האם נותן כשרות על השקעות אמור לפקח על אמינות ההשקעה?
-
@השומר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.
גוף כשרות לא אמור לבדוק כל השקעה האם זה השקעה טובה.
הם נותנים כשרות על הצד ההלכתי כגון ריבית שבת וכו׳, ולא על הצד העסקי.@פושט-רגל-מרמה-ד אם השקיעו כספים במקום אחר ממה שהובטח למשקיעים משמע שההכשר לא יודע מה באמת נעשה עם הכספים.
-
@פושט-רגל-מרמה-ד אם השקיעו כספים במקום אחר ממה שהובטח למשקיעים משמע שההכשר לא יודע מה באמת נעשה עם הכספים.
-
@חופש-כלכלי לצערנו גם אף רב לא התריע לפני, סתם שאלה מעניין איך אף פעם לא שאלו איך ההכשר המפורסם נתן הכשר לבסדנו אם הוא לא ידע מה נעשה שם איך אפשר לסמוך עליו הלכתית שהוא מבין בשוק ההון ואם הוא ידע מה קורה שם אז זה באמת חמור.
@השומר שאלת בהזדמנויות שונות איך הרבנים נותני ההכשר לא 'עלו' על ההתנהלות הלא תקינה עם כספי המשקיעים.
יש כאן ערבוב תחומים.
הפיקוח שבתי ההשקעות יפעלו עפ"י הצהרתם זה תפקיד של הרשויות והרגולטורים.
התפקיד של ההכשר הוא לוודא שהמסלול המוצהר הוא מותר עפ"י ההלכה.
אכן אתה צודק לגמרי שבשביל לתת הכשר צריך להבין איך מתנהל שוק ההון והמכשירים הפיננסים השונים, אבל הציפיה שגופי הכשרות יתנהלו כגוף מפקח היא ציפיה שלא במקומה!! -
@השומר שאלת בהזדמנויות שונות איך הרבנים נותני ההכשר לא 'עלו' על ההתנהלות הלא תקינה עם כספי המשקיעים.
יש כאן ערבוב תחומים.
הפיקוח שבתי ההשקעות יפעלו עפ"י הצהרתם זה תפקיד של הרשויות והרגולטורים.
התפקיד של ההכשר הוא לוודא שהמסלול המוצהר הוא מותר עפ"י ההלכה.
אכן אתה צודק לגמרי שבשביל לתת הכשר צריך להבין איך מתנהל שוק ההון והמכשירים הפיננסים השונים, אבל הציפיה שגופי הכשרות יתנהלו כגוף מפקח היא ציפיה שלא במקומה!!@המבקר אני לא מבין זה בסדר מבחינתך שהכשר שמתיימר להיות מהודר לא יבדוק האם מסעדה פלונית מביאה את החומרים ממקום מסוים ורק יבדקו שם הם מביאים גוש קטיף ומשחיטה מסוימת זה טוב, אבל משרד הדתות והבריאות צריך לפקח שאמת מביאים משם זה פשוט מגוחך. כיום הכשרים מסוימים קובעים תקנות ביחס לצורת וזמן הישיבה במקום אז על מהות ההשקעה איפה היא מושקעת זה לא בסמכותם???
-
@המבקר אני לא מבין זה בסדר מבחינתך שהכשר שמתיימר להיות מהודר לא יבדוק האם מסעדה פלונית מביאה את החומרים ממקום מסוים ורק יבדקו שם הם מביאים גוש קטיף ומשחיטה מסוימת זה טוב, אבל משרד הדתות והבריאות צריך לפקח שאמת מביאים משם זה פשוט מגוחך. כיום הכשרים מסוימים קובעים תקנות ביחס לצורת וזמן הישיבה במקום אז על מהות ההשקעה איפה היא מושקעת זה לא בסמכותם???
@השומר אין דמיון בכלל.
כשרות על מאכל, ידוע לכל שאם גוף הכשרות לא יפקח שההוראות שלהם מתבצעות אף אחד לא יפקח ע"ז, וגם אחרי הפיקוח שלהם, עדיין יש נסיונות רבים לזיופים.
ובכשרות על גופים פיננסיים זה לא המצב, גם מבחינה חוקית גם מבחינת פיקוח השלטונות, וגם מבחינת אימת הענישה, ולכן מובן מאליו שזה לא התפקיד של נותן הכשרות. -
@השומר אין דמיון בכלל.
כשרות על מאכל, ידוע לכל שאם גוף הכשרות לא יפקח שההוראות שלהם מתבצעות אף אחד לא יפקח ע"ז, וגם אחרי הפיקוח שלהם, עדיין יש נסיונות רבים לזיופים.
