דילוג לתוכן

מידע על קרן השתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
2 2 13 2
  • שלום וברכה אשמח לקבל עזרה על כמה שאלות שיש לי

1. לאשתי יש קרן השלמות על עסק עצמאי בעוד שלמעשה היא שכירה ואין כ"כ הכנסות מהעסק העצמאי שלה, והשאלה היא האם זה בעיה להפקיד בקרן הזאת יותר מההכנסות שיש בעסק הזה/ או מה היחס בין ההכנסה להפקדה בקרן.
    2. להבנתי התקרה של ההפקדה שפטורה ממס היא באזור 20,500 ש"ח ושאלתי היא האם בכלל שייך להפקיד יותר מהסכום הזה ולשלם עליו מס או שאין אפשרות כזאת.
    3. ראיתי שכתבו הרבה על הלוואות מהחברה שבה משקיעים ולמעשה לא יצא לי ברור כ"כ ורציתי לדעת האם כשאני לדוג' מפקיד 80,000 אני יוכל לקבל 40,000 בהלוואה ל7 שנים וכן אשמח לדעת כמה ריבית צריך לשלם על זה בהנחה ופתחתי קרן השלמות דרך בנקל שהם עובדים עם חברת הראל
      תודה רבה
  • שלום וברכה אשמח לקבל עזרה על כמה שאלות שיש לי

1. לאשתי יש קרן השלמות על עסק עצמאי בעוד שלמעשה היא שכירה ואין כ"כ הכנסות מהעסק העצמאי שלה, והשאלה היא האם זה בעיה להפקיד בקרן הזאת יותר מההכנסות שיש בעסק הזה/ או מה היחס בין ההכנסה להפקדה בקרן.
    2. להבנתי התקרה של ההפקדה שפטורה ממס היא באזור 20,500 ש"ח ושאלתי היא האם בכלל שייך להפקיד יותר מהסכום הזה ולשלם עליו מס או שאין אפשרות כזאת.
    3. ראיתי שכתבו הרבה על הלוואות מהחברה שבה משקיעים ולמעשה לא יצא לי ברור כ"כ ורציתי לדעת האם כשאני לדוג' מפקיד 80,000 אני יוכל לקבל 40,000 בהלוואה ל7 שנים וכן אשמח לדעת כמה ריבית צריך לשלם על זה בהנחה ופתחתי קרן השלמות דרך בנקל שהם עובדים עם חברת הראל
      תודה רבה

@מנחם-בקר כתב במידע על קרן השתלמות:

לאשתי יש קרן השלמות על עסק עצמאי בעוד שלמעשה היא שכירה ואין כ"כ הכנסות מהעסק העצמאי שלה, והשאלה היא האם זה בעיה להפקיד בקרן הזאת יותר מההכנסות שיש בעסק הזה/ או מה היחס בין ההכנסה להפקדה בקרן.

לפי החוק היבש והנוהג בפועל ברשות המיסים אין כל קשר.

להבנתי התקרה של ההפקדה שפטורה ממס היא באזור 20,500 ש"ח ושאלתי היא האם בכלל שייך להפקיד יותר מהסכום הזה ולשלם עליו מס או שאין אפשרות כזאת.

יש אפשרות אבל אין הגיון ניתן לקבל דמי ניהול טובים יותר בחוץ בדר"כ.
    בכל מקרה הסכום הזה נצבע כחייב במס.

ראיתי שכתבו הרבה על הלוואות מהחברה שבה משקיעים ולמעשה לא יצא לי ברור כ"כ ורציתי לדעת האם כשאני לדוג' מפקיד 80,000 אני יוכל לקבל 40,000 בהלוואה ל7 שנים וכן אשמח לדעת כמה ריבית צריך לשלם על זה בהנחה ופתחתי קרן השלמות דרך בנקל שהם עובדים עם חברת הראל
    תודה רבה

זה ממש לא ברור שזה שווה במקרה כזה.
    בכל מקרה הריביות בקרן השתלמות שהכספים עדיין לא זמינם למשיכה הם לא נמוכות במיוחד.
    צריך לבדוק טוב את תנאי ההלוואה לפני קבלת החלטה.

נושאים מוצעים