דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

• @פייביש
    אני שמח שאתה מנסה לברר את העניין.
    נכנסתי לעניין רק לאחר שנודע לי שיש אברכים רבים שרצו להשקיע במקום מניב, וכספם בפועל בסיכון גבוה הרבה יותר ממה שהם חשבו, ולכן באתי לחשוף להם את האמת רק לטובתם.
    אם הדבר רע בעיניך - אשמח שתסביר מדוע.

לא ידוע לי שהאדמו"ר מגור או אדמו"ר או אחד מגדו"י האחרים הורו להשקיע שם כסף, ולמיטב ידיעתי אין אף אחד מגדולי הדור שסבור שיש לשתוק במקרה של גילויים שהגיעו לידינו.

פניתי לגדולי הדיינים שבקיאים מאוד בדיני ממונות, והם סברו שיש לעצור את הכול ומיד, ואותם שאלתי לפני כל הודעה שפרסמתי.
    כואב לי שאתה מכפיש כאילו זלזלתי בהוראות הרבנים ודיינים, ואודה אם תוכל לעדכן כאן איך החקירה או הודעה כלשהיא מצדי סתרה את דעתם, כי ההיפך הוא הנכון.

נ.ב. ברור לי שאתה לא מכיר את התיק - ורק בגלל שאני נזהר בכבוד הרבנים, אחרת היית כותב אחרת לחלוטין או שהיית שותק.

@איצ-ה-דז-אלובסקי
    שכויח על כל שקל שאתה מציל לציבור היקר

• @פייביש
    א. עדיין לא הבנתי איזה מידע אסור לחשוף, אבל בוא נניח בצד. משום מה מתחילת הדיון במקום להביא הוכחה וראיה אחת אמיתית להיתכנות הכלכלית של המכרות בחרו רק בהוכחת אמינות באיומים על סגירת קווי מידע על ידי מכתבים וכדומה, אותי לימדו שאפשר ללכת ישר ואין סיבה ללכת עקום.

ב. כיון שהדבר בבירור אני מניח שיש שני צדדים למה תהיה התוצאה.

ג. על הצד שנניח שהסיפור אינו אמין אני לא רואה היכן אתה רואה ניסיון להרוס את הקיים.

ד. לגבי המסירה לרשויות משפחת בעל המכרות טוענים שהם אלו שפנו ראשונים לרשויות.

ה. לייק אני מפרגן לכל מי שאני מזדהה עם דבריו, קיבלתי 10 לייקים מאנשים שאני לא מכיר ויודע מי הם והם לא יודעים מי אני.

ו. אין לי דרימי בבית ואני בעד שחוק הגיוס יעבור על דעת מרנן ורבנן ושום דעות לא מכניסים לי לראש, אני יושב ומברר ובודק עד כמה שידי משגת.

ז. גם לי יש הכרות אישית עם בעל המכרות ולכן הסיפור כל כך נוגע לליבי.

ח. אני מכיר גם מושקעים בחברה שלא מאמינים בבעל החברות ופשוט נבוכים עכשיו מאד.

ט. בסופו של דבר אתה שוב ושוב חוזר לכך שנאמנות נמסרת למי שאתה מכיר מהשכונה והוא בעל חסד ואתה מוכן להמר על כך את הדירה שלך וכאשר מסבירים לך שאין לזה היתכנות אתה בוחר לתייג קבוצתית. זו הסיבה בדיוק למה אנשים נפלו בחברת בסדנו ועוד עשרות מקרים שבמקום לבדוק את טיב ההשקעה בדקו את המציע. על העיוורון הזה וההליכה שבי אחרי דמויות במקום אחרי מספרים ועובדות, באתי להזהיר ולהתריע.

• @פייביש
    א. עדיין לא הבנתי איזה מידע אסור לחשוף, אבל בוא נניח בצד. משום מה מתחילת הדיון במקום להביא הוכחה וראיה אחת אמיתית להיתכנות הכלכלית של המכרות בחרו רק בהוכחת אמינות באיומים על סגירת קווי מידע על ידי מכתבים וכדומה, אותי לימדו שאפשר ללכת ישר ואין סיבה ללכת עקום.

ב. כיון שהדבר בבירור אני מניח שיש שני צדדים למה תהיה התוצאה.

ג. על הצד שנניח שהסיפור אינו אמין אני לא רואה היכן אתה רואה ניסיון להרוס את הקיים.

