דילוג לתוכן

דמי לידה - גם על הפרשים

כלכלת המשפחה
3 2 131 2
  • רציתי להביא לידיעת הציבור ממה שאירע עמי ואולי יכול גם להועיל לאחרים ואתאר את תיאור העובדות ובסוף את המסקנא בהדגשה
    אשתי יצאה לחל"ד בשעטו"מ לפני כשנה וקיבלנו מביטוח לאומי את המגיע לנו בהתאם לתלושים האחרונים.
    לאחר מכן קיבלנו בתמוז אב הפרשים (השלמות משכורת רטרואקטיבית) על כל השנה שזו פרקטיקה רווחת בתחום ההוראה שחלק מהשכורת משולמת רטרו על כל השנה
    עכ"פ, לאחר תקופה חשבתי שלכאו' מגיע לי על כך תוספת מהביטוח לאומי ובפעמים הקודמות זה היה מדווח אוטומטית ע"י המעסיק וכאן לא ראיתי שהגיע הכסף
    ופניתי למעסיק (למחלקה הרלוונטית) ונאמר לי שעקב השינויים שקרה בתחום בתקופה האחרונה אז החליפו מיחשוב ולכן אין עדכון אוטמטי והם משתלים לבדוק ידנית ועקב פנייתי הם אמרו שיבדקו וישלחו את הנתונים לביטוח לאומי ואכן לאחר תקופה נכנס סכום של כמה אלפי ש"ח מהביטו"ל
    אז רציתי להביא לידיעת הציבור את העניין של לבדוק תלושים במשך השנה שאחרי הלידה ובאם נכנס שם הפרשים אזי לעקוב האם זה דווח לביטוח לאומי וככל ולא לטפל בעניין

• רציתי להביא לידיעת הציבור ממה שאירע עמי ואולי יכול גם להועיל לאחרים ואתאר את תיאור העובדות ובסוף את המסקנא בהדגשה
    אשתי יצאה לחל"ד בשעטו"מ לפני כשנה וקיבלנו מביטוח לאומי את המגיע לנו בהתאם לתלושים האחרונים.
    לאחר מכן קיבלנו בתמוז אב הפרשים (השלמות משכורת רטרואקטיבית) על כל השנה שזו פרקטיקה רווחת בתחום ההוראה שחלק מהשכורת משולמת רטרו על כל השנה
    עכ"פ, לאחר תקופה חשבתי שלכאו' מגיע לי על כך תוספת מהביטוח לאומי ובפעמים הקודמות זה היה מדווח אוטומטית ע"י המעסיק וכאן לא ראיתי שהגיע הכסף
    ופניתי למעסיק (למחלקה הרלוונטית) ונאמר לי שעקב השינויים שקרה בתחום בתקופה האחרונה אז החליפו מיחשוב ולכן אין עדכון אוטמטי והם משתלים לבדוק ידנית ועקב פנייתי הם אמרו שיבדקו וישלחו את הנתונים לביטוח לאומי ואכן לאחר תקופה נכנס סכום של כמה אלפי ש"ח מהביטו"ל
    אז רציתי להביא לידיעת הציבור את העניין של לבדוק תלושים במשך השנה שאחרי הלידה ובאם נכנס שם הפרשים אזי לעקוב האם זה דווח לביטוח לאומי וככל ולא לטפל בעניין

@משה-עוזיאל
    ההפרשים שקיבלת כנראה זה הבראה וביגוד שמשולמים לעבדי הוראה בד"כ בחודשים אלו,
    ואכן כתבתי על כך כאן בחודש אב, מומלץ לראות שם פרטים מדויקים מתי אפשר לתבוע הפרשי דמי לידה ומתי לא.

• אכן,
    אך לעובדי הוראה גם מצוי שמקבלים חלקים מהמשכורת חלקים על גמול מקצוע ופיצול כתה ויוח"א באיחור ולעתים אף תקופה ארוכה לאחר כך (לדוג' על שנה פ"ה יכולים לקבל בבת אחת באמצע שנת פ"ו) כך שיש לשים לב לאו דווקא בבחודשים אלו

