דילוג לתוכן

דירוג אשראי- האם כדאי להשקיע בתיקון?

כלכלת המשפחה
11 6 100 5
  • שלום,
    אשמח לעזרת המבינים בדירוג אשראי
    הסתכלתי בדוח נתוני האשראי (BDI) שלי,
    ברוב הפרמטרים קיבלתי "ציונים" מצויינים, אבל מופיע כאילו יש לי הלוואה בפיגור...
    האמת היא כי ההלוואה הנ"ל (בסכום קטן מלכתחילה) מעולם לא הייתה בפיגור,
    וזו טעות של הבנק -(לא משנה כל הפירוט אבל בוודאות טעות) וכל פעם הוכחתי להם שאין שום פיגור ושיתקנו אצלם... אבל כאילו לדבר אל הקירות.
    בסופו של דבר סגרתי את כל ההלוואה בפעם אחת וזהו.
    רק מה, לא טרחתי לפנות אליהם לבקש לתקן את דיוחי מאדר אשראי לבנק ישראל...
    ולכן עכשיו אותו דיווח מוטעה שלהם- משפיע על הדירוג שלי.

הייתי מנדנד להם שיתקנו,
    אלא שבכל מקרה בחודש 05 השנה חולפות 3 שנים מאז חודש ה"פיגור" האחרון.
    השאלה היא-
    האם כדאי בכל זאת להתעקש שיתקנו?
    או שבחלוף 3 שנים השפעות המעשייה יחלפו בלי עקבות?
    (בחודשים הקרובים לא צפוי שום שימוש מעשי בנתוני האשראי שלי)

• שלום,
    אשמח לעזרת המבינים בדירוג אשראי
    הסתכלתי בדוח נתוני האשראי (BDI) שלי,
    ברוב הפרמטרים קיבלתי "ציונים" מצויינים, אבל מופיע כאילו יש לי הלוואה בפיגור...
    האמת היא כי ההלוואה הנ"ל (בסכום קטן מלכתחילה) מעולם לא הייתה בפיגור,
    וזו טעות של הבנק -(לא משנה כל הפירוט אבל בוודאות טעות) וכל פעם הוכחתי להם שאין שום פיגור ושיתקנו אצלם... אבל כאילו לדבר אל הקירות.
    בסופו של דבר סגרתי את כל ההלוואה בפעם אחת וזהו.
    רק מה, לא טרחתי לפנות אליהם לבקש לתקן את דיוחי מאדר אשראי לבנק ישראל...
    ולכן עכשיו אותו דיווח מוטעה שלהם- משפיע על הדירוג שלי.

הייתי מנדנד להם שיתקנו,
    אלא שבכל מקרה בחודש 05 השנה חולפות 3 שנים מאז חודש ה"פיגור" האחרון.
    השאלה היא-
    האם כדאי בכל זאת להתעקש שיתקנו?
    או שבחלוף 3 שנים השפעות המעשייה יחלפו בלי עקבות?
    (בחודשים הקרובים לא צפוי שום שימוש מעשי בנתוני האשראי שלי)

• שמעתי את הפודקאסט, מאד מעניין ומלמד המון.
    אבל לא לחלוטין הבנתי את הנקודה הזו -
    האם במקרה כזה (שזה נקרא חמור במונחי דירוג אשראי) גם כן הכל נמחק בתום 3 שנים בלי עקבות?

• שמעתי את הפודקאסט, מאד מעניין ומלמד המון.
    אבל לא לחלוטין הבנתי את הנקודה הזו -
    האם במקרה כזה (שזה נקרא חמור במונחי דירוג אשראי) גם כן הכל נמחק בתום 3 שנים בלי עקבות?

@אפ_על_פי_כן כתב בדירוג אשראי- האם כדאי להשקיע בתיקון?:

0

כן
    לאחר 3 שנים נמחק הכל אפי' חדלות פירעון והוצאה לפועל

• @אפ_על_פי_כן כתב בדירוג אשראי- האם כדאי להשקיע בתיקון?:

0

כן
    לאחר 3 שנים נמחק הכל אפי' חדלות פירעון והוצאה לפועל

• בוודאות אין יכולת לאנשי מקצוע להוציא דוח ישן יותר מ3 שנים על מנת לקבל אינדקצייה?

• בוודאות אין יכולת לאנשי מקצוע להוציא דוח ישן יותר מ3 שנים על מנת לקבל אינדקצייה?

@אבי-ה-נערה
    על איזה אנשי מקצוע אתה מדבר?

אתה יכול להוציא מבנק ישראל דו"ח נתונים גם ליותר,
    אבל נותני האשראי מקבלים את המידע מחברות הגירוד ולא מבנק ישראל,
    וחברות הדירוג לא מקבלות עליך נתונים יותר מ3 שנים כך שאין לה איך לדעת מה היה קודם ולכן זה לא משפיע על הדירוג.

רק לציין שמה שכתב @משכנתא-בקצב-שלך לאחר 3 שנים נמחק הכל אפי' חדלות פירעון והוצאה לפועל זה רק אחרי שנסגר התיק עוד 3 שנים, וכן בחשבון מוגבל 3 שנים אחרי שנגמר ההגבלה.

• @אבי-ה-נערה
    על איזה אנשי מקצוע אתה מדבר?

