דילוג לתוכן

לכל מטבע יש 2 צדדים ההערצה עיוורת למשקיעים ולמתריעים

תורני
8 5 98 5
  • הדעה הרווחת כאן בפורום, שיש בעיה מרכזית בציבור החרדי שיש תמימים שהולכים שולל אחרי אנשים שמבטיחים להם הרים וגבעות.
    וגם אם כוונתם לטובה, הם לא באמת יודעים איך להשקיע ואברכים מפסידים כספים רבים.
    אבל הדעה הרווחת הזו גרמה לאותה הבעיה בכיוון ההפוך כפי שאסביר בהמשך

בכדי להבין את התופעה צריך לראות מה הסיבה שגורמת לאנשים ללכת אחריהם.
    בדרך כלל מדובר באנשים כרזימטיים, עם ידע נרחב בנושא שאותו הם משווקים, והציבור שלנו שיש לו חוסר ידע מאמין להם וסומך על דבריהם כתורה משמים.

זה ככל הנראה נובע מהחינוך שלנו להתבטל לדעת תורה ולמי שחכם יותר מאיתנו, ואצל החסידים זה עוד יותר עמוק החינוך להתבטלות לחסידות ולאדמור.

אבל כאן אשאל שאלה - ולפני שתתנו לי דיס לייק תחשבו טוב טוב ורק אחר כך תצביעו נגד....

הבעיה בהליכה אחרי המשקיעים היא האמון הבלתי מסוייג
    והתוצאה היא ההפסד בהשקעה.

גם מי שמאמין באמון בלתי מסוייג בעליל, במי שיש לו ידע נרחב ותורם את עצמו למען הציבור, ולא משווק השקעות, אלא להיפך מתריע מפני השקעות.
    הוא גם בבעיה הנ"ל.
    נכון שאין את התוצאה של ההפסדים מההשקעות, אבל יכולות להיות השלכות אחרות בהמשך, ולעניות דעתי יש גם היום השלכות....
    ותהיו כנים עם עצמכם אם הבעיה היא הליכה כעדר אחרי אדם כריזמטי וחכם
    זה לא משנה אם אתם משקיעים בגללו ומפסידים כסף, או משהו אחר.
    עצם הערצה היא בעייתית עד למאוד.

• במקרה הזה האמון נובע מהחלק הראשון שכתבת, אמון ברבנים.
    ואני ממש לא חושב שיש בזה פסול.

• במקרה הזה האמון נובע מהחלק הראשון שכתבת, אמון ברבנים.

@הקול-השפוי כתב בלכל מטבע יש 2 צדדים ההערצה עיוורת למשקיעים ולמתריעים:

במקרה הזה האמון נובע מהחלק הראשון שכתבת, אמון ברבנים.

אפשר מקור.

כמה פעמים שמעת מאברכים את המשפט "פלוני אמר..." כציטוט שאי אפשר לערער עליו
    לכל הפחות כתורה מסיני.
    האם לזה התכוונו הרבנים, מסופקני....

• @הקול-השפוי כתב בלכל מטבע יש 2 צדדים ההערצה עיוורת למשקיעים ולמתריעים:

אפשר מקור.

לכל הפחות כתורה מסיני.

@משהמשה כתב בלכל מטבע יש 2 צדדים ההערצה עיוורת למשקיעים ולמתריעים:

אפשר מקור.

לכל הפחות כתורה מסיני.

הפורום להגנת הצרכן פועל בתיאום מלא עם הרב צבי ברוורמן,
    כך הם אומרים שוב ושוב, ומעולם לא הוכחשו.

• @משהמשה כתב בלכל מטבע יש 2 צדדים ההערצה עיוורת למשקיעים ולמתריעים:

אפשר מקור.

לכל הפחות כתורה מסיני.

הפורום להגנת הצרכן פועל בתיאום מלא עם הרב צבי ברוורמן,
    כך הם אומרים שוב ושוב, ומעולם לא הוכחשו.

@הקול-השפוי אתה לא עונה למה ששאלתי.
    לא אמרתי שאין להם גיבוי רבני לפעולות שלהם.
    שאלתי האם הערצה העיוורת שיש להם בציבור האברכים הצעיר הוא גם בגיבוי רבני???

והצבעתי על כך שאותה בעיה בהערצה שגרמה לתמימים להשקיע בהשקעות מפוקפקות
    קיימת גם בהערצה הזו.
    וגם אם הנזק של ההשקעות לא קיים כאן באופן ישיר יש נזקים אחרים.
    ולעניות דעתי זו לא תופעה ראויה.
    זה בערך כמו הערצה לזמרים....

• הדעה הרווחת כאן בפורום, שיש בעיה מרכזית בציבור החרדי שיש תמימים שהולכים שולל אחרי אנשים שמבטיחים להם הרים וגבעות.

