דילוג לתוכן

חישוב ושליטה בתקציב החודשי ? קובץ אקסל !

כלכלת המשפחה
1 1 245 1
  • חישוב התקציב החודשי עושה לך כאב ראש ?

כל עשירי בחודש אתה מוצא את עצמך עם ערימת ניירות ?

אין לך מושג כמה כסף יש לך, ואיפה זה נמצא ?

.
    מצו"ב קובץ אקסל (פשוט) עבור חישוב התקציב החודשי בקלות:

תקציב חודשי.xlsx

*אין לגעת בקוביות הצבועות, הם מתוכננות לחישוב אוטומטי.

**הקובץ הועלה כאן ללא התחייבות לשירות לקוחות, המבין כבר יבין.

***אם למישהו יש קובץ יותר איכותי - שיעלה כאן לטובת הציבור.

***כמובן אפשר גם לשפר את הקובץ, ולהעלות את השדרוג כאן.

• טריידרט טריידר התייחס לנושא זה ב

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    49 צפיות
    הקול השפויה
    שנת 2025 היא השנה האחרונה בהיסטוריה בה היו צריכים לאסוף קבלות על תרומות באופן ידני. החלק הכמעט יותר מעצבן מאיסוף הקבלות הוא כתיבת הסיכום שלהם, לרגל השנה האחרונה החלטתי להקל על העבודה ויצרתי תוכנה מבוססת AI ליצירת קובץ סיכום באקסל. וכך משתמשים: צרו מפתח OpenAI לחיבור לGPT עושים את זה דרך כאן (זה מעין סיסמה להתחבר לAPI של OpenAI), דולר אחד אמור להספיק פחות או יותר. תורידו את התוכנה ותתשתמשו בהנאה. אם משהו לא מתאים לכם תמיד תוכלו להעלות לצ'אט AI כלשהו ולבקש לשנות כאוות נפשכם. התוכנה: gemini-code-1776890691873.html והנה הסבר מAI על התוכנה: Spoiler Receipt-AI Pro: הופכים ערימת קבלות לטבלת אקסל בלחיצת כפתור נמאס לכם להקליד ידנית נתונים ממאות קבלות ותרומות? הכירו את הכלי שיהפוך את העבודה הסיזיפית שלכם לאוטומטית, חכמה ומדויקת. מה זה עושה? תוכנת ה-Receipt-AI Pro היא כלי עזר חכם המבוסס על טכנולוגיית הראייה של OpenAI. היא סורקת תיקיות שלמות של קבצי PDF (קבלות, חשבוניות, אישורי תרומה), "מבינה" את התוכן שלהן ומחלצת באופן אוטומטי את שם העמותה, הסכום והתאריך ישירות לטבלה מסודרת. למה זה יותר טוב מכל מה שהכרתם? עין חכמה (Vision): בניגוד לתוכנות OCR רגילות שמתבלבלות מעיצובים שונים, ה-AI שלנו "רואה" את הקבלה כמו בן אדם. הוא מזהה שמות של עמותות גם אם הם מופיעים בתוך לוגו או כחלק מתמונת הרקע של הדף. גמישות מוחלטת: לא משנה אם קיבלתם קבלה מ"קופת העיר", "לב לאחים" או "ארחות תורה" – התוכנה יודעת למצוא את הנתון הנכון בכל עיצוב מחדש. מצב בדיקה (Review Mode): אתם לא צריכים לסמוך על ה-AI בעיניים עצומות. בלחיצת כפתור תוכלו לפתוח תצוגה מקדימה של המקור מתחת לכל שורה, להשוות נתונים ולתקן אותם ידנית ישירות בתוך הטבלה. פרטיות מעל הכל: התוכנה רצה כקובץ מקומי על המחשב שלכם. הקבצים לא נשמרים בשום שרת חיצוני, והמפתח האישי שלכם נשמר בצורה מאובטחת בדפדפן שלכם בלבד. ייצוא נקי לאקסל: בסיום התהליך, תקבלו קובץ אקסל מוכן לשימוש, כשהסכומים כבר מוגדרים כמספרים (ולא כטקסט) לצורך חישובים מהירים. איך זה עובד? (ב-4 שלבים פשוטים) מזינים מפתח API: מכניסים את המפתח שלכם מ-OpenAI (הוא יישמר לכם לפעמים הבאות). בוחרים מודל: מומלץ להשתמש