דילוג לתוכן

החזר מס על חסכון לכל ילד

חיסכון לכל ילד
33 10 1.6k 10

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    129 צפיות
    ס
    @א.א.פ. said: מה הכונה 'הפסדי הון'? אתה מתכוין לאפשרות שבתוך הקופת גמל להשקעה במהלך השנים שהשקעתי בו היו מסלולים שהפסידו הרבה?! זה נראה לי דבר שקיים יותר ב'מסחר עצמאי', שם לפעמים מניה מסיומת או קרן סל מסוימת הפסידה, וזה מקזז את חישוב הרווחים משאר התיק, אבל מה שייך 'הפסדי הון' בקופת גמל להשקעה, שמפוזר במסלול עוקב מדדי מניות ועוקב s&p? תודה על התשובות עד עכשיו, ואשמח לקבל הסבר נוסף. אם משכת כסף בפועל בהפסד, זה מתקזז עם הרווח.
  • 1 הצבעות
    9 פוסטים
    206 צפיות
    מ
    משה-צבי said: ולקבל ריבית והצמדה ללא מס. מצד שני אם תהיינה עליות מעל 4% + אינפלציה ההפסד הוא על אחוז העליה מעבר לסך זה, תיקון חשוב מאוד לא רק את החזר המס ניתן לקבל "רק" בתום שנת המס, אלא גם הריבית וההצמדה מחושבים החל מתום שנת המס ולכן יש לשקול זאת גם. אני רוצה לעשות סיכום קצר, 1.ככל שהתיק גדול יותר (סך התיק) והרווח הריאלי של התיק לא עולה בהרבה על הרווח שהמס המחויב על רווח זה הוא בשיעור שיזוכה בנקודות הזיכוי הבסיסיות הפנויות לו לדעתי ושוב "לדעתי" כדאי לו לשקול פעולת מכירה וקניה מחדש כבר כעת. 2.ככל שהתיק קטן יותר או שהרווח גבוה בהרבה יורד הכדאיות של מהלך זה במיוחד אם גם וגם גם תיק קטן וגם רווח גדול. בכ"א כדאי לשקול הלוואה עצמית (מהכיס כמו ש @השומר נוהג ) או לקחת הלוואה חיצונית.
  • 9 הצבעות
    9 פוסטים
    451 צפיות
    E
    @פשוט-יהודי בשלב זה עדיין לא, יש את מה שיש בגוף הפוסט אם יש לך שאלות נוספות אני זמין במייל או כאן, לבחירתך
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    217 צפיות
    רחל דיקמןר
    לא, היו על זה הרבה דיונים וחוות דעת של מומחים, אבל כרגע עמדת רשות המיסים היא ששכיר לא יכול להכיר בהוצאות.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    302 צפיות
    צ
    @משפחה-אחת א"א להמליץ לך, וגם אין תוכנית מומלצת. העיקרון הוא שלטווח הארוך אפשר וכדאי לקחת סיכונים, כלומר להשקיע במניות. מתוך ההנחה שגם אם יהיו ירידות, יש להם מספיק זמן להתאושש ולעלות הרבה יותר. ואילו לטווח הקצר, ממש לא כדאי לקחת סיכונים, ולכן לא כדאי להשקיע במניות. מה נקרא טווח ארוך? מקובל להגיד שבהפקדות חודשיות מ-7 שנים ומעלה זה טווח ארוך. איזה מסלולים יש שמשקיעים במניות בחסכון לכל ילד הלכה? אינפיניטי הלכה זה במדד העולמי, מיטב דש הלכה זה S&P500, מור הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [כמדומני, לא בדקתי כרגע]. הראל הלכה זה במדד עולמי ובת"א 125 [גם זה לא בדקתי כרגע]. אבל זה רק 75% חשיפה למניות. בשונה מהחברות שמוזכרות בראש הרשימה שהם כמעט 100% חשיפה למניות. אני נשאל הרבה בנוגע לזה, והתשובות צריכות להיות מותאמות, ראשית, כמה כסף כבר נצבר, אם לא נצבר הרבה כסף, ייתכן שאפשר להשקיע במניות גם בגיל יותר בוגר. מתוך ההבנה שגם אם יהיו ירידות לא יפסידו הרבה כסף, ויהיה אפשר להסתדר, ולפחות יש סיכוי של עליות. ואולי בכלל לא תמיד כדאי למשוך את הכספים כמו שכבר כתבו כאן, ואז אין שום מניעה מלהשקיע במניות.