דילוג לתוכן

חסכון בפוליסת חסכון

שוק ההון והשקעות
6 2 254 2
  • שאלה למומחים כאן
    אמנם דיברו על זה אבל יצאתי יותר מבולבל
    אני אברך ואשתי עצמאית 5 ילדים הגדול 17 הקטנה 6
    יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ס 1100000 מהקרן השתלמות שכיום היא נזילה בריבית פריים -0.2
    השאלה אם כדאי ונכון לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בגמל או בפוליסת חסכון או כל מכשיר אחר
    או אולי להשקיע בקרן נאמנות
    או אפשרות אחרת זה להפקיד חודשי בסביבות 1000-1500 ש"ח כיום יש לי הו"ק לקרן נאמנות איילון תיק מניות כשרה 5130042

ובאותו ענין השקעה בגמל או בפוליסת חסכון נעשית דרך חברות הביטוח?

תודה רבה לכל העונים

• שאלה למומחים כאן
    אמנם דיברו על זה אבל יצאתי יותר מבולבל
    אני אברך ואשתי עצמאית 5 ילדים הגדול 17 הקטנה 6
    יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ס 1100000 מהקרן השתלמות שכיום היא נזילה בריבית פריים -0.2
    השאלה אם כדאי ונכון לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בגמל או בפוליסת חסכון או כל מכשיר אחר
    או אולי להשקיע בקרן נאמנות
    או אפשרות אחרת זה להפקיד חודשי בסביבות 1000-1500 ש"ח כיום יש לי הו"ק לקרן נאמנות איילון תיק מניות כשרה 5130042

ובאותו ענין השקעה בגמל או בפוליסת חסכון נעשית דרך חברות הביטוח?

תודה רבה לכל העונים

@בן-עליה כתב בחסכון בפוליסת חסכון:

לפני ההתייחסות לעצם השאלה,
    למה עשית הו"ק דוקא לקרן הזאת,
    יש שם דמי ניהול גבוהים 0.84%. אמנם היא הביאה תשואה ממש יפה.
    האם זה קשור לשלח לחמך?

אתה בטוח שזה גובה ההלוואה שאתה יכול לקבל - מעל מליון שקל?

• לגבי השאלה האחרונה
    התבלבלתי בסכום נוסף עוד 0
    ההלוואה היא מאה ועשר אלף

לגבי השאלה הראשונה
    שעשיתי את הקרן הזו בדקתי קרן הלכתית לא ידעתי על שאר האופציות שיש
    ובזמן שאני עושה חיפוש על קרן הלכתית בדקתי באתר https://www.funder.co.il/ksherot
    עכשיו שאני רואה את האתר כאן אני מבין שיש עוד אפשרויות שלא כתובות תחת השם כשר או הלכתי

• לגבי השאלה האחרונה
    התבלבלתי בסכום נוסף עוד 0
    ההלוואה היא מאה ועשר אלף

לגבי השאלה הראשונה
    שעשיתי את הקרן הזו בדקתי קרן הלכתית לא ידעתי על שאר האופציות שיש
    ובזמן שאני עושה חיפוש על קרן הלכתית בדקתי באתר https://www.funder.co.il/ksherot
    עכשיו שאני רואה את האתר כאן אני מבין שיש עוד אפשרויות שלא כתובות תחת השם כשר או הלכתי

@בן-עליה
    לפני שאתה קונה קרן,
    אתה בודק במה הקרן משקיעה,
    מה גובה הדמי ניהול,
    מה ההיסטוריה שלה,
    או שאתה רק מסתכל האם יש כשרות וזהו?

דרך אגב,
    יש המון קרנות כשרות.
    תוכל לראות את הפירוט באתר של אהרן זלץ.
    יש גם קרנות נוספות מאושרות ע"י תשואה כהלכה אבל בלי כשרות.