בדרך כלל מדובר באנשים כרזימטיים, עם ידע נרחב בנושא שאותו הם משווקים, והציבור שלנו שיש לו חוסר ידע מאמין להם וסומך על דבריהם כתורה משמים.

זה ככל הנראה נובע מהחינוך שלנו להתבטל לדעת תורה ולמי שחכם יותר מאיתנו, ואצל החסידים זה עוד יותר עמוק החינוך להתבטלות לחסידות ולאדמור.

אבל כאן אשאל שאלה - ולפני שתתנו לי דיס לייק תחשבו טוב טוב ורק אחר כך תצביעו נגד....

גם מי שמאמין באמון בלתי מסוייג בעליל, במי שיש לו ידע נרחב ותורם את עצמו למען הציבור, ולא משווק השקעות, אלא להיפך מתריע מפני השקעות.
    הוא גם בבעיה הנ"ל.
    נכון שאין את התוצאה של ההפסדים מההשקעות, אבל יכולות להיות השלכות אחרות בהמשך, ולעניות דעתי יש גם היום השלכות....

זה קיים בכל העולם ונובע מהטבע האנושי, שמי שלא יודע מקשיב ומקבל את דברי היודע [או מציג עצמו כיודע]

הוא גם בבעיה הנ"ל.

באופן שאתה מציג את זה, אז זה נכון שהוא בבעיה, אבל במציאות טבע הדברים וטבע האדם שברוב המקרים 'המתריעים' לא גוררים אחריהם הערצה ואמון בלתי מסוייג, אלא רק מעוררים ומלמדים את הציבור לחשוב ולעורר ספיקות.

הוא גם בבעיה הנ"ל.

@משהמשה
    ברצוני לחזק את הדברים שנאמרו: אנשים נוטים לתת אמון כאשר נוח להם להאמין בדבר מסוים. זו הסיבה שרבים נופלים במלכודות של השקעות – הרצון להאמין באדם שיביא להם רווח משמעותי גובר על הביקורתיות. לו אותו אדם היה מצוי במחלוקת עם אחד מבני משפחתם, האמון בו היה נעלם מיד.

למרבה הצער, כאשר מושמעת ביקורת על אדם אחר, קיימת נטייה להאמין לה בקלות רבה מדי, גם כשיש בכך חשש כבד להפצת שמועות ודיבה. התורה מחייבת אותנו שלא לפסול אדם ללא בירור יסודי, רק משום שאנו נוטים להקשיב לרכילות.

על כך מתריע כותב המאמר: על הקלות שבה אנו מקבלים הכפשות.
    מחובתו של כל אחד לבצע בירור ובדיקה מעמיקה לפני שהוא יוצא נגד זולתו, לפחות באותה מידה שהיה בודק השקעה כספית חשובה. בתקווה שלא נכשל בשיקול דעתנו.

• @הקול-השפוי אתה לא עונה למה ששאלתי.
    לא אמרתי שאין להם גיבוי רבני לפעולות שלהם.
    שאלתי האם הערצה העיוורת שיש להם בציבור האברכים הצעיר הוא גם בגיבוי רבני???

והצבעתי על כך שאותה בעיה בהערצה שגרמה לתמימים להשקיע בהשקעות מפוקפקות
    קיימת גם בהערצה הזו.
    וגם אם הנזק של ההשקעות לא קיים כאן באופן ישיר יש נזקים אחרים.
    ולעניות דעתי זו לא תופעה ראויה.

זה לא בערך
    זה בדיוק זה

זמר שיביע את דעתו אודות מוזיקה בהחלט ראוי לאימון
    אבל אף אחד לא יקבל את דעתו אודות בישול

אגב, ההערצה ל'זמרים' מגיעה רק לאחר שהם באמת 'זמרים' -
    שהם באמת הוכיחו יכולות ולא עשו פשלות.
    ככל שהזמר נמצא יותר זמן בשוק ללא פשלות
    ההערצה [קרי: הסתמכות על דעתו בענייני מוזיקה] גדלה
    כל פשלה שיעשה תוריד את הערצה [כנ"ל] אליו
    וזה בדיוק האימון שהציבור רוחש למזכה הרבים נשוא האשכול

ההערצה העיוורת היא הפוכה בדיוק -
    הסתמכות על אדם שאין לו שום קבלות בענין אותו הוא מקדם,
    רק בגלל שיש לו מעלות אחרות (במשל: הסתמכות על זמר בענייני בישול)

וכמובן, שגם אדם שיש לו קבלות
    אינו ראוי לאימון גורף וטוטאלי
    הכל תלוי ברמת ההשקעה מצידך וברמת הרווח של הממליץ
    (במשל: הזמר המוצלח ביותר שימליץ על תזמורת של 50 א' לחתונה כאשר הוא נגוע בענין,
    אינו ראוי לאימון גורף
    אלא לבדיקת הענין בעיניים חיצוניות)