ובכשרות על גופים פיננסיים זה לא המצב, גם מבחינה חוקית גם מבחינת פיקוח השלטונות, וגם מבחינת אימת הענישה, ולכן מובן מאליו שזה לא התפקיד של נותן הכשרות.@המבקר
בתוך עמי אני יושבת וכאשר שומעים שיש הכשר הכוונה שהדבר נכון לעשות.הסמכות הרוחנית הפכה מנוסה ומבינה במגוון רחב של תחומים, וסמכותה עולה על זו של הגופים האחרים שצוינו. על כן, מן הראוי שכאשר ניתן אישור הלכתי, הוא יקיף את כלל הפרטים הרלוונטיים.
חשוב לי להבהיר, שדברים נכתבו ללא שמץ של זלזול ברבותינו, כי לדעתי האחריות מוטלת על הציבור. הבעיה נובעת מכך שעל כל שאלה, במקום לפנות לגורם המקצועי המתאים, פונים לרב. במצב כזה, הרב נאלץ להשיב גם בנושאים שבהם אין לו יתרון יחסי על פני כל לומד אחר.
-
@המבקר
בתוך עמי אני יושבת וכאשר שומעים שיש הכשר הכוונה שהדבר נכון לעשות.הסמכות הרוחנית הפכה מנוסה ומבינה במגוון רחב של תחומים, וסמכותה עולה על זו של הגופים האחרים שצוינו. על כן, מן הראוי שכאשר ניתן אישור הלכתי, הוא יקיף את כלל הפרטים הרלוונטיים.
חשוב לי להבהיר, שדברים נכתבו ללא שמץ של זלזול ברבותינו, כי לדעתי האחריות מוטלת על הציבור. הבעיה נובעת מכך שעל כל שאלה, במקום לפנות לגורם המקצועי המתאים, פונים לרב. במצב כזה, הרב נאלץ להשיב גם בנושאים שבהם אין לו יתרון יחסי על פני כל לומד אחר.
אולי זה קשור ישירות לתמימות ציבורית בעניני השקעות.
אבל מה זה קשור לנותן ההכשר.
מישהו חושב שהחותמת של הבד"ץ על הגבינה זה אומר שהם מאשרים שהערכים התזונתיים שרשומים על המוצר תואם למציאות? והתאריך האחרון לשימוש?
ואם הבד"ץ נותן אישור שבת על מקרר, אז הם גם צריכים לפקח שהוא תקני ? -
אולי זה קשור ישירות לתמימות ציבורית בעניני השקעות.
אבל מה זה קשור לנותן ההכשר.
מישהו חושב שהחותמת של הבד"ץ על הגבינה זה אומר שהם מאשרים שהערכים התזונתיים שרשומים על המוצר תואם למציאות? והתאריך האחרון לשימוש?
ואם הבד"ץ נותן אישור שבת על מקרר, אז הם גם צריכים לפקח שהוא תקני ?@המבקר אם הכסף מושקע במקום אחר זה נוגע ישירות לעניני ריבית במיוחד שלא שייך היתר עיסקה עם מרמים את צד המשקיע וחוץ מזה אם הכסף מושקע במקום אחר המקום האחר צריך להיות מפוקח כמובן זה בנוסף ליושרה בסיסית שצריך להיות בחברה והמפקח עליה צריך להבין שאם בזה מרמים אז לא שייך לתת לזה הכשר.
מותר לשאול שאלות גם על גופים מפורסמים הם לא יותר קדושים מקושיות שמקשים בבית מדרש על כל דברי הראשונים והאחרונים. -
@המבקר אם הכסף מושקע במקום אחר זה נוגע ישירות לעניני ריבית במיוחד שלא שייך היתר עיסקה עם מרמים את צד המשקיע וחוץ מזה אם הכסף מושקע במקום אחר המקום האחר צריך להיות מפוקח כמובן זה בנוסף ליושרה בסיסית שצריך להיות בחברה והמפקח עליה צריך להבין שאם בזה מרמים אז לא שייך לתת לזה הכשר.
מותר לשאול שאלות גם על גופים מפורסמים הם לא יותר קדושים מקושיות שמקשים בבית מדרש על כל דברי הראשונים והאחרונים. -
@המבקר אם הכסף מושקע במקום אחר זה נוגע ישירות לעניני ריבית במיוחד שלא שייך היתר עיסקה עם מרמים את צד המשקיע וחוץ מזה אם הכסף מושקע במקום אחר המקום האחר צריך להיות מפוקח כמובן זה בנוסף ליושרה בסיסית שצריך להיות בחברה והמפקח עליה צריך להבין שאם בזה מרמים אז לא שייך לתת לזה הכשר.