אתה יכול להוציא מבנק ישראל דו"ח נתונים גם ליותר,
    אבל נותני האשראי מקבלים את המידע מחברות הגירוד ולא מבנק ישראל,
    וחברות הדירוג לא מקבלות עליך נתונים יותר מ3 שנים כך שאין לה איך לדעת מה היה קודם ולכן זה לא משפיע על הדירוג.

רק לציין שמה שכתב @משכנתא-בקצב-שלך לאחר 3 שנים נמחק הכל אפי' חדלות פירעון והוצאה לפועל זה רק אחרי שנסגר התיק עוד 3 שנים, וכן בחשבון מוגבל 3 שנים אחרי שנגמר ההגבלה.

@אבי-ר.
    אשמח אם תוכל לראות את הסיפור עליו דיברתי בפוסט הראשון...
    האם הדיווח השלילי יימחק אחרי 3 שנים מחודש ה"פיגור" האחרון?
    או 3 שנים ממתי?

• @אבי-ר.
    או 3 שנים ממתי?

@אפ_על_פי_כן
    לא בדיוק הבנתי למה אתה קורה פיגור אחרון,
    אם הכוונה לפעם האחרונה מבחינתם שלא שילמת להם, אבל אצלם זה עדיין נשאר רשום כפיגור שצריך לשלמו עד שפרעת את כל ההלוואה, אז בהחלט זה יסתיים רק אחרי 3 שנים מהפירעון האחרון.
    (ניתן לראות בדו"ח נתוני אשראי מבנק ישראל עד מתי הם דיווחו)

• @אבי-ר.
    או 3 שנים ממתי?

@אפ_על_פי_כן
    שים לב פתחתי נושא חדש על העניין, כדי שזה יהיה לא רק כתשובה על שאלה פרטית.
    תיקון מידע בדירוג אשראי

נושאים מוצעים

• תיקון מידע בדירוג אשראי

כלכלת המשפחה דירוג אשראי
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    28 צפיות
    א
    עוד נקודה שיש לדעת לפי החוק כשיש פיגור בתשלום של הלוואה הבנק ידווח למערכת רק אם התקיימו שלושה תנאים, דבר ראשון שהפיגור הוא מעל 200 ש"ח, פחות מזה לא אמור להיות מדווח, דבר שני שעברו 30 יום מהיום שבו היה צריך לשלם, ודבר שלישי והכי חשוב זה שזה רק בתנאי שהבנק שלח התראה ללקוח שיש לו פיגור, במקרה שהבנק לא שלח לו התראה הוא לא יכול לדווח, ובמקרה והוא כן דיווח עליו מוטלת חובת ההוכחה ע"כ, ובמקרה שרואים שלא התקיימו שלשת התנאים יש לפעול כהנ"ל.
  • 0 הצבעות
    19 פוסטים
    196 צפיות
    א
    אצלי זה היה באותו בנק בדירה אחרת אבל כך הבנתי מסוכן הביטוח
  • דירוג אשראי - כל המידע

כלכלת המשפחה דירוג אשראי קפטן קרדיט
    27
    1 הצבעות
    27 פוסטים
    866 צפיות
    א
    @יצחק-שקל-דעת כתב בדירוג אשראי - כל המידע: ניתן לקבל דירוג אשראי אצל בנק ישראל – הוא הגוף שמרכז את כל המידע האשראי עליך (בעקבות "חוק נתוני אשראי"). ניתן להיכנס לאתר בנק ישראל "נתוני אשראי" להזדהות עם ת"ז ונתוני כרטיס אשראי ולקבל דוח אישי חינם פעם בשנה. בבנק ישראל אפשר לקבל רק נתוני אשראי (בבנק ישראל יש רק את הנתונים וחברות דירוג האשראי הם אלה שמדרגות במספרים) @יצחק-שקל-דעת כתב בדירוג אשראי - כל המידע: חברות פרטיות מספקות דוחות מפורטים ולעיתים גם שירותי מעקב בתשלום. זה שתי לשכות האשראי המורשות מטעם בנק ישראל לתת את הדרוג (בי די איי ודן אנד ברדסטריט) @יצחק-שקל-דעת כתב בדירוג אשראי - כל המידע: (בישראל בין 0 ל־1000) (זה נכון לדן אנד ברדסטריט, בבי די איי זה כמו בארה"ב שאצלה הדירוג הוא מ350 עד 850) @יצחק-שקל-דעת כתב בדירוג אשראי - כל המידע: פיזור אשראי נכון (הלוואות קטנות ולא חוב גדול אחד כבד). מנין לך זה? ככל הידוע לי ריבוי הלוואות מוריד את הדירוג א"כ עדיף הלוואה אחת גדולה מאשר הרבה קטנות.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    536 צפיות
    חופש כלכליח
    @פלוס כתב בהתנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות?: אביא את זה אולי בהמשך נשמח כמובן
  • 0 הצבעות
    34 פוסטים
    985 צפיות
    הקול השפויה
    @יצחק-שקל-דעת כתב בהאם הציבור החרדי מתעורר לכלכלת המשפחה? דיון על מגמת החיסכון וההשקעות לחתונות ילדים: שלום וברכה !! אני שמעתי שזה נכנס לציבור החרדי מהסיבה שבחיסכון לכל ילד נתנו בחירה למסלול השקעה ואז ככה הציבור נכסף לזה. קשה להאמין