דילוג לתוכן

שירות או שיעור?

כלכלת המשפחה
18 12 176 11
  • כל הטענה שלנו כעם היא שאנחנו לא מקבלים כל דבר כמובן ומאמינים לכל אחד, הטענה הראשונה שנותנים בסמינרים של חוזרים בתשובה היא - שמאיפה אנחנו יודעים שהיה קבלת התורה אולי מישהו המציא את זה וכך זה עבר מאב לבן עד לימינו?
    והתשובה היא: שעם ישראל לא מקבל כל דבר ולא מאמין לכל אחד שיצא מהמערה ואומר דברים אלא רק דברים שהוא ראה או יודע בוודאות
    ולכן מגיע הדבר הזה שלא מאמינים לכל אחד וגם אם הוא עבר מאות קורסים והוא מומחה ענק בתחום, עדיין צריך שיהיה ביקורת אולי הוא לא צודק, אולי זה לא נכון,
    ולהיפך בישיבות לימדו אותנו שגם אנחנו יכולים לשאול על דברי הראשונים והאחרונים כי התורה ניתנה לכולם וביד כולם לחדש על התורה.
    אי אפשר מצד אחד לטעון נגד החרדים שהם נופלים בהשקעות מוזרות והזויות כי הם האמינו למישהו (שיכול להיות "מומחה") ומצד שני לטעון למה אתם מתווכחים איתו
    כל הגמרא והמשנה מלמדת אותנו להיות ביקורתיים ולכן כל המהלך בגמרא זה שאלות ותשובות ולא בפיסקאות גמורות
    וידוע הוורט ששנים יוצאים מהארובה אחד יצא מלוכלך ואחד נקי מי ילך להתנקות שממחיש לנו איך הולך המהלכים בגמרא
    ובכלל בכללי - אי אפשר לשמוע כל היום טענות על החרדים זה גם חלק מהביקורתיות שלנו

