דילוג לתוכן

חסכון בפוליסת חסכון

שוק ההון והשקעות
6 2 115 2
  • שאלה למומחים כאן
    אמנם דיברו על זה אבל יצאתי יותר מבולבל
    אני אברך ואשתי עצמאית 5 ילדים הגדול 17 הקטנה 6
    יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ס 1100000 מהקרן השתלמות שכיום היא נזילה בריבית פריים -0.2
    השאלה אם כדאי ונכון לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בגמל או בפוליסת חסכון או כל מכשיר אחר
    או אולי להשקיע בקרן נאמנות
    או אפשרות אחרת זה להפקיד חודשי בסביבות 1000-1500 ש"ח כיום יש לי הו"ק לקרן נאמנות איילון תיק מניות כשרה 5130042

ובאותו ענין השקעה בגמל או בפוליסת חסכון נעשית דרך חברות הביטוח?

תודה רבה לכל העונים

• שאלה למומחים כאן
    אמנם דיברו על זה אבל יצאתי יותר מבולבל
    אני אברך ואשתי עצמאית 5 ילדים הגדול 17 הקטנה 6
    יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ס 1100000 מהקרן השתלמות שכיום היא נזילה בריבית פריים -0.2
    השאלה אם כדאי ונכון לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בגמל או בפוליסת חסכון או כל מכשיר אחר
    או אולי להשקיע בקרן נאמנות
    או אפשרות אחרת זה להפקיד חודשי בסביבות 1000-1500 ש"ח כיום יש לי הו"ק לקרן נאמנות איילון תיק מניות כשרה 5130042

ובאותו ענין השקעה בגמל או בפוליסת חסכון נעשית דרך חברות הביטוח?

תודה רבה לכל העונים

@בן-עליה כתב בחסכון בפוליסת חסכון:

לפני ההתייחסות לעצם השאלה,
    למה עשית הו"ק דוקא לקרן הזאת,
    יש שם דמי ניהול גבוהים 0.84%. אמנם היא הביאה תשואה ממש יפה.
    האם זה קשור לשלח לחמך?

אתה בטוח שזה גובה ההלוואה שאתה יכול לקבל - מעל מליון שקל?

• לגבי השאלה האחרונה
    התבלבלתי בסכום נוסף עוד 0
    ההלוואה היא מאה ועשר אלף

לגבי השאלה הראשונה
    שעשיתי את הקרן הזו בדקתי קרן הלכתית לא ידעתי על שאר האופציות שיש
    ובזמן שאני עושה חיפוש על קרן הלכתית בדקתי באתר https://www.funder.co.il/ksherot
    עכשיו שאני רואה את האתר כאן אני מבין שיש עוד אפשרויות שלא כתובות תחת השם כשר או הלכתי

• לגבי השאלה האחרונה
    התבלבלתי בסכום נוסף עוד 0
    ההלוואה היא מאה ועשר אלף

לגבי השאלה הראשונה
    שעשיתי את הקרן הזו בדקתי קרן הלכתית לא ידעתי על שאר האופציות שיש
    ובזמן שאני עושה חיפוש על קרן הלכתית בדקתי באתר https://www.funder.co.il/ksherot
    עכשיו שאני רואה את האתר כאן אני מבין שיש עוד אפשרויות שלא כתובות תחת השם כשר או הלכתי

@בן-עליה
    לפני שאתה קונה קרן,
    אתה בודק במה הקרן משקיעה,
    מה גובה הדמי ניהול,
    מה ההיסטוריה שלה,
    או שאתה רק מסתכל האם יש כשרות וזהו?

דרך אגב,
    יש המון קרנות כשרות.
    תוכל לראות את הפירוט באתר של אהרן זלץ.
    יש גם קרנות נוספות מאושרות ע"י תשואה כהלכה אבל בלי כשרות.

