דילוג לתוכן

לאן פני המדד?

נושאים מוצעים

• משקיעים חכמים?

שוק ההון והשקעות משקיעים מתחילים שוק ההון
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    18 צפיות
    שמעון יוחאי חסןש
    מה זה משקיע חכם ואיך זה קשור למלחמה הנוכחית? במוצאי שבת, אחרי ששמענו מכל הפרשנים על התקיפה המוצלחת, על התחכום, על מטס התקיפה הגדול ביותר שחיל האוויר הוציא ️ — אני, ואני בטוח שעוד רבים, הרגשנו אופוריה. במילים פשוטות? הרגשנו על גג העולם ️ יש לנו צבא מתוחכם, יכולות מיוחדות, מודיעין מדויק… ואפילו, אם נהיה כנים, קצת זלזלנו: “תראו את האיראנים האלה… טיל אחד לא פגע כל השבת…” ואז זה קרה. אני לא מדבר רק על הלילה בלי שינה אלא על האסון הנורא, על הפגיעות הקשות בגוף ובנפש ברגע אחד — כל האוויר יצא. האופוריה התחלפה בענווה. המציאות החזירה אותנו לקרקע 🧎‍️ והתזכורת הייתה חדה וברורה: בלי סיעתא דשמיא — אין פה כלום. לא הכול תלוי בנו. לא הכול תלוי בצבא המתוחכם שלנו. אז מה הקשר לבורסה? התחושה הזאת של אופוריה יכולה להגיע אלינו גם כשאנחנו משקיעים. הרווחנו יפה, העסקאות הצליחו, התיק ירוק — ואז אנחנו מתחילים להרגיש בלתי מנוצחים. אבל כמו במלחמה, גם בשוק ההון — המציאות יכולה להשתנות ברגע. ולכן בתור משקיעים חכמים אנחנו נשים את הגבול לעצמנו ונמתן את עצמנו כדי שהמציאות לא תזכיר לנו את מקומנו וכוחנו בעולם להצטרפות לקבוצת הפורום הפיננסי שלחו הודעה למיילkhny887@gmail.com או 0506719079 פריט רשימה
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    52 צפיות
    מ
    @המומחה כתבתי מהזיכרון לא חיפשתי. ברור שיש יותר מזה. ואני גם לא בטוח בכלל ש1159250 מחלקת. לגבי עדיפות בין קרן סל לנאמנות, נראה לי שההבדל הא בעיקר במיסוי, יש קרן נאמנות אירית שנסחרת בישראל?
  • -3 הצבעות
    112 פוסטים
    445 צפיות
    ב
    @משהמשה כתב בהשקעות אברכים: בין "אידישע קאפ" לכללי אוניברסיטה: @יושב-בגנים למה ? לי יש דרך עם 0 סיכונים ועשיתי את זה עם אחיין שלי... וב"ה אחד הרוויח הרבה והשני ירוויח בע"ה הרבה. לפני שהרב @הקול-השפוי יכתוב שיש כלל שאין דבר כזה בלי סיכונים. אבהיר שיש בזה הרבה סיכונים, רק שאני מודע להם מראש ויודע איך לפתור אותם. ולכן מבחינתי זה 0 סיכונים או איך שתקראו לזה בכללים שלכם. אני חושב שכאן @משהמשה הסביר את כל הדרך שלו בגדול איך שזה נראה הוא מסכים שצריך להזהר מסיכונים רק אצלו זה לא נקרא סיכון בגלל שיש לו דרכים לפתור את הבעיות החולקים עליו סוברים שדרכים לפתור את הבעיות לא נקראים אין סיכון אלא שיש פתרון אבל הסיכון קיים אחרי זה אני חושב שאין בכלל מחלוקת בדברים וכל אלו שמיד עונים נגד יכולים להבין את כוונתו ולהגיב בהתאם תנסו להבין את הראש שלו לפני התגובה
  • 6 הצבעות
    19 פוסטים
    348 צפיות
    כ
    @שמח-לעזור לא הבנתי. הרמתי ידיים.
  • כלכלת ארה"ב לאן?

שוק ההון והשקעות s&p 500
    12
    1
    3 הצבעות
    12 פוסטים
    353 צפיות
    טריידרט
    לפי הניתוח הטכני של איש מקצוע (שאני סומך עליו), אפשרי בהחלט (לא שזה הצפי) שהמדד S&P500 ירד עד 5100, דהיינו ירידה נוספת של 7.5% בערך, כלומר, שעד שם זה עדיין בגבולות התנודות הסבירות, אז אל תהיו מופתעים. לא יעוץ, ללא אחריות, אך חשוב לא להיכנס לפאניקה במדה וזה יקרה, כי העיתונאים יעשו מזה "קריסה טוטאלית בלתי ניתנת לשיקום לנצח"