• הפוסט הזה חריג, בעיקר בגלל שאין בו הנעה לפעולה, אני לא בא לחוות דעה לכאן או לכאן, ואני אישית, לוקה ביותר מתסמין אחד כפי שיתואר להלן. 
    במה דברים אמורים  שוחחתי לאחרונה עם ידיד שנוו"ב עוסקת באדריכלות, ב"ה היא צברה וותק ושנות ניסיון רבות, וכיום שמה הולך לפניה, מה שמזמן לה עבודה מכל רחבי הארץ, ובהתאם  לקוחות מכל גווני הקשת. 
    תופעה יחודית, שחוזרת על עצמה דווקא אצל לקוחות חרדים, היא מספרת, הינה חוסר קבלת הסמכות, אם בכל אוכלוסיה אחרת, לאחר פגישה מסודרת בה הלקוחות פורטים את חלומותיהם בקשר לנכס המדובר, היא מקבלת את מלוא הבמה והאחריות, ומקבלת החלטות בהתאם לתנאים בשטח, כרוחב דעתה המקצועית, הלקוחות יכולים להעיר פה ושם, ולבקש התאמות ספציפיות, אבל באופן כללי היא זו שקובעת, אחרי הכל זה המקצוע שהיא למדה. 
    אצל חרדים המצב שונה לחלוטין, מרגע הפגישה הראשונית, מתחילה מעין תחרות סמויה, בה על הלקוח להוכיח באותות ומופתים (ולעיתים גם בחדר ללא דלת כניסה...) למה הוא הרבה יותר מוכשר בתכנון, ולמה כל הלימודים והתעודה שווים לצור על פי צלוחיתו. 
    כביכול, אילו אדריכלית אומללה אחת, שעוסקת בתחום למעלה משלושה עשורים, תהיה מוכשרת בתחומה, יותר מאברך שעד לפני שבועיים וחצי לא ידע לקרוא תכנית בנין, זה יהיה עלבון קשה מנשוא. 
    כששמעתי את הדברים מאותו ידיד, הזדהיתי באופן מוחלט, בשנים האחרונות אני עוסק לפרנסתי, בהנגשת שוק ההון והדרכים הבטוחות להנות מפירותיו, ויום אחר יום, אני נתקל בלקוחות שפנו כדי לקבל מידע מסודר ובטוח, ואז מתחילות השאלות, למה לא לגדר מט"ח? למה לא להשקיע באס אנד פי עצמו? ומי אמר שבית ההשקעות לא גונב אותי? 
    הלוווו פנית כדי לקבל מידע והדרכה על איך נכון לך להשקיע, לא באת לקורס יעוץ פנסיוני, אני באמת עונה באהבה על השאלות הללו, רק מהסיבה שאני בעצמי כאמור כזה בדיוק, אבל זה בהחלט מעיק לא פעם. 
    ולא, אל תספרו לי שמדובר באנשים מתוחכמים שמחפשים להימנע מהונאות, כי כמות מספרי האשראי שאני אישית קיבלתי במייל, ללא שביקשתי מעולם היא הזויה, לקוחות מספרים לי על מצבים רפואיים, סתם כך בשביל לפטפט, בלי ששאלתי או התעניינתי, אין שם איזושהי אבטחת מידע, או משהו בסגנון. 
    יתכן, וזו גם הסיבה, שרבים מאיתנו וביניהם אני נמנעים מלחשוף את שמם המלא, אף אחד לא מעוניין להפוך לברווז במטווח, ולהתמודד באופן אישי עם מבחנים מהסביבה. 
    כשנבוא לחפש את הסיבה לשוני בין חרדים לשאר האוכלוסייה, ההבדל הכי אקטואלי כמובן, הוא הגיוס לצבא, והגיוני מאוד שבצבא שבו מפקד שנולד בסה"כ שנה לפניך, יכול להטיל עליך פקודה שאתה חייב למלא, גם אם אין בה שמץ של היגיון, מערכת כזו יכולה לחנך בן אדם לקבל מרות. 
    שלא כמו בעולם הישיבות, שבו משגיח בן שמונים שהרביץ בינה עוד באבות שלנו, נתון תמיד לויכוח ולשיקול דעת של כל דרדק בן 16. חשוב לי להדגיש שאני ממש לא נוקט עמדה לכאן ולכאן, וברור שישנם צדדים חיובים ביותר, בעצמאות המחשבה הזו, אני בסה"כ מעלה נושא לדיון. 
    נתון נוסף, שבוודאי משפיע לא מעט, הוא הגישה האינטלקטואלית של כל צורב מתחיל, אם בעולם האקדמי הנחות יסוד שקבעו פרופסורים בעלי שם נידונות בכובד ראש ויראה, צורת הלימוד הישיבתית היא ההיפך הגמור, אין שום יסוד מוסכם  וכל נער מנוער רשאי ואף צריך להציב קושיות בפני ביאורי רבותינו הראשונים והאחרונים. 
    לאחרונה יצא לי להיפגש עם פרופסור נודע על איזה עניין רפואי, כששאלתי אותו שאלה פשוטה, נדמה היה כי הוא עומד לזרוק אותי מחלון משרדו הנאה, אי שם במרומי אחד ממגדלי תל אביב, רק כי פקפקתי באמינות ההנחה המקצועית שלו, ומנגד בימי חורפי, זכיתי לשמוע שיעורים רבים מאחד מגדולי הדור שליט"א, והלגיטימציה לכל תלמיד חסר חתימת זקן לפרוך את הסברות הנאמרות, עומדת בניגוד משווע למקובל בעולמות האקדמיה. 
    יתכן גם, שזו אחת הסיבות לתופעת ה"כלבוינקים" בה כל אחד שהעז וקפץ למים, הופך בין לילה למומחה כללי, כך נוכל לראות מלווה כלכלי למשפחות שמחלטר מהצד כיועץ פנסיוני, או יועץ משכנתאות שמעביר וובינרים על ניתוח טכני, במקום להתמקד בתחום אחד, ולתת את מירב הידע, בוחרים לתזז בין כלל כיסי הארנק, ובכל תחום להפגין בקיאות, שלעיתים בהחלט מרשימה אך מפעם לפעם גם די מביכה, דמיינו לעצמכם, יועץ השקעות בבנק שישחיל ללקוחות מידע על מיצוי זכויות, סתם כך כי הוא מכיר...
    ואם נחזור רגע לטענת חוסר האמון, אני משתומם פעם אחרי פעם, לשם ההמחשה, לראות אנשים נותנים אמון עיוור, באדם שהשתקם ממצב כלכלי קשה, בשאלות שקשורות במיסוי, רק כי הוא מבין בכסף.. איזה קשר יש בין הנושאים. 
    ואם בפן הכלכלי הערבוב הזה יכול ליצור נזק כספי מוגבל בסה"כ, בפן הטיפולי אנחנו כבר מדברים על קטסטרופה של ממש, בה כל אברך עם "גישה" מנפיק אבחון פסיכאטרי, וכל בוגר סדנת קאוצ'ינג כבר מעניק טיפול תרופתי ל"ע, אני בכוונה מקצר במקום שראוי להאריך, היות ואני אינני זה שראוי לכך, רק אשתף, שבמו עיניי ראיתי סיפור מזעזע, של מטפל רגשי חביב שחשב שהוא יכול לעסוק במקרה אובדני, שלצערינו נגמר רע מאוד ה"י.
    לסיום, חשוב לי להבהיר בשלישית, כי אני לא מחפש לשנות, ולא קורא תיגר על כלום, זו בסה"כ העלאת מודעות לנושא שיש בו צדדים חיוביים, ומן הסתם גם צדדים שפחות. 
    נ.ב. שלל הדוגמאות לעיל, נאמרו לגופו של עניין, ובהחלט לא לגופו של אדם. כל הקשר או הקבלה בין הדמויות הוירטואליות המתוארות, לאישים קיימים נעשה על דעת המקשר בלבד! 
    אישית נעזרתי לא אחת, באנשים יקרים, שמתמחים בצורה עמוקה בכמה וכמה תחומים, ואני בהחלט לא רואה שום פסול בכך.