ד. לגבי המסירה לרשויות משפחת בעל המכרות טוענים שהם אלו שפנו ראשונים לרשויות.

ה. לייק אני מפרגן לכל מי שאני מזדהה עם דבריו, קיבלתי 10 לייקים מאנשים שאני לא מכיר ויודע מי הם והם לא יודעים מי אני.

ו. אין לי דרימי בבית ואני בעד שחוק הגיוס יעבור על דעת מרנן ורבנן ושום דעות לא מכניסים לי לראש, אני יושב ומברר ובודק עד כמה שידי משגת.

ז. גם לי יש הכרות אישית עם בעל המכרות ולכן הסיפור כל כך נוגע לליבי.

ח. אני מכיר גם מושקעים בחברה שלא מאמינים בבעל החברות ופשוט נבוכים עכשיו מאד.

ט. בסופו של דבר אתה שוב ושוב חוזר לכך שנאמנות נמסרת למי שאתה מכיר מהשכונה והוא בעל חסד ואתה מוכן להמר על כך את הדירה שלך וכאשר מסבירים לך שאין לזה היתכנות אתה בוחר לתייג קבוצתית. זו הסיבה בדיוק למה אנשים נפלו בחברת בסדנו ועוד עשרות מקרים שבמקום לבדוק את טיב ההשקעה בדקו את המציע. על העיוורון הזה וההליכה שבי אחרי דמויות במקום אחרי מספרים ועובדות, באתי להזהיר ולהתריע.

@יושב-בגנים
    תכל'ס מה שבאתי לומר שהסיפור הזה ספציפי זה לא הנקודה, ואין לי כח להתקשקש איתך על דברים שיתלבנו מעצמם בעתיד.
    הנקודה היא שאיצ'ה יושב במקום שיש לו יותר מדי כוח ציבורי ביד, ועד היום הוא עשה איתו גם כמה דברים טובים וגם הציל כסף של אנשים.
    אבל הוא שכח את הגבול ואז הוא נכנס לסיפור שהוא לא יודע איך לצאת ממנו,
    ואחרי שהוא פנה לרב קסלר להיכנס לסיפור ובכ"ז הרב קסלר הוציא מכתב נגדו שיתן לביה"ד לברר את הנושא ושירגע, במקום להתנצל הוא בכמה פלטפורמות שנחשפתי אליהם מתנער מהרב קסלר, מזלזל בו, ומגחיך אותו,
    וזה האדם האמין בציבור שהרב של ק"ס לא יישר איתו קו....
    לענ"ד בושה וחרפה ובאמת כמו שאתה אומר אולי היה צריך לסגור לו את הקו
    אולי באמת כל מה שהקו שלו פתוח אפילו שהנרטיב שלו הוא נגד ר' דב לנדו זה רק בגלל שהוא היה היחיד שחושף הונאות בציבור החרדי וצריך אחד כזה, אבל זה לא הופך אותו לכשר....

• @יושב-בגנים
    תכל'ס מה שבאתי לומר שהסיפור הזה ספציפי זה לא הנקודה, ואין לי כח להתקשקש איתך על דברים שיתלבנו מעצמם בעתיד.
    הנקודה היא שאיצ'ה יושב במקום שיש לו יותר מדי כוח ציבורי ביד, ועד היום הוא עשה איתו גם כמה דברים טובים וגם הציל כסף של אנשים.
    אבל הוא שכח את הגבול ואז הוא נכנס לסיפור שהוא לא יודע איך לצאת ממנו,
    ואחרי שהוא פנה לרב קסלר להיכנס לסיפור ובכ"ז הרב קסלר הוציא מכתב נגדו שיתן לביה"ד לברר את הנושא ושירגע, במקום להתנצל הוא בכמה פלטפורמות שנחשפתי אליהם מתנער מהרב קסלר, מזלזל בו, ומגחיך אותו,
    וזה האדם האמין בציבור שהרב של ק"ס לא יישר איתו קו....
    לענ"ד בושה וחרפה ובאמת כמו שאתה אומר אולי היה צריך לסגור לו את הקו
    אולי באמת כל מה שהקו שלו פתוח אפילו שהנרטיב שלו הוא נגד ר' דב לנדו זה רק בגלל שהוא היה היחיד שחושף הונאות בציבור החרדי וצריך אחד כזה, אבל זה לא הופך אותו לכשר....

