דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
543 70 12.8k 70
  • @יושב-בגנים כתב ב[מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?]

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

יש"כ על הקישור לשיעור
    שמעתי עכשיו את השיעור הנ"ל
    מומלץ לכ"א לשמוע מהתחלה עד הסוף (כמובן בעיקר את הרבע שעה השניה שהרב מתיחס ל'השקעה' בזהב.)

@יהודי-טוב בשונה מכל הציבור פה, אני כן בחרתי להשקיע 25.90 ש"ח ולרכוש את השבועון הזה [שאגב, אני מתבייש להכניס הביתה...].
    כל מי שיקרא את הכתבה עצמה שם לא ימצא מילה אחת בקשר למכרות באתיופיה, מדובר בכתבה ריקה מתוכן לחלוטין שגם ילד בן שמונה יכול לחבר אותה בעזרת חיפושי גוגל פשוטים [אין צורך בבינה... תרתי משמע...].
    נראה שמישהו שם חושש מתביעות דיבה...
    העיקר שמהאריזה החיצונית משתקפת כותרת ענק על 'העוקץ האפריקני' שאין בינה לכתבה ולא כלום. [המדינות המוזכרות בכתבה, קלומביה, צ'ילה ועוד, למיטב ידיעתי אינן ביבשת אפריקה!!]
    לא נורא, האברכימצ'יקים שחסים על ה-25.9 כבר יקנו את הלוקש מהכריכה, וירוצו לעדכן את הציבור בנייעס במקוה של ערב שבת...

• @יהודי-טוב בשונה מכל הציבור פה, אני כן בחרתי להשקיע 25.90 ש"ח ולרכוש את השבועון הזה [שאגב, אני מתבייש להכניס הביתה...].
    כל מי שיקרא את הכתבה עצמה שם לא ימצא מילה אחת בקשר למכרות באתיופיה, מדובר בכתבה ריקה מתוכן לחלוטין שגם ילד בן שמונה יכול לחבר אותה בעזרת חיפושי גוגל פשוטים [אין צורך בבינה... תרתי משמע...].
    העיקר שמהאריזה החיצונית משתקפת כותרת ענק על 'העוקץ האפריקני' שאין בינה לכתבה ולא כלום. [המדינות המוזכרות בכתבה, קלומביה, צ'ילה ועוד, למיטב ידיעתי אינן ביבשת אפריקה!!]
    לא נורא, האברכימצ'יקים שחסים על ה-25.9 כבר יקנו את הלוקש מהכריכה, וירוצו לעדכן את הציבור בנייעס במקוה של ערב שבת...

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

@מתבגר-מבולבל יש אפשרות להעלות קצת את הרמה של השיח והטיעונים?

• @יהודי-טוב בשונה מכל הציבור פה, אני כן בחרתי להשקיע 25.90 ש"ח ולרכוש את השבועון הזה [שאגב, אני מתבייש להכניס הביתה...].

@מתבגר-מבולבל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

[שאגב, אני מתבייש להכניס הביתה...]

אתה יכול לקרוא בחדר מדרגות
    חבל שאתה מוותר על הערכים שלך בשביל סקרנות
    במיוחד שלטענתך כול מי שנגד סתם אומר שטויות.

@מתבגר-מבולבל

אני כן בחרתי להשקיע 25.90 ש"ח ולרכוש את השבועון הזה

א. חבל שלא שמרת את הכסף לקרן נופלי המכרות
    ב. אם כבר רכשת את זה אולי תועיל בטובך להעלות את זה כאן למעונינים

• @מתבגר-מבולבל

אני כן בחרתי להשקיע 25.90 ש"ח ולרכוש את השבועון הזה

א. חבל שלא שמרת את הכסף לקרן נופלי המכרות

@יהודי-טוב

@יהודי-טוב כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לא רכשתי ואני באמת מתבייש לרכוש אבל אני יכול להעלות מהאתר שלהם העוקץ האפריקאי - עיתון משפחה _ עיתון משפחה.pdf

• אז מה דעתכם על ה'תחקיר' של משפחה?
    מה יש שם? אז ככה, 'ריאיון' עם שני משקיעים אנונימיים במכרות בכלל בצ'ילה וקולומביה, ריאיון נוסף עם 'יצחק' שמתעסק כבר שנים במכרות במאלי, וריאיון עם יואל רוזנברג שמזהיר מעיסקאות מפוקפקות.. אה, וגם איזכור לזה שבאתיופיה יש בעיות פוליטיות ומלחמת אזרחים.. ועל זה כותרת ראשית בשער העיתון 'העוקץ האפריקאי'.
    הכי מביך שראיתי בחיים...
    אפילו קובי טורנהיים שביום רביעי בישר על מסמך נוקב ומטלטל שהולך לצאת במשפחה התאכזב
    image.png

• לא הבנתי
    אתה מביא אותו בתור ראיה אליך?
    איך שאני קורא את מה שהוא כתב הוא התאכזב מזה שזה עדין ולא ממוקד
    אבל מדבריו יש בעיה עצומה בנושא המכרות