@ביזנייעס התשובה לטענתך העיקרית המבצבצת מבין שורות המנולוג היא כפי שהיטב לומר @שששששש ,
    מעבר לכך אין שום קשר בין הכותרת של "משבר ההנהגה וכו'" לטור שבו אתה מתאר את המנטליות של הציבור בתוספת הבלטה של חסרונות היוצאים ממנה (שאיני נכנס לדון בנכונותם) כמו שיש בכל מנטליות חסרונות...

@ביזנייעס כתב במשבר ההנהגה בחברה החרדית:

אני בכוונה מקצר במקום שראוי להאריך, היות ואני אינני זה שראוי לכך,

אם זה קצר אז מה זה ארוך ?..

• כל הטענה שלנו כעם היא שאנחנו לא מקבלים כל דבר כמובן ומאמינים לכל אחד, הטענה הראשונה שנותנים בסמינרים של חוזרים בתשובה היא - שמאיפה אנחנו יודעים שהיה קבלת התורה אולי מישהו המציא את זה וכך זה עבר מאב לבן עד לימינו?
    והתשובה היא: שעם ישראל לא מקבל כל דבר ולא מאמין לכל אחד שיצא מהמערה ואומר דברים אלא רק דברים שהוא ראה או יודע בוודאות
    ולכן מגיע הדבר הזה שלא מאמינים לכל אחד וגם אם הוא עבר מאות קורסים והוא מומחה ענק בתחום, עדיין צריך שיהיה ביקורת אולי הוא לא צודק, אולי זה לא נכון,
    ולהיפך בישיבות לימדו אותנו שגם אנחנו יכולים לשאול על דברי הראשונים והאחרונים כי התורה ניתנה לכולם וביד כולם לחדש על התורה.
    אי אפשר מצד אחד לטעון נגד החרדים שהם נופלים בהשקעות מוזרות והזויות כי הם האמינו למישהו (שיכול להיות "מומחה") ומצד שני לטעון למה אתם מתווכחים איתו
    כל הגמרא והמשנה מלמדת אותנו להיות ביקורתיים ולכן כל המהלך בגמרא זה שאלות ותשובות ולא בפיסקאות גמורות
    וידוע הוורט ששנים יוצאים מהארובה אחד יצא מלוכלך ואחד נקי מי ילך להתנקות שממחיש לנו איך הולך המהלכים בגמרא

@שששששש כתב במשבר ההנהגה בחברה החרדית:

הוא אשר דיברתי

@איש-קיש כתב במשבר ההנהגה בחברה החרדית:

@ביזנייעס התשובה לטענתך העיקרית המבצבצת מבין שורות המנולוג היא כפי שהיטב לומר @שששששש ,

מיצר על הבנתך השגויה, לא טענתי כלום, זו בסה"כ העלאת נושא, ולתועלת העניין הדגשתי את הנזקים שנגרמים לנו מהעניין.

