דילוג לתוכן

מסלול עוקב מדדי מניות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
13 4 423 4
  • דיברתי עם סוכנת ביטוח והיא אמרה לי שזה לא עולה כסף הגידור שזה מסלול מנוטרל דולר כמו כל מסלול אחר

• @יוסף-ג
    באמת הדמי ניהול גבוהים,
    ובמעבר לכל חברה אחרת תוכל להוזיל אותם.
    למיטב יש 2 מסלולים מגודרי מט"ח,
    מסלול קימות שזה סנופי,
    מסלול עוקב מדדי מניות שזה נאסד"ק.
    ואי"צ לגדר מט"ח במה שמיועד לטווח הארוך.
    אבל זה יכול להיות מעלה לתקופות שהמדד עולה והדולר יורד.
    אבל מי שלא מבין בזה ולא יודע מתי להעביר מסלול,
    לכאורה לא כדאי לו להפקיד שם.
    עלות הגידור היא בערך 1% לשנה.

@צמיחה

@צמיחה כתב במסלול עוקב מדדי מניות:

אתה מתכווין שהמדד יורד והדולר עולה

• @צמיחה

אתה מתכווין שהמדד יורד והדולר עולה

@בוטח-בה
    ממש לא,
    התכוונתי למה שכתבתי,
    כשהמדד עולה והדולר יורד, מי שנמצא במסלול מגודר מט"ח, הוא מרויח את עליית המדד ולא מפסיד את ירידת הדולר.

• דיברתי עם סוכנת ביטוח והיא אמרה לי שזה לא עולה כסף הגידור שזה מסלול מנוטרל דולר כמו כל מסלול אחר

@יוסף-ג
    או שהיא לא מבינה,
    או שהיא לא יודעת,
    או שהיא התכוונה שאתה לא צריך לשלם ע"ז עוד כסף,
    כי פשוט זה יורד מהתשואה.

• @בוטח-בה
    ממש לא,
    התכוונתי למה שכתבתי,
    כשהמדד עולה והדולר יורד, מי שנמצא במסלול מגודר מט"ח, הוא מרויח את עליית המדד ולא מפסיד את ירידת הדולר.

ממש לא,
    התכוונתי למה שכתבתי,

אוקיי
    אני חשבתי שאתה מתכוון לזה שאפשר גם לתזמן ולמנף את הרווח הזה
    ושהדולר עולה והמדד יורד להעביר לקרן מגודרת ואז שהדולר יורד בחזר להעביר למסלול לא מגודר

• @צמיחה כתב במסלול עוקב מדדי מניות:

ממש לא,
    התכוונתי למה שכתבתי,

אוקיי
    אני חשבתי שאתה מתכוון לזה שאפשר גם לתזמן ולמנף את הרווח הזה
    ושהדולר עולה והמדד יורד להעביר לקרן מגודרת ואז שהדולר יורד בחזר להעביר למסלול לא מגודר

@בוטח-בה
    נכון, רוב הזמן זה צריך להיות במסלול רגיל לא מגודר.

• @יוסף-ג
    או שהיא לא מבינה,
    או שהיא לא יודעת,
    כי פשוט זה יורד מהתשואה.

@צמיחה said:

@יוסף-ג
    או שהיא לא מבינה,
    או שהיא לא יודעת,
    כי פשוט זה יורד מהתשואה.

אני במסלול עוקב מדדי מניות של מיטב והם לא כתבו לי שאני משלם על הגידור ולא השתנה לי הדמי ניהול או התשואה

• @צמיחה said:

@יוסף-ג
    או שהיא לא מבינה,
    או שהיא לא יודעת,
    כי פשוט זה יורד מהתשואה.

אני במסלול עוקב מדדי מניות של מיטב והם לא כתבו לי שאני משלם על הגידור ולא השתנה לי הדמי ניהול או התשואה

@חיים2
    הם לא אמורים לכתוב כלום.
    מה התכוונת שלא השתנה התשואה.

• @חיים2
    הם לא אמורים לכתוב כלום.

@צמיחה said:

@חיים2
    הם לא אמורים לכתוב כלום.

הם לא כתבו לי שהם לוקחים לי דמי ניהול או תשלום על הגידור וכן לא השתקף לי הורדה מהתשואה בגלל הגידור
    וא"כ אשמח לדעת כמה הם לוקחים על הגידור
    וכן אם הם לוקחים כסף על הגידור האם זה עדיין שווה להיות במדדי מניות יחד עם הסיכון שיש במדדי מניות ויחד ע"ז שהגידור לרוב הוא דוקא להפסד במיוחד למי שנכנס עכשיו שהדולר נמוך

• @צמיחה said:

@חיים2
    הם לא אמורים לכתוב כלום.