@פייביש
    אתה מניח מה יתלבן בעתיד, וזה נשמע מחשיד.

אתה מניח שבסיפור הזה איצ'ה שכח את הגבול וזה מצריך בירור.

אתה מניח שהוא פנה לרב קסלר, וזה פשוט לא נכון עובדתית.

לגבי הטענה שהוא מזלזל ברב קסלר – עובדה זו אינה מוכרת לי כלל. (נ.ב. גם לדעות הרב קסלר בנוגע לחוק הגיוס לא נראה לי שאתה מסכים - נא לא להתייחס)

הנקודה המדויקת היא זו: כאשר ישנו אדם שחושף הונאות והציבור זקוק לו, אז גם אם הוא נוגע בנושא הקרוב ללבך – במקום לצעוק שהוא 'לא כשר', אתה מוזמן פשוט לחשוף את השקר שלו. ישנן פלטפורמות רבות לעשות זאת, אך לצערי אתה וכל הסובבים בחרתם להכפיש במקום להתמודד, ודבר זה אומר דרשני."

• @איצ-ה-דז-אלובסקי
    אני יסביר הדבר רע בעיניי כי אני יודע בידיעה ברורה שיצאת נגד בעלי ההשקעה לפני שדיברת איתם על הענין [ורק אח"כ יצרת את הפגישה עם הרב ברוורמן.
    הדבר רע בעיניי כי אתה יודע מצוין שיש רבנים גדולים [ולא נזכיר את שמותיהם] שאמרו לתלמידיהם שבעל המכרה הוא אדם אמין וכו'
    [בדרך אגב יש בידי תיעוד שר' חיים קנייבסקי מורה לאברך להכנס להשקעה הזאת].
    הדבר רע בעיניי כי ההוראה שאברכים לא יכנסו יותר להשקעה הזאת, היתה בהסכמת בעל המכרה בבית הרב ברוורמן, ולכן מה ההיתר להמשיך במסע ההכפשות?
    לשמחתי אני מכיר את התיק מצוין [ולדעתי יותר טוב מ'הפורום'] ולכן אני יודע שכל הדו"ח שיצרתם מבוסס על נתונים שגויים, ואתה גם יודע את זה מצוין.....
    ואגב שגם הגר"מ הייזלר שליט"א הוא מגדולי הדיינים שבקיאים בדיני ממונות שהרב סילמן והרב קסלר סומכים את ידיהם עליו
    אז בוא נחכה בסבלנות לתוצאות הבדיקה שלו,
    ואם אנחנו אמיצים וישרים פשוט נכופף דעתינו לדעת תורה

@פייביש
    אני מבין היטב שכואב לך על עגמ"נ של כל יהודי כולל מי שגייס רבע מיליארד ש"ח מאברכים, וגם לי כואב.

ברור לכולנו שליגטימי להסביר לאברכים כמה כדאי להשקיע במכרות באתיופיה, לקחת אותם בטיסה ולגייס מהם הלוואה או השקעה למרות שהם לא בקיאים כלל בנידון.
    לגטימי באותה מידה (ויותר) להסביר לציבור כמה צריך להתייעץ לפני השקעה במקום כזה, גם בלי שנדע מיד מהימן על הסיכון המטורף.
    ועוד יותר לגטימי אם יש כבר מידע מחשיד מאוד, כגון אם המשקיעים/ מלוווים שיגרו חוזים שבהם מתברר שלא לקחו עו"ד, לא איש מקצוע כלשהוא לבדוק את זה, שהכסף מועבר לחברה בקפריסין ומשם עובר לחברה אחרת באתיופיה - שלגיטימי להמליץ להיזהר מפני השקעה כזו - ובהוראת הרב ברוורמן שליט"א.

פגישה עם המגייסים לא הייתה מביאה מסקנה שלא להזהיר מפני זה, אלא להודעות שונות לחלוטין. אם המסקנות חשובות לך - האזהרות היו מתונות ביותר.

אני מסכים יותר עם התלוננות מדוע לא פרסמנו אזהרה ברורה מיד כשנודע לנו על הסיכון הגדול וכך אולי היו הרבה פחות אנשים מצטערים היום, היה זה בעקבות שכנועי שווא של גורמים שהתבררו כבעלי אינטרס כלכלי מובהק.

אכן יש רב חשוב שאמר לרבים שבעל המכרות אדם אמין, וגם איתו דיברתי והוא אמר שראוי להסביר לציבור כיצד להיזהר.