מכוון לנושא הספציפי שהוזכר בשולי...

וכדי למנוע מראש תגובות מהסגנון הנ"ל, אבקש לקרוא את האמור, לא מתוך ויכוח או התנגשות, אלא כנקודה מעניינת שכדאי לשים אליה לב.

• @שששששש כתב במשבר ההנהגה בחברה החרדית:

הוא אשר דיברתי

מיצר על הבנתך השגויה, לא טענתי כלום, זו בסה"כ העלאת נושא, ולתועלת העניין הדגשתי את הנזקים שנגרמים לנו מהעניין.

מכוון לנושא הספציפי שהוזכר בשולי...

וכדי למנוע מראש תגובות מהסגנון הנ"ל, אבקש לקרוא את האמור, לא מתוך ויכוח או התנגשות, אלא כנקודה מעניינת שכדאי לשים אליה לב.

@ביזנייעס אני מבין את הקושי האישי שלך כבעל מקצוע שבמקום לטפל בבעיה לפעמים אתה צריך למסור קורס מזורז עם הסברים מפורטים למה ואיך אתה עושה.
    אבל כמו שכתב לך @שששששש כך היא דרכנו וכך חונכו, ובוודאי שבנושא כמו אדריכלות וייעוץ כזה או אחר אני בטוח שיש עניין לאתגר את בעל המקצוע כי ברור שיש חילוקי דעות גם בתוך בעלי המקצוע ולפעמים שאתה שואל אתה יכול להבין שמה שאומר היועץ זה לא תורה מסיני ויש גם אפשרויות נוספות וכך תוכל להחליט מה באמת טוב לך ולא ללכת כמו עיוור אחרי דפוס החשיבה של היועץ/המומחה הספציפי.
    ולסיום - אני לא חושב שאפשר לשנות משהו במנטליות שטבועה בנו מעולם הישיבות והמסתעף.

• מה הקשר 'משבר הנהגה?????

• אין קשר בין הכותרת לנאמר, והכותרת אפילו מתריסה מדי.

לגבי נכונות הדברים, יש בזה משהו, אבל לא אצל כולם.

מניסיון אישי, אני יכול להגיד שיש אנשים (רובם כאלו) שמבינים שאתה יודע יותר מהם, ופתוחים לשמוע על האפשרויות, שואלים שאלות, מבררים, אבל בגדול מבינים שאני מבין בנושא שוק ההון יותר מהם.

מצד שני יש כמה בודדים שלא מסכימים עם זה שאני פשוט קראתי יותר על הנושא, אז יש לי יותר ידע.
    ובאמת, זה מתסכל.

• התחושה האישית שלי כאיש מקצוע שזה לשתי הכיוונים גם אנשים שמאמינים בכל מה שאני אומר בצורה לא רגילה וגם כאלה שמתנגדים להכול .
    אני חייב להגיד אבל שזה מדהים לראות עד כמה אברכים בני תורה בהרבה מהמקרים שפותחים את הראש ומנסים להבין ולא לזרוק אחריות על מישהו אחר כמו "תגיד לי איפה להשקיע" אני חייב להגיד שמדהים לראות שהם שואלים את השאלות הכי קשות שלעיתים קשה מאוד לענות להם תשובות .

• אני רואה שהכותרת נתנה למאמר פרשנות מתגרה ומתנגחת,
    לא זו הייתה כוונתי, ולכן שיניתי.
    אני משוכנע שכל אדם רשאי וחייב להבין היטב מה הוא עושה, הנקודה שלי הפריעה, היא הניסיון להשתוות מבחינת היקף הידע והניסיון, ולא לסמוך על ההשכלה של בעל המקצוע.

@שששששש כתב

יחי ההבדל הקטן…

מעלה צד, אולי זה הסיבה לנפילות?

• @שששששש כתב

יחי ההבדל הקטן…

@שמח-לעזור כתב בשירות או שיעור?:

מה הסיבה לנפילות?

