-
יש חת"ס שאומר שכ"א נולד עם כל הכישורים חלקם גלויים חלקם נסתרים אך אפשריים.
לפעמים זה נותן לנו כח לגלות שיש לנו את זהעוד בהנ"ל:[במיוחד כשאנו לא רוצים לצאת לעבוד-אשרינו]
"תשלום אינו על עבודה או מאמץ הוא על האחריות שלי לעניין."
יכול להיות שאנחנו עושים פעולה "פשוטה" אך היא דורשת אחריות ומכאן צא ולמד...
אני לא אוהב להביא דוג' אך נחרוג-החברותא שלי בכולל גר בסמיכת אליו בערב יש שם שיעור בדף היומי ערבית ואח"כ לימוד עם נוער מתחזק-שהוא שותף בו
בהתחלה עקב השיעור ועד שניגש חזן היו בורחות דקות יקרות ואיתם חלק מהנוער, יום א' פנו לחברותא שלי ובקשו אם יוכל להיות חזן קבוע [הרי הוא מתפלל שם] וכך לקצר את הדק' היקרות הוא לא עשה שום דבר נוסף בחייו
אך דרש תשלום בהתחלה לא הבנתי למה אך למעשה זה מובן אתה צריך לארגן חזן בימים שיש לך ארוע לחשב כל יציאה מהעיר לשעת ההגעה וכו'
התשלום שהוא קיבל זה רק על האחריות. -
@סייעתא-דשמיא כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
מה זה נקרא 'תיקים קלים'?
תיקים שצריך להבין היטב את חוקי וכללי ביטוח לאומי, אך לא צריך להיות הכי מתוחכם ולצרף מכתב מעו"ד וכדומה,
וסה"כ לעזור ללקוח להשיג מסמכים איכותיים הנדרשים, למלאות את הטפסים הנדרשים, ולהעלות באזור האישי של ביטוח לאומי.
הרבה מאוד אנשים אפילו את זה אינם יועדים לעשות, כיוון צו"ל/תמים/מתנזר מאינטרנט
תחומים 'יחסית' קלים:
אוטיזם בתפקוד בינוני ונמוך
עיכוב התפתחותי
DQ נמוך
סיוע בתקשורת
תסמונת דאון
מוגבלות שכלית התפתחותית
אלרגיה קשה
אפילפסיה בינוני
ועודנ.ב. בפריפריה (בעצם מחוץ לערים חרדיות) תיקים קלים המונגשים בצורה מקצועית מאושרים די בקלות, ולרוב אפילו ללא וועדה.
-
@טריידר כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
תיקים שצריך להבין היטב את חוקי וכללי ביטוח לאומי, אך לא צריך להיות הכי מתוחכם ולצרף מכתב מעו"ד וכדומה,
אין מושג של מכתב מעו"ד בקצבת ילד נכה, זה לא עוזר לכלום.
תחומים 'יחסית' קלים:
נכון שיש תיקים קלים, אבל חשוב להדגיש שאם מגיע אליך לדוגמא אב לילד תסמונת דאון לא מספיק להכיר את הכללים (הפשוטים) של תסמונת דאון, אלא צריך גם להכיר את העילות הרלוונטיות הנוספות שיכולות להעלות את הקצבה, לדוג' מום לבבי, ליקוי שמיעה כולל ליקוי הולכתי, ליקוי ראיה, טיפול רפואי מיוחד, תלות וכו'. כמו כן לדוגמא בעיכוב התפתחותי או DQ נמוך צריך להבין ממה זה נובע ואם ישנם עוד עילות, ועוד על זה הדרך אבל הרעיון ברור, מי שמתעסק בזה צריך לדעת את כללי ביטוח לאומי בכל העילות ולא רק בתחומים ה'קלים'.
חשוב לי לחדד שזה לא סיבה לפנות לחברות למיצוי זכויות (שוב, לא מכליל וכו') כמו שכתבתי כאן, אני רק בא להדגיש שמי שרוצה להתעסק בזה צריך להכיר את כל העילות וכלליהם. -
אין מושג של מכתב מעו"ד בקצבת ילד נכה, זה לא עוזר לכלום.
מה לעשות שאני מכיר כמה וכמה משפחות שקיבלו קצבת ילד נכה עבור ילד עם ADHD,
דווקא ע"י שעו"ד הגיש את התיק עבורם, והדגיש שהצהירו לפניו על חומרת ההתנהגות של הילד בבית וכו'. -
הרעיון ברור, מי שמתעסק בזה צריך לדעת את כללי ביטוח לאומי בכל העילות ולא רק בתחומים ה'קלים'.
פשוט,
כמו מנעולן וחשמלאי שרוצה להתעסק רק בעבודות קלות,
עדיין חייב להבין היטב את המערכת הבסיסית,
אחרת יתחשמל למוות...סה"כ כל הנ"ל הם תיקים קלים ביחס לתביעות אי כושר עבודה עבור מבוגרים, או ידלים על רצף האוטיזם אך בתפקוד גבוה, ADHD, מום לב (שלא מספיק מוגדר ובפרטים רבים מאוד) וכו' וכו'.
וזה מתאים לאברך רציני ומוכשר שלומד את הסגויא לעומק ומתייעץ עם מביני דבר...
