דילוג לתוכן

איך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות

שוק ההון והשקעות
41 11 334 11
  • @ברכת-ה-תעשיר כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

נקודה למחשבה [פחות פופולארית בימינו..]
    לא הייתי מזניח מלשלב השקעה משמעותית בנדל"ן [אולי כ50%] למרות שזה מצריך משאבים רבים וקצת כאב ראש
    שוק ההון פרץ לתודעת ההמון אבל נ"ל שאלו שנים יחסית יפות ולטווח הארוך קשה לצפות איך כ"א יגיב לירידות גדולות באם יהיו

[לא יועץ ולא כלום, כמובן..]

מזכיר @משהמשה כבר כתב מספר פעמים שניתן לקבל 100 מימון עם יועץ טוב

@ביזנייעס כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

העתבק
    זיק הולנדר:
    ‏יש הרבה פחות משקיעים פסיביים ממה שנדמה לכם

זה לא בא למתוח ביקורת או לומר שמישהו טועה. רק מציין עובדה.

פוסטים נפוצים בשנתיים האחרונות נראים בסיגנון:
    מה אתם חושבים על התיק הזה - הולך להשקיע לטווח ארוך!!

20% מדד עולמי
    15% מדד S&P 500
    10% מדד S&P500 מנוטרל מטבע
    10% מדד נאסד"ק 100
    20% מדד תל אביב 125
    10% מדד שבבים
    10% תעשיות ביטחוניות
    5% מניית פלנטיר

הרכב כזה, אולי, לאורך זמן אכן יתן תשואה עודפת. God knows. הבעיה היא בהנחה השגויה שמישהו יחזיק את זה לטווח ארוך.

למה אני סקפטי? כי זה תיק שנבנה על פי תורת ה-FOMO. מה שעבד בשנה האחרונה ניתן לו דגש מיוחד: שבבים, שקל, תל אביב 125, פלנטיר.

ניתן גם מקום לדברים ש"לא עובדים באמת" שפמפמו בטעות ברשתות כל מיני תאבי בצע כמו מדד עולמי ומדד S&P500 לא מנוטרל, אבל נשים את זה בפרופורציה כי: נגמרה החגיגה של השטויות האלה.

אני עם הסבלנות שלי חציתי את ה-1.5 מיליון רווחים מהשקעה פשוטה בשוק ההון שלא עשיתי אף פעולה של הימור על מניה. קניתי בשיטתיות והמשכתי לפעולות שבהן יש לי יכולת לעשות יותר כסף והנאה בלי לנתח מניות. ברור שהיו כאלה שעם אותו כסף עשו 10 מיליון, אבל גם כאלה שהפסידו 80% מהקרן. אני בוחר ב-1.5 מיליון שלי כל יום פעמיים ביום.

מה כן ניתן לעשות למי שאין לו מנוח? להקצות 10-15% בלבד להרפתקאות מתוך השלמה שהסכום הזה יכול ללכת לאבדון.

אשמח להסבר על המשפט הדברים שכתבת דברים שלא עובדים באמת
    (אני באמת מנסה להבין לא זכור לי שנתקלתי בכזו חשיבה
    ועוד מעניין מה כן התיק שלו

@בן-עליה כתב באיך לפרוס את העוגה: חלוקת נכסים בתיק ההשקעות:

אשמח להסבר על המשפט הדברים שכתבת דברים שלא עובדים באמת

כמו שציינתי זה טקסט שהועתבק,
    אין לי שמץ באיזו אסטרטגיה השתמש הכותב, רק נהניתי מההגדרה שלו על תורת הפומו.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    13 פוסטים
    150 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    104 צפיות
    שמעון יוחאי חסןש
    תלוי אלו מסלולים לקחת ובאיזה בנק במסלול הפריים העדכון הוא מיידי במסלולים שמשתנים לפי האג״ח תלוי מתי הבנק מעדכן והאם האג״ח ירדה
  • 1 הצבעות
    21 פוסטים
    561 צפיות
    א
    @שמש-מרפא כתב במינוף בשוק ההון - כדאיות / סיכון / איך: יצא לך כ-100 אל"ד בסוף התקופה (לפי חישוב של 9%). בחישוב נדיב יותר של 12% (שזה אמנם הממוצע ביובל האחרון) יצא כ-135. אתה צודק שפעימה אחת בד"כ רווחית יותר. 1 תודה על העזרה שלך! אתה יכול לפרט לי יותר את החישוב שלך?
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    164 צפיות
    רואה את הנולדר
    מערב הפרוע: ה-S&P 500 זינק ב-7% ביום שני בעקבות ’חדשות כזב’ Investing.com — מושב הבורסה ביום שני חווה שינוי פתאומי במסלול המדדים העיקריים בוול-סטריט בעקבות דיווח לא מאומת מהבית הלבן שהפסקה של 90 יום בהטלת מכסים נשקלת. הבית הלבן הכחיש תביעות אלה כ-30 דקות מאוחר יותר, והכחיש שדירקטור המועצה הכלכלית הלאומית קווין האסט רמז קודם לכן בראיון ברשת פוקס (NASDAQ:FOX) ניוז שהנשיא דונלד טראמפ עשוי לשקול הפסקה כזו, אך לא אישר גמירת דעת כלשהי. השוק הגיב תחילה באופן חיובי להערותיו של האסט, כאשר מניות הסטוק עברו לזמן קצר לירוק על רקע האפשרות להקלה במתיחות הסחר. עם זאת, אופטימיות זו הייתה קצרת מועד כאשר הבית הלבן מיהר לתייג את הדוח כ"חדשות כזב", מה שהוביל לירידה בשוק המניות. נכון לשעה 17:50 (שעון ישראל), ה-S&P 500 ירד ב-80 נקודות, או 1.5%. גם הנאסד"ק וה-S&P 500 ירדו בכ-4% מוקדם יותר במושב בורסה לפני שהופיעה שמועה לא מאומתת בפלטפורמת המדיה החברתית X. לאחר שהדוחות החלו להתפשט, ה-S&P 500 התאושש בעד 3% לפני שהבית הלבן מיהר להכחיש אותם. מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו. מקור https://il.investing.com/news/stock-market-news/article-496238 [image: 1744064655561-4a3aee2f-d9b8-4cc4-ae94-1b50017d9e97-image.png]
  • להשקיע או לא?

שוק ההון והשקעות השקעה להשקיע חשש מהשקעה
    14
    5 הצבעות
    14 פוסטים
    271 צפיות
    פלוספ
    @צמיחה יש לך את זה בדרייב? תעלה קישור.