בהזדמנות זו אציע לך לפנות למקורות "בידיעה ברורה" לבדוק אם אותם מגייסים קיבלו ממני פעמים רבות טל' והודעות כתובות, ולא הגיבו ולא נתנו מענה כפי שהודו בפני הרבנים משום שהוא "עסוק מאוד". אני מבין אותו מאוד, אבל לטעון שלא פניתי לפני שמסרנו מידע מפורט - זאת הוצאת דיבה.

על השגיאות שיש בדו"חות אודה ביושר שלא שמעתי עד לרגע זה, אבל מתקשה לחלוק עליך - אולי יש מי שסומכים יותר עליך כאנונימי. מגדולי הדיינים שאליהם אני פניתי גם לא שמעתי טענה כלשהיא כלפי הדוח"ות.

התייעצתי עם כל אחד מהדיינים הגאונים שלהם ניסיון רב בתחומים האלה הרב סילמן, הרב ברוורמן, הרב שריאל רוזנברג ועוד שליט"א, שהורו לי כיצד לפעול בדיוק כפי שפעלתי. ע"כ אתקשה לספק לך תוצאה שונה בהתאמה אישית לדרישותיך, ואני בטוח שתקבל זאת בהבנה.
    בנוגע להרב הייזלר - אין לי מידע על דעתו כי הוא מעולם לא דיבר איתי, ואני לא יכול לפעול בהתאם למסקנות שלא נמסרו לי.

מצטרף לקריאתך לכופף את דעתינו לדעת תורה, ואחרי הבירור שלך אצל כל אחד מהדיינים הנ"ל - תשתף את הציבור במסקנותיהם, כדי שלא תצא ח"ו תקלה מתחת ידינו.

• @פייביש
    אני מבין היטב שכואב לך על עגמ"נ של כל יהודי כולל מי שגייס רבע מיליארד ש"ח מאברכים, וגם לי כואב.

ברור לכולנו שליגטימי להסביר לאברכים כמה כדאי להשקיע במכרות באתיופיה, לקחת אותם בטיסה ולגייס מהם הלוואה או השקעה למרות שהם לא בקיאים כלל בנידון.
    לגטימי באותה מידה (ויותר) להסביר לציבור כמה צריך להתייעץ לפני השקעה במקום כזה, גם בלי שנדע מיד מהימן על הסיכון המטורף.
    ועוד יותר לגטימי אם יש כבר מידע מחשיד מאוד, כגון אם המשקיעים/ מלוווים שיגרו חוזים שבהם מתברר שלא לקחו עו"ד, לא איש מקצוע כלשהוא לבדוק את זה, שהכסף מועבר לחברה בקפריסין ומשם עובר לחברה אחרת באתיופיה - שלגיטימי להמליץ להיזהר מפני השקעה כזו - ובהוראת הרב ברוורמן שליט"א.

פגישה עם המגייסים לא הייתה מביאה מסקנה שלא להזהיר מפני זה, אלא להודעות שונות לחלוטין. אם המסקנות חשובות לך - האזהרות היו מתונות ביותר.

אני מסכים יותר עם התלוננות מדוע לא פרסמנו אזהרה ברורה מיד כשנודע לנו על הסיכון הגדול וכך אולי היו הרבה פחות אנשים מצטערים היום, היה זה בעקבות שכנועי שווא של גורמים שהתבררו כבעלי אינטרס כלכלי מובהק.

אכן יש רב חשוב שאמר לרבים שבעל המכרות אדם אמין, וגם איתו דיברתי והוא אמר שראוי להסביר לציבור כיצד להיזהר.

בהזדמנות זו אציע לך לפנות למקורות "בידיעה ברורה" לבדוק אם אותם מגייסים קיבלו ממני פעמים רבות טל' והודעות כתובות, ולא הגיבו ולא נתנו מענה כפי שהודו בפני הרבנים משום שהוא "עסוק מאוד". אני מבין אותו מאוד, אבל לטעון שלא פניתי לפני שמסרנו מידע מפורט - זאת הוצאת דיבה.

על השגיאות שיש בדו"חות אודה ביושר שלא שמעתי עד לרגע זה, אבל מתקשה לחלוק עליך - אולי יש מי שסומכים יותר עליך כאנונימי. מגדולי הדיינים שאליהם אני פניתי גם לא שמעתי טענה כלשהיא כלפי הדוח"ות.

