דילוג לתוכן

האם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?

שוק ההון והשקעות
26 9 207 8

נושאים מוצעים

• 15 הצבעות
    36 פוסטים
    880 צפיות
    ל
    @יהודה-לה כל קרן (לא מניה) שנסחרת בבורסת תל אביב יש לה מספר קרן. לקרנות סל יש גם טיקר שאף אחד לא משתמש בו וקשה להגיע אליו, לקרנות נאמנות אין בכלל טיקר. במצב הנוכחי אי אפשר לחפש קרנות בקו כי השמות של הקרנות מסובכים מידי. רוב הציבור משקיע בקרנות - השקעה פאסיבית.
  • 1 הצבעות
    6 פוסטים
    116 צפיות
    צ
    @בן-עליה הכי פשוט זה להשקיע בהו"ק לקרן מחקה מדדים, אם אתה רוצה לקחת הלוואה, אתה כבר צריך להבין יותר מה הסיכונים. אני ממליץ לך לחפש כאן בפורום ולהחכים עוד באשכולות שעוסקים בזה, או לקחת ייעוץ.
  • 7 הצבעות
    1 פוסטים
    196 צפיות
    א
    שימו לב למאמר הזה התפרסם לאחרונה במודיעין עילית ומדובר מאוד אצלנו בכולל מעניין לשמוע חוות דעתכם אחריות לנישואי הילדים.pdf
  • 1 הצבעות
    35 פוסטים
    841 צפיות
    abaye123A
    @חושב-שאני-גאון אני לא רואה סיבה הגיונית להעדיף חברה ישראלית ע"פ חברה אמריקאית כמו קראקן וכו' - פערי העמלות הם 70%-80% לפחות לרעת החברות הישראליות.. (בקראקן ספציפית ניתן לעשות מינו פרו במחיר של כ20 ש"ח לחודש, אני עושה מינוי כל פעם שאני מבצע רכישות גדולות ומבטל אותו לאחמ"כ) כמובן שאני מדבר על עמלות של הבורסה ולא על תשלומי הגז של הרשת הבעיה היחידה עם חברות חיצוניות שקשה למשוך את זה לבנק אח"כ אבל יש על זה דיונים לאחרונה, ואני מאמין שעד שהחברים פה יעשו רווחים משמעותיים כאלו הענין כבר יסודר..
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    151 צפיות
    צ
    @חיים-פלדמן התשובה לשאלה היא תלוי, ברמת העיקרון השקעה ח"פ תביא תשואה יותר גבוהה, מאשר הפקדה חודשית. כלומר אם תפקיד כל חודש 1,000 ש"ח למשך 10 שנים, סך ההפקדה הוא 120,000 ש"ח, אבל בפועל בגלל התשואה זה יהיה יותר. ואם תפקיד ח"פ 120,000 ש"ח, אחרי 10 שנים אמור להיות שם יותר מאשר האופציה הקודמת. אבל אם תהיה ירידה גדולה בדיוק אחרי ששמת את ההפקדה ח"פ, אז ייתכן שייקח זמן עד שתתחיל להרויח. כך היה בעשור האבוד בתחילת שנות ה-2000 בS&P500. אז באמת מי שהפקיד הפקדה חודשית הרויח יותר מאשר מי שהפקיד ח"פ. לא בדקתי כרגע, אולי אח"כ אני אעלה ע"ז כמה דברים. עכ"פ לגבי העתיד א"א לדעת מה יהיה, אבל אם מדובר לטווח הארוך, הפקדה ח"פ תביא תשואה יותר טובה.