דילוג לתוכן

רציתי להעביר את קרן השתלמות של מורים לקרן השתלמות רגילה אבל הדמי ניהול גבוהים בהרבה

• יש לי קרן השתלמות למורים ב"עגור" שבה הדמי ניהול הם 0.12
    וסוכן הציע לי לעבור להראל לקרן רגילה עם 0.60
    האם זה הצעה טובה?
    אני יודע שדמי ניהול של קרן השתלמות רגילה יקרים יותר, אבל בכזה הפרש?
    עוד בקשה יש איזה מחשבון בו אני יכול לראות את השוני בתשואה בין קרן למורים? (שבו ההפרשה של העובד גם יותר גבוה וגם הדמי ניהול יותר זולים מלבד ההפרשה של המעסיק שעליו כולם מדברים, לבין הקרן הרגילה)

• יש לי קרן השתלמות למורים ב"עגור" שבה הדמי ניהול הם 0.12
    וסוכן הציע לי לעבור להראל לקרן רגילה עם 0.60
    האם זה הצעה טובה?
    אני יודע שדמי ניהול של קרן השתלמות רגילה יקרים יותר, אבל בכזה הפרש?
    עוד בקשה יש איזה מחשבון בו אני יכול לראות את השוני בתשואה בין קרן למורים? (שבו ההפרשה של העובד גם יותר גבוה וגם הדמי ניהול יותר זולים מלבד ההפרשה של המעסיק שעליו כולם מדברים, לבין הקרן הרגילה)

@חיסכון-לחתונה
    אכן זה ההבדל בין הדמי ניהול.
    האם זה הצעה טובה,
    אני לא יודע להגיד כי אני לא מכיר את הנתונים שלך.
    אבל תחפש כאן בפורום יש הרבה חומר על הנושא,
    ברוב המקרים זה מה שצריך לעשות.
    התשואה של המסלול חשובה הרבה הרבה יותר מאשר הדמי ניהול.
    חישוב פשוט,
    ברור שלא אכפת לך לשלם דמי ניהול פי 3, אם התשואה תהיה פי 2.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    16 פוסטים
    223 צפיות
    מ
    @צמיחה כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי: לא הבנתי את כוונתך, א"א להעביר את הפנסיה לקרן השתלמות, זה שתי מוצרים שונים. לא התכוונתי לזה, רק שהם נותנים להעביר קה"ש בסכום נמוך אם מעבירים פנסיה.
  • 2 הצבעות
    10 פוסטים
    314 צפיות
    בוטח בה'ב
    @שמיל-שמיל @שמיל-שמיל כתב בהצעת חוק של ח"כ יעקב אשר: שכירים יוכלו לפתוח קרן השתלמות ולהפקיד באופן עצמאי: אני לא בטוח שכדאי שזה יעבור, ברגע שההטבה הזאת גדולה יותר היא תחזיק עד אחרי הבחירות לא יותר מזה, מדובר בעלות גבוהה מדי שך הפסד למדינה . זה מה שכתבתי- כתב בהצעת חוק של ח"כ יעקב אשר: שכירים יוכלו לפתוח קרן השתלמות ולהפקיד באופן עצמאי: רק שזה לא יהיה כמו הקצבאות ילדים אחרי שהעלו אותם יותר מידי בא האוצר והתנגח...
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    287 צפיות
    רחל עומסיר
    @הקוד-הפיננסי במשיכה מוקדמת תשלם מס על ה-13203+ הרווחים עליהם. לא מס רווחי הון אלא מס מירבי (או שולי)
  • היציבות של 'קרן מחקה'

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    31
    0 הצבעות
    31 פוסטים
    756 צפיות
    ס
    @חלמיש-צור כתב בהיציבות של 'קרן מחקה': אם הבנתי נכון אתה מסביר כך: החוזה העתידי הוא לא סתם סוג של הימור, אלא נועד כדי לספק לצד השני ביטחון פיננסי מפני תנודות במדד, לכאן או לכאן, (כלומר, להפחית את עוצמת הירידה, אם תהיה, ולעומת זאת, גם להפחית את עוצמת העליה, אם תהיה). והביטחון הזה לא נועד אלא למי שכבר מושקע במדד האמיתי, ומעוניין להפחית את אפקט התנודתיות שבו, וכיון שהתנודתיות הזו היא בחשבון דולרי ממילא שגם החוזה המדובר יהיה בחשבון דולרי בהכרח. הבנתי נכון? נכון. הנגזרים (חוזה עתידי ואופציה) התחילו כתעודת ביטוח לקונים או מוכרים כדי להבטיח מראש את מחיר הקניה או המכירה העתידית, ומשם זה התגלגל לתחליף להשקעה בנכס הבסיס. בעצם, המילה 'נגזרים' מעידה על תוכנה; אין לה ערך עצמי אלא מחירה 'נגזר' מנכס הבסיס.
  • אזרח אמריקאי לקרן השתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    607 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @דודי-ברקוביץ כתב באזרח אמריקאי לקרן השתלמות: @אבישי-ויינגולד אשמח להמלצה על מומחה שאפשר להיוועץ בו בעניין זה- קופות גמל להשקעה לאזרחי ארה"ב. תודה רבה שמעתי על אורלי רובין 052-364-5022 לא מכיר אותה בפועל ולא לוקח אחריות (מתכנן בעז''ה לפגוש אותה לכשיתאפשר לי ואז אתרשם קצת יותר כנראה)