• בדקתי את כל מכלול הדברים שכתבת

אבל כמו שכתבתי לפני כן לא הכרתי את האתר של אהרון זלץ
    וראיתי את הרשימה באתר ששלחתי

• בדקתי את כל מכלול הדברים שכתבת

אבל כמו שכתבתי לפני כן לא הכרתי את האתר של אהרון זלץ
    וראיתי את הרשימה באתר ששלחתי

@בן-עליה
    הכי פשוט זה להשקיע בהו"ק לקרן מחקה מדדים,
    אם אתה רוצה לקחת הלוואה,
    אתה כבר צריך להבין יותר מה הסיכונים.
    אני ממליץ לך לחפש כאן בפורום ולהחכים עוד באשכולות שעוסקים בזה,
    או לקחת ייעוץ.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    241 צפיות
    ש
    @צמיחה כתב בהאם עדיף להחזיר למשכנתא, או להשקיע בשוק ההון?: ללא ספק עדיף להשקיע מאשר לחסוך 50 או 100 ש"ח שיעלמו בעו"ש בלאו הכי.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    91 צפיות
    בוטח בה'ב
    @צמיחה @צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?: אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה. כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה. ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?) השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    304 צפיות
    א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 2 הצבעות
    49 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @לא-רק-סנופי כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: @שמח-לעזור די!!!!!!!!!!! תפסיקו להסתכל על ההיסטוריה!!!!!! באמת אשמח לשמוע למה להשקיע בסנופי אם לא בגלל ההיסטוריה? נכון שיש תאוריה / הסבר (זה לא אותו דבר!) מאחורי הסטטיסטיקה, אבל ברור לכל בר דעת שאף אחד לא היה ממליץ למשקיע הפאסיבי לסמוך על תאוריה שלא מגובה בנתונים… ואפילו האקטיביסט המצוי לא ישקיע בחיים במניה שאין שום היסטוריה מאחוריה, אם לא של החברה הספציפית הזו אז של חברה בעלת נתונים דומים. הצצתם פעם קצת מאחורי הטבלאות והאקסלים?! ברור, המון… בדקתי כל משבר (25%+) שהיה בסנופי בעבר, ומה הסיבות שהוא קרה. אין שום קשר בין מה שהיה למה שיהיה. שוב, אז למה להשקיע שם? בסופו של דבר אם הקב"ה רוצה הכלכלה יכולה להתמוטט מכל מיני סיבות לא הגיוניות ואם הוא רוצה שהיא תצליח תהיה מליונר. מי דיבר על התמוטטות? 45% מהמקרים זה נראה לך תרחיש קיצוני? אנחנו צריכים רק לעשות השתדלות ולקחת סיכונים.... תרתי דסתרי, ודו״ק סליחה שהתעצבנתי פשוט נמאס כבר לקרוא את ההשוואות הללו.... באמת מפתיע שהתעצבנת… הפוך, כל תורף דברי היה לומר שלהשקיע במדד כאילו מישהו ״יודע״ מה יהיה, זה לשכוח מזה שהקב״ה מנהל את העולם! וכמו שבעבר היו מקרים שהרוויחו הרבה, היו בעבר מקרים שהרוויחו מעט… אנחנו רק עושים השתדלות, והקב״ה היחיד שקובע מה יהיה. אבל מכיוון שאני מאמין שפותח האשכול לא חשב שיש פה נביא או לפחות בעל רוח הקודש, אפשר להניח שהוא התכוון לשאול כפשוטו ממש: @סקרן-יז כתב בהאם שווה לקחת משכנתא בשביל להשקיע בS&P 500?: כיון שהלוואה במשכנתא בממוצע 5% ומשהו והתשואה הממוצעת של ההשקעה הוא 10% כולל הניהול ומכיוון שבהמשך הוא כתב שזה לתקופת השקעה של לפחות 11 שנים, אני רואה צורך להביא 2 גרפים רלוונטיים: הנתונים הם מויקיפדיה, והם כולל דיבידנדים. ואני לא לוקח אחריות עליהם, בהחלט יכול להיות שנעלם ממני פרט מידע שמשנה את התמונה לחלוטין… [image: 1763250473714-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-%C2%AA-1970.png] [image: 1763264485748-img_0956.jpeg] שמחתי לעזור
  • 1 הצבעות
    19 פוסטים
    1k צפיות
    קל זכותק
    בהחלט הספר של אהרן זלץ הוא מיוחד מאוד