשרים מסוימים,
    בטענה ללשה"ר והשמצות.
    עד שבפורום הנ"ל הביאו פסק מרב חשוב, שקבע שלמנוע מאנשים להיכשל בדברים, היא הלשה"ר לתועלת הכי גדולה שיש.
    צר לי שיש אנשים שמשתמשים בתורתנו הקדושה כדי להכשיר דברים שצריך להזהר מהם.

נ.ב הבאתי את רוח הדברים.

• @שחר-עולה
    אני יכול להאמין למישהו שאומר לי שהוא הגיע לרוב המשקיעים ושמע שהם בעד ההשקעה (אפילו שלפני 4 ימים הוא דיבר רק עם כמה)
    אך אני לא יכול להאמין שדווקא אני הגעתי לכאלה שאינם מאמינים ואתה לא,
    ההסבר היחיד שאתה דיברת עם בני הקהילה אשר כבודם נמצא על הכף, ואני דיברתי עם כאלה מעיר אחרת.

@יושב-בגנים אני דיברתי עם 3 משקיעים מעיר אחרת ואינם קשורים לשום קהילה והם מאוד מרוצים

• @יושב-בגנים אני דיברתי עם 3 משקיעים מעיר אחרת ואינם קשורים לשום קהילה והם מאוד מרוצים

@מתבגר-מבולבל
    אתה מוכן לענות לי באופן אישי האם אתה מאמין בהשקעה זו ועל סמך מה?

• @מתבגר-מבולבל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

זכור לי מפורום לתורה שגם שם אנשים ניסו להשתיק מחדלי כשרות של הכשרים מסוימים,
    בטענה ללשה"ר והשמצות.
    עד שבפורום הנ"ל הביאו פסק מרב חשוב, שקבע שלמנוע מאנשים להיכשל בדברים, היא הלשה"ר לתועלת הכי גדולה שיש.
    צר לי שיש אנשים שמשתמשים בתורתנו הקדושה כדי להכשיר דברים שצריך להזהר מהם.

נ.ב הבאתי את רוח הדברים.

@מתכנן-פיננסי הבנתי, אצלך 'פורום לתורה' זאת התורה שמפיה אתה חי, ואצלי יש תורה אחת שאינה מוחלפת וניתנה לנו במעמד הר סיני,
    אני ממתין לקבל ממרן ה"יושב בגנים"

1. שימציא לנו מכתב עם חתימת הרב ברוורמן שמתיר לברבר בנושא כאן בפורום
    2. להבהיר את דבריו בעניין הגישה הלגטימית החדשה 2026
  • @מתבגר-מבולבל
    אתה מוכן לענות לי באופן אישי האם אתה מאמין בהשקעה זו ועל סמך מה?

@יושב-בגנים איך עונים לך באופן אישי?

• @יושב-בגנים איך עונים לך באופן אישי?

@מתבגר-מבולבל
    שאלתי האם אתה באופן אישי יכול לענות לעצמך האם ההשקעה משתלמת?
    אתה יכול לכתוב את תשובתך על גבי הפורום כל עוד שלא יצרו כאן אפשרות שיחה באישי.

1. דבר שהרב ברוורמן עשה אני לא מאמין שהוא יורה לאחרים אחרת
    2. רוח הדברים שנכתבו בפורום לתורה מוסכמים על רוב תלמידי החכמים ואין לי ענין להכנס לוויכוח הלכתי אלא לומר שלא חידשתי דבר ב2026
      אני לא חי לא מפי 1 ולא מפי 2 רק שלא תחשידינ בלעבור על איסור תורה במזיד.
  • @מתכנן-פיננסי הבנתי, אצלך 'פורום לתורה' זאת התורה שמפיה אתה חי, ואצלי יש תורה אחת שאינה מוחלפת וניתנה לנו במעמד הר סיני,
    אני ממתין לקבל ממרן ה"יושב בגנים"

1. שימציא לנו מכתב עם חתימת הרב ברוורמן שמתיר לברבר בנושא כאן בפורום
    2. להבהיר את דבריו בעניין הגישה הלגטימית החדשה 2026

אצלך 'פורום לתורה' זאת התורה שמפיה אתה חי, ואצלי יש תורה אחת שאינה מוחלפת וניתנה לנו במעמד הר סיני,

התורה שאני צריך לחיות ממנה זה "החפץ חיים" שפסק שלשון הרע לתועלת מותר.
    ולהציל אנשים מלהיכשל זה לשון הרע לתועלת הכי גדול.
    ואל תהיה צדיק הרבה"
    אגב מעניין אותי אם מעולם לא דיברת נגד רב או הכשר מסויים, א"כ אשמח לקבל ממך ברכה.
    המעלה בפורום אנונימי שאתה יכול להציג את עצמך כדואג לכבוד התורה, בעוד שהמניע הוא אחר לחלוטין.

