ליווי כלכלי מוזל בכל רחבי הארץ
-
בסייעתא דשמיא עלה בידי למצוא קבוצה של כמה וכמה מאמנים ומאמנות מאזורים רבים בארץ,
אשר מלבד עיסוקם בתחום בתור עצמאיים - בחרו לקבל לקוחות גם דרך העמותה שלי,
על כן ניתן להשיג כעת תהליך ליווי החל ממחיר 1500 ש"ח (במקום 3-5 אלף).
אם מעניין אתכם - ניתן ליצור איתי קשר ולשמוע יותר פרטים על מה זה תהליך כלכלי,
ומה זה עשוי להועיל לכם בס"ד.
בידידות,
משה חיים -
בסייעתא דשמיא עלה בידי למצוא קבוצה של כמה וכמה מאמנים ומאמנות מאזורים רבים בארץ,
אשר מלבד עיסוקם בתחום בתור עצמאיים - בחרו לקבל לקוחות גם דרך העמותה שלי,
על כן ניתן להשיג כעת תהליך ליווי החל ממחיר 1500 ש"ח (במקום 3-5 אלף).
אם מעניין אתכם - ניתן ליצור איתי קשר ולשמוע יותר פרטים על מה זה תהליך כלכלי,
ומה זה עשוי להועיל לכם בס"ד.
בידידות,
משה חייםמצד אחד יש בשנים האחרונות הרבה מודעות לנושא הזה (-בתודה לכל הארגונים וחברות השונות שמפיצות את הבשורה!),
אך יחד עם זאת יש בציבור קצת סקפטיות אם מדובר במשהו מובטח עם תוצאות (כי שמענו גם על אנשים שזנ לא כ"כ עזר להם...), וגם לא מובן כל כך מה הולך להתחדש שם, או למה לא מספיק מה שאנחנו מנסים לעשות לבד..?
ואני רוצה ברשותכם לתת כאן קצת בהירות בנושא:כשאנחנו מתחילים פרויקט חדש של התייעלות - יש כאן צורך לעבוד בארבעה מישורים:
- תודעה בריאה - להאמין באפשרות לשנות את המצב בס"ד, להאמין שהקב"ה רוצה להשפיע לנו המון טובה וברכה (לא התכוונתי לחלוקה של ערבי החגים...), להאמין שאנחנו יכולים לגלות בתוכינו כוחות חדשים שטרם יצאו לאור, להאמין שהשיח בבית יכול להשתדרג באופן פלא וכו'...
- רצון חזק - או במילה המוכרת 'מוטיבציה'. להבין שהמצב כיום כואב; יש משהו לא בסדר בלהישאר כאן, לחשוב על העונג הצפוי מההצלחה הכלכלית שלנו בס"ד - איזו ברכה זה יביא לנו בשאר תחומי החיים..!!
- הדרכה - ישנם דרכים מסוימות שכבר נבדקו מאות ואלפי פעמים, אז כדאי ללמוד מהם השלבים הנכונים להתקדמות בריאה במקום לסחוט את עצמנו ולירות בכל הכיוונים.
- פעולות - כן, אנחנו כאן ב'עולם העשייה', ואם לא ניקח את כל מה שאנחנו יודעים וניישם אותו בשטח, בחיים שלנו - אז לא יקרה שום דבר, וכל ה'בכוח' הזה הופך לתסכול אחד גדול... כאן אנחנו מחפשים איך בצורה עקבית לצעוד קדימה פסיעה אחר פסיעה, עוד הרגל קטן, עוד שינוי מבורך - עד שהדברים נעשים טבע שני, ואנחנו גם מתחילים להאמין שאנחנו יותר אלופים ממה שחשבנו...
ישנו עוד נושא נלווה, קוראים לו 'חסמים' - לפעמים עם כל הרצון הטוב להתקדם הלאה, יש איזה משהו שחוסם אותנו מבפנים. מתביישים, 'לא מתאים לי לשווק את עצמי', כל מיני הנחות קדומות, או אמונות מגבילות...
בנושא הזה לפעמים יש צורך בשירות מהתחום של הטיפול הרגשי, אך לפעמים מדובר במשהו שניתן לשחרר די בקלות אצל מומחה, או אפילו תוך כדי העשייה בעצמה נולדת אמונה חדשה, כנ"ל.יש משל יפה מאוד ששמעתי מהיועץ העסקי צבי קרינסקי:
משפחה שיצאה לטיול בטבע, ואיכשהו מצאו את עצמם בלב היער לאחר שירדה החשיכה... לא ידעו מה לעשות כדי להגן מפני החיות הרעות... ופתאום רואים איזה 'בעל עגלה' עובר שם עם פנס קטן... 'סליחה אדוני!!' קורא לעברו אבי המשפחה, 'יש לך אולי איך לעזור לנו? אנחנו נתקענו כאן עם המשפחה...'
-'תראה' משיב לו העגלון, 'אין לי מקום בעגלה הקטנה שלי לקחת את כולכם. אבל יש לי כאן סחורה של כלי נשק שאני לוקח למכור לציידים בעיר - אולי אתה רוצה איזה קלצ'ניקוב; שיהיה ככה במה להתגונן...'
האב הודה לו בחמימות, שילם על הנשק הארוך, והתחיל לצעוד לעבר המשפחה. 'רגע' הוא מסתובב חזרה, 'אני אברך כולל - מעולם לא עברתי הדרכה איך להשתמש בדבר הזה--- יש מצב שאתה נשאר איתי כאן חצי שעה להתאמן, ואני נותן לך עוד מאה ש"ח..?'
אוקי; עברה חצי שעה של אימונים בשטח, והאבא קנה מיומנות בסיסית. 'למעשה' מפטיר האבא עם בקשה אחרונה, 'אני מאוד הייתי מעדיף שתישאר כאן אתה ותשמור עלינו למשך הלילה... כמה זה יעלה לי בתעריף 2..?'כולנו חכמים, כולנו נבונים. אם יש למישהו אתגר כלשהו - המצווה שלו היא למצוא איך לפתור את העניין! אם מספיק לך לקרוא ספר על כלכלה התנהגותית + ניהול תקציב, אז יופי - סיימת כאן סיפור ב-79 ש"ח (כולל משלוח עד הבית!), אם אתה צריך להשתתף ככה בסדנא עם קבוצה של חברים מהקהילה או החסידות; וזה מה שיקדם אתכם לפתרון - אז זה להשקיע קצת יותר, אולי דמי השתתפות של כמה מאות שקלים... ואם אתם מרגישים שדברים לא יזוזו עד שתקבלו ליווי אישי 1X1 (או 'אחד על שתים' יותר נכון..) - אז תשקיעו מה שצריך כדי להגיע אל המנוחה ואל הנחלה בע"ה.
[אני יודע שהרב גוטמן למשל, אם הוא מזהה שיש כאן בתיק הזה עוד עניינים נלווים - הוא מודיע למשפחה שהתהליך היקר אצלו מותנה בתהליך נוסף אצל יועץ זוגי, או מטפל רגשי לטיפול בהתמכרויות וכדו', יקר יקר - אבל זה מה שצריכים...]ולסיום - חשוב לזכור!!! הקב"ה לא יקח מאף אחד את הבחירה! גם אם תקבלו את המאמן הכי מקצועי בעולם וכו'וכו' - הבחירה היא שלכם להמשיך ולצעוד בשמחה ובבריאות כרצון השם, מתוך אמונה ש'אין הדבר תלוי אלא בי'!
שנזכה לראות בישועתם של כל אחינו בית ישראל!
מ"ח