-
מה לעשות שאני מכיר כמה וכמה משפחות שקיבלו קצבת ילד נכה עבור ילד עם ADHD,
דווקא ע"י שעו"ד הגיש את התיק עבורם, והדגיש שהצהירו לפניו על חומרת ההתנהגות של הילד בבית וכו'.אם הם קיבלו על ADHD הם היו מקבלים גם בלי מכתב מהעו"ד. קביעת הצורך בהשגחה בוועדה נבדקת אך ורק על פי מכתבים רפואיים, מכתב מהמסגרת הלימודית ובדיקת הילד בוועדה, גם דברי ההורים בוועדה יכולים לעזור, אבל מכתב מעו"ד לא מעלה ולא מוריד, באותה מידה ההורים יכולים בעצמם לכתוב ולהגיש לוועדה במקום לדבר.
-
@סייעתא-דשמיא
עוד רעיונות להגדלת הכנסות מנסיון:
השכרת דירה לשבת- תלוי במקום מגורים
הקלדות
תיווך דירות ע"י שיתוף פעולה עם מתווך מקומי או אפי' עצמאי -
@סייעתא-דשמיא
מעניין, דוקא אני הייתי בטוח שלבוא עם עו"ד זה יותר מועיל.
כי כשאני הייתי לבד בוועדה וגם בערער, ושמעו את מה שאמרתי, הקליטו וכתבו, והצגתי מסמכים, והרופאים שם בדקו את הילד וראו כדברי ושאני צודק, ובכל זאת לא הועיל כלום.
כשהרופא מנסה לבדוק האם הילד יכול לשבת או להתהפך והילד לא מצליח, וכל האנשים שנמצאים בוועדה רואים את זה, ובכל זאת במסמך הם כותבים שהילד יושב ומתהפך, אז מה יכול להועיל נגדם? -
@צמיחה
לבוא עם עו"ד - כן, אבל מכתב מהעו"ד שכותב שההורים הצהירו לפניו על חומרת ההתנהגות של הילד בבית וכו' - לא, זה לא מוסיף כלום יותר מאשר מכתב שההורים עצמם כותבים או מדברים בוועדה.@צמיחה כתב ברעיונות להגדלת הכנסות לאברכים:
כי כשאני הייתי לבד בוועדה וגם בערער, ושמעו את מה שאמרתי, הקליטו וכתבו, והצגתי מסמכים, והרופאים שם בדקו את הילד וראו כדברי ושאני צודק, ובכל זאת לא הועיל כלום.
כשהרופא מנסה לבדוק האם הילד יכול לשבת או להתהפך והילד לא מצליח, וכל האנשים שנמצאים בוועדה רואים את זה, ובכל זאת במסמך הם כותבים שהילד יושב ומתהפך, אז מה יכול להועיל נגדם?בלי להתייחס למקרה הספציפי שלך, אפשר להגיש תביעה חוזרת אחרי חצי שנה. אם נדחת פעם קודמת תנסה לתבוע שוב עם עו"ד, המלצה שלי - עו"ד שרונה תגר, אבל תחליט אתה.
-
*סוכן פאנלים סולאריים.
(מתאים בפרט לבעלי מצברים)*תיווך דפוס לאברכים שמוציאים ספר.
(למצוא דפוס זול, לסגור אתו על אחוזים, ולהפנות אליו)*השכרת חדר מרווח בבית במשך שעות הבוקר לגן פרטי.
(יש הרבה גננות המעדיפות שהגן לא יהיה בביתם, או במיקום/קומה יותר מבוקש)*ניוד קווי פלאפון.
(לחברי בית הכנסת/כולל/חברים)*מכירת עדשות מגע בהזמנה.
*השכרת כלי עבודה בתשלום.
*השכרת קרוקינט חשמלאי.
(בפרט בבין הזמנים)*ייבוא ומכירת מוצרים בתחום הבריאות.
(בדיקת ה. / בדיקת ב. / אקמול / מניעת ה. ועוד)
[בחו"ל (אנגליה למשל) דברים אלו נמכרים ברבע מחיר, וללא מרשם] -
*לארח ילדים מיוחדים לכמה ימים - מה שנקרא "ימי הקלה".
(כ200 ש"ח ליום, הילדים ממילא יוצאים עם הסעה למסגרת בשבע וחצי וחוזרים בחמש וחצי,
אפשר לסרב למקרים קשים ולקבל את הילדים בתפקוד גבוה יותר,
יש ילדים הנראים ומתנהגים כמעט נורמלי לגמרי עם תעודת נכה,יש להירשם במאגר עזר מציון, ולחילופין להציע למשפחות מוכרות הזכאיות,
ואף קרובי משפחה! (לא אחים/דודים/סבים של הילד - אבל כן בני דודים והלאה,כמובן זה רק למי שמתאים לזה, כמו כל הרעיונות הנ"ל)
-
*להכין ארוחות ללא אלרגנים לבחורי ישיבות סמוכות.
(עבר בני ישיבות בעלי אלרגיה הלומדים בישיבות רחוקות מביתם, ומוכרחים לארוחות מותאמות,
מתאים למי שממילא מכין ארוחות נטולי גלוטן/ביצים/ וכו' עבור אחד מבני המשפחה,
בפרט עבור הכנת ארוחות לבני ארה"ב ניתן לקבל תמורה מכובדת,
לפרסם בלוח מודעות של הישיבות הסמוכות) -
מ מונטיפיורי העביר נושא זה מ- ב-