ב-gpt-4o-mini למהירות וחיסכון, או ב-gpt-4o לדיוק מקסימלי. מעלים קבצים: בוחרים את כל הקבלות מהמחשב (אפילו 100 בבת אחת!). מאשרים ומייצאים: עוברים על הנתונים במצב בדיקה, מתקנים במידת הצורך, ולוחצים על "ייצוא לאקסל". הגיע הזמן להפסיק להקליד ולהתחיל לנהל! כמה דגשים טכניים שתוכל להוסיף ב"אותיות הקטנות": דרישות מערכת: דפדפן מודרני (כרום/אדג') וחיבור לאינטרנט. עלות: העיבוד מתבצע דרך חשבון ה-API האישי של המשתמש בעלות מזערית של סנטים בודדים למאות קבלות. תמיכה בעברית: התוכנה מותאמת באופן מלא לשפה העברית, כולל יישור לימין (RTL). השתמשתי ב GPT 5.4 היה צריך לתקן תיקונים קטנים פה ושם אבל זה היה קל לאין שיעור.
  • 1 הצבעות
    11 פוסטים
    496 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @פורום אני מכירה אותם רק מהמאגר מידע החינמי הורחב שלהם. תודה על ההארה.
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    148 צפיות
    יצחק שקל דעתי
    אני מגיע לדרשה בבית כנסת קודם סליחות, יושב ליד חבר טוב, אנחנו מדברים על דא ועל הא, תוך כדי דיבור הוא אומר לי, ממש התלבטתי אם בכלל לבא לדרשה, עדיף לבא ישר לסליחות ולוותר על שלב הדרשה שגורם לי מועקה. שאלתי אותו: מה מעיק עליך? בתגובה לשאלה הוא אומר לי, בטוח לי שהדרשה של הרב תביא אותי למקום של אשמה וצורך בשינוי קיצוני שאין בכוחי לעשות אותו, אני לא יכול להשתנות כאן ועכשיו, לקבל קבלות על ידי חשבון נפש נוקב מתוך מקום שהכל חייב להיפסק ביום אחד. אמרתי לו, אתה חייב לתת צ'אנס, לך תדע, הפעם אתה יכול להיות מופתע ובענק. הרב התחיל את הדרשה: תדעו לכם כל אחד ואחד הוא כאן יקר שביקרים, יש כאן הזדמנות פז שה' יתברך נותן לנו פעם בשנה לשוב אליו ולחשב מסלול מחדש ולבנות לעצמנו דרך סלולה, אנחנו עומדים לפני יום גורלי, ובטוח לי שכל אחד מכם איפה שהוא נמצא יכול לשוב ולהתקדם מתוך מקום אמיתי של דרכי התשובה: • וידוי • חרטה • עזיבת החטא • קבלה לעתיד בזה הרב סיים את דבריו. אך לאחר סליחות אני המשכתי מתוך סקרנות ושאלתי את חבר שלי, נו..... איך היתה הדרשה? חברי אומר לי: בהתחלה הייתי מהוסס ומכווץ ותוך דקות התחלתי להיות יותר נינוח ורגוע. אני פשוט בן אדם אחר קיבלתי חיים במתנה. במעבר חד מההתרוממות הרוחנית עברתי איתו לעולם הכלכלה והחלטתי שאני מעניק לו מתנה נוספת. שאלתי אותו: איך המצב הכלכלי שלך מתנהל בבית ? הוא פשוט התחיל לשפוך, אין לך מושג כמה חובות יש לי, אני חייב לגמור את החודש, אך אני נמצא כל הזמן במקום של אשמה, אין בכוחי לעשות שינוי קיצוני, אני לא יכול להשתנות כאן ועכשיו, אני לא יכול לשנות התנהלות מתוך מקום שהכל חייב להיפסק ביום אחד. אמרתי לו: תדע לך יש לך כאן הזדמנות פז שה' יתברך נותן לך לשוב למצב כלכלי תקין ולחשב מסלול מחדש, זה נכון - אתה צריך לקחת אחריות אך בטוח לי שאיפה שאתה נמצא תוכל להתקדם מתוך מקום אמיתי כמו בדרכי התשובה • וידוי - מודעות כלכלית, תדע איפה אתה עומד בפן הכלכלי בבית. • חרטה – תתחרט ותכאב על כך שהגעת למצב כלכלי כזה אך תהיה נטול אשמה. • עזיבת החטא – תחליט החלטה אמיתית אני עוזב את ההתנהלות השגויה. • קבלה לעתיד – תקבל קבלות אמיתיות ותבנה לעצמך דרך סלולה למצב כלכלי תקין. איך אתם חושבים לשוב, ולחשב מסלול מחדש בהתנהלות הכלכלית שלכם? גמר חתימה טובה !!
