-
כיום יש דיבורים רבים על האפשרות של ביטול תוכנית "מחיר למשתכן" לחייבי גיוס. מדובר בנזק משמעותי למגזר החרדי, אבל חשבתי על תועלת פוטנציאלית שעשויה להתגלות מהמהלך הזה.
אם תוכנית "מחיר למשתכן" תבוטל לחייבי גיוס, משמעות הדבר היא שכמעט כל הציבור החרדי לא יהיה זכאי להגרלות. לכאורה, הדבר יגרום לעליית מחירי הדיור במגזר החרדי. אך לצד זאת, עליית מחירים במגזר החרדי עשויה להביא לכך שהציבור החרדי יהיה מוכן לשלם סכומים גבוהים יותר על דירות בהשוואה לציבור הכללי.
כאן טמון הרווח הפוטנציאלי: במקומות המתחרדים, יווצר פער בין המחירים שהציבור החרדי יהיה מוכן לשלם לבין המחירים שהציבור הכללי יכול לשלם. פער זה עשוי להאיץ את תהליך ההתחרדות במקומות הללו, תהליך שיביא לרווח לטווח הארוך.
כמובן, שאין בכך כדי לפצות על הנזק הגדל שיגרם למגזר החרדי, אבל תמיד טוב להסתכל גם על חצי הכוס המלאה.
-
@הקול-השפוי
יש מקומות כמו עכו חריש עפולה אופקים ואולי עוד מקומות שהמחיר למשתכן עזר להתחרדות של מהמקום אז לא בטוח שיש חצי כוס מלאה -
@רואה-את-הנולד
ברור שאתה צודק,
ועדיין אפשר לקרוא לזה רבע הכוס... -
@הקול-השפוי
אם כבר הייתי פותח דיון על רווחיות מחיר למשתכן באופן כללי, שאומנם ישנה הנחה משמעותית בזכיה, אך המיקום, הזמן והשכירות שצריך לשלם לכמה שנים לא בהכרח מהווה זכיה מיוחדת מדי
איך שיהיה לא רואה אפשרות נורמלית לנשל את החרדים ממחיר למשתכן, כל עוד רוצים לאפשר לערבים להישאר בתוכנית למרות שהם לא מתגייסים תמיד יהיה ניתן להירשם ללימודים להוציא תלו"ש או לפתוח עסק, אא"כ הם יגיעו למסקנא ששווה להזיק להם ע"מ לפגוע באברכים -
@שמיל-שמיל
לאחרונה היה את הציטוט של ראש אגף התקציבים באוצר בעניין הזה.
ואם זה לא יבוא מהיועמשי"ת ושות',
יתכן שזה יהיה חלק מחוק כלשהו שיצטרך לתת איזשהם סנקציות.
לגבי ערבים אני לא יודע אם תהיה התנגדות גדולה שגם ערבים לא יהיו זכאים, ואם כן נוכל לסמוך על מוחם המלומד של המשפטנים שלנו שידעו להבדיל... -
הנה דוגמא לנימוק משפטי לביטול מחיר למשתכן לחייבי גיוס:
https://www.calcalist.co.il/real-estate/article/sjz9pgevyx -
עכשיו אני רואה שזה מופיע בתוכנית הדיונים של ועדת חוץ וביטחון יחד עם כל הגזרות האפשריות:
https://fs.knesset.gov.il/25/law/25_ls_bk_5714669.pdf?&~nfopt(fileDistorted=6075878540553286)
אבל זה כבר נושא לאשכול אחר -
@הקול-השפוי כתב בהרווח החרדי מביטול מחיר למשתכן לחייבי גיוס:
משמעות הדבר היא שכמעט כל הציבור החרדי לא יהיה זכאי להגרלות. לכאורה, הדבר יגרום לעליית מחירי הדיור במגזר החרדי.
אלא אם כן זה נכון שהקבלנים מייקרים את יתר הדירות שמחוץ לתוכנית מחיר מטרה, שאז בפרוייקטים המיועדים לחרדים מראש לא יהיו כאלו תוכניות ולא יהיה מה לייקר על החשבון.
בתנאי שלא יבאו בראש קטן קטן וישווקו מחיר מטרה בתכנון אולטרה חרדי עם גישה לתוכנית רק לאחרי צבא וכו'. -
לא יודע אם זה המקום להעיר על זה, אבל אם לשרים החרדים יש שכל הם צריכים להכניס שם בחוק שתתבטל הזכאות גם לחייבי גיוס מהמגזר הכללי והערבי, ושלום על ישראל. [חיילים בפועל ובמילואים הרי נרשמים תחת הטיקט שלהם, והערבים זה סתם בשביל לדפוק אותם, לא ידוע לי על פרוייקטים שיש לחרדים וערבים אינטרס משותף בהם].
אפשר כך לחסוך עוד כמה נרשמים מהמגזר הכללי ולשפר את הסיכויים לציבור החרדי שיש לו פטור מגיוס.
[אגב, אני חדש כאן, ואשמח לדעת אם יש דרך להקטין את הגופן של האותיות בפורום, זה מידי גדול בשבילי]
-
@דרכי-נועם כתב בהרווח החרדי מביטול מחיר למשתכן לחייבי גיוס:
צריכים להכניס שם בחוק שתתבטל הזכאות גם לחייבי גיוס מהמגזר הכללי והערבי
כמדומני שלא מצוי כמעט בציבור החילוני והערבי לרכוש דירה מתחת לגיל 26...
-
מ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- ב-