משכנתא ללא ביטוח הדירה ! (כשערך הקרקע ללא המבנה גבוה מסכום ההלואה )
-
רציתי לעורר את הציבור למקרה שקרה לי ואולי יהיה מזה תועלת.
לקחתי משכנתא של 380K על דירה ששוה שתי מיליון בערך.
כיון שהיועץ היה רגיל שעושים ביטוח דירה הוא אמר גם לי לעשות ועשיתי.
כשנפגשנו בבנק שאלתי אותו בדרך אגב: 'כל מה שעושים ביטוח דירה זה רק בשביל, שאם לדוגמא הדירה תשרף, הבנק יקבל את שווי הדירה באם אני לא יעמוד בהלוואה. אבל במקרה שלי גם אם תפול פצצה
על הבנין. הקרקע שווה יותר מסכום ההלואה.(ועל הקרקע בכל מקרה אין ביטוח) והוא אמר לי שהוא ישאל את הבנקאית ובאמת לא היתי צריך לעשות ביטוח דירה.
אבל :
א. יש אנשים שבכל מקרה מעוניינים בביטוח דירה. בלי קשר למשכנתא.
ב. יש הגיון שהבנק כן ידרוש ביטוח דירה, בגלל שבבניין שהולך פיפל, קשה לממש את שווי הקרקע.(יתכן שזה תלוי בבנקים. הסיפור שלי היה בטפחות ) -
כשנפגשנו בבנק שאלתי אותו בדרך אגב: 'כל מה שעושים ביטוח דירה זה רק בשביל, שאם לדוגמא הדירה תשרף, הבנק יקבל את שווי הדירה באם אני לא יעמוד בהלוואה. אבל במקרה שלי גם אם תפול פצצה
על הבנין. הקרקע שווה יותר מסכום ההלואה.(ועל הקרקע בכל מקרה אין ביטוח) והוא אמר לי שהוא ישאל את הבנקאית ובאמת לא היתי צריך לעשות ביטוח דירה.
אבל :
ב. יש הגיון שהבנק כן ידרוש ביטוח דירה, בגלל שבבניין שהולך פיפל, קשה לממש את שווי הקרקע.(יתכן שזה תלוי בבנקים. הסיפור שלי היה בטפחות )@בבציק זה ידוע [בקרב היועצים] שכששווי הקרקע גבוה מסכום המשכנתא אין חובה לעשות ביטוח נכס והבנק לא יכול לדרוש את זה [רגולטורית]
בשמאות אמור להיות כתוב מה שווי הקרקע.
בבתים צמודי קרקע כשהמשכנתא לא גבוהה הרבה פעמים ניתן לקחת משכנתא ללא ביטוח נכס.
כמובן שזה לא משנה לגבי ביטוח החיים שעדיין יהיו חייבים לעשות. -
אבל :
ב. יש הגיון שהבנק כן ידרוש ביטוח דירה, בגלל שבבניין שהולך פיפל, קשה לממש את שווי הקרקע.(יתכן שזה תלוי בבנקים. הסיפור שלי היה בטפחות )@בבציק כתב במשכנתא ללא ביטוח הדירה ! (כשערך הקרקע ללא המבנה גבוה מסכום ההלואה ):
@בבציק כתב במשכנתא ללא ביטוח הדירה ! (כשערך הקרקע ללא המבנה גבוה מסכום ההלואה ):
אבל במקרה שלי גם אם תפול פצצה על הבנין. הקרקע שווה יותר מסכום ההלואה.
אבל המפסיד הגדול הוא מי שאיבד את הבית ללא ביטוח (ולך תתבע את האיראנים בהאג...)
-
נכון.
התכוונתי לביטוח תכולת דירה או משהו כזה.
התפרסם פה בפורום בסיבוב הקודם מול הנ"ל, נראה לי @ניסן-עציוני כתב את זה. -
הנה הקישור לפוסט הנ"ל.
https://forum.benakel.org/post/3943