דילוג לתוכן

לאן פני המדד?

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    51 צפיות
    צ
    @SH8597 בד"כ קרן כספית יותר טובה מפק"מ, בגלל גובה הריבית של קרן כספית שהוא די דומה לריבית בנק ישראל, ואילו הריבית בפק"מ היא פחות מזה. וסיבה נוספת שבקרן כספית המס הוא בניכוי אינפלציה בשונה מהפק"מ. אם בפק"מ אתה יכול לקבל ריבית יותר גבוהה מאשר ריבית בנק ישראל, אז בהחלט ייתכן שעדיף פק"מ. ומקסימום עוד שנה תבדוק שוב. בפרט שצפוי עוד ירידה בריבית. אבל לטווח של 4 שנים אתה יכול גם לקנות אג"ח ולקבע ריבית לפני הירידות, וגם לקוות לעליית מחיר האג"ח אם יהיו ירידות נוספות בריבית בנק ישראל. אבל הכי פשוט זה קרן כספית, לא צריך להבין בזה כלום. השאלה היא מה תהיה הריבית בשנים הקרובות.
  • 1 הצבעות
    21 פוסטים
    165 צפיות
    ש
    @אפ_על_פי_כן כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות: @שמש-מרפא כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות: אני משתמש ב-USFR. אפשר גם לקנות CD, אבל זה פחות נזיל. מנסה להבין, מה ההגיון לגדר את הכסף המזומן שלי מפני שחיקה ואינפלציה, ברכישת אג"ח של מדינה שאיני מתגורר בה, ושריבית ה- FED שלה והאינפלציה במטבע שלה (דולר) לא קשורה לריבית במדינה שלי ולמטבע של החיים שלי (שקל) ? והריבית שה- ETF הזו עשתה גם לא מלהיבה מדי, לא ברור אם מכסה אפילו את עלות ההמרה משקל לדולר... אני רואה שאתה יודע על מה אתה מדבר, ובטח פעלת מתוך שיקול דעת, לכן אני מנסה להבין את הסיבה. נכון להיום זה ריבית של 4.1% לשנה, שזה יפה בשביל כמעט 0 סיכון. יש גם FLOT שמגיע עם סיכון מסויים אבל תשואה טובה יותר (4.8%). אם יש לך עלויות המרות גבוהות מדי אז זה אכן לא שווה (אם כי תוכל פשוט להזרים לשם את ההכנסות הדולריות). אצלי אישית רוב ההכנסות בדולרים. אני מעדיף לא להשתמש בהם אלא לחסוך כמה שיותר כי הדולר נמוך בהרבה מהממוצע הרב שנתי. במקרה הזה הגידור פחות קשור לאינפלציה ישירות, אבל זה עדיף ממצב שהכסף נשחק בוודאות.
  • השקעה בזהב ובכסף

שוק ההון והשקעות שוק ההוו
    13
    0 הצבעות
    13 פוסטים
    165 צפיות
    ד
    אני חושב שזה דולר זה בורסה אמריקאית
  • מה העדכון הבא של המדד?

שוק ההון והשקעות מדד
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    140 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @בית-שמש ([image: 1765827810553.png]
  • 4 הצבעות
    71 פוסטים
    3k צפיות
    ברכת ה' תעשירב
    @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?: @ברכת-ה-תעשיר אם תקרא מה שכתבתי תפילה זו היא תפילה על נס. רק הסברתי למה יש רווח במה שהמשקיעים יפסידו רווח להם עצמם ולציבור כולו. צרם לי הנוסח "ומאידך, שלא יחזור וכו'" הרי מקירות ליבי אני מאחל לכ--ל עמ"י "שלא יצטרכו וכו'" ועלי מוטל "וחי אחיך עמך" בפרט לחברי הקרובים .. וגם אם טעו מרה בכ"א ייש"כ על הרבה מהדברים שכתבתם וקראתי