דילוג לתוכן

האם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?

שוק ההון והשקעות
26 9 207 8

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    44 פוסטים
    231 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @שמח-לעזור אוסיף לדבריך שגם בועת הדוט קום בסוף המאה הקודמת (1998-2000) הייתה עם חברות שהיו להם הכנסות לאורך כל הדרך וחלקם קיימות עד היום (אנבידיה לדוגמה) אבל זה לא גרם להם לא להפסיד עשרות אחוזים בפיצוץ הבועה, כיוון שהתמחור שלהם היה מעל ומעבר. היום בחלק גדול מהמקרים החברות כרגע בכלל לא רווחיות, או שפעילות הAI של החברות (בחברות ענק כמו גוגל וברמה מסויימת מיקרוסופט ברכיב של ההשקעה העצמית שלה בפיתוח מודולים אבל היא מצד שני מרוויחה מההפסדים של openAI) היא לא רווחית. מצרף דוגמה של חברה שפעילה עד היום וייצרה רווח לאורך כל הדרך אבל מחקה 99.89% מהשווי שלה בפיצוץ הבועה (ואגב עד היום לא עברה את ה40% מהשיא שלה לפני הבועה בשום שלב) [image: 1768953769160-6e3d3813-4dfa-4179-bbc7-6377c141cba2-image-resized.png] אנבידיה קרסה קצת באיחור אבל גם היא ב2002 מחקה מעל 75% מהשווי שלה למרות שהיא לא הייתה הפסדית. וכנ"ל דוגמאות אין ספור. הדוגמה הכי קיצונית שאני מכיר לזה ששווי שוק לא מעיד על רווחיות זה חברת אובר שלמרות שהיא חברה ציבורית כבר מ2018 היא נכנסה לריווחיות רק ב2023 ועד אז הפסידה מליארדים. גם אחרי שהיא נכנסה לרווחיות תפעולית היא רחוקה מלכסות את ההשקעה של השנים הקודמות. להלן טבלת רווח /הפסד במליוני דולרים 2024 $9,856 2023 $1,887 2022 $-9,141 2021 $-496 2020 $-6,768 2019 $-8,506 2018 $997 2017 $-4,033 2016 $-370
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    306 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • עזרה עם אימולטור בחשבון IBKR

שוק ההון והשקעות ibkr
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    104 צפיות
    moshe39M
    @בן-חסד אני חושב שהם לא נותנים אימות דרך SMS באופן קבוע הפתרונות להשתמש בתוכנה של צד שלישי לאימות דו שלבי כמו שכתב לך @אמת-מארץ-תצמח. לדבר עם השרות לקוחות שלהם ולבקש אימות דרך SMS (או שיחה קולית) צריך בשביל זה אישור מיוחד ממחלקת האבטחה ( אתה מדבר עם השרות לקוחות). בכל מקרה עם אתה נעול מחוץ לחשבון אתה צריך לדבר עם שרות הלקוחות.
  • 1 הצבעות
    26 פוסטים
    873 צפיות
    בוטח בה'ב
    אקסל ניהול כלכלי ריק (1).xlsx זה קובץ שקיבלתי פעם לא ניסיתי אותו אבל הבנתי שהוא נחמד גמאני חושב שעל מערכת שרק עוזרת לסדר את ההוצאות וההכנסות חבל לשלם יש מלא אופציות באקסל
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    151 צפיות
    צ
    @חיים-פלדמן התשובה לשאלה היא תלוי, ברמת העיקרון השקעה ח"פ תביא תשואה יותר גבוהה, מאשר הפקדה חודשית. כלומר אם תפקיד כל חודש 1,000 ש"ח למשך 10 שנים, סך ההפקדה הוא 120,000 ש"ח, אבל בפועל בגלל התשואה זה יהיה יותר. ואם תפקיד ח"פ 120,000 ש"ח, אחרי 10 שנים אמור להיות שם יותר מאשר האופציה הקודמת. אבל אם תהיה ירידה גדולה בדיוק אחרי ששמת את ההפקדה ח"פ, אז ייתכן שייקח זמן עד שתתחיל להרויח. כך היה בעשור האבוד בתחילת שנות ה-2000 בS&P500. אז באמת מי שהפקיד הפקדה חודשית הרויח יותר מאשר מי שהפקיד ח"פ. לא בדקתי כרגע, אולי אח"כ אני אעלה ע"ז כמה דברים. עכ"פ לגבי העתיד א"א לדעת מה יהיה, אבל אם מדובר לטווח הארוך, הפקדה ח"פ תביא תשואה יותר טובה.