מותר לשאול על הראשונים ומותר לשאול על המומחים

• אני חושב שזו הסיבה לנפילות
    המחשבה שאני מבין הכי הרבה ואין דבר שאני לא יכול לתפוס אותו בשכל שלי (שמידה מסוימת זה נכון ) היא זו שמפילה אותנו פעם אחר פעם ואני רוצה להגיד שכאדם שמתעסק בהשקעות זה תמיד קשה להגדיר לעצמך את מגרש המשחקים שלך לדוגמא : משקיע לא צריך לנסות להעריך את השפעת הבינה מלאכותית אלא לנסות לתמחר את הסיכונים והסיכויים שהיא תבוא ולהיות בצד הנכון וזה הבדל מהותי .
    אני חושב שבאופן כללי כל איש מקצוע ולקוח חייבים להגיד לעצמם את מערכת היחסים ביניהם.
    לדוגמא : יועץ משכנתאות לא אמור להבטיח ללקוח את המשכנתא שתבטיח את הריבית הנמוכה לאורך חיי המשכנתא וכוונתי שהוא לא צריך להיות כלכלן ריבית בכיר ולנבא את הריבית שתהיה לאורך השנים .

• הפוסט הזה חריג, בעיקר בגלל שאין בו הנעה לפעולה, אני לא בא לחוות דעה לכאן או לכאן, ואני אישית, לוקה ביותר מתסמין אחד כפי שיתואר להלן. 
    במה דברים אמורים  שוחחתי לאחרונה עם ידיד שנוו"ב עוסקת באדריכלות, ב"ה היא צברה וותק ושנות ניסיון רבות, וכיום שמה הולך לפניה, מה שמזמן לה עבודה מכל רחבי הארץ, ובהתאם  לקוחות מכל גווני הקשת. 
    תופעה יחודית, שחוזרת על עצמה דווקא אצל לקוחות חרדים, היא מספרת, הינה חוסר קבלת הסמכות, אם בכל אוכלוסיה אחרת, לאחר פגישה מסודרת בה הלקוחות פורטים את חלומותיהם בקשר לנכס המדובר, היא מקבלת את מלוא הבמה והאחריות, ומקבלת החלטות בהתאם לתנאים בשטח, כרוחב דעתה המקצועית, הלקוחות יכולים להעיר פה ושם, ולבקש התאמות ספציפיות, אבל באופן כללי היא זו שקובעת, אחרי הכל זה המקצוע שהיא למדה. 
    אצל חרדים המצב שונה לחלוטין, מרגע הפגישה הראשונית, מתחילה מעין תחרות סמויה, בה על הלקוח להוכיח באותות ומופתים (ולעיתים גם בחדר ללא דלת כניסה...) למה הוא הרבה יותר מוכשר בתכנון, ולמה כל הלימודים והתעודה שווים לצור על פי צלוחיתו. 
    כביכול, אילו אדריכלית אומללה אחת, שעוסקת בתחום למעלה משלושה עשורים, תהיה מוכשרת בתחומה, יותר מאברך שעד לפני שבועיים וחצי לא ידע לקרוא תכנית בנין, זה יהיה עלבון קשה מנשוא. 
    כששמעתי את הדברים מאותו ידיד, הזדהיתי באופן מוחלט, בשנים האחרונות אני עוסק לפרנסתי, בהנגשת שוק ההון והדרכים הבטוחות להנות מפירותיו, ויום אחר יום, אני נתקל בלקוחות שפנו כדי לקבל מידע מסודר ובטוח, ואז מתחילות השאלות, למה לא לגדר מט"ח? למה לא להשקיע באס אנד פי עצמו? ומי אמר שבית ההשקעות לא גונב אותי? 
    הלוווו פנית כדי לקבל מידע והדרכה על איך נכון לך להשקיע, לא באת לקורס יעוץ פנסיוני, אני באמת עונה באהבה על השאלות הללו, רק מהסיבה שאני בעצמי כאמור כזה בדיוק, אבל זה בהחלט מעיק לא פעם. 
    ולא, אל תספרו לי שמדובר באנשים מתוחכמים שמחפשים להימנע מהונאות, כי כמות מספרי האשראי שאני אישית קיבלתי במייל, ללא שביקשתי מעולם היא הזויה, לקוחות מספרים לי על מצבים רפואיים, סתם כך בשביל לפטפט, בלי ששאלתי או התעניינתי, אין שם איזושהי אבטחת מידע, או משהו בסגנון. 
    יתכן, וזו גם הסיבה, שרבים מאיתנו וביניהם אני נמנעים מלחשוף את שמם המלא, אף אחד לא מעוניין להפוך לברווז במטווח, ולהתמודד באופן אישי עם מבחנים מהסביבה. 