• בדקתי את כל מכלול הדברים שכתבת

אבל כמו שכתבתי לפני כן לא הכרתי את האתר של אהרון זלץ
    וראיתי את הרשימה באתר ששלחתי

• בדקתי את כל מכלול הדברים שכתבת

אבל כמו שכתבתי לפני כן לא הכרתי את האתר של אהרון זלץ
    וראיתי את הרשימה באתר ששלחתי

@בן-עליה
    הכי פשוט זה להשקיע בהו"ק לקרן מחקה מדדים,
    אם אתה רוצה לקחת הלוואה,
    אתה כבר צריך להבין יותר מה הסיכונים.
    אני ממליץ לך לחפש כאן בפורום ולהחכים עוד באשכולות שעוסקים בזה,
    או לקחת ייעוץ.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    277 צפיות
    ד
    אין אותו במלאי
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    198 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @יום-הדין עקרונית החיסכון לכל ילד שייך בצורה חוקית לילד שלך. מה זה אומר זה לא אומר הרבה, אבל אני מכיר חברה צעירים שהוציאו את הכסף ללא ידיעת ההורים בבחרותם. (אז האמת היא שהם הוציאו דובר על סכומים קטנים אבל זה תמיד יכול לקרות) ככה שכדי שהכסף הזה ישמר ולא יבוזבז על ידי אחד מילדיך אתה תצטרך לחנך את ילדך מגיל צעיר שהכסף הזה מיועד לחתונה או הדירה שלו וכו' או במקרה שח"ו קורה ויורד למישהו ילד מהדרך הכסף יהיה שייך מבחינה חוקית לילד שיוכל גם לבזבז אותו על דברים לא מידי מרנינים.
  • 0 הצבעות
    167 פוסטים
    5k צפיות
    משה צבימ
    אני רואה שכבר הרבה זמן לא היו כאן תגובות אבל יש נקודה שלא שמתי לב שמישהו ציין (לא עברתי ממש על כל ההתכתבות) מינוף זה בעצם רמת חשיפה וקרנות לא ממונפות זה אומר רמת חשיפה של 100 % ישנם לכאורה 4 נקודות בקרנות ממונפות שחיקת תנודתיות 2.דמי ניהול 3.דמי מימון 4.סיכון מחיקה ברצוני לדבר על נקודה 1 שחיקת תנודתיות זה מצב שבו מדד הבסיס תנודתי ובמצב כזה ככל שרמת המינוף עולה כך הירידה חדה יותר אבל וכאן הנקודה הדרמטית שחיקת תנודתיות הוא מושג מתמטי שלא קשור כלל למינוף אלא ככל שרמת "החשיפה" גבוהה יותר כך רמת השחיקה גבוהה יותר ומושג זה מתחיל מרמת חשיפה שמעל 0 ואין שום הבדל בין חשיפה של 50% או 100% או 200% ככל שהחשיפה עולה כך הירידות בשוק תנודתי חזקות יותר ולהיפך בשוק תנודתי בו מדד בסיס נשאר באותה רמה אזי רמת חשיפה של מתחת ל 100% יניבו רווח לדוגמא המדד ירד ב 20% ואז עלה ב 25% המדד נשאר על אותו מחיר ואילו רמת חשיפה של נניח 50 % הייתה מניבה רווח של מעל 1% מה שדוגמא זו מראה שרמת חשיפה של 100% היא שרירותית לחלוטין!!! הנושא לא צריך להיות כן מינוף או לא מינוף כי זו טעות מתמטית הנושא היחיד צריך להיות כמה חשיפה כאן צריך לשקלל את רמת העלייה הצפויה ואת סטיית התקן הצפויה (שזה רמת התנודתיות) כמובן אין דרך לדעת מה יהיה בעתיד אבל עניין זה נכון גם לגבי העלייה הצפויה ובאם אתם מאמינים בעלייה צפויה פחות או יותר כמו בעבר כך גם התנודתיות צפויה פחות או יותר כמו בעבר (ניתן גם לקחת קצת מרווח באם התנודתיות