דילוג לתוכן

משכנתא ללא ביטוח הדירה ! (כשערך הקרקע ללא המבנה גבוה מסכום ההלואה )

נדל"ן
8 5 84 5
  • רציתי לעורר את הציבור למקרה שקרה לי ואולי יהיה מזה תועלת.
    לקחתי משכנתא של 380K על דירה ששוה שתי מיליון בערך.
    כיון שהיועץ היה רגיל שעושים ביטוח דירה הוא אמר גם לי לעשות ועשיתי.
    כשנפגשנו בבנק שאלתי אותו בדרך אגב: 'כל מה שעושים ביטוח דירה זה רק בשביל, שאם לדוגמא הדירה תשרף, הבנק יקבל את שווי הדירה באם אני לא יעמוד בהלוואה. אבל במקרה שלי גם אם תפול פצצה 🚀 על הבנין. הקרקע שווה יותר מסכום ההלואה.(ועל הקרקע בכל מקרה אין ביטוח) והוא אמר לי שהוא ישאל את הבנקאית ובאמת לא היתי צריך לעשות ביטוח דירה.
    אבל :
    א. יש אנשים שבכל מקרה מעוניינים בביטוח דירה. בלי קשר למשכנתא.
    ב. יש הגיון שהבנק כן ידרוש ביטוח דירה, בגלל שבבניין שהולך פיפל, קשה לממש את שווי הקרקע.(יתכן שזה תלוי בבנקים. הסיפור שלי היה בטפחות )

• מהיכרות עם התחום אני יודע, שמאוד שכיח בסכומים קטנים, שהבנק לא דורש ביטוח מבנה (כך גם בסוף תקופת ההלוואה, כשהיתרה נמוכה).

כשנפגשנו בבנק שאלתי אותו בדרך אגב: 'כל מה שעושים ביטוח דירה זה רק בשביל, שאם לדוגמא הדירה תשרף, הבנק יקבל את שווי הדירה באם אני לא יעמוד בהלוואה. אבל במקרה שלי גם אם תפול פצצה 🚀 על הבנין. הקרקע שווה יותר מסכום ההלואה.(ועל הקרקע בכל מקרה אין ביטוח) והוא אמר לי שהוא ישאל את הבנקאית ובאמת לא היתי צריך לעשות ביטוח דירה.
    אבל :
    ב. יש הגיון שהבנק כן ידרוש ביטוח דירה, בגלל שבבניין שהולך פיפל, קשה לממש את שווי הקרקע.(יתכן שזה תלוי בבנקים. הסיפור שלי היה בטפחות )

@בבציק זה ידוע [בקרב היועצים] שכששווי הקרקע גבוה מסכום המשכנתא אין חובה לעשות ביטוח נכס והבנק לא יכול לדרוש את זה [רגולטורית]
    בשמאות אמור להיות כתוב מה שווי הקרקע.
    בבתים צמודי קרקע כשהמשכנתא לא גבוהה הרבה פעמים ניתן לקחת משכנתא ללא ביטוח נכס.
    כמובן שזה לא משנה לגבי ביטוח החיים שעדיין יהיו חייבים לעשות.

• נכון.
    רק שבד"כ בבנייני מגורים שכל הדיירים רשומים בטאבו זה מתחלק לפי הזכויות בטאבו לכל דייר.

אבל :

@בבציק כתב במשכנתא ללא ביטוח הדירה ! (כשערך הקרקע ללא המבנה גבוה מסכום ההלואה ):

@בבציק כתב במשכנתא ללא ביטוח הדירה ! (כשערך הקרקע ללא המבנה גבוה מסכום ההלואה ):

אבל במקרה שלי גם אם תפול פצצה על הבנין. הקרקע שווה יותר מסכום ההלואה.

אבל המפסיד הגדול הוא מי שאיבד את הבית ללא ביטוח (ולך תתבע את האיראנים בהאג...)

