דילוג לתוכן

מסלול עוקב מדדי מניות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
12 4 407 4
  • טעיתי התכווונתי למסלול מנוטרל הצמדה לדולר

@יוסף-ג
    באמת הדמי ניהול גבוהים,
    ובמעבר לכל חברה אחרת תוכל להוזיל אותם.
    למיטב יש 2 מסלולים מגודרי מט"ח,
    מסלול קימות שזה סנופי,
    מסלול עוקב מדדי מניות שזה נאסד"ק.
    ואי"צ לגדר מט"ח במה שמיועד לטווח הארוך.
    אבל זה יכול להיות מעלה לתקופות שהמדד עולה והדולר יורד.
    אבל מי שלא מבין בזה ולא יודע מתי להעביר מסלול,
    לכאורה לא כדאי לו להפקיד שם.
    עלות הגידור היא בערך 1% לשנה.

• דיברתי עם סוכנת ביטוח והיא אמרה לי שזה לא עולה כסף הגידור שזה מסלול מנוטרל דולר כמו כל מסלול אחר

• @יוסף-ג
    באמת הדמי ניהול גבוהים,
    ובמעבר לכל חברה אחרת תוכל להוזיל אותם.
    למיטב יש 2 מסלולים מגודרי מט"ח,
    מסלול קימות שזה סנופי,
    מסלול עוקב מדדי מניות שזה נאסד"ק.
    ואי"צ לגדר מט"ח במה שמיועד לטווח הארוך.
    אבל מי שלא מבין בזה ולא יודע מתי להעביר מסלול,
    לכאורה לא כדאי לו להפקיד שם.
    עלות הגידור היא בערך 1% לשנה.

@צמיחה

@צמיחה כתב במסלול עוקב מדדי מניות:

אתה מתכווין שהמדד יורד והדולר עולה

• @צמיחה

אתה מתכווין שהמדד יורד והדולר עולה

@בוטח-בה
    ממש לא,
    התכוונתי למה שכתבתי,
    כשהמדד עולה והדולר יורד, מי שנמצא במסלול מגודר מט"ח, הוא מרויח את עליית המדד ולא מפסיד את ירידת הדולר.

• דיברתי עם סוכנת ביטוח והיא אמרה לי שזה לא עולה כסף הגידור שזה מסלול מנוטרל דולר כמו כל מסלול אחר

@יוסף-ג
    או שהיא לא מבינה,
    או שהיא לא יודעת,
    או שהיא התכוונה שאתה לא צריך לשלם ע"ז עוד כסף,
    כי פשוט זה יורד מהתשואה.

• @בוטח-בה
    ממש לא,
    התכוונתי למה שכתבתי,
    כשהמדד עולה והדולר יורד, מי שנמצא במסלול מגודר מט"ח, הוא מרויח את עליית המדד ולא מפסיד את ירידת הדולר.

ממש לא,
    התכוונתי למה שכתבתי,

אוקיי
    אני חשבתי שאתה מתכוון לזה שאפשר גם לתזמן ולמנף את הרווח הזה
    ושהדולר עולה והמדד יורד להעביר לקרן מגודרת ואז שהדולר יורד בחזר להעביר למסלול לא מגודר

• @צמיחה כתב במסלול עוקב מדדי מניות:

ממש לא,
    התכוונתי למה שכתבתי,

אוקיי
    אני חשבתי שאתה מתכוון לזה שאפשר גם לתזמן ולמנף את הרווח הזה
    ושהדולר עולה והמדד יורד להעביר לקרן מגודרת ואז שהדולר יורד בחזר להעביר למסלול לא מגודר

@בוטח-בה
    נכון, רוב הזמן זה צריך להיות במסלול רגיל לא מגודר.

• @יוסף-ג
    או שהיא לא מבינה,
    או שהיא לא יודעת,
    כי פשוט זה יורד מהתשואה.

@צמיחה said:

@יוסף-ג
    או שהיא לא מבינה,
    או שהיא לא יודעת,
    כי פשוט זה יורד מהתשואה.

אני במסלול עוקב מדדי מניות של מיטב והם לא כתבו לי שאני משלם על הגידור ולא השתנה לי הדמי ניהול או התשואה

• @צמיחה said:

@יוסף-ג
    או שהיא לא מבינה,
    או שהיא לא יודעת,
    כי פשוט זה יורד מהתשואה.