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    339 צפיות
    ארגון תבונהא
    מוזמנים להוריד את הקובץ אקסל שיעשה לכם סדר בהוצאות השוטפות. מניסיון שלי, הקובץ בנוי מצוין ותוכלו לשנות בו לפי הצרכים שלכם ותגלו בסוף חודש נפלאות (בלי סגולות וקמעות) אקסל מאזן 'תבונה'.xlsx
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    255 צפיות
    טריידרט
    זאת השקעה מצוינת ! ומה עם התזרים השלילי ? כבר נסתדר אתו ! .... רגע ! מה-זה בכלל 'תזרים' ? ומה הבעיה הגדולה כשהוא 'שלילי' ? . אתה משקיע בנדל"ן או בשוק ההון – נראית לך תשואה מבטיחה, אך כל חודש מתגלות הוצאות קבועות: משכנתא, הלוואות, תחזוקה, דמי ניהול, עלות מינוף, וכדומה. במצב כזה, למרות ההבטחות לעתיד, תצטרך להוציא כסף משלך כדי למלא את הפער – כלומר, אתה מתמודד עם תזרים מזומנים שלילי (דהיינו, הכסף 'זורם' באופן שלילי - יוצא מהכיס). אוקיי. אבל למה תזרים שלילי כל כך משמעותי, מה כבר יכול לקרות ? כשאתה מוציא כסף משלך כל חודש כדי לשלם על ההוצאות של ההשקעה, זה לא רק נושא את הסיכון הפיננסי; זה גם יוצר לחץ מתמיד בבית. לחץ כלכלי כבד: בדיוק כמו בבית שבו מתקיימות מחלוקות כבדות על כסף – אם כל שקל נלקח מכיסך כדי לשמור על השקעה, תתחיל לחוש את המתח בכל פינה. פגיעה בשלום המשפחה: כשאתה מתמודד עם חוסר יציבות כלכלית, זה משפיע על כל ההחלטות היומיומיות – כל עיכוב בתשלום, כל דאגה נוספת, הופכים למקור לסכסוכים בתוך הבית. קושי בתכנון עתידי: במקום לבנות עתיד בטוח ומסודר, אתה מוצא את עצמך נאבק בכל חודש, מה שמוביל להרגשה שהחלום שלך מתרחק – ובהמשך אף לייאוש מתוכנית ההשקעה המקורית, ויציאה מההשקעה בהספדים (גדולים או קטנים), ובעיקר מניעת רווח מהשקעה חכמה בעלת תזרים סביר. מה זה אומר עבורך? במקום להתמקד רק במספרי תשואה מרשימים, חשוב לזכור שהיסוד של כל השקעה טוב הוא לוודא שהתזרים המזומנים שלה חיובי – כלומר, שהכסף שזורם פנימה מספיק כדי לכסות את ההוצאות החודשיות מבלי שתצטרך לגייס כסף משלך, וגם אם תצטרך לגייס כספים מכיסך הפרטי או הולוואות - נחוץ שזה יהיה מתוכנן ומחושב היטב. אם לא תעשה זאת, הסיכון הוא לא רק לאבד כסף בטווח הארוך, אלא גם לגרום למשבר של ממש בבית – מחלוקות, לחץ מתמיד, ואולי אפילו קרע בשלווה המשפחתית. לסיכום, השקעה מוצלחת היא לא רק על הרווח העתידי, אלא גם על היכולת לשמור על יציבות ושלום בבית בכל חודש. תזרים מזומנים חיובי (או שלילי סביר) הוא כמו יסוד איתן שמאפשר לך להתקדם בביטחון, מבלי שההשקעה תתבטא כמשא כבד שמוביל להפרעות גם במישור האישי והמשפחתי. ........................ להמחשה, אברך זכה בדירה במחיר למשתכן בתחנת שידור בירושלים. נראית ההשקעה – על פי החישובים הראשוניים – ככזו שתניב רווח מעל 2.5 מיליון שקל. כל המספרים נראים מנצחים, והחלום על רווח כלכלי גדול מתגשם. (מכיר אברך כזה אישית) אבל בפועל, ההשקעה הפכה למלכודת כלכלית. כדי לרכוש את הדירה הוא נאלץ לקחת משכנתא ענקית, ששיעור ההחזר החודשי שלה כמעט ועוקף את התקציב החודשי שלו. הוא התעלם מהצורך בבניית תזרים מזומנים חיובי – כלומר, לא רק לחשב את התשואה בטווח הארוך, אלא לוודא שיש לו מספיק כסף זמין כל חודש לכסות את ההחזרים, את המשכנתא, דמי התחזוקה ואת שאר ההוצאות הקבועות. בנוסף, סיכון נוסף מופיע: אין בוודאות שימצא שוכרים שיכסו חלק מההוצאות. במצב כזה, גם אם על פני השטח הרווח העתידי נראה מרשים, המציאות החודשית הופכת להיות בלתי ניתנת לניהול. כל חודש, במקום ליהנות מההכנסות, הוא מוצא את עצמו מתמודד עם משכנתא כבדה בסך 15 אלף ש"ח שלא מאפשרת לו לנשום. למכור את הכנס הוא לא יכול, נדרש ממנו להחזיק את הדירה כמה שנים טובות, להוריד את מחיר השכירות גם לא יעזור הרבה, כל הזוכים האחרים כבר הורידו מחירים מאותה סיבה, לקחת הלוואת גישור ענקית מהבנק, גם לא אפשרי עם משכנתא ענקית שיש לו מכבר, כך שהבנק כבר לא שש לתת לו אשראי נוסף... הוא רואה את הכסף, מרגיש את הכסף, כל החברים לספסל שמחים במיליונים שהוא זכה, אך הוא שבור ורצוץ, לא יודע לשים את נפשו, אתשו מלכתחילה רצתה בבית שמש למגורים, אך הוא רצה לעשות את המכה בירושלים, ועכשיו הוא מתמודד עם משכנתא של 15 אש"ח בחודש, כשאשתו מרוויחה משכורת שמנה של 9000 ש"ח בלבד... המקרה הזה מדגים באופן בולט את הבעיה שקרה – חשיבה שהתרכזה רק בתשואה העתידית, תוך התעלמות מהתזרום החודשי. ההשקעה נראתה כהזדמנות פנטסטית בזכות המספרים הגדולים, אבל בלי תזרים מזומנים חיובי, היא הפכה למקור ללחץ מתמיד, בעיות כלכליות ואי-וודאות כל חודש. בסופו של דבר, למרות הרווח התיאורטי, המציאות היא מסובכת ומסוכנת – כאילו לקחנו עסקה שנראית כמו "חלום מתוק" והפכה אותה לסיוט כלכלי שלא מאפשר שלווה בבית. אז בבקשה, תשואה גבוה - זה נהדר, אך תזרים שאפשר לחיות אתו - זה הנחת יסוד. זה לא אומר שכל תוכנית השקעה עם תזרים שלילי חייב להיגנז, אני מכיר אברך שזכה במחיר למשתכן ברמות בדירה ענקית, וחילק את הדירה לשתי דירות מרווחות, ומצא בעל אמצעים המשלים את פער המשכנתא כל חודש, תמורת חצי הרווח במכירת הנכס אחרי 7 שנים ! אחרים יגידו שהוא טיפש, חצי מהרווח עבור תשלום חודשי ??? אך האמת שהוא חכם - חכם מאוד !!! לא רק שהוא יכול להחזיק את הדירה לאורך זמן במנוחת הנפש, הוא לא ימכור את הדירה בתום חמש שנים ממסירת מפתחות, שאז עקב מכירה מרובה של זוכי למשתכן המחירים יורדים, אלא יחכה עוד שנה ואף שנתיים עד למציאת רוכש במחיר שהוא קובע !! בחרנו במקרים קיצוניים להמחשה, אך כל השקעה בנדל"ן בישראל עם משכנתא 75%, גוררת אתה תזרים שלילי, מכמה אלפים עד עשרות אלפים ש"ח. אם הדירה להשקעה 'מותחת' אותך לחסוך כל חודש אלפיים ש"ח - טוב, אך אם הדירה להשקעה 'מותחת' את העצבים שלך כל עשירי לחודש - לא טוב. תשואה + תזרים = השקעה איכותית ויציבה