אני לא משקיע ולא מכיר את הנושא ולא את האנשים רק קורא לתומי

• לא הבנתי

@בן-עליה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לא הבנתי

אני מביא אותו רק לראיה לכך שהכתבה במשפחה רמה נמוכה,
    רק שהוא רואה בזה את כוח ההשתקה של היזמים, ואני קשה לי להתחבר לזה כי אני לא מבין על איזה כוח הוא מדבר, בהתחשב בזה שיש כאו יזם שטוחנים לו את הקישקעס' כבר שלושה חודשים,
    אני מתלבט אם זה ניסיון של ה'פורום' ליצור כותרת כדי להשאיר את הנושא בשיח או סתם רכיבה של 'משפחה' על הטרנד החם וכותרת בומבסטית בשביל להגדיל מכירות, מה שהלך להם עם @מתבגר-מבולבל ...

• לטעמי לא מתאים שהפורום המכובד התגלגל לרמה של כתבות ב"משפחה"
    ותגובות בפלטפורמות שבני תורה אין להם שייכות איתם.

• הרב היזלר עדין יושב שבעה

• הרב היזלר עדין יושב שבעה

פוסט זה נמחק!
  • מאוד מוזר איך שכתבו במשפחה.
    הם גוף תקשורת רציני שהמילה תחקיר אמורה להציג משהו.
    או שהם גילו מכרות חדשות שיש בהם משקיעים חרדים ולא היו ידועים עד כה, בצ'לה קולומביה ועוד.
    או שיש להם אינטרס עלום לפרסם תחקיר ריק מתוכן.
    או שהיה תחקיר על אתיופיה, ואיומי תביעות גרמו להם לעקר את התוכן שלו, ולטשטש כאילו הכוונה למכרות אחרות.
    אם זה נכון מצד אחד טורנהיים צודק שיש כח למשקיעים
    אבל מצד שני זה אומר שהעיתון מפחד מהתביעה, ואם היו לא ראיות על עוקץ ונוכלות הוא לא היה מפחד.
    ככל הנראה אין להם ראיות כאלו.
    רק צריך לזכור שגם אם אין ראיות לנוכלות, זה לא אומר שאפשר לגרום לאברכים למשכן את החיים שלהם בשביל זה.

• מאוד מוזר איך שכתבו במשפחה.
    הם גוף תקשורת רציני שהמילה תחקיר אמורה להציג משהו.
    או שהם גילו מכרות חדשות שיש בהם משקיעים חרדים ולא היו ידועים עד כה, בצ'לה קולומביה ועוד.
    או שיש להם אינטרס עלום לפרסם תחקיר ריק מתוכן.
    או שהיה תחקיר על אתיופיה, ואיומי תביעות גרמו להם לעקר את התוכן שלו, ולטשטש כאילו הכוונה למכרות אחרות.
    אם זה נכון מצד אחד טורנהיים צודק שיש כח למשקיעים
    אבל מצד שני זה אומר שהעיתון מפחד מהתביעה, ואם היו לא ראיות על עוקץ ונוכלות הוא לא היה מפחד.
    ככל הנראה אין להם ראיות כאלו.
    רק צריך לזכור שגם אם אין ראיות לנוכלות, זה לא אומר שאפשר לגרום לאברכים למשכן את החיים שלהם בשביל זה.

@משהמשה קשה לומר שמשפחה הוא גוף תקשורת רציני, עיתון ריק מתוכן וממשמעות...
    זה בכלל לא קשה לעשות כזה תחקיר, פשוט לעבור על כל הפורום פה ויש לך את כל המידע מכל המייבינים והיודעים...
    רק חבל שלא נתנו קרדיט ל'פורום בנקל'....

• הכי קל ללכלך.
    הופתעתי מאוד מהדרך המרומזת בה בחר הכתב להשיג את מטרתו.
    ציפיתי להשערות ולהשראות נוטפות אמוציות ודם והרבה לשון הרע.
    אבל להפתעתי הכתב השיג את כל מה שצריך בלי ליפול בזה.
    כרגע הצורך הוא להזהיר את הנופלים הבאים והכתבה השיגה את מטרתה היחידה:
    תברר לעומק סיכויים מול סיכונים לפני שאתה נכנס לזה.
    כל הכבוד לו.
    בלי קשר לדעתי על העיתון.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    196 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @שואף-לדעת כתב בהאיום הסיני על הכלכלה הבינלאומית: כמה האיום הזה משמעותי?? בלי שבבים כל חברות הטכנלוגיה לא שוות הרבה, והכלכלה האמריקאית בכלל תכנס למיתון עמוק, אם המחסור הבסיסי בשבבים ימשך לאורך שנים, אני מעריך שהשפל הגדול יהיה מיתון קטן לעומת המיתון הזה.
  • 1 הצבעות
    31 פוסטים
    246 צפיות
    אבי ר.א
    ואח"כ יש גם פרסומות של קופת העיר...
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    183 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    429 צפיות
    א
    למי שחסום הידברות (תרבות חיצונית) יש פה לצפיה ביוטיוב https://youtu.be/-Wii5hzUh9w
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    323 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?