@השומר ברור שאפשר לשאול שאלות
אבל התשובה פשוטה
הציפיה הזו לא סבירה, כי גופי הכשרות לא באו למלא את הפונקציה הזו.@המבקר
לא דיברנו על גוף כשרות דיברנו על רב שמגיעים אילו ושואלים אותו האם ההשקעה בסדר אם הוא יודע שזה בסדר מבחינת ריבית ולא בסדר מבחינת השקעה חובתו להתריע על כך ובזה האשמתי את הציבור שמטיל על הרבנים יכולות מגאיות. -
@יושב-בגנים
השאלה כאן בתחילת האשכול היא על הכשר. -
@המבקר
לא דיברנו על גוף כשרות דיברנו על רב שמגיעים אילו ושואלים אותו האם ההשקעה בסדר אם הוא יודע שזה בסדר מבחינת ריבית ולא בסדר מבחינת השקעה חובתו להתריע על כך ובזה האשמתי את הציבור שמטיל על הרבנים יכולות מגאיות.@יושב-בגנים ההתיחסות העקרונית שלי היתה למה שכתב @השומר ביחס לנותני הכשר.
הנקודה שאתה העלית אני מסכים איתך שיש אחריות לרב שמתיעצים איתו באופן פרטי, אבל זה יותר מדי מורכב בשביל להתייחס לזה בצורה הגונה, כי יש בזה הרבה מאד משתנים. לפי השואל ולפי הנשאל. [תחשוב למשל, העובדה היא שרוב מוחלט של הרבנים לא מבינים בהשקעות, אז אם מגיעים ושואלים אותו שאלה בהל' רבית, מה אתה רוצה שהוא יגיד ? לגיטימי ונכון מצידו להשאיר לשואל את החלק הכלכלי] -
@יושב-בגנים
השאלה כאן בתחילת האשכול היא על הכשר.@אבי-ר. השאלה שלי היא גם על דיין מפורסם שהגיע לכנסים שלהם והשתמשו בשמו לפרסום כמובן שאותו דיין מהכרות שלי אדם ת"ח גדול וצדיק גדול, וגם הגוף כשרות הוא מהטובים שבהכשרים, המטרה שלי להעלות מודעות שגם רב גדול או גוף רציני לא אמור להבין בכל תחומי החיים וההתיעצות צריכה להיות עם סמכות רוחנית וידע בנושא. בתפלה שנזכה לראות בבנין בית המקדש ויהיה לנו נביאים וסנהדרין שגם בקאים ב7 החוכמות.
-
@אבי-ר. השאלה שלי היא גם על דיין מפורסם שהגיע לכנסים שלהם והשתמשו בשמו לפרסום כמובן שאותו דיין מהכרות שלי אדם ת"ח גדול וצדיק גדול, וגם הגוף כשרות הוא מהטובים שבהכשרים, המטרה שלי להעלות מודעות שגם רב גדול או גוף רציני לא אמור להבין בכל תחומי החיים וההתיעצות צריכה להיות עם סמכות רוחנית וידע בנושא. בתפלה שנזכה לראות בבנין בית המקדש ויהיה לנו נביאים וסנהדרין שגם בקאים ב7 החוכמות.
-
@אבי-ר. השאלה שלי היא גם על דיין מפורסם שהגיע לכנסים שלהם והשתמשו בשמו לפרסום כמובן שאותו דיין מהכרות שלי אדם ת"ח גדול וצדיק גדול, וגם הגוף כשרות הוא מהטובים שבהכשרים, המטרה שלי להעלות מודעות שגם רב גדול או גוף רציני לא אמור להבין בכל תחומי החיים וההתיעצות צריכה להיות עם סמכות רוחנית וידע בנושא. בתפלה שנזכה לראות בבנין בית המקדש ויהיה לנו נביאים וסנהדרין שגם בקאים ב7 החוכמות.
-
@השומר כתב בהאם נותן כשרות על השקעות אמור לפקח על אמינות ההשקעה?:
המטרה שלי להעלות מודעות שגם רב גדול או גוף רציני לא אמור להבין בכל תחומי החיים וההתיעצות צריכה להיות עם סמכות רוחנית וידע בנושא.
מעולה
-
כשהכשרות נותנת הכשר על ההשקעה על סמך שזה מושקע במקום מסוים, ולבסוף זה לא מושקע שם וכספי התשואה ניתנים ממקום אחר או מכספי משקיעים אחרים, אם כן כל היתר העיסקא קורס, האין זה כך?
@חסידישער
לפי השטרות שאני מכיר אפשר לפתור זאת מצורף שטר לדוגמא שנכתב על ידי דיינים מבית מדרשו של החזו"אשטר עסקה ריק.docx