    כשנבוא לחפש את הסיבה לשוני בין חרדים לשאר האוכלוסייה, ההבדל הכי אקטואלי כמובן, הוא הגיוס לצבא, והגיוני מאוד שבצבא שבו מפקד שנולד בסה"כ שנה לפניך, יכול להטיל עליך פקודה שאתה חייב למלא, גם אם אין בה שמץ של היגיון, מערכת כזו יכולה לחנך בן אדם לקבל מרות. 
    שלא כמו בעולם הישיבות, שבו משגיח בן שמונים שהרביץ בינה עוד באבות שלנו, נתון תמיד לויכוח ולשיקול דעת של כל דרדק בן 16. חשוב לי להדגיש שאני ממש לא נוקט עמדה לכאן ולכאן, וברור שישנם צדדים חיובים ביותר, בעצמאות המחשבה הזו, אני בסה"כ מעלה נושא לדיון. 
    נתון נוסף, שבוודאי משפיע לא מעט, הוא הגישה האינטלקטואלית של כל צורב מתחיל, אם בעולם האקדמי הנחות יסוד שקבעו פרופסורים בעלי שם נידונות בכובד ראש ויראה, צורת הלימוד הישיבתית היא ההיפך הגמור, אין שום יסוד מוסכם  וכל נער מנוער רשאי ואף צריך להציב קושיות בפני ביאורי רבותינו הראשונים והאחרונים. 
    לאחרונה יצא לי להיפגש עם פרופסור נודע על איזה עניין רפואי, כששאלתי אותו שאלה פשוטה, נדמה היה כי הוא עומד לזרוק אותי מחלון משרדו הנאה, אי שם במרומי אחד ממגדלי תל אביב, רק כי פקפקתי באמינות ההנחה המקצועית שלו, ומנגד בימי חורפי, זכיתי לשמוע שיעורים רבים מאחד מגדולי הדור שליט"א, והלגיטימציה לכל תלמיד חסר חתימת זקן לפרוך את הסברות הנאמרות, עומדת בניגוד משווע למקובל בעולמות האקדמיה. 
    יתכן גם, שזו אחת הסיבות לתופעת ה"כלבוינקים" בה כל אחד שהעז וקפץ למים, הופך בין לילה למומחה כללי, כך נוכל לראות מלווה כלכלי למשפחות שמחלטר מהצד כיועץ פנסיוני, או יועץ משכנתאות שמעביר וובינרים על ניתוח טכני, במקום להתמקד בתחום אחד, ולתת את מירב הידע, בוחרים לתזז בין כלל כיסי הארנק, ובכל תחום להפגין בקיאות, שלעיתים בהחלט מרשימה אך מפעם לפעם גם די מביכה, דמיינו לעצמכם, יועץ השקעות בבנק שישחיל ללקוחות מידע על מיצוי זכויות, סתם כך כי הוא מכיר...
    ואם נחזור רגע לטענת חוסר האמון, אני משתומם פעם אחרי פעם, לשם ההמחשה, לראות אנשים נותנים אמון עיוור, באדם שהשתקם ממצב כלכלי קשה, בשאלות שקשורות במיסוי, רק כי הוא מבין בכסף.. איזה קשר יש בין הנושאים. 
    ואם בפן הכלכלי הערבוב הזה יכול ליצור נזק כספי מוגבל בסה"כ, בפן הטיפולי אנחנו כבר מדברים על קטסטרופה של ממש, בה כל אברך עם "גישה" מנפיק אבחון פסיכאטרי, וכל בוגר סדנת קאוצ'ינג כבר מעניק טיפול תרופתי ל"ע, אני בכוונה מקצר במקום שראוי להאריך, היות ואני אינני זה שראוי לכך, רק אשתף, שבמו עיניי ראיתי סיפור מזעזע, של מטפל רגשי חביב שחשב שהוא יכול לעסוק במקרה אובדני, שלצערינו נגמר רע מאוד ה"י.
    לסיום, חשוב לי להבהיר בשלישית, כי אני לא מחפש לשנות, ולא קורא תיגר על כלום, זו בסה"כ העלאת מודעות לנושא שיש בו צדדים חיוביים, ומן הסתם גם צדדים שפחות. 
    נ.ב. שלל הדוגמאות לעיל, נאמרו לגופו של עניין, ובהחלט לא לגופו של אדם. כל הקשר או הקבלה בין הדמויות הוירטואליות המתוארות, לאישים קיימים נעשה על דעת המקשר בלבד! 
    אישית נעזרתי לא אחת, באנשים יקרים, שמתמחים בצורה עמוקה בכמה וכמה תחומים, ואני בהחלט לא רואה שום פסול בכך.