התייעצתי עם כל אחד מהדיינים הגאונים שלהם ניסיון רב בתחומים האלה הרב סילמן, הרב ברוורמן, הרב שריאל רוזנברג ועוד שליט"א, שהורו לי כיצד לפעול בדיוק כפי שפעלתי. ע"כ אתקשה לספק לך תוצאה שונה בהתאמה אישית לדרישותיך, ואני בטוח שתקבל זאת בהבנה.
    בנוגע להרב הייזלר - אין לי מידע על דעתו כי הוא מעולם לא דיבר איתי, ואני לא יכול לפעול בהתאם למסקנות שלא נמסרו לי.

מצטרף לקריאתך לכופף את דעתינו לדעת תורה, ואחרי הבירור שלך אצל כל אחד מהדיינים הנ"ל - תשתף את הציבור במסקנותיהם, כדי שלא תצא ח"ו תקלה מתחת ידינו.

@איצ-ה-דז-אלובסקי
    חזק ביותר!!

יישר חילך!

• @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אפילו שהוא מכניס לך את הדיעות של אגוד"י נגד הדיעה של גדו"י של דגה"ת

מה זה קשור לעניין??

וחוצמזה אם אלה הם הרבנים שלו אסור לו להשמיע את דעתם???

אולי גם להם עצמם אסור...

• @פייביש זה לא הוגן לעשות ויכוח בין מישהו שמזוהה ויודעים מי הוא ומה שמו ואיך הוא נראה, לבין מישהו אנונימי, תזדהה בבקשה וכך נוכל לערוך ויכוח הוגן ושווה

• שלום אני ניק חדש ממש ובדיוק בגלל כל השיח הזה כאן...
    אני דיברתי עם הרב קסלר שאמר לי שהיה בפגישה בחנוכה אצל הרב ברוורמן.
    וסוכם שיבואו להיפגש והרב ברוורמן ואיצ'ה פשוט הפכו את זה לשימוע ומהרגע שהדלת נפתחה עוד בטרם הבעלים פתח את פיו הוא חטף ממטר של צעקות וגידופים כמעט מבלי יכולת להגיב וכשכן נתנו לו להגיב זה היה על כל מיני טענות טפשיות שהועלו שם למשל מי אמר שהפועלים לא גונבים זהב ומחביאים אותו בפה וכדו', וכשהסתיימה הפגישה אמר הרב קסלר לבעלים -תראה אין עם מי לדבר. ע"כ
    כך מנהלים שיחה ענינית???
    אני לא בא לדבר נגד ובעד אף אחד רק נותן לציבור לשפוט...
    מי שהציל את הציבור מהונאות לא הופך להיות האבא של הציבור ומחליט להשפיל מי שנראה לו ולרומם את האינטרסים האישיים משפחתיים כלכליים שלו.
    ידע הציבור ויזהר...

וסוכם שיבואו להיפגש והרב ברוורמן ואיצ'ה פשוט הפכו את זה לשימוע ומהרגע שהדלת נפתחה עוד בטרם הבעלים פתח את פיו הוא חטף ממטר של צעקות וגידופים כמעט מבלי יכולת להגיב וכשכן נתנו לו להגיב זה היה על כל מיני טענות טפשיות שהועלו שם למשל מי אמר שהפועלים לא גונבים זהב ומחביאים אותו בפה וכדו', וכשהסתיימה הפגישה אמר הרב קסלר לבעלים -תראה אין עם מי לדבר. ע"כ
    כך מנהלים שיחה ענינית???
    מי שהציל את הציבור מהונאות לא הופך להיות האבא של הציבור ומחליט להשפיל מי שנראה לו ולרומם את האינטרסים האישיים משפחתיים כלכליים שלו.
    ידע הציבור ויזהר...

@נחומי אחזור על דבריי
    זה לא הוגן לעשות ויכוח בין מישהו שמזוהה ויודעים מי הוא ומה שמו ואיך הוא נראה, לבין מישהו אנונימי, תזדהה בבקשה וכך נוכל לערוך ויכוח הוגן ושווה

כך מנהלים שיחה ענינית???
    ידע הציבור ויזהר...

@נחומי
    כיון שאני מכיר את הרב קסלר קשה לי להאמין שהוא היה נותן לפגישה להתנהל כך,
    שנית שמעתי מאיש שמאד קרוב איליו שהוא התבטא אח"כ נגד בעל המכרות,
    שלישית הוא אומר לאברכים שבאים איליו שזו בעיה גדולה.