• סתם מעניין לדעת
    ביטוח מבנה לא מכסה נזקי מלחמה

• נכון.
    התכוונתי לביטוח תכולת דירה או משהו כזה.
    התפרסם פה בפורום בסיבוב הקודם מול הנ"ל, נראה לי @ניסן-עציוני כתב את זה.

• הנה הקישור לפוסט הנ"ל.
    https://forum.benakel.org/post/3943

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    260 פוסטים
    6k צפיות
    א
    זה תלוי בשמאי, לפי איך שהוא היה נראה לך, וכן אם יש לו קשר עם היועץ. ובקשר לבנק לא חושב שהוא ידרוש שמאי אחר, אלא אולי שוב את אותו שמאי, רק תנסה לוודא קודם אם יש סיכוי שיוסיף.
  • חוברות מבית דירה על הקרקע

נדל"ן קניית דירה פריפריה
    2
    1 הצבעות
    2 פוסטים
    145 צפיות
    מ
    @הדוכס ציטוט מהחוברת: פרק ה' מקומות עבודה במרכז משלמים יותר מאשר בפריפריה במרכז החיים יקרים יותר יש עבודות שאין הבדל במשכורות בין הפריפריה למרכז ואז גם אם גרים במרכז מרויחים כמו בפריפריה ומשלמים על המחיה כמו במרכז אכן יש עבודות שהמשכורות גבוהות יותר במרכז אבל מאידך משלמים יותר על החיים במרכז וצריך לעשות חישוב מה יותר רווחי האם לגור במרכז להרויח יותר ולשלם יותר או לגור בפריפריה להרויח פחות ולשלם פחות. החוברת מאוד יפה ומסבירה הכל, בכדי לתת לזוצ באמת לקבל החלטה מושכלת ולשמור על אמינות כמו בשאר הפרקים בחוברת אודה לך אם תוכל להוסיף כמה משפטים בסגנון הבא: יש מקומות בפריפריה שרק בציבור החרדי היא פריפריה בגלל המרחק מהמרכז, אבל מבחינה כלכלית הקהילה נמצאת ליד מרכזי תעסוקה, ויש תעסוקה בשפע ואין קשיי פרנסה. ויש מקומות בפריפריה שגם מבחינת המדינה זה מוגדר פריפריה כלכלית שיש שם פחות מקומות תעסוקה. הקהילות עושות מאמץ רב לדאוג לכל משפחה לתעסוקה, לעיתים בשכר נמוך יותר ולעיתים זה רחוק יותר מהעיר, אבל מאוד משתדלים לעזור ....
  • 1 הצבעות
    15 פוסטים
    361 צפיות
    הקול השפויה
    @טריידר אני הייתי לוקח את דבריך למקום אחר, אם אינך יכול לקנות דירה גדולה יותר היום, סיכויים גדולים שגם בעתיד לא תוכל לקנות אותה, וממילא זה אמור לגרום לך לעשות חושבים ואולי להשתקע במקום אחר שבו כן יש לך את היכולת לקנות דירה גדולה יותר.
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    829 צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.
  • דירה בהנחה שו"ת ללא צורך בהמתנה שבוע...

נדל"ן
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    200 צפיות
    ס
    הודעת משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל מודיעים: ביום רביעי, ה-25.12.24, כ"ד בכסלו תשפ"ה, תיפתח ההרשמה להגרלה התשיעית של דירה בהנחה, בה יוגרלו כ-4,000 דירות ברחבי הארץ.כ-20% מהדירות יוקצו למשרתי מילואים פעילים.אישור זכאות להרשמה ניתן להנפיק עד ליום חמישי ה-9.1.25, ט' בטבת תשפ"ה. כאן תוכלו לשאול שאלות טכניות איפה כדאי ואיך להירשם. @הנהלה אולי כדאי לפתוח קטגוריית משנה מיוחד לדירה בהנחה \ מחיר למשתכן.