אני במסלול עוקב מדדי מניות של מיטב והם לא כתבו לי שאני משלם על הגידור ולא השתנה לי הדמי ניהול או התשואה

@חיים2
    הם לא אמורים לכתוב כלום.
    מה התכוונת שלא השתנה התשואה.

• @חיים2
    הם לא אמורים לכתוב כלום.

@צמיחה said:

@חיים2
    הם לא אמורים לכתוב כלום.

הם לא כתבו לי שהם לוקחים לי דמי ניהול או תשלום על הגידור וכן לא השתקף לי הורדה מהתשואה בגלל הגידור
    וא"כ אשמח לדעת כמה הם לוקחים על הגידור
    וכן אם הם לוקחים כסף על הגידור האם זה עדיין שווה להיות במדדי מניות יחד עם הסיכון שיש במדדי מניות ויחד ע"ז שהגידור לרוב הוא דוקא להפסד במיוחד למי שנכנס עכשיו שהדולר נמוך

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    40 צפיות
    רחל עומסיר
    לא רק לפנסיה אלא גם להגנה בדרך האם גם לך הפנסיה מרגישה כמו משהו רחוק שלא באמת קשור אליך עכשיו? הרבה עובדים בגילאי העבודה מתייחסים לפנסיה כאל חיסכון רחוק, משהו שיטפלו בו בעתיד. אבל בפועל, קרן הפנסיה מלווה אותך כבר היום ונותנת לך הרבה יותר ממה שנדמה. הדבר הראשון והברור הוא הקצבה בגיל פרישה, כשמגיעים לשלב הזה השאלה היא איך נראים החיים אז. קצבה חודשית היא מה שמאפשר לשמור על רמת החיים שהתרגלת אליה גם כשמפסיקים לעבוד. מהניסיון שלי בליווי תהליכים של תכנון פרישה, אני רואה עד כמה הפער מורגש כשאין קצבה מסודרת. המעבר הופך להיות מורכב, והתלות בחסכונות או בהכנסות לא יציבות יוצרת חוסר שקט. אבל יש כאן נקודה חשובה שלא תמיד שמים אליה לב קרן הפנסיה היא לא רק חיסכון אלא גם הגנה ביטוחית, עם שני כיסויים מרכזיים. ביטוח חיים- אם קורה משהו, חס וחלילה, המשפחה לא נשארת בלי הכנסה, הקרן יודעת לתת קצבה חודשית שממשיכה לתמוך. כיסוי לנכות או אובדן כושר עבודה- אדם עובד, מרוויח, מתכנן קדימה ופתאום קורה משהו שלא תלוי בו, במצב כזה הקרן נכנסת לתמונה ונותנת קצבה שמחליפה את ההכנסה שנפגעה. אני פוגשת לא מעט אנשים שלא ידעו בכלל שיש להם את הכיסוי הזה עד שבדקנו יחד את התיק קרן הפנסיה היא לא רק כסף לעתיד היא גם רשת ביטחון להווה. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    215 צפיות
    צ
    @שמחה-ה מדד עולמי יש ב- מיטב מניות סחיר ואינפיניטי הלכה הממוצע של מדד עולמי הוא 8% קצת פחות מהסנופי. וממש לא בהכרח שצריך להשקיע בישראל. כדאי להכיר גם את מסלול עוקב מדדי מניות, זה שונה בין החברות, יש חברות שזה דומה לנאסד"ק 100, ויש חברות שזה משולב כמה דברים.
  • 2 הצבעות
    13 פוסטים
    552 צפיות
    צ
    @אנונימי2 אולי קודם תשאל את הרב שלך - אם יש לך. לגבי חיסכון לכל ילד, אמנם ציינתי במדריך שלי שמסלולי סיכון מוגבר באמת השיגו תשואה ממש יפה. אבל כמדומני שבשאר המוצרים הפנסיוניים הם לא השיגו את התשואה הזאת, אז באמת אין כ"כ אינדקציה לנחש האם הם ימשיכו להכות את המדד. ולכן יש מצב שמסלול הלכה הוא עדיין עדיף, אבל זו בהחלט שאלה שאני לא יודע מה לומר.
  • 0 הצבעות
    84 פוסטים
    3k צפיות
    צ
    @בן-עליה תשלח לי דו"ח הפקדות למייל.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    235 צפיות
    רחל עומסיר
    כמו שנרשם, זה הכיסוי הביטוחי הסטנדרטי והמומלץ בגדר השתדלות מינימלית.