בעתיד תגבר) נושא זה כמעט לא מדובר אך נבדק מחקרית והוא פשוט מאוד מחקרים על בסיס נתוני עבר הוכיחו שרמת החשיפה הרצויה היא בין 200% ל 300% על ה S&P ומדובר על חשיפה יומית שסובלת בהרבה משחיקת התנודתיות חשיפה חודשית(כמו הקרנות הישראליות) רצויה היא אף יותר מזה במצב כזה התשואה היסטורית הייתה קרוב לרמת המינוף כלומר קרוב לפי שתיים תשואה שנתית מורכבת, נסו רק לחשב את הריבית דריבית המסקנה מכל האמור היא לא קנו קרנות ממונפות אלא א קריאה להקים קרנות ממונפות עם רמות חשיפה מגוונות יותר (כמו פי 1.5 או 0.5 או סביב מספר הזהב שכאמור קל יחסית לחשב אותו) ב קריאה להקים קרנות ממונפות עם הכשר גלאט הון וכן על יותר מדדים ג נסו לחשב את רמת החשיפה המומלצת וייתכן שגם אם אין קרנות עם רמת חשיפה רצויה ניתן לאזן מחדש לדוגמא רמת חשיפה של 1.5 לקנות קרן ממונפת פי 3 ב 25% מהכסף וב75% קרן לא ממונפת ולאזן כל חודש מחדש כמובן שינם עמלות מכירה קניה ובעיקר מס אבל גם את זה צריך להכניס לחישוב ואני חושב שלמרות זאת רמת החשיפה המנצחת היא עדיין מעל 1 ישנה נקודה נוספת חשובה מאוד מדברים פה רבות עליה והיא הפסיכולוגיה או סיבולת התנודתיות שיש בקרנות ממונפות תשובתי לטיעון זה היא , אמת אבל גם כאן רמת חשיפה של 100 הוא שרירותי לחלוטין, אלא כמו שכתבתי ככל שרמת החשיפה עולה כך התנודתיות גוברת (וממילא גם השחיקה) וגם כאן כל אחד צריך לחשב את סיבולת התנודתיות שלו (אין איך לחשב) יש כאלו שגם 100% קשה להם ויש כאלו שגם 50% ומאידך יש כאלו שיכולים לעמוד ב 200% בקיצור גם כאן אין הבדל מהותי בין ממונפת ללא ממונפת זה פועל יוצא של רמת חשיפה והנידון מתחיל מ 0 עד בלי גבול לסיום: כל האמור פה הוא בעיקר ברמה התיאורטית כיוון שאין קרנות עם רמות חשיפה מגוונות ומכיוון שאינני יועץ פיננסי לא התייחסתי כלל לנושא הריבית שהיא חשובה מאוד (לצורך השגת מינוף משולם ריבית) אשמח לתגובות בעניין זה אין באמור משום המלצה לשום פעולה שהיא והאמור איננו ייעוץ פיננסי מצ"ב מאמר על מחקר בעניין https://www.advisorperspectives.com/articles/2015/04/21/should-leveraged-etfs-be-held-for-long-horizons
  • 6 הצבעות
    299 פוסטים
    15k צפיות
    ש
    @סמארט-הון סנפ ועולמי יורדים ביחד וק״ו נאסד״ק בריאות לא תהיה חייבת לרדת יותר מסתבר סטטיסטית שהיא פשוט לא תצמח מספיק
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    351 צפיות
    צ
    @אנונימי2 א"א להמליץ לך בפורום על כזה דבר, אבל בהחלט הגישה נכונה שחברות AI הם העתיד [יותר נכון הווה, והעתיד זה בכלל אנרגיה]. מצד שני תמיד יש את החשש שרק כמה חברות מסויימות יצליחו לכבוש את השוק, וכל השאר... אם אתה עושה את זה כחלק מהפיזור שלך, אבל א"א להמליץ לך על איזה סכום וכמה אחוזים מהתיק. השאלה היא האם אתה מבין את הסיכונים, או שברור לך שרק AI ואין לך שום צד אחר בכלל. כי AI זה לא שום קוד להצלחה ועליית ערך המנייה.