כך מנהלים שיחה ענינית???
    ידע הציבור ויזהר...

@נחומי
    כבוד אנונימי היקר!,
    אכן ראוי לתת לציבור לשפוט, בעיקר כפי שציינת שאתה לא נגד או בעד. רק ענייני:
    נניח שאכן היו שם צעקות וגידופים בלי יכולת להגיב, במשך כל אותן 3 שעות בליל ראשון של חנוכה,
    והרבנים לא הצליחו להשתיק אותנו ולקבל תשובות (כל זאת בהנחה שאתה חושב שקוראי 'בנקל' הנכבדים כאלה טפשים), האם המסמכים שהנפיקו המומחים או המסקנות של כל אחד מהדיינים - שיש מקום להשקעה זו?

האם כעבור שבוע או חודש של התאוששות מהצעקות וגידופים (שלא היו מעולם וגם לא משהו דומה לזה) קיבלו מענה מצד מגייסי ההון העצום מאברכים?

מיותר לציין ש @נחומי העלה כאן טענות קשות מאוד שהן הוצאת דיבה ושקר חסר בסיס, שמלבד היותם חסרות השפעה על התוצאה, הרי שזאת השפלה נוראית לרבנים שכלפיהם נטען שלא השתיקו את התוקפים במשך כ-3 שעות. אשמח אם כל מי שמכיר את הרבנים, יספר להם את השקר וישאל האם יש בו שמץ של אמת.

אני מבקש ממנהלי האתר לבחון אם מותר לפרסם הוצאת דיבה כזו בפומבי ע"י חשוד אנונימי שרק עתה הצטרף.

כך מנהלים שיחה ענינית???
    ידע הציבור ויזהר...

@נחומי
    כתבתי לך בצ'אט, אם לא תגיב אאלץ למחוק את ההודעה ולחסום את הניק.

• שלום איצ'ה שמח שאתה כאן
    אשמח שתענה לי על השאלות האלו באופן ענייני.
    א. האם יש לך סימוכין לכך שניסית לדבר עם בעל החברה לפני שיצאת בהשמצות? כי מהמידע שלי הנסיון הראשון שלך לפנות אליו היה רק אחרי שכבר דיברת נגדו בקו.
    ב. איך ייתכן ש"כלכלן" בשם גונן זיק שבעצמו מודה שהוא לא מבין במכרות מוציא חוו"ד עם הערכת שווי?
    האם יש לך גיאולוג רשמי שבדק את הפרויקט? ולא רק אנשים שאינם בעל תואר רשמי
    ג. לגבי הכפיפות לדעת תורה זה אתה התחלת שעירבת רבנים וסחבת לפגישה איתם אז למה כשמשהו לא נוח אתה מתנער מהם? [ע"ע הרב קסלר]?
    ד. לגבי האדמור מגור נכון שלא אמר להשקיע אבל אם היה אומר האם מישהו היה פוצה פה? ברור שלא!!! ולכן השיקול האם ללכת אחרי דעת רבנים נתונה לכל אחד ואחד.
    ה. האם ייתכן שישנם שיקולים נוספים מעבר לטובת האברכים? או שהכל לשם שמים, וד"ל....
    ו. מדוע השרשור בפרוג נעול וכאשר יש הודעה נגד זה נפתח ונסגר, וכשפתחו שרשור שהועלו טענות על התנהלות הפורום בכמה וכמה מקרים, השרשור נמחק מיד?, כנראה מקרי...

יש עוד כמה וכמה שאלות אך בעת הזו לא אעלה אותם כאן

אשמח שתענה בצורה ישירה על שאלות אלו בלי פלפולים, אני כבר יודע מה יהיו התשובות אבל אשמח לשמוע ממך.

ואסיים בהמלצה שבכתבה הבאה שאתם שולחים לבקהילה ושנכתב שהמידע התקבל מהפורום מגוחך לכתוב בסוף שמטעם הפורום סירבו להתייחס,.

• אנחנו מעוניינים להשאיר את האשכול לתועלת הציבור,
    נא לשמור על שיח ענייני ומכבד, כמובן שאין כאן המקום לשום עניינים פוליטיים וכדו'.
    אם זה לא יהיה כך נאלץ לנעול את האשכול ולחסום ניקים.
    נא לערוך פוסטים לא מתאימים.

נושאים מוצעים