@ביזנייעס וואו הדברים נכונים מילה במילה יש''כ שאתה מעלה את זה על הכתב שכוייחח

• מעניין לעניין באותו עניין
    אפשר לראות מה שכתבתי כאן

@ביזנייעס כתב בשירות או שיעור?:

גם אם יש צדק בדבריך כאן אני חושב שאתה גורע,
    כשחילוני נצרך לעשות פקודה ממפקד (בחורצ'יק שנה מעליו כלשונך) גם כשאין לזה שום הסבר,
    ואח"כ כשהוא מקבל תוכנית אדריכלית לדירה שלו עצמו הוא מקבל בלי לנסות לחשוב מה לו יהיה טוב, הרי זה החיסרון,
    נכון שזה מה שהצבא בא לחנך, וכמו שנקרא כור היתוך, זה חלק מהסיבה שאנחנו לא מתקרבים לשם,
    כי האם חילוני דרדק דפוק שלא הלך לו בבית ספר יגיד לנו לעשות מה שבא לו??!!
    זה לא משבר הנהגה, הפוך, אנחנו שומעים בקול רבותינו, ונכון גם את דבריהם אנו מנסים ללמוד ולהבין,
    אבל לא עושים בגלל שקפץ להם בראש!!

• אני מאוד מזדהה עם מה שנכתב במיוחד עם החלק הטיפולי שכל שכן שני נהיה מטפל בכיר או מאסטר בשיטה פלונית ואשתו כבר עם קליניקה..

• @ביזנייעס כתב בשירות או שיעור?:

גם אם יש צדק בדבריך כאן אני חושב שאתה גורע,
    כשחילוני נצרך לעשות פקודה ממפקד (בחורצ'יק שנה מעליו כלשונך) גם כשאין לזה שום הסבר,
    ואח"כ כשהוא מקבל תוכנית אדריכלית לדירה שלו עצמו הוא מקבל בלי לנסות לחשוב מה לו יהיה טוב, הרי זה החיסרון,
    נכון שזה מה שהצבא בא לחנך, וכמו שנקרא כור היתוך, זה חלק מהסיבה שאנחנו לא מתקרבים לשם,
    כי האם חילוני דרדק דפוק שלא הלך לו בבית ספר יגיד לנו לעשות מה שבא לו??!!
    זה לא משבר הנהגה, הפוך, אנחנו שומעים בקול רבותינו, ונכון גם את דבריהם אנו מנסים ללמוד ולהבין,

@אבי-ר. כתב בשירות או שיעור?:

למען ה', מי דיבר על ציות לגדולי ישראל ????

• @ביזנייעס התשובה לטענתך העיקרית המבצבצת מבין שורות המנולוג היא כפי שהיטב לומר @שששששש ,
    מעבר לכך אין שום קשר בין הכותרת של "משבר ההנהגה וכו'" לטור שבו אתה מתאר את המנטליות של הציבור בתוספת הבלטה של חסרונות היוצאים ממנה (שאיני נכנס לדון בנכונותם) כמו שיש בכל מנטליות חסרונות...

@ביזנייעס כתב במשבר ההנהגה בחברה החרדית:

אני בכוונה מקצר במקום שראוי להאריך, היות ואני אינני זה שראוי לכך,

פוסט זה נמחק!

