מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@הקול-השפוי
כשפתחת את האשכול שאלת שאלה פשוטה.
והוספת בתגית את שם הרב המשקיע.
היום לאחר כמויות הלשה"ר וההשמצות ההדדיות כאן באשכול, נראה לי שזה איסור להשאיר את שם הרב על האשכול, ומכיון שהפוסט הראשון הוא שלך נראה לי שאתה יכול לערוך מחדש את הכותרת ולהוריד את שמו.
כידוע הכל עולה לרשת וכל מי שעושה חיפוש על המכרות ימצא את השם המפורש דוקא כאן....
או ש @מונטיפיורי יכול למחוק.אולי מן הראוי למחוק,
אבל אין קשר בין זה להלכות לשון הרע, וודאי שאין בזה שום איסור.
כל מי שמכיר אותו יודע שהפרשיה קשורה אליו, וכל מי שלא מכיר אותו אין שום משמעות לשם שלא בעיניו.@הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
כל מי שלא מכיר אותו אין שום משמעות לשם שלא בעיניו.
בטח שיש משמעות.
אחרי שראיתי את השם אם עוד כמה שנים יציעו את הבת שלו לבן שלי אני יברח כמטחווי קשת...
ומי שלא ידע את השם ומכיר את החתן שלו או את הנכד או את הבן דוד...@הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
איפה בחפץ חיים כתוב כך..
אשמח לציטוט. -
אין בה את ההיתר של התועלת, אבל זו הזדמנות של הצעירים החכמים לאלף את הציבור המבוגר בינה...
תודה על ההתנשאות
@יעקב-בן-אשר
זה בסך הכל תגובה על אינספור פוסטים בסגנון הזה כאן כמעט בכל נושא. -
@הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
כל מי שלא מכיר אותו אין שום משמעות לשם שלא בעיניו.
בטח שיש משמעות.
אחרי שראיתי את השם אם עוד כמה שנים יציעו את הבת שלו לבן שלי אני יברח כמטחווי קשת...
ומי שלא ידע את השם ומכיר את החתן שלו או את הנכד או את הבן דוד...@הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
איפה בחפץ חיים כתוב כך..
אשמח לציטוט.@משהמשה כתב ב[מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?]
@הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
איפה בחפץ חיים כתוב כך..
אשמח לציטוט.זה כתוב בשכל הישר של כל בר דעת.
אם יש לך תלונות על הנכתב כאן בפורום אתה מוזמן להתקשר לרב ברוורמן להתלונן.
אם אתה קצת יודע ספר אז תחשוב מה המשמעות של המושג "מחאה" ו"חזקה" בעולם שכל מי שדן בהשקעה צועקים עליו עם לחיצה ארוכה במקלדת.
אני לא יודע מי שמך לדון כאן ולקבוע הלכה לכלל ישראל
ואיך אתה מעז לקבוע בהלכות שאין לך שמץ מושג בהם?ואם תרצה לעשות שידוך עם אותו אדם אין סיכוי בעולם שלא תשמע על הסיפור הזה.
אין מפורסם מזה ואין איסור לדבר על דברים מפורסמים. -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
רחמנא ליצלן מהדור הצעיר שגדל
זו אווירה חילונית לחלוטין !!!!!
מה המשפטים הללו מיניתי את עצמי, שאלת רב???????????????
מה המשפטים על נוכלות, הרי גם המבקרים שלו לא חושבים שהוא הפיל בכוונה גם אם הוא עשה שטות נוראית והפיל איתו אנשים האם מותר להרוס את המשפחה שלו.
אתם העדים השופטים והתליינים גם יחד?
איפה יש כאלו מושגים ביהדות????
אומר ברורות החסידות החדשה של הצעירים לאיזה קו תוכן עברה כל גבול - אציין שאיני מקשיב לקו אני רק רואה תופעות חדשות שלא שערום אבותינו.
מילא אם הנושא לא היה מטופל על ידי דיינים ואתם הייתם המתריעים היחידים בשער, אבל כבר הנושא נטחן עד דק.
אני לא בקי בפרטי הרפש הדו צדדי.
אבל הבנתי שהקו קיבל הוראה שלא לעסוק בזה עד לבירור העניין, אז בינתיים לכם מותר????
ומה שכתבת בנוגע אלי, אגב אם אתה ותיק בפורום קצת מוזר איך שכתבת....
אז עם כל הכללים שמשווקים לכם על השקעות, תקרא את סוף האשכול ותבין שיש אפשרות לעשות דברים כפי שמקובל תמיד בציבור החרדי אם הראש היהודי, ורוב המשקיעים בדברים כאלו הצליחו, לא מה שמכרו לך על כמה שהפסידו.
כמובן שיש הבדל אם מתייעצים עם אנשי מקצוע או לא.
אני למשל לא השקעתי לא בבסדנו ולא בעוד שלל דברים שהציעו לי, [על אתיופיה שמעתי רק מהפורום כאן] כי אני לא משקיע בדבר שאני לא מבין בו...