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    10 פוסטים
    212 צפיות
    ש
    @zevy גם לי העלו ל171 ושלחו מכתב, זה באמת על הצמדה למדד אז בינתיים בלע"ה לא העלו את המחיר אחרי הכותרות המפוצצות
  • 5 הצבעות
    9 פוסטים
    211 צפיות
    ניסן עציונינ
    @שמיל-שמיל כתב באיך כולנו משלמים מס על מס, ואז מס הכנסה על המס על המס.: @ניסן-עציוני בא נשאל כך חוץ ממס הבלו יש מדינה בעולם שלא פועלת בצורה דומה? אין לי מושג למען האמת אני לא מתעסק בכלל במיסים ואני בספק כמה הטורים האלו נחוצים יש דעה שאומרת שהידע הזה הוא חשוב כדי להסתכל על התמונה הרחבה, אבל יש גם דעה שאומרת לא להטריח עם הפרטים הקטנים, שאלה.
  • 1 הצבעות
    21 פוסטים
    541 צפיות
    ה
    @מפתח_בינה תעלה בבקשה את החשבונית כמובן בטשטוש הפרטים שלך
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    296 צפיות
    ס
    @שבתי-בבית-ה @שבתי-בבית-ה כתב באיך מקבלים דמי לידה כשאין תלוש (ועבודה)??: מן הסתם אפשר לערער במקרה של טעות, אין צורך אפי' לערער, פשוט שולחים פנייה באזור האישי של ביטוח לאומי ומבקשים לחשב שוב לפי 6/3 חודשים (הגבוה מביניהם), הם מחשבים שוב ושולחים את ההפרש. @שבתי-בבית-ה כתב באיך מקבלים דמי לידה כשאין תלוש (ועבודה)??: הרי כל הדיווח מתנהל מול הבוס/ית? המעסיק רק שולח את התלושים לביטוח לאומי אם יש לו הסכם מולם, ואם אין לו הסכם עם ביטו"ל אתה צריך לשלוח להם את התלושים, אבל בכל מקרה את החישוב ביטו"ל עושה, אם יש טעות בחישוב הכתובת היא ביטוח לאומי ולא המעסיק.
  • 1 הצבעות
    16 פוסטים
    593 צפיות
    מ
    @התותח-זה-אני אין פסוק בתורה שאומר להוציא כסף על סיוע מקצועי וכמה לשלם עליו. -ה' נתן חכמה לבני אדם כדי שיוכלו לברר מה יביא להם את מה שצריכים. אז מי שכבר מתנהל נכון - שאפו! מי שצריך לתקן משהו, שישאל את עצמו איך הוא עושה את זה: למצוא מידע חינם און-ליין? לקרוא ספר? להצטרף לסדנא קבוצתית של גברים? ליווי זוגי חינמי אצל ארגון מסוים? ליווי בתשלום של 2000 ש"ח? ליווי בתשלום של 15 אלף..? בודאי צריכים סיבה לשלם יקר כשאפשר לשלם זול או כלום, תבררו, תשאלו, תתייעצו... אבל אל תתנו לעצמכם להישאר בלי כלום כי שמעתם שליווי חינם לא עוזר, וגם אין לכם כסף לשלם... מעניין לעניין באותו עניין: לאחרונה תליתי בחדר הקפה של הקהילה תובנות בעניין שינויי הרגלים בכיף, תכנון והשגת יעדים וכו' -מה שנוגע לשיפור בכלכלת המשפחה ובכל נושאי החיים. היום הגיע אלי אברך ואומר לי - 'תשמע משה חיים - הערך שאתה כותב פה הוא ממש מטורף! אבל תגיד לי; למה שמישהו יבוא דווקא אליך כשיש אחרים שזולים יותר..?' 'הנה לך' אמרתי לו, 'כבר שנים שאתה מכיר את המושג מאמן כלכלי--- ורק בשבועות האחרונים נודע לך כמה עומק יש בזה, ואיך שאדם שעובר 6 הכשרות באימון ופיננסים יש לו הרבה מה למכור... אז האם אתה לא חושב שמי שרואה את המהלך שלי ומתחבר לסגנון - יעדיף לשלם לי יקר יותר מאשר למאמן אחר שלא יודע להסביר למה הוא לוקח כסף על מכירת אוויר?' 'טוב נו - עכשיו שאנשים רואים את כל מה שאתה כותב, אז הם מתחילים להתחמם... והם ילכו למישהו שלוקח זול, ואע"פ שאין לו כישרון הסבר כמו שלך; מה זה משנה? העיקר הוא עושה את אותה העבודה...' שתקתי. רק הסתפקתי אם להיעלב או לרחם... ומעניין לעניין בעניין אחר: אם אתה מכיר מאמן כלכלי שתקוע בלי לקוחות או שלא מצליח להוביל אנשים לשינוי בפועל... -אני מקיים וובינר חד-פעמי בשבוע הקרוב כדי לחלוק תובנות חשובות שיעזרו למאמנים עם האתגרים שלהם. אז תוכל לתת לו את המייל שלי להצטרפות ללא תשלום. שבת שלום לכולם!