מה???? אתה רציני????

אין לי מה להוסיף

בהקשר להרב קסלר

כולא עלמא מודו שאין שום 'תועלת' כאן בפורום כי אין אחד שישקיע בעקבות האשכול ואין משקיע שימשוך את כספו בעקבות האשכול
    די לברברת

• @מתבגר-מבולבל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אצלך 'פורום לתורה' זאת התורה שמפיה אתה חי, ואצלי יש תורה אחת שאינה מוחלפת וניתנה לנו במעמד הר סיני,

ולהציל אנשים מלהיכשל זה לשון הרע לתועלת הכי גדול.
    ואל תהיה צדיק הרבה"
    אגב מעניין אותי אם מעולם לא דיברת נגד רב או הכשר מסויים, א"כ אשמח לקבל ממך ברכה.
    המעלה בפורום אנונימי שאתה יכול להציג את עצמך כדואג לכבוד התורה, בעוד שהמניע הוא אחר לחלוטין.

@מתכנן-פיננסי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כולא עלמא מודו שאין שום 'תועלת' כאן בפורום כי אין אחד שישקיע בעקבות האשכול ואין משקיע שימשוך את כספו בעקבות האשכול
    די לברברת

יש כאן פסק הלכה חדש
    תועלת למען ישמעו ויראו.
    נכון שבמקרה הזה אין תועלת אבל הלשון הרע על המשקיע הזה יציל לדעתם אברכים מלהשקיע במיזמים אחרים.
    זה שהמשפחה שלו על הגריל על הדרך.
    לדעתם זו הבעיה שלו שהוא התחיל עם השקעות כאלו.

• כולא עלמא מודו שאין שום 'תועלת' כאן בפורום כי אין אחד שישקיע בעקבות האשכול ואין משקיע שימשוך את כספו בעקבות האשכול
    די לברברת

@מתבגר-מבולבל
    בפעם ה10 בדיון זה הוכח שמצמידים מישהו לקיר,
    הוא בוחר בסגירת הדיון (אל דאגה הוא חוזר אחר מספר שעות כאילו דבר לא היה)

• אני מוחה על הזלזול בכבודו של 'יושב בגנים', עברתי על רוב דבריו בכל האשכול
    ונראה שחושב באמת על טובת האברכים,
    אני לוקח את דבריו קצת יותר ברצינות מ'מתבגר מתבלבל'

• כולא עלמא מודו שאין שום 'תועלת' כאן בפורום כי אין אחד שישקיע בעקבות האשכול ואין משקיע שימשוך את כספו בעקבות האשכול
    די לברברת

די לברברת

לא יודע מי זה הכו"ע שלך?! עצם זה שמתקיים פה דיון אומר שיש חולקים בכך..
    נראה לי שהכו"ע היחיד פה, זה שאתה מנסה למנוע דיון חשוב בפורום, בכל טצדקי שבעולם,
    כולל שימוש בהלכה לטובות העניין.

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אתה מצדד בעד משקיע שהפיל תמימים.

האם ראית מישהו שנפל?
    וזו גם תשובה ל'יושב בגנים', מה הסימוכין שלכם לכך שלא הולך מצוין?
    כמו שכתבתי כבר קודם, ותשאלו את כל מי שהשקיע, מה אתם רואים משהו אחר? נשגב מבינתי...

@שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

האם ראית מישהו שנפל?
    וזו גם תשובה ל'יושב בגנים', מה הסימוכין שלכם לכך שלא הולך מצוין?
    כמו שכתבתי כבר קודם, ותשאלו את כל מי שהשקיע, מה אתם רואים משהו אחר? נשגב מבינתי...