נושאים מוצעים

• מניות כשרות

תורני מניות כשרות
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    121 צפיות
    צ
    @משקיע-מתחיל למכון כת"ר יש רשימה של מניות כשרות ב-50 ש"ח. ואני מצטרף לדברי @שואף-ליותר אל תקנה מניות, תקנה מדדים.
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    129 צפיות
    צ
    @כהנים האמת שזה נושא רחב, בעצם זו הלוואה בריבית, אלא שאתה מסתמך על ההיתר עיסקא שיש לחברה, הרי כמעט לכל החברות יש הכשר על חלק מהמסלולים, וא"כ יש להם יש היתר עיסקא. אלא שהנידון מי המלוה, בעצם הם מלוים מכספי העמיתים ולא מכספי החברה. זאת אומרת שחלק מכספי העמיתים שמפקידים כסף, הולך להלוואות לעמיתים אחרים. וא"כ המלוה לא חתם על היתר עיסקא, ומה עוזר ההיתר עיסקא של החברה. אלא שאנו אומרים שהחברה היא שלוחו של המלוה, וההיתר עיסקא שיש לחברה עוזר גם בשבילו. וכאן באו חלק מהפוסקים וטענו שאם יש חילוני שלא מעניין אותו היתר עיסקא ואין לו שום בעיה להלוות בריבית, איך עוזר ההיתר עיסקא של החברה לאדם שלא רוצה את ההיתר עיסקא. וא"כ יש כאן הלוואה בריבית בלי היתר עיסקא. רק שזה לא מוחלט כי סו"ס העמיתים לא יודעים מה בדיוק החברה עושה, והם סומכים עליהם, ומה אכפת לחילוני להלוות לחרדי שמסכים לשלם ריבית רק אם יש היתר עיסקא. נראה לי שכבר דיברו כאן על הנושא הזה. אבל אני אעלה שוב את תשובות גופי הכשרות בעניין. תשואה כהלכה הלואות עמיתים הלכה ומעשה.pdf הלוואה מחברת הביטוח תשובת בד''ץ העד''ח.pdf התכתבות עם גלאט הון על הלוואה מחברת ביטוח.pdf מכון כת_ר - מאמרים - היתר עסקא במינוף השקעות.pdf תשובות לשאלות נפוצות בכשרות גלאט הון.pdf
  • 15 הצבעות
    8 פוסטים
    271 צפיות
    אבי ר.א
    @איש-קיש כתב בלקראת תחילת זמן החורף מסתיימת לי הרוטציה היו שלום: @אבי-ר. טרידר כתב מכתב כזה ואמר שאולי בעתיד יחזור.. מאז הוא חזר לתקופה קצרה ושוב הלך לו....
  • עבודה הבעל או האשה?

תורני עולם התורה
    46
    2 הצבעות
    46 פוסטים
    1k צפיות
    ס
    @ia90990 כתב בעבודה הבעל או האשה?: רואים למשל בתור דוגמא בציבור הירושלמי של מאה שערים וכדו' - רק לשם דוגמא - ששם הנשים יותר נשמעות לבעל כי הם פחות יצאו החוצה.. @הקול-השפוי כתב בעבודה הבעל או האשה?: בנוגע לציבור הירושלמי, קשה לדעת מה גורם למה, זה תרבות אחרת וברור שזה שאשה עובדת זה לא ההבדל היחיד אני לא חולק על הרעיון שלך. אבל הדוג' היא אכן לא הוכחה, כי אצלם הגברים פחות מתרגשים מתגובות, והם מנהלים את הזוגיות כמו פעם "להיות כל איש שורר בביתו" והאשה מקבלת את זה כמובן מאליו, כי ככה היה בבית הוריה. בנוסף הניתוק שלהם (יחסית) מהציבור הרחב, גם הוא תורם למצב להישאר כמו בדורות קודמים. ומעשה שהיה במלך שקרא לכל נתיניו, ואמר להם: מי ששולט באשתו שיעמוד בצד ימין, ומי שאשתו שולטת בו שיעמוד בצד שמאל. כולם עמדו בצד שמאל, חוץ מאחד שעמד בצד ימין, שאל אותו המלך: איך אתה עושה את זה? ענה לו אותו אחד: אשתי אמרה לי לעמוד פה:)
  • 1 הצבעות
    34 פוסטים
    2k צפיות
    הקול השפויה
    @הקוד-הפיננסי כתב במעלית שבת כשרה באישור מרן הגר"ד לנדו: @הקול-השפוי אכן הדגשתי בתחילת דבריי כתב במעלית שבת כשרה באישור מרן הגר"ד לנדו: אדגיש שאי"ז נוגע לאשכנזים ובכל העניין באשכול, רק מצטט למי שאולי נוגע לו נכון, וכמו שלא כתבת כאן על דעת הב"י בעניין פת הבאה בכיסנין באמצע הסעודה, גם לא עם הסתייגות שזה לא קשור, כך נראה לי אין מקום לכתוב כאן את הנ"ל גם עם הסתייגות שזה לא קשור.