הם לא כתבו לי שהם לוקחים לי דמי ניהול או תשלום על הגידור וכן לא השתקף לי הורדה מהתשואה בגלל הגידור
    וא"כ אשמח לדעת כמה הם לוקחים על הגידור
    וכן אם הם לוקחים כסף על הגידור האם זה עדיין שווה להיות במדדי מניות יחד עם הסיכון שיש במדדי מניות ויחד ע"ז שהגידור לרוב הוא דוקא להפסד במיוחד למי שנכנס עכשיו שהדולר נמוך

@חיים2
    עלות הגידור משתנה מעת לעת, זה תלוי בפערי הריבית בין ארה"ב לישראל.
    אולי אפשר לומר שזה ממוצע של 1% בשנה.

האם כדאי לגדר,
    ברור שההיגיון אומר שלא כדאי לגדר מט"ח כאשר הדולר נמוך,
    ומצד שני א"א לדעת מתי הדולר יעלה.
    תחפש ע"ז כאן בפורום, יש הרבה חומר שנכתב ע"ז.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    29 פוסטים
    710 צפיות
    ס
    @חיסכון-לחתונה כתב בפניתי לסוכן והציעו לי את ההצעה הבאה עבור פנסיה: היא אמרה לי שאפשר גם לקבל במגדל 1.3 הפקדה ו0.12 צבירה אבל עדיף לי את הראל שזה 1.5 הפקדה ו0.11 צבירה. נשמע לי מוזר, לא? פער זניח מאוד בין 2 ההצעות. שניהם טובים. [image: 1767292369950-88b249bb-4f9d-4ebb-89cd-69953883e42d-image.png] [image: 1767292496021-6a5ea1d4-0e65-4171-8d3f-c066d55bdd72-image.png]
  • 1 הצבעות
    5 פוסטים
    248 צפיות
    שמיל שמילש
    נידון כאן קרדיט ל@צמיחה
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    378 צפיות
    בוטח בה'ב
    דבר שני, המעסיק בעיקרון מפריש פנסיה גם בתקופת חל"ד, אבל לא יודע אם זה גם כשהקרן עדיין לא הייתה פעילה לפני הלידה (אם כי כאמור במקרה הזה המעסיק אמור להפריש למפרע כשתדווח לו שהיה לה במקום העבודה הקודם קרן פעילה ואז הוא ודאי אמור להפריש גם בתקופת חל"ד). חוקית מעסיק לא חייב להפריש בחל"ד אא"כ העובדת התחילה לעבוד חצי שנה לפני הכניסה להריון (והיו מקרים במשרדים שחישבנו תאריך ו. אחרונה.. רמז: בוס שאינו גלוי ראש:(... ) יכול להיות שסוכן ביטוח יכול לסדר מעבר לקופה אחרת עם דמי ניהול זולים גם על התקופה הזאת בידיעה שעוד חודשיים ההפקדות חוזרות בכל מקרה מדובר רק על שקלים של הדמי ניהול בחודשיים האלה כי המעסיק צריך להפקיד מתחילת ההעסקה כיון שהקרן היית פעילה ואחר החל"ד היא תפעל שוב ככה נראה לענ"ד
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    750 צפיות
    הקול השפויה
    @לחכמים-לחם כתב ברשות המסים פתחה לאחרונה את האפשרות לתרום מניות.: @הקול-השפוי לא. אני שואל למה להשקיע מניות ולהשאיר אותם שם. (מה שדובר בהודעות #5 ו#6 אין עניין לתרום מוקדם, זה באמת עשוי להקטין את סכום התרומה. מי שמבחינת שנת המס וכדו' יש לו עניין שהתרומה תחשב כבר עכשיו תרומה, אבל מבחינת מעשרות או ייעדי התרומה לא מתאים לו לתרום יכול להשתמש בזה. Spoiler אגב עדיף להגיב להודעה המדוברת או לצטט, באייקונים האלו- [image: 1760983506909-fc4cf6ca-78da-4195-b304-8d8ab93f1382-image.png]
  • עלות הביטוחים בפנסיה

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות פנסיה
    22
    0 הצבעות
    22 פוסטים
    902 צפיות
    מרדכימ
    @רואה-את-הנולד מה שרואים בסיפור של אלטשולר שכם זה לא את הבעיתיות של חברות ביטוח קטנות. אלא את הסכנה שטמונה בנסיונות של מנהלי הקרנות לנצח את המדד.