גם למשקיעי בסדנו אתרא וכו וכו וכו נשגב מבינתם להבין מה הבעיה ולמה כולם נגדם [לך תעין בפרוג את עשרות השרשורים חוץ ממה שכבר נמחק]

• @מונטיפיורי אני חושב שכיון שמאוד קשה לציבור לכתוב רק לעצם העניין ויש הרבה פוסטים שלא נמחקים מכל מיני סיבות מובנות,
    אולי באמת כדאי לפתוח עוד אשכול ולקרא לו משהו כמו "דיונים לא ענייניים סביב סערת מכרות הזהב" ולהעביר לשם את כל הפוסטים שלא ממש ענייניים,
    וכמובן לכתוב בתחילתו הבהרה שכיון שהפורום לא מעוניין למחוק הודעות ולהרחיק נייקים לכן נותנים מקום לכל זה ומי שלא רוצה לקרא לשוה"ר הוצאת שם רע ורכילות שלא יקרא את זה, וכך מי שרוצה לראות דיון ענייני יוכל לראות אותו כאן בצורה מסודרת ועל רמה קצת יותר גבוהה.
    (כמובן שפוסט מעורב ניתן לערוך אותו כאן ולהשאיר כאן רק את החלק הענייני לשם להעביר אותו בשלמותו)

נראה כמה פוסטים ישארו אח"כ...

מה???? אתה רציני????

אין לי מה להוסיף

בהקשר להרב קסלר

מה???? אתה רציני????

הח"ח בהקדמה לספרו מונה כמה סיבות שהביאו אותו לכתוב את הספר הקדוש ואחד מהם זה שידעו מה אסור לומר ועוד סיבה שידעו מה צריך לומר.

(לא נכנס לעצם הדיון כאן שבזה כל אחד ישאל את רבותיו, אלא ספציפית כלפי מה שנכתב)

• כבריסקער המקפיד על קלה כבחמורה, אשמח אם אחד יוכל לסכם הלכתית האם יש כאן צל או חשש של לשה"ר או רכילות
    כי מצד אחד השרשור כאן מאוד מסקרן ומשעשע, אבל אם יש כאן חשש איסור אני חושש.....

• כפי שכולכם יודעים, אנו מקפידים לא למחוק שום דבר הנכתב בפורום נכבד זה, לא בעד שלמונים ולא עקב איומים.
    ואף על פי כן, אשכול זה הוסתר לבקשת אנשים חשובים שניסו למצוא פתרון למשבר הזה ולאחר שקיבלנו אישור מיוחד מראב"ד ביתר הגאון הגדול הגר"צ ברוורמן שליט"א שאכן ראוי להסתיר את האשכול על מנת לאפשר למשא ומתן להתקיים ולמציאת פתרון.
    משזה כשל, קיבלנו את אישורו לפתוח מחדש שרשור זה על מנת לעורר ליבות האברכים להזהר על הונם ולא ליפול ברשת חלקלקה של השקעות שמניבות רווח עצום לכולם חוץ מלמשקיע בעצמו וד"ל!

כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כפי שכולכם יודעים, אנו מקפידים לא למחוק שום דבר הנכתב בפורום נכבד זה, לא בעד שלמונים ולא עקב איומים.
    ואף על פי כן, אשכול זה הוסתר לבקשת אנשים חשובים שניסו למצוא פתרון למשבר הזה ולאחר שקיבלנו אישור מיוחד מראב"ד ביתר הגאון הגדול הגר"צ ברוורמן שליט"א שאכן ראוי להסתיר את האשכול על מנת לאפשר למשא ומתן להתקיים ולמציאת פתרון.
    משזה כשל, קיבלנו את אישורו לפתוח מחדש שרשור זה על מנת לעורר ליבות האברכים להזהר על הונם ולא ליפול ברשת חלקלקה של השקעות שמניבות רווח עצום לכולם חוץ מלמשקיע בעצמו וד"ל!

כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כמו כן, אין זה המקום לדיון על עצם קיום האשכול, שנעשה על פי הוראת רבותינו.

מכאן ואילך משתמשים שידונו בשאלה זו יושעו.

המעוניינים לערר על קיום האשכול מוזמנים לפנות למורינו הגר"צ ברוורמן שליט"א.
    ככל ונקבל הוראה לנעול או למחוק את האשכול, היא תבוצע מיידית.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    13 פוסטים
    156 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    128 צפיות
    מ
    לפי מה ששמעתי בפודקאסט של תמיר מנדרובסקי, זה סיפור בכלל לא פשוט לבטל אזרחות אמרקיאית.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    89 צפיות
    שמיל שמילש
    אגב הוספת דמי ניהול מהפקדה בחלק השני מה שלא קיים בחלק הראשון באופן כללי לא כל המחשבונים מחשבים באותה צורה, יש צורות חישוב שונות עם שינויים קלים נוכחתי לראות את זה כבר כמה פעמים, דיברו על זה בשרשור אחר
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    315 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?
  • 7 הצבעות
    4 פוסטים
    570 צפיות
    ש
    @טריידר כל הכבוד על היושרה שלך.. ועל הכתיבה היפה של האברך.