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    4 פוסטים
    82 צפיות
    צ
    @BRISKER עברתי לבזק, לא ראיתי בעיות, הכל הלך טוב, חוץ מפעם אחת שהם הפיקו קבלה על סכום כפול, זה קרה לכל הלקוחות שלהם, והם תיקנו את זה לפני הגבייה בפועל. וזה הנחה של 7%. ואני כמובן עם טלפון כשר, ובלי מונה חכם.
  • 18 הצבעות
    12 פוסטים
    361 צפיות
    הקול השפויה
    @אבינדב-הכהן מצטרף לכל מילה, גם בעבר אנשים יכלו לבזבז את כספם על אוכל מסיבות ומשרתים, יתכן שהיום יותר, ויתכן שפחות. ההבדל הגדול זה שהיום אנשים מתכחשים להבדלי מעמדות, וזה גרם למצבים מטורפים שעשירים ועניים חייבים לחיות באותה רמת חיים. הבעיה הזאת מן הסתם גם בציבור הכללי, אבל בציבור החרדי קשה שבעתיים היות וכסף לא מגדיר חברה, המצב הוא שכולם חיים יחד ומנסים להשתוות באורח חייהם.
  • 1 הצבעות
    21 פוסטים
    444 צפיות
    ה
    @מפתח_בינה תעלה בבקשה את החשבונית כמובן בטשטוש הפרטים שלך
  • מה עולה יותר לחם או מכונת כביסה?

כלכלת המשפחה כלכלה נבונה
    14
    17 הצבעות
    14 פוסטים
    425 צפיות
    פשוט יהודיפ
    @הגיוני כתב במה עולה יותר לחם או מכונת כביסה?: @פשוט-יהודי יפה מאד! זה מתחבר לאשכול שלי- "איפה תרויחו הכי הרבה כסף". שהמכנה המשותף- לקבל פרספקטיבה אחידה לכל ההוצאות ההשקעות ושאר פעולות פיננסיות, וכשמחשבים את זה ברמה החודשית- זה הכי ברור, לצייר את זה מול העינים ולהשוות. אהבתי! תודה!
  • 5 הצבעות
    4 פוסטים
    195 צפיות
    I
    @טריידר במשפחה של אשתי הם ידעו עליות ומורדות בכלכלת המשפחה - כמו אצל כל משפחה אבל מעולם הם לא העלו על דעתם שהם "עניים" או ש"חסר לנו" , אלא להפך אנחנו "עשירים" ו"יש לנו הכל" ואיך זה קרה..? חמותי דאגה לא משנה מה למלאות את הבית באוכל , כדי שהילדים ירגישו חום של בית וכיף וככה גם שהיה קשיים הם מעולם לא העלו על דעתם את זה.. אין הכוונה שכל המקרר חטיפים ומאכלים.. אלא היא היתה לוקחת מאותה חלוקה ירקות, ועושה המון סוגי מאכלים, וריבות מפירות, וככה היה שפע של דברים ולא היה מעולם הרגשה שחסר.. [את הדברים היא למדה מאמא שלה ז"ל שבזמנו {תקופת הצנע} עשתה להם המון מאכלים וריבות מקליפות של מאכלים...] ועובדה שאשתי ואחיותיה למדו בתפרח , ואשתי אמרה לי באופן גורף שהמשפחות שם שהראו חמימות בבית עם הילדים , הן מבחינת שיש "אוכל" בבית , וגם אם אין אוכל אבל יש "לב חם" של ההורים שמחליף את האוכל - אז הילדים הלכו בדרך ההורים לעומת זאת המון משפחות שם שחינכו על חיי צער תחיה - הוי אומר לא צימצום אלא עוני רוב ילדיהם כבר לא המשיכו הדרך של ההורים... כי בשביל מה לסבול מבחירה..? ור' משה הלל אומר כל פעם ששואלים על זה ,שבדור שלנו אברך צריך לקחת הלוואות בשביל שיהיה אוכל בבית.. כדי שיהיה חום בבית ואז אם הילד יזדמן לו ניסיון שיכול להוציא אותו החוצה הוא יחשוב פעמיים..