אבל גם לשיטתך, מי מינה אותך, מי מינה את הקו לנהל את כלל ישראל, הוא ישב אצל גדולי ישראל שהורו לו להכנס באנשים.
גם אם יש רב שהתיר לו, התנהלות כזו ציבורית מצריכה אישור מפורש מגדולי הדור שיש להם ראייה למרחוק, זה לא עניין פרטי של רב שכונה או דיין מקומי.
ובפרט שהמשקיעים עצמם טוענים שההשקעה בכלל לא התבררה ככושלת מי אתם שתחליטו עבורם שהוליכו אותם שולל.והפלא הגדול על הפורום שבכותרת של האשכול מופיע במפורש שמו של הרב המשקיע, מי התיר לכם???
אם היו מציעים לבן שלי את הבת שלו, אני לא הייתי יודע כלל שהוא קשור לאירוע, אולי בבירורים לא היו אומרים לי את זה?
באיזה סעיף בחפץ חיים כתוב שמותר להתנהל ככה, אתמההההההההאבהיר שאיני מכיר אף אחד מהעוסקים בעניין ואין לי שום מגע לזה.
אם היו מציעים לבן שלי את הבת שלו, אני לא הייתי יודע כלל שהוא קשור לאירוע, אולי בבירורים לא היו אומרים לי את זה
אחרי כל התנגדותי להשקעה אני עדיין ממליץ לעשות שידוך אם הרב בעל המכרה,
אני חושב שההשוואה בין מישהו שעושים איתו שידוך, לבין אחד שכדאי להשקיע על פי אמון רק בדבריו, היא מקור הטעות שכל המתנגדים מתריעים מפניה, וגורמת לנפילה לאנשים רבים הנה אני מוכן להשתדך איתו אז ודאי שאשפר להשקיע. לא זה לא נכון.
בתפילה שלא נכשל ושלא יכשלו בנו אחרים. -
אם היו מציעים לבן שלי את הבת שלו, אני לא הייתי יודע כלל שהוא קשור לאירוע, אולי בבירורים לא היו אומרים לי את זה
אחרי כל התנגדותי להשקעה אני עדיין ממליץ לעשות שידוך אם הרב בעל המכרה,
אני חושב שההשוואה בין מישהו שעושים איתו שידוך, לבין אחד שכדאי להשקיע על פי אמון רק בדבריו, היא מקור הטעות שכל המתנגדים מתריעים מפניה, וגורמת לנפילה לאנשים רבים הנה אני מוכן להשתדך איתו אז ודאי שאשפר להשקיע. לא זה לא נכון.
בתפילה שלא נכשל ושלא יכשלו בנו אחרים.@יושב-בגנים
בדיוק הגדרת את הנקודה.
אם לא הייתי קורא את האשכול הזה, והייתי שומע על הסיפור, זה לחלוטין לא מכריח לפסול את האדם...
מקסימום הייתי מוודא שבנושא הכספי....
אבל אחרי שקראתי כאן את כל הרפש...
בלהט מלחמת הקודש בהשקעות....
לא שמתם לב איך אתם כותבים...
שמעתי על הסיפור הזה רק כאן, והרושם שקיבלתי על האדם שאיני מכירו כלל הוא נורא ואיום.
ממש לא עוזר ללכלך שהוא אמר כך ועשה כך
ואחרי זה לכתוב שיש לו זקן ארוך....קצת תרגיעו עם מלחמת הקודש הזו והכל יחזור על מקומו בשלום.
מותר להתריע לא צריך להפוך את זה למלחמה. -
@יושב-בגנים
בדיוק הגדרת את הנקודה.
אם לא הייתי קורא את האשכול הזה, והייתי שומע על הסיפור, זה לחלוטין לא מכריח לפסול את האדם...
שמעתי על הסיפור הזה רק כאן, והרושם שקיבלתי על האדם שאיני מכירו כלל הוא נורא ואיום.
ואחרי זה לכתוב שיש לו זקן ארוך....קצת תרגיעו עם מלחמת הקודש הזו והכל יחזור על מקומו בשלום.
מותר להתריע לא צריך להפוך את זה למלחמה.@משהמשה
אני חוזר שוב, המלחמה היא על ההשקעה ולא על האדם,
וגם אדם גדול יכול לטעות,
אם לא הייתי עושה איתו שידוך זה רק משום שלא הודה בטעותו,
אך גם זה קורה למישהו שהתמסר לחלום 8 שנים. -
@יושב-בגנים
בדיוק הגדרת את הנקודה.
מותר להתריע לא צריך להפוך את זה למלחמה.@משהמשה אני לא ראיתי מילה אחת רעה על הבן אדם,
מי שמוציא דברים רעים עליו, זה כולכם המתקיפים על לשון הרע שמעולם לא היה כאן,
כל מכריו ומכירי מכריו יודעים שמדובר על בן אדם אמין וישר.
כל זה לא סותר לעובדה שיתכן מאוד שהוא עשה טעויות. -
נא לשמור על דיונים ענייניים,
מי שמעוניין לכתוב להנהלה יכול לדווח על פוסט או לכתוב לי בצ'אט.